Bloggtorka

Flera av bloggarna har drabbats av bloggtorka...och nog är det väl samma sak här. Har inte orkat skriva något vettigt på länge. Här händer ju inget kul för tillfället....idag har jag haft en kort jobbar dag i Ö-tå och det kändes inte så dumt då jag ännu är lite mör efter helgensjobb då jag inte sov något igår morse efter att jag kom hem, utan vi drog iväg till Kalix och Happis för att uträtta en massa ärenden.

27869-537

Idag blir det Lax till middag och som jag längtat efter det, slurp.

Emmys kompis for just hem och nu drog slagsmålen igång mellan syskonen...måste kila....adjöss
Jag väntar...

Jag väntar på att gubben skall komma hem, han är och lägger om handen hos distriktssköterskan och sedan när han kommer hem skall vi åka och handla var det tänkt. Själv har jag jobbat klart min sista natt för denna helg och det känns så skönt. Jag vinkade Annika till er i morse!!  Men jag vet inte om du såg mig då vi möttes efter vägen :)

Snart börjar bästa skoterföret och snacka om att gubben har ångest, han är sjukskriven fem veckor och får inte använda sin högra hand = ingen skoterkörning att tänka på de närmaste veckorna. Jag kan köra skoter, men sätta på pulkan och det...det är inte alltid det lättaste ( För mig alltså ), så vi får se hur det blir men skoterturer framöver :(

Ikväll skall jag läsa era bloggar för jag hinner nog inte så många nu, det finns några tjuvläsare som jag känner och ni skulle också gott kunna skaffa er egna bloggar !!  från Skellefteå i söder till Övertorneå i norr *med glimten i ögat*...och från Skellefteå hör jag gärna mer livstecken...blir så glad varje gång du skriver några ord !!

Ha en fortsatt trevlig dag!!!

Vinter

Nu har jag kommit på varför jag gillar sommaren bättre än vinter.
Det är för att på vintern så är det antingen svinkallt ELLER så snöar det *SUCK*.

Jag har: sovit, skottat ätit, bastat och nu skall jag gå och slänga mig på soffan för att invänta klockan så den blir så mycket att jag får åka iväg till Happis-kneget.

27869-440och som avslutning då i väntan på sommaren


27869-43727869-43627869-434brrrrr...fryser....

27869-444

Fredag och då skall man känna att nu är det ledigt snart och fredagsmys på G....eller hur???
Jag skall skicka iväg flickorna till farmor och farfar ikväll så de får ha det för
jag skall iväg och jobba tre nätter nu i Happis så min helg är bokad och sambon får inte använda sin högra hand alls den närmaste tiden så jag tyckte att de kan åka dit en sväng. Den äldre tösen har inte varit dit på jag vet inte hur länge sedan det är.........tänkte inte fara dit nu heller men nu hade hon inget val......

Ebbas mage är mycket bättre, var något hon ätit och vi har kommit på vad det var...muffinsbaket som tjejerna gjorde i förrgår var nog boven i det hela, de hällde i MYCKET röd karamellfärg och hon  har brukat reagera över det tidigare. Hemma är hon även idag och vi skall åka till stan strax för att inhandla lite kompresser, bandage, värktabletter och dylikt till "sjuklingen".

På tal om kylan idag, jag tror inte att Emmy skall åka skidor idag på skolan då det var häftigt kallt igen, men hon skulle bestämt ha med dem fast det var närmnare 30 grader kallt.....så vi får väl se kl.12.30 hur det blev.

Ha en bra helg mina vänner.27869-435
ändrade planer....

27869-498

Min dag blev inte som planerad idag......Ebba är hemma med ont i magen. Tur att jag hade min enda lediga dag idag för Ebbas skull  !!
Jag hade tänkt åka till min moster en sväng nu på morgonen och sedan uträtta några mindre ärenden på stan innan flickorna slutar skolan och sedan hade vi tänkt åka till mormor efter skolan en sväng....men nu blev det inte så. Jag har bestämt en sak, man skall inte planera så mycket för då blir det inte som man tänkt sig

Om Ebbas magonda beror på riktig magonda eller allmän oro vet jag inte ...jag är också rsatlös idag
för jag har sambon i Sunderbyn på operation. Det går säkert bra, rutinsak men ändå.....

nu pang...bloggtorkan slog till......adjöss


27869-533

27869-533

Igår var vi på fest...eller jag kom i slutet när barnen skulle hem....ni har läst på Eiras blogg redan gissar jag. Och tur hade vi: "Tårtbagerskan "hämtade flickorna från skolan och utfodrade dem och sedan fortsatte de mot Happis, jag anläde till festen direkt efter jobbet. Tack alla ni som gjorde denna fest möjlig för flickorna!!!
Jag körde via finska sidan till Happis och det gick MYCKET snabbare att åka finska vägen från Ö-tå till Happis än vad det gör om man åker via Sverige......så i morse åkte jag över isvägen och via finland till jobbet i Ö-tå och jag var på jobbet snabbare än jag brukar, det var rak och fin väg :)

Nu är det en syn för gudarana i köket hemma hos oss...flickorna och Mikael bakar muffins.....och skall tala om att flickorna kan det bättre !!! Tyvärr brukar inte "han-folket" hos oss fixa det där med bakning....men jag vägrade när jag kom hem, ides inte börja....och gubben hade redan lovat flickorna att de får baka muffins...men jag sa att jag hjälper inte till....så nu grisar de på där.

Mamma och pappa klev innanför dörren så nu skall jag gå och surra med dem och vänta på att få kaffe och muffins :)!!Drömmar skall man ha.....

27869-532 27869-531 27869-530

Nu drömmer jag om sommaren...och jag håller tummarna att myggen håller sig borta i år igen,
tycker vi haft ganska bra de senste två sommrarna på myggfronten. Ni Karungi bor vet ju hur det KAN vara....när man vattnar blommor  på kvällen med full mundering av kläder på sig och viftar med arnarna så kan man knappt hålla i en vattenkanna *ler*.Måndag IGEN !!!

27869-520


Vad natten gick fort igen...jag bara blundade och sedan ringde klockan.

Så god måndag till er !!

veckan slut.....

fin dag blev det verkligen idag, som final på veckan.
Men fina vädret fick väntat på sig till lunchtid innan vi kom oss ut, det skulle städas och plockas först...hos oss har det en förmåga att spridas prylar över HELA huset, på bord ,bänkar, golv, ja överallt finns det prylar som inte hör hemma på dessa ställen så idag har alla fått hjälpa till....och så sköntnt när allt är fixat då kan ny vecka börja.....var vindan som var mest katastrofal denna gång...konstigt att det blir så ;)

och lite bakning har jag hunnit med....men inte till mig denna gång och tur är det för annars äter jag väl upp det själv :(Vi hann i alla fall se det fina vädret en stund och grilla lite korv:
27869-528


Jag vet inte om Emmy leker stål-flicka på grillplats taket eller vad det är...men hon sa att jag skulle fota så hon får visa farmor....måste då berätta att farmor är lite rädd av sig tror alltid att det värsta skall hända om ungarna är och klättrar någonstans
27869-527

27869-525


Och minstingen ville också bli fotad efter att skoterhjämen togs av...jag tog kort med hjälmen på...men det dög inte för henne....
27869-526

Vi vet inte hur det blir med skoterkörning den närmaste månaden....gubben skall operera handen på torsdag och han blir sjuksriven och gipsad i en månad tydligen *suck*.....

Imorgon börjar en jobb-vecka som består av jobb, jobb och åter jobb.....men å andra sidan har jag ju vissa veckor som är riktigt lyxiga så egentligen klagar jag inte.

27869-483


kvällsinlägget...

Vad har vi hunnit med idag då...en sådan här vanlig skön slappar lördag?
27869-521
Jag och flickorna hämtade upp mormor och sedan fortsatte vi till stan och moster, dit anlände sedan min bror med sina kottar...stackars Eva har varje lördag hela konkaronken på besök ...nej hon tycker nog det är trevligt bara...och därför är det lika trevligt att åka dit en sväng om än det inte blir så ofta:)
 Nu när jag jobbar i Övertorneå hinner jag inte till mamma och pappa heller som förrut...och det känns så konstigt....jag/ vi som rännt dit titt som tätt. Det blir väl bättre när sommaren kommer :)

Och så var det där med att sätta frön......jag hade inte tänkt sätta ett endaste frö i år...men idag sprack det löftet. Men det blev i princip ingenting...utan mamma har fått ta de flesta fröna hem till sig och så får vi se om hon sår några fler påsar:)

Ikväll blir det festival..tror jag...jag har slutat att bestämma i förväg för mycket för då blir det inte som planerat.
 
27869-524       

♥♥♥♥♥

Dessa ord kan jag inte släppa taget om.....

Vänliga ord, förstående ord, snälla ord,
hoppfyllda ord, glädjefulla ord.
Ord som ger tröst och trygghet,
ord som får en att känna
att man är betydelsefull.

Hårda ord, kalla ord, ord som förstör
och spränger sönder, utplånar,
ord som får en att känna sig liten och rädd.


Ett ord betyder så mycket.


Det kan hjälpa och det kan stjälpa.

 


denna rubrik som man ej kan hoppa över!!!

Vad jag skrattade åt Kajsas kommentar om min yngsta dotter....Kajsas högra hand :)
....jag hon tycker säkert att hon måste hjälpa Kajsa när hon är och vikarierar.....hon berättade tydligt och klart  och lyckligt att NU har Kajsa varit och hon kan det och det(kajsa kan alltså)....men tex. på gympan är hon inte så van så då fick vi leka mera fritt *hi,hi*.
Och sedan tyckte hon i nästa stund SÅ synd om Maria när det kommer blod från hennes näsan *ler*
Denna dotter har så många härliga sidor som en del personer tyvärr missar :( 
 i regel är det så att : så man är åt henne det får man tillbaks ...tyävrr är det så.....
Och detta gör mig lessen och fundersam MÅNGA gånger.

♥♥♥♥♥♥♥♥

27869-523

När man är ung skyller man alla sina bekymmer på föräldrarna.
När man ärvuxen tror man att allting är den yngre generationens
fel.

27869-522


♥♥♥♥♥♥♥♥


Tacco-koma...vet ni vad det är ????  Det vet jag och jag skall inte äta taccos mer har jag bestämt igår.

Ha en bra dag och helg OM det inte blir fler inlägg under helgen...det vet man ALDRIG.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

27869-470
En sådan här såg jag på NÄRA håll i morse........inge kul kan jag lova. Man blir SÅ skraj!
Annars så skall jag inte beklaga mig.....har fått jobba extra två dagar denna vecka och jag hoppas att det fortsätter så, för då skulle jag kunna ta helt tjänstledigt från nattpatrullen.....


27869-520
Dagarna på jobbet i Ö-tå går snabbt som tusan, jag hinner inte tänka på att kika på några bloggar, hinner inte ens med aftonbladets väder som jag brukar läsa dagligen :)
Men å andra sidan är det som det skall vara då på jobbet = Man jobbar och får lön för mödan.

27869-51927869-51827869-517

Vänliga ord, förstående ord, snälla ord,
hoppfyllda ord, glädjefulla ord.
Ord som ger tröst och trygghet,
ord som får en att känna
att man är betydelsefull.

Hårda ord, kalla ord, ord som förstör
och spränger sönder, utplånar,
ord som får en att känna sig liten och rädd.


Ett ord betyder så mycket.


Det kan hjälpa och det kan stjälpa.

 


Ha en bra dag idag !!!!!

27869-515
Några av hjärtanen som ligger på vårt köksbord idag....27869-514
Flera fina kort som flickorna gjort till idag och som de gav idag på morgonen.


27869-513

En duk av Ebba fick jag och Mikael i alla Hjärtans dag present och den pryder nu ena bordet i TV-rummet !!!  Emmy gav också en "home made sydd duk" ...eller på fritids är det nog de gjort sina dukar. Hon har sytt med gult "alla hjärtans dag"...men det syns lite ändå så ni ser !

27869-51227869-511
Emmy och Ebba har "fixat" iordning lite alla hjärtansdag känsla idag på vårt köksbord........Emmy har hunnit möblera om grejjerna...tyvärr ingen bild på det !!

27869-51027869-509

Ha en bra dag alla kära vänner !!

Rubrikslös

                                                                             
                                                                                  27869-488

Ni vet väl att det är så här man jobbar ??!!

************************************************************************************************''

Och sådant här kan man drömma om när man är på jobbet :

27869-48927869-48627869-48527869-484

Orkar INTE skriva något vettigt.....Ebba och jag sitter här och svamlar bara...jag skall ta ett snack med henne  nu och höra efter hur hennes dag har varit.
Och sambon tyckte att jag skall slå en pling till mina föräldrar...för att höra hur de har det !!  så jag får väl göra det då :)

Adjöss för idagMörkt och lite kallt ute.

27869-483Hej på er !!!

Vilken dag...jag har stått vid spisen mest hela dagen ,Bakat och lagat mat inför den kommande veckan !
Och det är så skönt när det finns förberett mat, speciellt då "gubben" står för matlagningen...jag menar visst lagar han mat....men flickorna protesterar för hans mat då den blir liteeeeeeeee enformig ibland ;)

En sväng ut har jag hunnit mig, på termometern såg det "kallt" ut men det var riktigt skönt.

Och vet ni hur det gick igår när jag skulle se melodifestivalen....Jag SOMNADE när jag skulle säga godnatt till Ebba...men gud så skönt det var, att stiga upp i morse, pigg och utvilad, länge sedan jag har sovit en sådan lång natt :)

27869-482

Ebbas kompis for hem nyss så nu skall jag gå och tvätta ungarna så de är rena inför morgondagen....

Rubrik...


27869-490
Sådana här vantar borde jag ha vissa dagar, fryser ofta om mina fingrar när jag sitter här framför.

Idag står det: Haparanda på schemat och "mosters gardiner "samt "handling" !!
och ikväll Melodifestivalen, jag missade förr lördagen då jag var och knegade lite granna så nu ser jag fram emot att få se vilka artister det blir ikväll och hur det kommer at låta. Igår kväll var det Så skall det låta som hoppade i tv:n på kvällen.

Ha en bra lördag för det skall vi ha !!!
                                                                          27869-481


Grinigt väder ute idag.....Brrrr


27869-472


27869-444

Fy vad jag är glad idag !!  Idag får jag vara hemma och vika tvätt och mangla lakan :)
Det är inte så kul, men jag får hämta hem flickorna kl.12.30...JIPPI...visserligen skall de ha med sig varsin kompis men det gör inget, bara jag får ha dem runt mig !!!

Jag hade tänkt åka till stan en snabbis på nu på f.m för att kika hur moster har det men det gick bort när jag såg lakanen som ropar på att få bli lite tillplattade. Och sedan har jag MASSOR av bloggar som jag inte hunnit läsa på hela veckan. Bara någon ströblogg som jag kikat i. Så det blir lite ojämnt med mitt bloggande.

Här håller jag tummarna att flickorna håller sig friska, tänker på flera av bloggarnas barn som varit sjuka från och till = Inge kul alls. Krya på er alla barn !!  Och vuxna också förstås om ni är sjuka.


27869-473


*******************************************

27869-476
Sommar och sol det är ett tag dit......men jag har börjat tänka på sommaren och sommarsemestrarna. Idag har jag kopierat upp semesterlistor till "mina" anställda så imorgon skall jag börja skicka ut dem... Men nog känns det knäppt att tänka på sommaren NU.
27869-474

Det händer inte så mycket här....Jag har jobbat hela helgen och tydligen blev det jobb hela veckan också.
Och dåligt samvete har jag för mina barn,  jag har knappt hunnit träffa dem sedan i fredags efter skolan tycker jag:(.
Varenda kväll denna vecka har "gått åt" utan att jag hunnit med dem *JAG GRINAR*,
det har varit träffar hitan och ditan, men MORGONDAGENS KVÄLL skall jag bara vara hemma med flickorna! DETär förra torsdagen som jag sist varit med dem på kvällen och myst, bara det att få säga godnatt till dem när de är på väg att sova och inte i förväg......... !!!
( Men ni skall veta att jag är oerhört glad och tacksam över att få jobba....jag bara saknar att umgås med familjen)

Ikväll var det "kursit" i stan på församlingshemmet, helt OK faktiskt.
Men mina tankar ville flyga iväg ikväll......

Bägge E i stan jag hade tänkt ringa er bägge två men hann  tyvärr  inte ikväll och imorgon blir det hemma kväll för mig så jag kommer  inte till stan!!  Men jag kanske lyfter telefonluren i alla fall imorgon kväll.


27869-475

Från :

27869-479onsdag

27869-469Myggfritt är det ännu och jag fick mig ingen ledig dag i idag :(

men det är bara att jobba på at...det är väl det man får sysselsätta sig med tills man vinner på Lotto eller något ;)

Back to WORK !!!  Ni ser ju hur jag jobbar...känn så nu......

Som ni redan vet...

...så har ett dräggel flyttat in i byn !!!  fy vad arg jag blev när jag fick reda på det !!!

Igår när Emmys komips H skulle komma hit så höll fylldrägglet på att skrämma livet ur Emmy. När vi såg en bil komma på gården så trodde Emmy att det var hennes kompis som kom och jo det var deras bil....men de körde iväg då de såg vem stod nedanför bron och Emmy kutade ut på bron och trodde att H hade hoppat ut bilen och vi såg inte denna "fyllis" och emmy blev livrädd när hon konfronterades med detta monster...han låter ju som ett monster på rösten...hon bara  skrek och skakade en lång stund av rädsla efter det.
Mikael körde iväg han härifrån och strax efter det kom då H om på nytt och då fick vi reda på av pappan att "fyllisen" nu flyttade hit till byn :::: BLÄ; BLÄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Annars då ...här händer inte så mycket, jag har sovit några timmar på dan och gubben och ungarna har varit till mormor och morfar för att traktorn behövde lite service så då passade Mikael på att åka och hjälpa pappa med det.

Nu skall jag gå och byta kläder och packa mina väskor ; natt-jobbväskan och väskan inför morgondagen i Ö-tå. Jag kommer hem på morgonen och slänger mig en supersnabbis i duschen och sedan iväg till nästa jobb....men imorgon VET jag en som går i säng före ungarna !! Och så fungerar jag bäst ! Inte sova efter sista nattens  jobb för annars slipper jag aldrig att sova till nästa natt, så inge synd om mig :)

Ha en bra kväll kära vänner !! Jag själv  hoppas att mitt nattpass i natt blir bättre än förra natten på jobbet :(

Och nu skall jag gå och ringa mamma en sväng eller jag kanske åker förbi och kollar läget innan jag åker till stan och jobbar. Bäst att skynda mig nu så jag inte kommer försent !Äh...

Huva det känns som att en ångvält kört över mig. Jag har jobbat min första natt på evigheter och jag är INTE van vid att vara vaken hela natten :(     
Hostan och kraxandet håller i sig samt huvudvärk utan dess like har belägrat mitt huvud.

Gubben och ungarna har åkt och hälsta på farmor och farfar så att jag skulle få sova.....Mycket snällt av dem, men hjälpte inte mycket då huvudet håller på att gå i tusen bitar.  Jag har satt på en kopp kaffe får se om det hjälper och sedan får jag försöka ta mig en lur på soffan...till sängen går jag inte mer.

Klädparty är en del på SNART !!!!!  hopas ni hittar fina kläder till era barn, själv missade jag detta tillfälle igen...får se när någon har ett sådant party när jag kan haka på.....men å andra sidan känns det rätt bra att INTE fara och slösa en massa pengar som inte finns :)


Host, host

Igår kväll var jag så trött så jag stupade i säng vid 20.30, ...och jag som missade Kalla fakta. Fattar inte hur jag kunde glömma bort det, måste spana om det går i repris någon dag när det passar mig.
Igår var Emmy hos Emma medans vi höll på att sy gardiner hos moster och Ebba for till sina kusiner på J-gatan. Så då hade de också sysselsättning nu när det är lite flytt-oordning ännu hos Eva...men snart har hon allt klart.

Annars hostas det fortfarande här ( bara jag ) och ikväll kan jag inte ta hostmedicin ( starkare varianten) ...för jag skall jobba tre nätter nu i helg.
så det blir så trist i helg, jag vet  vad jag gör i alla fall, sover på dagarna förhoppningsvis.

Och Vattkoppor härjar i byn....skönt att vi all haft de där eländiga kopporna.
Hoppas Sussi att vattkopporna går snabbt över hos er, samt att barnen inte blir allt för sjuka, jag läste på någons blogg att ni fått det nu.

På tal om blombilder så måste jag väl lägga ut några av barnens fotoalster...de lånade kameran en dag under sommaren när vi var i Evas stuga...och de sa klart och tydligt; NU skall vi mamma gå och fota blommor som du brukar göra......vissa blev bra och en var ett arrangemang, men något annat foto så står ebba eller Emmy upp och tittar ner med kameran....men det måste ju börja någonstans....
27869-46827869-467Här var det ordnat ett "konstverk"27869-466

27869-465

Det var flickornas blombilder som visades denna gång !!

Ha en bra dag !!

oj oj.....

........vad veckan går fort. Snart är det helg och då är det jobb i stan som gäller...med blandade känslor är det :I.

Veckan har gått i flyttar-tecken....ingen av oss som flyttar men moster har fått sin egen, nya fina lägenhet i måndags så då är vi alla involverade i det nu denna vecka. Igår var vi med moster till Ikea och inhandlade diverse grejjer till moster men så klart handlade jag också....men min nota blev inte dyr denna gång, 200:- fattigare var jag efter Ikea besöket....men nog finns det mycket jag skulle vilja ha samt behöver.

idag skall jag och flickorna till moster igen efter att flickorna slutar skolan, då står gardiner på schemat så symaskinen är packad och diverse prylar. Själv skall jag strax gå och slänga mig på soffan för jag har inte sovit mer än dryga timmen i natt ( i morse). Jag har hostat så "förbenat", rethosta så jag blir tokig.
27869-439Medicin hjälpte INTE, inte min inhalator med astmamedicin heller, ingenting....mer än att sitta käpprätt upp i soffan var det bästa......men vem orkar sitta rakt upp och glo ut i mörkret när man är svintrött och vill sova......27869-442......men nu känns det bättre, nu hostar jag inte för nu är jag ju upprätt , flickorna är i skolan och jag har hunnit slänga på en maskin med tvätt.....

 Under natten som gick var jag LITE less på att ha en klocka som slår varje heltimma och varje halvtimma.27869-440


Nu ropar kaffet på mig i köket.....27869-444 Ha en bra dag alla bloggare !! Även ni som bara tjuvläser skall ha en riktigt bra dag!!