Stress ? Inte idag !!!

27869-261

Här stressas inte idag.

                                                                                         ♥♥♥

Här i huset har det hänt något underligt, något underbart, mina små älskade töser har sovit så länge två mornar i rad så nu lever jag länge på detta!  I morse vaknade bägge två först närmare åtta snåret. När får man sådana sovmorgnar annars ??  Inte ofta i det här huset. och med tanke på att klockan är flyttad är det som att de sovit ill nio !!!!!  Jag är helt förskräckt :)

Annars gör vi ingentint idag mer än tvättar  och viker lite kläder och så, vi skall bara ta dagen som den kommer , behövs ibland känns det som. men sedan har vi planerade dagar resten av veckan......imorgon skall vi till en kompis vars barn är i samma ålder som mina och de (barnen och vi mammor också) har varit så mycket med varandra när de var mindre så dessa besök är SÅ uppskattade  när de får träffas!  Bra kompisar behålls hela livet, och ännu roligare är det när barnen tirvs superbra med varandra! 

I morse var det lite små kyligt igen, jag har ej vant mig .....imorse ( dag för en del )  när jag skulle hämta tidningen så hade jag inte tagit fram täckbrallorna än, så det var bara att dra på sig jeansen över "nattikläderna"...frös så förbenat. Men NU är täckbrallorna framme för mig med.

skolan halkar efter en sådan här vecka när det är höstlov och barnen är hemma, men det struntar jag i !!
det tar jag igen nästa vecka....förhoppningsvis.

Nu skall jag gå och göra en brasa i kaminen bara för mysighetens skull, för värmens skull  behöver jag inte elda nå mer som en blådåre....nu när pelletspannan är installerad = SKÖNT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                                       ♥♥♥

Aj, aj...

...min mage....jag fick så ont i magen igår kväll av fikandet under dagen och kvällen, så nu skall jag slutade med fika och kaffe....för ett tag:)

Kallt idag . Brrr......långfillingarna åkte på för mig.
Idag skall vi en sväng till farmor o farfar , till Jala och till Emil och Sussi ev. Så det är bäst att börja fixa iordning oss så vi hinner hem innan kvällen.

Ha det bra !!!!

27869-283

Helgen....

....är snart över för denna gång :(

Igår var det häxornas dag för en del
  .

Idag var det tjuvstart på Ebbas sex årsfirande, först på torsdag som hon fyller år och då firar vi henne, men hon hade lite kalas idag för några    ...mer har vi inte hunnit med :)

Men i och med att Ebba snart fyller år har vi varit en massa vuxna som fått surra loss i flera timmar....vi är ett "kärn -gäng" som lärt känna varandra innan vi fått barn, och nu när vi är flera familjer som har barn så träffas vi alltid vid deras födelsedagar och det är sååå KUL !!!  så trevligt att träffa vissa kompisar man har som man inte umgås med varenda vecka.
Tur att vi alla har minst två barn...så då träffas vi flera ggr per år då vid kalasen om inte annat.

Mormor och morfar har varit hit en sväng hit på kvälls-kaffe....de var väl och kikade om det fanns fika kvar *skratt*....de orkar inte vänta till Torsdag *ha,ha*...men de får komma då också !!!!....( det var vi som ringde efter dem...jag har lånat mammas digitalkamera och hon hade glömt att ge mig sladden).

Nu är Emil och Sussi här och de hämtade hem Emmy från teater träningen nyss, hon blev så lycklig över att det var storebror och hans tjej som hämtade henne....tänk vad en storebror kan vara guld värt !!!

Nu skall jag gå och vara social och se om kaffet är klart....gubbens tur att stå för servicen :)

...

.

Vilken dag.....

Det verkar bli kanon väder där ute !

Här var övriga familjen ute i snösvängen strax efter sju för att det hade drivit som bara den på gården. Och Ebba skulle ha skjuts in till stan till simträningen.....bara för gubben att ta tag i snöskoveln och ungarna hakade på av glädje, men halv nio var jag tvungen att tvinga in dem för frukost så Ebba inte for utsvulten och plaskar. Sen kommer Ebba hem och då skall det bytas till kalaskläder, och Ebbas kompis kommer hit så skall jag "sminka" henne också till häxa ....flickans mamma är bortrest så hon tyckte det var bästa att jag hjälpte flickan få iordning med kläder plus sminkningen....hon litar inte heller på karlarna....skumt *skratt*.... nu räknar Emmy matte och jag har en tårtbotten i ugnen....skall ordna lite kalas imorgon här, Ebba fyller år nästa vecka och då har hon kalas till familjen men vi har en del vänner som kommer imorgon för att fira henne iförväg och då måste det bli tårta och fika och hela baletten imorgon också !!!  Dert är bra då är jag inte sysslolös i alla fall *ha, ha*...

   


.......sedan då jo, jag har en sak jag vill säga er alla.......
♥♥♥

En dag i taget det räcker.

Vänd dig inte om och sörj det förflutna för det är borta.

Och bekymra dig inte om framtiden, för den har ännu inte kommit.

Utan lev i nuet och gör det så underbart att det blir värt att minnas.

♥♥♥

Eira : TACK för att fixar badet idag, men ingen shopping blev det för oss idag :(   !!!!

Vad tror ni.....

      .........Tror ni stormen kommer hit ? Hoppas inte. Jag her en av töserna som är Livrädd för blåsigt väder och det är väl som Kajsas skräck för spindlar ungefär, kan jag tänka mig......nu för tiden jämför jag allt med Kajsas spindel-skräck *hi,hi*.

Ikväll vankas Idol.

Vet ni hur det gick igår på dan, när jag skulle läsa en massa tråkiga saker.....jo jag satte igång att ta bort änglarnas tofflor och skura golvet, plocka saker, tvättade kläder, strök kläder och bakade, han med en jäkla massa medans flickorna var på skolan, innan de kom hem strax före ett....jag for fram som ett yrväder här hemma och stressade som en toka, men det var för att ni kom med en massa positiva kommetarer åt mig....*ler* då försvann mitt duktiga jag *skratt*
Mitt i allt så ringde skolkompisen och frågade "hur går det  med uppstasen?" OPs sa jag....inget vidare....då sa hon att det gör ingenting, hon hade heller ingen inspiration...hon svamalde och gjorde också en massa annat än det VI skulle göra !!  ...oh vilken lättnandes suck, och vilken tur att det råkade vara lika för henne igår. Men NU kommer jag/ vi  inte undan nu är det bara vackert att sitta här framför burken och göra det jag skall, plus kika i böcker..

♥♥♥♥♥♥

Ha en bra dag.

                  27869-120

....

Måste väl avge en lägesrapport...från gårdagen. Jag och min kompis som jag skriver C-uppsatsen med blev INTE sågade igår = SKÖNT ......däremot är det bara att fortsätta att sikta mot målet och kämpa på med skrivandet....enda mörka molnet på min himmel är att  vår handledare vill ha in en hel del mer skrivet inom två veckor, Och jag som lovat flickorna att de får vara lediga och ha höstlov nästa vecka, hela veckan.....Men det är allitd så med denna skola. Det blir alltid mycket då jag inte har tid, men tur att det finns kvällar samt att  det är bara att ge järnet måndag - tisdag efter höstlovet, nog blir det bra ändå, jag jobbar bra med press på sig och elden jagandes i baken *skratt*.

Idag blir det att fara till stan när flickorna kommer hem efter skolan för att ränna på ärenden och handla.

Nu skall jag ta itu med det vad jag måste....läsa litteratur ,jag och hon som jag skriver uppsatsen med lånade väl en närmare trettio böcker som vi skall hinna plöja igenom så snart som möjligt.....så jag är inte sysslolös - bara slö......och det rejält, är väl höstslöheten som slagit till *ler*

ha det så bra alla kära vänner, och bloggare!  Tack grannen för att du skrev hur det skall skrivas....man kanske på allvar borde gå en finska kurs.....blir nästan lite sugen.

 

♥♥♥♥♥♥

Tänk på att inte dammsuga för ofta, dammtussarna är änglarnas tofflor,
och du vill väl inte att dom ska frysa om fötterna...


♥♥♥♥♥

Blev inte sådana här.....

27869-125

men dock jordgubbsmazarinerna blev gjorda idag, äntligen.

Först vill jag tacka alla som bett mig köra försikitgt och det tar jag med mig i bagaget imorgon då jag skall till Luleå och träffa en lärare...hon skall se om jag är på rätt väg när det gäller min c-uppsats...så imorgon behöver jag många som håller tummarna åt mig!!!!

Till Häxan: Tack och jag VET att ni finns där, bara ifall att, om att...ja du vet....

Och sedan då : Jo jäklar jag har hunnit sy en massa sedan igår e.m. Jag har sytt till Emmy tre olika våder med tyg som hänger runt sängen så där knepigt att förklara, och knepigt att få till då det är snedtak.
Sedan kom jag på att både Ebba och Emmy har nya gardiner som inte kommit upp i fönstrena p.ga. att jag var tvungen att sy om dem, det var med hällor upptill och de har gamla, fula, hederliga kirs stänger, går ej med moderna fina stänger på grund av snedtaket (igen dumma snedtak).  Sedan var det köksgardiner som legat och mognat som väntat på att bli avkortade, måste alltid korta av till det fönstret som är mot sussibussi, då vi har köskbänken där och dessa gardiner skall vara exakt 133 cm, det ni !!  Vet ni måttena exakt så där???  Fråga mig imorgon så vet inte jag heller *gapskratt*, var tvungen att skoja lite bara.......
Men dessa gardiner kommer upp närmare helgen....om inspirationen infinner sig.

Och nu skall jag gå igenom skolväskan till imorgon...min egen ....alltid en massa skit som skall med,
men snart skall jag börja min nedräkning av min skoltid :)


Till er som läser finska:
HYVÄ UÖTÄ, ja nuku hyvin!!  Mie menen kohta nukkumaan.
Visst var jag duktig? jag försöker minsann jag ockå *ler*Tisdag

27869-161

Godmorgon på er allihopa !!

Hoppas ni får en givande och bra dag !!!

Själv drar jag till Kalix för plugg.

Hejsvejs och på återseende
♥♥♥♥♥

Tillägg: Kom nyss hem och fy fabian vilket väder det var, jag stannade och skrapade framrutan 5 ggr när jag stack till Kalix,  och jag kom 20 minuter för sent, första gången (har jag för mig)på min sjunde skol termin som jag kommit försent :(, Jag avskyr att komma försent eller i sista minuten......
Det berättar hur det var att köra dit, men hem var det Ok, inge skrapande av rutor :)I sommras.....

vit-lilablommatänk det är bara några veckor sedan  det fanns blommor i rabatten och nu är det bara frost och nervissna blad !!  Jag tycker alltid att vi har för kort sommar, ibland önskar jag att man bodde mer söderut....speciellt  (igår) när jag beställt tulpan lökar i slutet av sommaren och de kom  fredags !!!  Dessa kom från Malmö....och nu märks det att det är ett avlångt land.....för det stod i bipacksedeln att bästa tiden för att plantera lökar är oktober-november...men jag säger bara sk'**snack. Jag vill se vem som står i november och försöker trycka ner lökar i jorden här uppe. :) Ja det var nog om detta.

Igår gick "larmet" här hemma, jag var i kyrkan som kyrkvärd och Mikael blev kvar hemma med flickorna.
Han höll på ute på gården och han skulle flytta en av bilarna, han hade sagt  till flickorna som gick in utifrån att jag kör bara bilen runt byn för att kolla bromsarna eller vad det var....nå det hade tagit en minut, men han GLÖMDE att komma in och säga att han kommit tillbaks igen, utan han pulade på där ute.......och flickorna var inne och trodde att pappa hade farit iväg och inte kommit hem igen......så Ebba hade greppat telefonen och ringt till Mommo och sagt: Att vi är ensamma hemma, pappa har farit på byn och inte kommit hem !!!!
Mamma hade fått panik hoppat i bilen, och hon var hemma med Milla och Oskar och hade inte sin bil hemma, så hon hade fått brådis att tänk om inte morfars bil startar då den tjorvat lite på sista tiden, nå hon ropade åt ungarna klä på er jag går och startar bilen , hon hade inte ens haft tid att skrapa bilrutorna......så sedan när hon kom hit, hade hon hade sprungit in hit och Ebba hade varit SÅ ledsen.
Mikael kom in när han såg att morfars bil kommit på gården och han förstod ingenting.......
men klart som korvspad att ungarna tror att han är borta om han inte säger till dem att han kommit tillbaks....men han menade att han körde runt kyrkholmen och att det tog en minut och flickorna borde har förstått att han var hemma på gården ...
Mamma hade trott att det hänt något här, tack mamma för att du kom och huj vad Ebba måste ha varit ledsen....Men bra att de fattar att ringa efter mormor eller morfar, jag har även sagt vilka grannar de kan springa till om det händer något på riktigt. Så du vet Irene.....och Sussi..

Igår kväll bakade jag Sussibussis "bull" plåt och ikväll skall jag göra jordgubbsmazariner, nu skall här bakas på kvällarna, det är inte bakat i huset ordentligt på flera månader.

Nu skall jag börja analysera en intervju....mindre roligt men i e.m när det är gjort då känns det bra igen *ler*.

Ha en bra vecka om vi inte höres eller synes på nå andra sätt.

P.s Sofia du kan visst skaffa dig en blogg...så det så.-...du bara svamlar på som jag gör.Och nu då......

...vad finns det att skriva om idag då : Ingenting!!

Ebba har åkt till morfar och mormor för övernattning, Emmmy är på disko och gubben är på Bowling kväll med "joppet", så han lär ha ont i hårfästet imorgon om han lämnar bilen i stan *ler*.
Så nu är det snart Idol för mig och katterna, och imorgon är det simskolan för Ebba, oskar och Milla, jag och Eira hinner nog göra ärenden då undertiden....våra lördagar går nu förtiden åt till att ränna runt tillsammans.
Vi hämtar och för lite barn bara emellan åt till badhuset. Sedan efter badhuset bär det av på kalas (svärfar fyller "pensionsålder").

Mina helger är uppbokade varenda helg, varenda dag, och ingenting hinner jag få gjort :(, men åandra sidan går våra helger ruskigt fort!

Nu börjar Idol....
Kallt

Nordanvind var det nyss när jag kom hem eftar att jag fört flickorna. Tur att jag inte behöver ta många steg för att vara hemma på gården.

     
Snart är det så här det ser ut ute......längtar ni ??  Inte jag, inte riktgit ännu, eller det är blandade känslor, kommer snön blir det ljusare ute och det är mysigt och jag blir piggare, men samtidigt blir det snart sååå kallt.
Skavsår

Har ni hört att man kan få skavsår i öronen???  Jag har fått det, helt säkert, jag har lyssnat på en Norsk professor hela dagen i Luleå idag. (eller så är det bara jag som är så "trög" när jag tycker det är skitjobbigt)

Men jag väntar på något gott,,,,,på recept på Kajsas jordgubbsmazariner,,,,egentligen har jag ej tid att blogga ikväll, men jag tänkte att jag måste kika om, ifall Kajsa skulle ha lagt ut nå recept.......Ser du Kajsa vad jag vill ha ???!!!  ♥ Receptet på jorgubbsmazarinerna. ;)  ♥
 

27869-216

bye, bye

Rubriklös

27869-248 Idag har vi varit på kalas, ett lugnt och fint kalas med för mycket fika dock. Mikaels mormor fyllde 89 år, kul att åka hem till henne då hon är klar och pigg bara lite dålig hörsel......Hon är piggare än vissa av sina barn det ni !!!

Till Elli som ville höra om fredagen och dess fortsättning:
Fredag blev en tur dag när resten av familjen kom hem, först kom flickorna hem och jag berättade om att jag hade tänkt baka något men att vi tar och kollar nån film eller de får välja vad vi skall göra innan fadern i huset kommer hem, Ebba säger : Jag vill baka...och jag säger men vi har INGET mjöl...då säger hon så sött: men mamma det kan INTE vara slut, jag skall söka i skafferiet, nå visst, bra minne men kort har jag, jag hade hällt över mjölet i någon sådan där plastbytta av någe slag....klart jag inte hittade mjölet. Men Ebba visste exakt var och i vilken bytta mjölet var så det blev bakning. Och det han inte b´li riktigt färdogt då till mosters ankomst...

Sedan avloppet...det rann så sakta, så sakta....men till slut rann det bättre och bättre och när Mikael kom hem var det som vanligt och jag bar astod är med tappad haka. ( men han menade på att snart är det bara att riva upp golvet i källaren...att jag svammlade inte....det har ju hållt på så här från och till)

Sedan åt vi middag och en herre börjar trixa med diskmaskinen...jo visst den startade också, men jag skall tala om för er att den var STENDÖD,på dan, det spelade ingen roll vilket program jag körde eller vad jag gjorde. Nå den är inte kry ännu den lever sitt eget liv, startar nu när den själv vill...men bara den håller ett tag till , men sedan om man får tjorva lite eller låta den vila mellan varven det gör inget.

Nu skall jag kika in en sväng hos er andra, och orkar jag inte hälsa på er alla ikväll hälsar jag på er en annan dag istället, bra när man kan hälsa på så här va?!!!


Vojne....

...jag är nog lite på lyset ännu....men o så trevligt det har varit  !!!
Elva vuxna och fyra barn har haft taccofest hos oss i e.m. / kväll.

På f.m stack vi till stan på simskola (ebbas) under tiden ränna runt på ärenden med svägerskan....huvaligen vilka jobbiga lördagar jag har som MÅSTE flänga runt med HENNE ! Ni vet ju hur tråkig hon är !!!   ; )   ;)      ;)     ;)      

Nå sedan hem och städa toan och tvätta fönster i toan och hängde upp gardinerna till dasset, som jag sydde härom kvällen då sussibussi viftade iväg inspiration till mig...nå då kommer gubben in och säger: ta ner dom där jag får migrän, fulaste gardienran jag sett !!!,, Ja sa du behöver inte umgås med med desto mer, du behöver bara skita ihop med dem , ha, ha !!

Oj, nu blev jag trött, hur mås det Eira...gick det i upp i huvet det den där sista flaskan som vi dela på??.....P.s jag sa ju om att en viss person blev på lyset fort...men jag svammlar på här efter att alla farit hem !!

Natti, natti på er alla och godmorgon och godag till er som läser detta imorgon.

Sussibussi "din" paj fick klart godkänt !!

Och hur det gick med resten av min fredag kan jag ta imorgon....kväll...så får ni höra hur det gick  med diskmaskinen, stoppet, och vetemjölet.
Godanatt igen....jag kan ju aldrig sluta!!!

FREDAG DEN 13:E

Nu skall jag  bara sitta här på en stol och inte göra någonting. Skoljobben är gjort det nödvändigaste skall inte göra ett skit idag så det blir fel......

Hörde på radion idag att fredagen den 13:e brukar det hända mer olyckor och dylikt. Det var ett försäkringsbolag som kollat igenom och det rapporteras in mer ärenden som händer fredagen den 13:e än andra datum och dagar.

Och det förklarar varför jag bara skall sitta på en pinnstol resten av dagen :(

På morgonen satte jag på diskmaskinen, Emmy ropade åt mig som var i källaren att det är något med diskmaskinen ......huxflux låter den förjävligt och sedan bara dog den.....mitt framför mig, min kära, älskade diskmaskin som jag älskar så mycket *snyft*. Nå jag tänkte att jag får väl diska allt för hand då....men att jag gör det lite senare, förat handla sedan lite skola. Nå jag börjar diska och när jag skall börja skölja så då rinner inget vatten ner i avloppet: STOPP igen i köket, en vecka sedan sist....och det är inte på något lätt ställe, utan under källargolvet, det är där det blir stopp!!!  SKIT!!!!

Nå det rinner sakta, sakta och det tog flera timmar , ja tills nu!!  Då tänkte jag att jag skall baka nå gott för moster kommer förbi idag eller imorgon i alla fall.....då var mjölet slut !!!  Och hur kan jag ha missat att köpa hem mjöl, det brukar jag alltid ha hemma :(  

Så nu betämde jag att jag lägger bort skolböckerna och gör inget mer sådant och så ringde jag till Elli på fritids och sa att skicka hem ungarna!!!!  Då behöver inte de vara där när jag inte skall fortsätta med mitt pluggande.

Enda är väl att min karl blir nog inte så glad när han kommer hem...jag kan som inte göra så mycket mer än att vänta på honom och berätta vad som inte fungerar som det skall ;)  Bra med en karl !! Visst???

Nu skall jag sitta pall på stolen tills våren vi hörs då!!!

Hjärtan

♥♥♥♥ var tvungen att testa att göra lite hjärtan !!!!   ♥♥♥♥  Nu kan jag också = Kul ♥♥♥

27869-201

jag har skrivkramp...har skrivit hela dagen, jag hinner ingenting.....nu skall jag iväg och hämta flickorna...
hoppas jag får städ inspiration ikvälll!!  Kan någon smitta mig ?? Här behövs göras både det ena och det andra. ha en bra e.m och  kväll :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Må så "hjärtligt" gott !


Voj,voj...

...denna rubriksättning som man måste göra, gör att jag nästan inte ids göra ett inlägg.....hi,hi.
Här är sådan torka ,så det är som värsta öknen i skallen, varit så en längre tid.....händer ju ingenting som är värt att veta. Så det blir så trist för er.
Därför piggar jag upp med den sötaste och finaste kissen jag sett på länge:
 27869-253
Vad hände igår då? Inte mycket..men i alla fall så moster Eva har koll på oss:
Katten Yang var över dagen hos farbror djur-doktorn i Kalix och blev av med "manligheten" så han blev inte pigg förrän i morse. Jag var under tiden i Kalix och träffade skolkompisarna och vi gjorde sådant som måste göras tyvärr enligt studiehandledningen. Sedan hem, blev kompisar som vanligt i huset för de två mindre, sedan kom farmor och farfar på besök och kvällen avslutades men "Bonde söker fru" på Tv och sedan var det natti, natti för mig.

Nu skall jag fortsätta med skoljobb-----har så förbannat mycket så då är det såååå seeegt attt sätta igång idag...bara att fimpa alla bloggar och köra igång !!!

Städa inte så hårt ni som tänker städa......ni som jobbar och går skola tat lugnt ,och ni alla andra unna er att bara vara en sådan här gråtrist dag !!
Och så sist men inte minst så håller jag tummarna att flygplanen håller sig där de skall runt om i världen !!


Så less på att skriva rubrik så det är inte sant !!

    Jag gillar inte spindlar      men den här bilden var vidrigare.


Oj nu sticker klockan iväg, jag måste böra packa ihop grejjerna !!!! (skall till Kalix)

Ha en FIN dag idag !
Godmorgon på er !!!!!!!

 Godmorgon på er.........ha en bra dag !!

Måndag var god dröj.......

27869-246

Jag är så irriterad...Här sitter jag och väntar på en hemtenta som jag skall göra och så har inte läraren lagt ut den på nätet som lovat GRRRRRRRRR   vad tror hon!!  Att jag skall sitta uppe hela natten med den eller....jag har barnen på skola och fritids för att göra skoljobben dagtid. Vi skulle börja göra tentan idag och så får vi inte den....jag är så frustrerande så jag spricker snart.
 Visst jag har hunnit med att tvätta kläder och rensa bråte ur skåp....här emellan när jag springer till datorn för att kolla om: tentan har kommit, men det är INTE meningen att jag skall göra sådant då barnen är på fritids!!!!  Jag har barnen på fritids för att göra skoljobb........

NU känns det mycket bättre när fick jag avreagera mig till er också, telefonen har gått varm här när hela klassen verkar vara i upplösningstillstånd då saker och ting inte blir som planlagt *skratt*.

Måndag idag och trött som ...bara den är jag....ungarna var halvt medvetslösa imorse, vi har haft en intensiv helg, men en mycket bra helg...tycker jag!!!  Vi har hunnit med så mycket på två dagar.
Och Ebba har haft super duper bra hos mormor ,hon hade inte bråttomt hem igår kväll, det var bara jag som ville hem och plocka iordning. :(  Nå nu är vardagen här och nu skall jag kika efter om tentan hittat rätt !!

Ha det bra kära bloggare.

P.s Sussibussi, jag printade ut receptet, verkade gott som tusan !! Till helgen skall det bakas paj , mums!vad sysslar ni med???

Ni har sett på Eiras blogg vad vi sysslat med!! Men bara fram till halva lördagen, igår såg jag tre bloggare på stan förutom "Eira beira" igår gjorde "nya storstan" osäker och efter hemkomsten från stan då ringde vi till mommo att hon skulle hämta Ebba som skulle dit på semester över natten när jag och Emmy skulle fortsätta vårt rännande. Jag och Emmy hoppade i bilen och for till moster Eva så hit kom vi igår e.m..
Vi har hunnit med att avnjuta god mat god dryck ( gott vitt vin) och smarrig efterrätt och hunnit med lite jobb igår kväll.  Jag och Emmy for hit för att se efter om Niklas och Mikael jobbar på *skoj*....
det var inte riktgit sant utan idag nu strax skall jag och moster Eva och min käre far som också anländer snart börja ta itu med nästa arbetsprojekt.

Så jag har inte sökt någon gardinstång *hi,hi* och gardinerna är säkert nerdragna och skrynkliga i en hög på golvet där hemma då katterna är ensamma hemma, förhoppningsvis har mamma och Ebba varit dit och kikat att de har mat och vatten :)


Ha det bra alla bloggar oavsett vad ni skall ha för er....jag vet att många kommer slösa pengar idag :) slösa inte för mycket *skratt*, hoppas ni alla hitter er nå fint ni som skall på de olika "partyna"!!


ingen rubrik idag

  Idag är det då en dag närmare helgen. Och sedan då....Jo jag fick en blåsning av Emmy i morse, hon sa : Mamma varför fick vi inga kanelbullar igår när det var kanelbullens dag?? 
Jag som hade tänkt låtsas som att den dagen inte existerar, hm, men det gick tydligen inte så bra.
Så hos oss blir det kanelbullar idag istället, på skolan hade de andra fått kanelbullar igår men det var sådana som tjejerna inte tålde så Emmy menade att det var sååååååå  fuskigt då de fick andra sorters bullar utan kanel, Ebba däremot var nöjd över att ha fått ersättningsbullan !! 
Här skall jag tala om för er att det är ett typiskt bevis på att Emmy har kommit in i någon slags
 "super rättvisa" period....för annars är hon nämligen inte alls förtjust i kanelbullar, hon brukar säga har vi inget annat eller jag tar väl en då....och suckar över kanelbullar i vanliga fall. Liten skrotunge jag har va???

Nu måste jag böra "joppa" så jag hinner göra det jag ska, för idag skall flickorna hem tidigare, de behöver dom bägge två då de inte är riktigt 100% krya, inte sjuka men lite små hostiga under nätterna och så där.

Jag skrev själv en kommetar under förra inlägget...till er som inte sett och till er som det berör.

Häv ö najs daj !!!  Förstod ni ??? Om ...inte ha en bra dag *skratt*

Ny morgon .....

27869-245....morgon igen, i morse hade jag gett vad som helst för att få sova lite längre.
Men det tyckte inte klockan då den ringde.....var vaken före klockan ringde då Emmy hostade och snörvlade så hemskt en timma innan klockan skulle väcka mig.....
Alla är mer eller mindre hostiga och snoriga i detta hus , men ingen har feber så det är skola och jobb för oss alla. Jag har laddat upp med kaffe och tagit fram allt skoljobb och hunnit med att checka efter om jag fått mail från skolan, idag blir det hårdkörning med tangentbordet igen......

.....enda lustiga med att jag går skola och läser hemifrån är att övriga familjen verkar ha svårt att förstå att jag har 40 timmars skolvecka.....
och detta gäller alla övriga familjemedlemmar....barn som vuxna.....du kan väl som ändå är hemma???!!!...Nej jag kan inte....!!!! Det är de mest små som tycker att mamma skulle kunna göra vad som helst......
Nå nog om detta nu skall jag ringa henne som jag skriver tillsammans med, hon bor i Kalix och gud vad jag är tacksam över internet och telefon= vi kan sitta hemma på var sitt håll och skriva, dock hann vi väl ringa till varandra 6 ggr igår och skicka våra skrivarbeten till varandra fyra-fem ggr bara igår ....men vi slipper träffas fysiskt och det sparar man in på i bränslepengar.

Nu skall jag börja skriva så tangentbordet blir överhettat , Ha en bra dag kära bloggare och smygläsare!

P,s jag hinner inte heller kommenera så mycket som jag skulle vela hos er andra ...men jag hinner säkert bättre nå andra dagar d.s


Fem minuters paus.....

....jag måste ta en paus från skoljobbet, först har det kännts så motigt och trist men nu har det börjat "lossna"......det är inte å bara att sätta sig ner och skriva en rapport på 40 sidor och så skall det inte bara vara svammel och blaha utan den skall visa något oxå  samt ha en röd tråd och en massa referenser också!! det blir nog bra i slutändan. :)

Ni andra då?!! Har ni det bra?  ja Anki hon städar väl som en galning !!  Eira SKALL kurera sig och ni andra jobbar väl på ?? *skratt*

hejdå !!!!!!!!!!!!!!!!!

   

Men vad hände

27869-122denna bild skulle ju in i det andra inlägget........


Måndag morgon

Mmorgon är det och skolplikten kallar......men jag tänkte jag gör detta först.
Helgen har kommit och farit, sommargrejjerna har åkt in in det som funnits kvar men det har "guben" fixat själv i år......jag har haft tjänstgöring i källaren under helgen, fy vad trist att börja röja och städa i en källare, men ack så mycket trevligare att gå ner nu.
Lördagen har jag skrivit om....men då började jag med källaren igår fortsatte jag med den men det blir aldrig färdigt där finns alltid något hörn att rensa i.

Igår var vi till kyrkan för att barnkören skulle sjunga där, men av barnkören kom bara Emmy och Ebba och jag tänkte gode gud hur skall detta gå????!!!  men det gick super bra, strongt gjort av flickorna att de två ställde sig längst fram och vid mikrofonen och sjöng tre sånger inför församlingen, vid tre olika tillfällen under gudstjänstens gång. Det var ändå närmare femtio pers. >och i slutet sjäng de Postluidum eller vad det heter....Fy jag hade INTE vågat det vid deras ålder och inte nu heller för den delen.

Annars så har jag hört och sett att jag missat lördagens auktion som hade mycket grejs som gick billigt,
men å andra sidan var det superbra att jag inte var där, för jag har fyndat och fått så mycket fina saker och möbler av moster så jag har inte plats för någonting......fullt överallt nu.

Nu ni skall jag börja med det trista PM:et till C-uppsatsen.

vi ses över bloggen!!