Yang...med sömning blick. tyvärr....

27869-15


det var länge sedan

Det var så länge sedan jag skrev en uppdatering, att jag skäms. Men när man struntar nog länge då slutar folk att gnälla att man skall uppdatera......

Julen den kom och den gick, och vi fick tomten till oss, vi fick mat, julmust och hela tjocka släkten. Då måste jag tillägga att så stor och nära släkt har inte jag men det var förädrarana, svärföräldrarna, min moster, brorsan med fru och barn, mikaels bror, eiras syster........vi rymdes alla att äta på en gång och paket hade tomten med sig.
Mest lyckad för att man bara samlas och träffas allihop på en och samma gång, det är lyckan för mig.
Och strömavbrottet var inte hela världen för oss för vi had fått färdigt potatisen och hade just börjat att äta för att barnen skulle hinna få se Kalle Anka klockan 15.00----men det blev inge kalle men det saknade de inte heller. och så mycket levande ljus vi fick tända nu var ju bara mysigt, en sådan här gång när strömmen går är det inte hela världen då man redan har så mycket ljus tända så det blir inte becksvart i hela huset som det kan bli många andra gånger när det blir strömavbrott.

Och tomten hittade till oss fast det var mörkt i hela byn. men en av  mina flickor undrade varför tomten hade våran ficklampa, men det had han ju inte!! .....vår ficklampa råkade vara trasig på exakt samma ställe som tomtens !! och likadan svart tejp hade tomten oxå använt till sin ficklampa. det är så det kan vara ibland bara.

Jag vet inte om jag har berättat om vår utökning och avflyttning i familjen. Först har stora sonen i huset skaffat sig en lägenhet tillsammans med flickvännen så nu känns det så konstigt.....Jag väntar hela tiden på att han skall komma hem. Jag kan hinna fundera att: Nå varför har han inte kommit hem från skolan, varför har han stannat i stan och "friat" utan att ringa!! då kommer jag ihåg....ja just ja han kommer inte ...inte i alla fall varje dag.
det är bara under någon sekund man hinner fundera allt detta och i samma stund komma ihåg hur det ligger till......
Hur skall det bli den dagen när ens egna "små" pluttar skall flytta hemifrån om jag känner så här....Nå hoppas jag bara honom lycka till i färden ut mot vuxenlivet.

Och en inflyttning har vi haft, det är en lite söt kisse som heter Yang, han är så söt och så lik Zurvan så det blir nog svårt senare att se skillanden på dem om man inte ser dem framifrån. För ansikten är ganska olika. ja vad då...inget speciellt händer för tilfället

Ikväll vankas det taccos hos broder med company skall bli gott, men vi kan ju inte bara fara dit och vräka i oss mat eller ........?? så jag sa: att då fixar jag något gott till eterrätt. Så nu börjar jag bli lite småhungrig....i väntan på att vi skall bege oss iväg.

Idag har jag och Emmy varit till stan och inhamdlat skridskor åt henne och hämtat hit flickornas kusin Milla då emmy gnällde imorse att Milla har inte varit här på så länge.....så då vara dte bara att fara och plocka med henne hit så kusin-abstinensen kunde lugna ner sig lite.
Och nu blev det ju så att vi skulle dit ikväll så då får ungarna härja precis hela dagen och kvällen med varandra så då har alla berörda kusiner senare ikväll fått sig en dos av kusinlek.

Gubben har varit iväg till Nikkala för att han har lånat sin lillebrors garage för att han har lagat grå-opeln igen..........dessa "nya" bilar somaldrig behöver repas....vad skönt det känns !!!
Nu har det varit något ungefär varannan vecka som skall lagas, jag är så less.


måste väl lyssna på dig eira då.....

Ny vecka börjar redan närma sig slutet....fredag idag och helg igen. Vad skönt !!

Nå Ebba har varit hemma idag för att det var något på dagis och skolan(planeringsdag??kanske) så jag hade ändå inte hunnit vara många timmar på praktiken innna det skulle vara dags för att åka och hämte hem barnen. När Ebba vaknade idag på morgonen var hon så förkyld så det var ju bra tajmning när hon ändå skulle vara hemma.

Julklapparna är färdiga i princip´, jag är inte i sista minuten , jag lär mig ju äldre jag blir.....tydligen inte för gammal att lära sig att man skall börja med julklapparna i tid.
.......eller så kan det vara att NU är jag tvungen att börja tid.....på grund av att det inte är ekonomiskt så fett när man går skola, måste sprida ut utgifterna mer......fördel och nackdel med andra ord att känna sig som en fattiglapp .....men förhoppningvis skall det bli bättre i februari när all praktik är slut, då jag tänker börja jobba på min schemarad i nattpatrullen parallet med skolan.
När Viktoriagråden var kvar så jobbade jag natt hela förra hösten där och gick skola samtidigt det funkade bra,  så jag hoppas att det kommer  att gå bra nu efter jul med jobb och skola.

Bara mina rygbesvär inte blir värre då......det har pepper peppar ta iträ varit hyfsta bra nu under de senaste veckorna, det är därför jag kan börja tänka på jobb igen !!

Praktiken jag har nu är oxå kul och intressant, jag är med på allt möjligt och allt som hör till en arbetsledare, är med på personlamöten som arbetsledare, haft rehabilteringsmöten med anställd när vi gjort upp en rehab-Plan för den långtidssjukskrivne..m.m. Jag är på ett ställe där jag känner de flesta ur personalen det är roligt att träffa alla gamla arbetskamrater men samtidigt inte så lätt alla gånger......nu har jag en liten annan roll där än vad jag haft när jag jobbat där sist. Många förväntar sig att: vad bra att DU kommer hit , nu kan du påverka chefen  så att hon skall göra dittan och dattan....men tyvärr så fungerar det inte så. Kul är det och det är viktigast, samt viktigt att jag lär mig något då det är därför jag är där.Inget speciellt..........

Igår söndag så var jag och tittade på karungi barnens taeater, de var alla så duktiga !!
Tomten också !! Igår var en sådan dag aatt det var fart och fäkt från morgon till kväll, köra hit och dit göra dittan och datten.....men mycket hans med !

Lilltösen var med sin kusin på kantteridning och det hade tydligen gått jättebra, jag kunde ju int tyvärr dela på mig och vara både på teatern och ridningen.

Idag har jag varit iväg på morgonen för att prata igenom den kommande nya praktikplatsen som jag skall ha i sex veckor,( från och med idag) jag skall under denna del få en inblick i: arbetsledning inom socialomsorgsverksamhet, vad tror ni .....skall jag studera och se hur man skall vara om man skall vara en hemsk chef eller skall jag försöka se godbitarna för att bli en bra chef?
Det är i alla fall kul med praktik då man får se hur saker och ting fungerar i praktiken och inte bara i böcker och på föreläsningar. En sak har jag då sett......man kan få jobba häcken av sig om man vill, det är som på alla andra arbetsställen nu förtiden: de som har jobb har jobb upp över öronen.

jätte kul med praktik bara det att vi förväntsa att göra en massa skoljobb på sidan om......jag vet inte om lärarna på skolan tror att man är någon robot eller om de tror att dygnet har typ 36 timmar eller så.
men det spelar ingen roll när det är kul !! och man trivs.

natti natti på er bloggare !!!

Eira !!!

Milou är ett undantag förstår du väl !!!!!

igen skriver jag....

Jag förstår inte vad det har blivit med mig( jag har fått dyslexi).......jag vet att man inte skall skoja om sådant här men jag har fått problem med att skriva och jag menar allvar. Jag skriver hela tiden fel, jag sätter bokstäverna i fel ordning, glömmer bokstäver , skrvier fel bokstäver mitt i ordet m.m och så har det varit hela hösten.
Det är inget svammel utan även på praktiken och alla skoljobb har börjat gå åt fanders på grund av detta, jag får sitta och lusläsa allt och ändra det jag skriver ,hela tiden.....fattar ni hur jobbigt det är och hur mycket extrar tid det tar?!

Nå idag har jag hunnit med lussebak, äldste sonen i huset gillar lussebullar och sedan hör det till att baka så det är nästan ett måste för mig......

Morfar kom med osku hit och fikade på dagen, sedan stack vi på julmarkanden i kukkolaforsen, jag, ebba osku och morfar ,vi tänkte att vi måste fara och spana in läget och titta att mommo sköter sig när de skulle sjunga där.
Emmy har varit på teater träning inne i stora staden och imoron är det genrepet och då är vi föräldrar välkommna för att titta och minsta tjejen har sista gången knatteridning nästan exakt samma klockslag( och dit far hon hellre än att titta på stora syrran)......men hur gör man då....när hon vill fara dit  på knatteridningen???  Jo min briljanta svägerska hjälper oss att lösa det problemet, hon är smart hon.... !

ja nu kallar sängen på mig...den ropar : Kom och sov !! bäst jag lyder, man skall lyda ibland och inte alltid vara så tjurig och göra tvärtemot .......

lördag

Vet ni vad som hände nyss ?? jo jag skrev nästan en hel roman här på bloggen och var i sluttapmen då hände det som inte fick hända ! dtorn blev svart och det blev svart i halva huset och såklart här jag sitter och skriver.

Nå det är två elektriker som kopplar el på vindan och de två glömde tala om att strömen skulle brytas ! en sådan gång blir man inte så glad.

Nå nu provar jag igen.....igår blev det en färd till Luleå och Boden, gubben blev bättre i "kistan" så han följde med. Vi for först en sväng till Storheden och inhandlade lite prylar som vi bestämt oss för så det gick snabbt och inte han det bli folk heller på affärerna. prick 12.00  var vi klara med våra inköp som inte var roliga för mig i alla fall...jo förresten nu ljuger jag , en liten dörrmatta som det står GodJul på köpte jag från Rusta...
sedan bar det av mot Boden hållet och först for vi till Skogskyrkogården i boden och besökte minneslunden där ( väl värd ett besök under sommartid, den vackraste minneslund jag sett), det var trist men kändes ändå fint på något sätt och skönt men ändå ledsamt och  och jag vet inte hur jag skall förklara ........ I alla fall har jag aldrig förr förstått hur mycket man kan sörja och sakna någon!      Huj nu bölar jag oxå......

så då berättar vi något roligare.....vi for sedan till Crina för att titta på vår "nya" lillkisse som är leveransklar om två veckor och han är så fin ( hoppas bara att zurvan blir frisk tills dess så vi får hem honom), jag hade velat ta med honom i jackfickan redan nu.........Och det fanns inte bara kattungar där det fanns även sex små söta hundvalpar.................men jag har inte riktgt förstånd till att fästa mig så mycket vid hundar som med katter.
Jag är en kattmänniksa som fullkomligt älskar katter så är det, och bara det att katter är så mycket klokare än hundar ( Nu retar jag väl gallfeber på någon    ) gör ju inte saken bättre.

Sedan bar det av till Lindex i boden en sväng....men min chaufför hittade inte ens dit och jag råkade få ett telefon samtal från min käre far just då vi kom intill centrum så det blev det lite extra körande i centarala boden men det kan ju vara trevligt det med.....om inte annat för min käre sambo som inte är där så ofta.
Annat med  mig som går skola i Boden och där då och då ofrivilligt eller frivlligt oxå på ett sätt då jag själv valt att gå skola på "gamla dar"........Nå lite mjuka julklappar blev det till de små damerna.

Sedan for vi till det bästa, man spar det bästa till sist. Vi for till min moster som bor utanför boden och där blev det full service, mat, kaffe ,ikör ( Minttu).  Tir att vi han dit i tid, vi var där efter två någon gång och for väl strax efter sex så vi hann vara en stund där .
Det är mitt smultronställe, jag brukar fara dit på "semester" när jag har innevecka i skolan i Boden, det är mitt hotell, jag får full service där.....så lyxigt så ni anar inte. Nu har jag inte innevecka i Boden på länge ....först i nauari månad någon gång, detta på grund av all praktik jag skall göra och gjort.
nå om två veckor far jag en sväng till moster antingen ensam eller med en tjej eller kanske två tjejer med mig......
 
idag då....vad har hänt idag....jag hinner inte berätta då Sussi kokat kaffe och lockar med färskt kaffe och lussebullar....hörs kanske senare ikväll

hejsvejs

kväll igen !!!

Jag hinner inte med att blogga !!! vart tar min tid vägen ?

Idag har jag hunnit med en hel del nödvändiga saker och en hel del onödiga saker....Men Eira hallå visst var det nödvänigt...lite i alla fall ??

.....Oj oj vad min armar har skakat i dag när jag och svägerskan åkte över till Finland en sväng, När vi närmar oss finska tullen så står det en drös minska tullgubbar redo för att stoppa någon.....men tur att vi INTe blev stoppade.

Imorgon skall jag en sväng till Boden för att hälsa på min moster och lillkissen som vi får hem om några veckor, gubben skulle med, han tog komp hela dagen och så har han fått magsjuka ! Jag har inte tid eller lust med sådant nu, får se om han kan komma med imorgon.
Ebba tog helg från dagis och hon skall vara ledig imorgon men emmy har ju skola + att hon vägrade att följa med, så moffa får hämta henne efter skolan.

natti natti nu skall jag krypa till sängs...snart
glömde berätta kattens resa till veterinären i går...men tar det en annan dag...