Äntligen fredag !!

Nu förtiden ser jag fram emot varje fredag...då vet jag att snart kommer helgen och då är det ledigt i två dar och man får stänga av jobbet(till viss del, om inte någon ringer därifrån) och ladda batterierna inför nästa vecka.  

Igår "kidnappade" Eira flickorna och vad de gjort får ni läsa på hennes blogg. Men först på morgonen var Emmy till tandläkaren och lagade ett hål, hon tog mommo med som moraliskt stöd då jag jobbade och hon ville fara då med mommo...men det lustiga var att när hon är till tandläkaren så tjorvar hon bara något fruktansvärt...vägrar ta röntgen bilder, och visar sitt värsta humör...men igår när hon varit med mommo:
Då hade allt gått bra..hm..funderar..man borde alltid låta "andra" fara med ungarna på otrevligheterna så kanske det alltid skulle gå smärttfritt.

Igår blev vi borta hela kvällen, hämtad ehem sambon efter jobbet och sedan for vi raka spåret för at hämta upp Samppa från Kukkola och sedan vidare till berömda restaurangen på Järnvägsgatan.
O vad vi blev bjudna på god mat!!  Det smakade så himmelskt...det var lax...och det är en av mina favoriter , jag skulle kunna äta det flera ggr i veckan. Oj nu måste jag dra iväg....

P. s eira !!  tack för lunchlådan oxå...vilken bjudning först middag och sedan...hux flux hade Eira gjort en lunchlåda till mig också så jag får en fin smakupplevelse till lunch oxå!!

På återsende!!!

några dagar....

.....har förflutit igen. Igår var en av kusinerna till mig och surrade och drack kaffe och idag var E och S...bra när andra hittar hit när jag inte orkar ta mig i kragen och fara iväg hemifrån på kvällarna.
Jag är så trött på e.m och kvällarna så det känns som att jag skulle kunna gå och sova kl.18.00. Jag fattar inte att man kan vara så här.
Till helgen skall vi iväg till moster och det ser jag fram emot, alltid lika skönt där....men lite trist på ett sätt.

Ebba såg när jag "bloggade" efter maten och då såg hon en bild på Ellis blogg..och då tyckte hon att jag kunde skriva tillbaks till Elli och visa henne en bild....men jag sätter den hit istället.
Eller jag sätter några stycken:
  Första titten på den efter att Mikael hade hämtat hem den...sedan bar det av till mormor och morfar där den är stationerad då de har en stor gård att köra på, jag gillar bara inte att se på när Ebba kör för ni som vet hennes humör hon kör likadant!! Gasar på och bara håller fast sig och skumpar på för fullt, medans Emmy gasar...släpper gasen...och så anpassar gasen efter kurvor träd m.m. Men Ebba bara skrattar och kör......
27869-138Här provsitter Emmy den första gången och hon som sa att hon bryr sig inte om sådant som låter illa, men när denna väl hämtades så nog kör hon precis lika mycket som Ebba samt gnäller om att åka och köra.....hon insåg att det är kul ju.
27869-137Nå nu har jag lagt in bilder på bloggen så är minstingen i familjen nöjd.

Jag vet inte om jag är en svamlig mamma eller vad det är, men jag tycker alltid att det är obehagligt när flickorna skall  köra, jag är så rädd att de händer något, att någon av dem kör in i ett träd eller så.
Jag vänjer mig nog aldrig, och mormor hon vill inte ens titta på, hon tycker inte om när barn kör sådana grejjer. Det var samma när Emil var liten och körde crossen i Kukkola  hon ville helst slippa se det
också. 
Är ni andra mammor lika blödiga eller....Men samtidigt älskar jag själv skotrar och skulle vela ha egen motorcykel, älskar krauseller m.m. men det är en helt annan sak *skratt*

Är du på dåligt humör i en minut missar du 60 sekunder glädje.

Bilder från söndagens utflykt.

Måste visa lite bilder från söndagens utflykt, jag visar dock inte stugbilderna då jag inte talat med ägarinnan om detta med att lägga ut bilder. Men det var så mysigt, så där som man har i en riktig stuga !!
Långt bort från civilationen, jag har varit hit som barn men kom bara ihåg några fragment av det så det var mycket kul att få fara hit igen.

  det var så härlig natur, fin strand ingen gegga där inte, Ebba saknade bara badkläderna, men dem får vi ta med en annan gång. Vi hade fått höra att det skulle vara mycket flygfän så vi hade inte en tanke på badkläder...men det var lugnt på "flygfä" fronten.
Igår,  är bästa att tillägga för en vecka sedan var det invasion av dem....
 upptäckarfärd till en miniholme.
Och lite i magen behövde vi efter att sett oss omkring.


måndagmorgon...

Och jag hade tänkt stiga upp tidigt så jag hinner skriva något intressant, men tyvärr var jag för trött när klockan ringde..........nästan att jag sover ännu.

Hela helgen har gått i en rasande fart. Lördag var det baka och sedan iväg på kalas, söndagen var det mosters stuga som stod på programet, och det blev en rejäl tripp, denna stuga ligger på ett underbart ställe...bara man väl hittar dit, utan min far som guide hade vi aldrig hittat dit. Nå stugan och stället fann vi och det var sååå mysigt där som det bara kan vara i en "riktig" stuga.  Tack Eva för att vi fick fara dit på en dagsutflykt !!!  Ebba tänkt fara tillbaks dit idag för att grilla korv...... men det tror jag inte herrn i huset orkar riktigt.  Efter hemkomsten så tyckte mamma och pappa att vi skulle stanna där och äta grillad lax med dem...först tänkte jag inte det för jag ville hem, men vilken tur att vi stannade, det var den godaste laxen jag ätit på flera år, Tack för den måltiden !!!!!!
Idag är det jobb igen och jag gruvar mig för att komma till jobbet och sätta på datorn...om det går alls eller om den fortfarande är "trasig" ...det ÄR den , men jag hoppas att den fått vila sig under helgen och då är den lite piggar nu...

Njut av dagen för den går inte i repris.

Tur att det blev helg.....

......Idag kom resten av familjen hem från stugan = Skönt att ha klanen samlad, i och för sig hinner jag inte se dem så mycket under veckorna...men ändå.
 
 Klockan halv två idag på e.m blev datorn på jobbet sjuk...fick tillkalla datadoktorn och han fixade så den startade och fungerade hyfsat....två timmar senare lät och knakade den och sedan la den av !!!! Huj vad jag svettades....jag har en del viktigt sparat och bara det inte försvunnit nu...och vad säger han som annars sitter på detta kontor och vid den "burken"....tänk om han blir rosenrasande tänkte jag...
Men vadå det kan hända vem som helst ( försöker jag intala mig). På måndag morgon blir det allt till att ringa datateknikern igen och jag oroar mig för att det är JAG som tagit sönder den....håll tummarna att han inte blir så hemskt arg på mig.

Igår var jag utan karl och barn iväg på tårtkalas, jag for med mamma och pappa istället. De fick vara och "valla" minsta barnet *hi,hi*...händer inte ofta att jag är i farten med dem utan egna barn med mig.

Imorgon skall vi och fika igen...imorgon är det Emils tur att bli ett år äldre, så på morgonen slänger Ebba och jag ihop en sådan där god chokladkladdkaka och tar med oss, Sussi ville att jag skulle göra en sån och jag sa såklart JA för den är så god.....med lite vispad grädde till...du vet Eira var du skall fara efter jobbet på fika-tajm...jag vet att det blir annat gotti gott, gott oxå.

Nu skall jag gå och se till att de två mindre i familjen kommer sig i säng, de har varit uppe så sent på kvällarna hela sommaren.

p.s kajsa ....du ringde aldrig.....ringer du inte ringer jag dig, måste tala om en sak bara.

 Denna filur   var efter vägen en morgon när jag for till Ö-tå, så kallt var det !!! 
nej, jag skojade så klart, men det kändes som att vintern kommer när som helst när bilen visade 4 grader varmt på ett ställe efter vägen tror det var igår.

Fast jag jobbar vill ja ha värme, allt känns lättare och roligar då. Ha det bra allihopa!!!

Måste väl fylla i listan jag också....


5 saker jag har i min frys:

1.Några bullar
2. Viltskav
3.Pommes frites
4.Köttfärs
5.Ärtsoppa-MUMS  I love it !!

5 saker jag har i min garderob:
1.Gammla t-shirtar en hel drös
2.små kläder
3.stora kläder
4.en gul ful blommig klänning som jag tänker då och då att jag skall slänga, den är så omodern...
men av någon knäpp anledning finns den kvar än
5. massor med arbetskläder från Servicehus tiden och Viktoriagårds-tiden

5 saker jag har i min bil:
1. Nässpray en i varje bil, gömt för Eira *skratt*, tro mig hon har sökt och ej funnit....
2. Femma till kundvagn
3. näsdukar
4. bilbarnstolar
5.nagelklippare, en i varje bil, bra att ha

5 saker i min handväska:
1.Plånboken som alltid är tunn
2.Mobiler, två stycken för jag måste ha två jobbmoibler och härom kvällen ringde i bägge, vad göra då...hm..
3.Nässpray, en full och en halvfull
4. papperslappar av olika kvalisort
5.Lypsyl

5 personer att skicka vidare till:
1. Moster eva ! så nu måste du skaffa dig en egen blogg
2. samma med Sofia
3. Mamma
4. Borås mummu
5. Emils sussi


Nu väntar jag på några nya bloggar med spänning !!!!!!!!!!!!  Känn er träffade !!!


NJUT AV LIVET- DET GÅR INTE I REPRIS.......

 Var lite småkyligt i morse, hösten är här så det så, och så har de lovat frost till natten, lokalt i och för sig....men ändå.

Idag när jag kom hem från jobbet så hade resten av familjen packat väskan och dragit till stugan......det är sååååå tyst och lite trist också, fast jag har inte hunnit känna av det så mycket ännu. Jag satte igång att baka lite mockarutor när jag kom hem sedan tittade Eira och Milla förbi hit och vi stack en snabbis till Mia och Karin och kikade på deras "fem" barn.

Och nu sitter jag här......och gör inget vettigt. Och tänker inte göra något vettigt heller, jag skall gå strax och lägga mig i sängen för att läsa, men jag vet inte om jag skall läsa en ny bok som råkade hamna i min handlingskorg........Jag köpte den på Ica i Ö-tå idag ( tur att det finns billiga pocket böcker överallt nu förtiden) och Eira sa att man sträckläser den för att den är så bra så jag tror inte att jag törs börja med den utan får kanske fortsätta med "familjebilder" som jag började med igår kväll.
Jag har en sådan ful ovana att ligga och läsa på kvällarna, den är ful för att jag läser alltid för länge......det är som ett gift....jag kan inte sluta läsa......läsandet är som godis: Har man en gång börjat så kan man inte sluta.
Nu går jag till böckernas värld..................

p.s Sofia......du VET vad jag pratar om, det är samma "bok-beroende" och natt läsning som jag sysslar med nu som då förlänge sedan.....som du säkert minns ??!!


Sista dagen på denna vecka...

...är snart slut !   Och jag tycker det skall bli riktigt skönt att fara och jobba. Slipper höra på syskonkärlek som varit extrem mellan mina döttrar idag.

Annars började dagen med att flickorna var tvungen att börjag hjälpa till att röja upp i sina rum, det har sett ut på vindan som om en tornado hade varit i farten......kompisar, kusiner och nattgäster till flickorna har avlöst varandra och det medför att då har de inte "kunnat" städa som Emmy uttryckte sig....men nu i morse bestämde mamman i huset att det blev ingen utgång eller Tv förrän det var gjort.

Idag har vi målat stenar, grisigt men flickorna älskar det, och de begärde att få börja måla efter städandet.

Grillen våran "de luxe" modell a´la OK á typ 99:- har gett upp idag, typiskt......mitt uppe i grillandet av kyckling filé ....så jag sa åt herrn att han måste köpa en ny....Då har han mage att säga att vi väntar tills de börajar rea ut dem!!!  Vi som kör med enkla, billiga  grillar som får för hundra lappen !!! Ibland är det till att vara snål va??!!!! Eira du ser att även min karl kan hålla hårt i börsen ibland *he,he*.

Nu skall jag gå och försöka lugna ner två vildar som springer omkring och skriker och lever rövare....de busar dock....men snart har det övergått till annat....

Ha en fortsatt trevlig semester ni som har det och ni som jobbar ha en trevlig arbetsvecka , och ni pensionärer och arbetslösa skall ockå  ha det så trevligt och "nice"!!

      


hello på er !!!

27869-112
Hoppas att helgen flyter på fint för er !!

Veckan har kommit och gått, hela veckan har gått supersnabbt för mig. På dagarna har jag jobbat och varenda kväll hela veckan har varit: träff med vänner, släktingar m.m = Kul !!! Har inte vi haft någon hos oss så har vi varit iväg någonstans.

Om gårdagen har ni säkert läst på Eiras blogg....jag kunde ta ut mina komp-timmar inta alla men några....( har hunnit bli några redan.) Och det blev kul för flickorna att få se mammas jobb i Ö-tå. Tack Eira för att du ides ta med flickorna och tack för en trevlig e.m.
Igår kväll var det full rulle här, det gjordes hål i källarväggen och pellets pannan "slängdes" äntligen ner i källaren, så nu finns det hopp om att elräkningarna minskas under nästa vinter.
Moster Eva var hit igår liksom en bunt med karlar som fick jobba...med att få ner pannan, samt farmor, ja hon hälsade på, jobbade inte.

Jag hade glömt bort att Moster skulle på "fest" ikväll på forsen och det var en himla trevlig överaskning att hon befann sig i Kukkola igår när vi ringde dit. Idag har vi bara varit, M har snickrat och jobbat, och middagsgäst har vi haft och ätit som bara den har vi gjort.

Annars så tror jag bestämt att hösten har kommit, för inte är det varmt på kvällarna precis....
Och nu tog min skrivinspiration tvärt slut igen...




Godmorgon


27869-115 

Ha en bra dag ni alla !!!


Vatten.....

........som trillar ner från himmlen sitter inte helt fel. Detta gav mig ork och lust till att börja baka bullar efter jobb och mat. Och kanske jag får lite svalare i sovrummet....man skall inte klaga men det har varit olidligt varmt på vindan.

Resten av familjen lever semester liv, de har flackat och varit borta hela dagen. Det var tomt ihuset när jag kom från jobbet........dessutom sover alla när jag pyser iväg på mornarna till kneget, de har vänt på dygnet lite granna men så skall det va !

Eva sista helgen i Juli blir det. Pratat med brodern igår.

27869-103

Visst var det välbehövligt för alla med lite väderomslag så man hinner pusta ut mellan alla utegrejer man vill hinna med då det är fint väder?

Puh.....

Lite varmt bara....men man får väl inte klaga? Jo det får man...27869-100 för det är varmt , jag tror att Sussibussi och Eira lider lite granna.....

Idag har vi varit till Pajala....så varmt.....så mycket knallar...och så mycket folk...så vi orkade inte gå igenom allt. Men det bästa av allt  var att flickorna slogs inte ( inte där i alla fall, annat var det ikväll), det gick hur bra som helst, men det bästa var att vi tog oss i kragen och for förbi och hälsade på  Mikaels moromor och det brukar bli några ggr per år....men nu är det ett halv år sedan sist.......jag skäms....

Och annars finns det inget kul att skriva om, det är flackande hit och dit ( känns det som), flickorna vill göra det ena och det andra, köra fyrhjuling, fånga fiskar i mormor och morfars strand, bada, ....
ikväll hann vi INTE och köra fyrhjuling  eller bada, då var det ett sådant J------A liv här hemma från våra små "änglar", ändå har de varit varenda dag utom idag och kört och badat.
Men samtidigt var det kompisar som gällde direkt vi kom hem från Pajala !!!  Då hinner man inte allt tycker ju jag, men inte dom.
Vi har haft moralpreidkan om : Att man hinner inte göra allt.......men det är som att prata åt två väggar.

Nu skall jag gå och pova soffan hur den känns, har glömt bort att testa den på länge, tiden har inte funnits, Men nu skiter jag i hur det ser ut här och går och intar liggläge med fjärrkontrollen i handen.

27869-109




......mulet...ännu.....

27869-85


Hej på er....bilden var så söt att jag var tvungen att få visa den åt er.


lite trött...

27869-72

Denna katt ser ut som jag känner mig. Jag har inte förstånd att gå och lägga mig på kvällarna så det är helt och hållet mitt eget fel. Igår skulle jag gåt TIDIGT i säng, men då fick vi främande som själva har semester och inte bråttomt hem då.... och IDAG hade jag tänkt gå tidigt isäng, så blev det tydligen inte..... jag förstår inte vart timmarna rusar iväg.

Jag var tvungen att byta färg på bloggen för jag blev hux, flux så less den rosa sidan som jag haft länge, och blått är en av min favoritfärger så det fick bli blått ett tag. Tills jag tröttnar på denna .....jag tycker faktiskt att blogg-skaparen skulle kunna hitta på mer olika layouter, så vi skulle få mer att välja på.

Har ni haft en bra dag ?  Jag har haft en super trevlig dag på jobbet, träffat många nya ansikten och allmänt haft en skojig dag, första dagen utan att känna att jag har jobb upp över skallen på mig....
Efter jobbet han vi vara en sväng till flickornas storebror Emil och  Sussi för att hälsa på...flickorna blir helt sjuka när vi far dit, Emmy skall bara sitta i storebrors famn, hon saknar honom sååååå mycket när han flyttat ihop med tjejen.....det är kul för dem(emil och sussi alltså) men trist för oss....

27869-71

Den här vackra måltiden har Ebb lagat till och som jag fått "smaka" av igår, hon är en mäster kock som "lagar mat" i gross och parti, och hon lessnar aldrig, kanske hon blir en riktig kock när hon blir stor....skulle inte vara helt fel.

Hävv ö nais daj tomårråw år todaj !!!

Skall bara testa....

Söt bild va ??
 Sussi på andra sidan berättade hemligheten över var man hittar så fina bilder. Tack för det !!!
Så nu provade jag bara att läggga upp en lite roliagre och sötare bild.

Flickorna är hos farmor och farfar ,de har sovit över där och jag kan INTE njuta av att de är borta, jag är världens svammel mamma, jag bara saknar dem !!  Nå nu skall jag ut och göra nytta, har gjort en snabb drive här inne.

P.s i förra inlägget hade jag bilder från midsommar.

Ha en bra dag kära bloggare!!!!

Bilder från förra helgen

Lika mysigt här varje gångOvanlig bild på min bror.....Jag fastnade tydligen också på en bildEn kille som är lik sin far när det gäller att fastna på bildBild efter att vi nått målet efter en skogspromenadEbba bebbaEn glad Eira...som vanligt !!!Klanen Taipaleensuu / Korvaen nöjd kille som kört moppe till grillplatsenSoldyrkande Oskar tar ett nattdoppTvå busfrönbild från midsommar vid grillplatsenMillas egen stugaMidsommarstången....men inte färdig på denna bildFärskpotatisen borstas till midsommar maten27869-5227869-5127869-50

Vet ni vad som händu när jag skulle sätta in bilderna ???????????????????

JO Jag skrev under varje bild, OCH hade satt dem i rätt ordning m.m. OCH DÅ TRYCKTE JAG PÅ FEL KNAPP .....och allt försvann. Men nu har ni några bilder från förra helgen för jag bara slänge in allt rakt upp och ner....