Kära vänner...

....idag har jag nöjet att berätta någoting speciellt som jag bara "måste " får dela med er, många av er är lediga av olika anledningar, semester, arbetslös, pensionär, ledig dag från jobbet m.m.
Jag tänker nu på er.....det är så lätt att glömma bort vad det är för dag så jag tänkt bara tala om:
Att det är fredag idag!!!!!  (ifall ni missat det ).Ha en skön fredag och helg alla bloggare, jag sitter och tar en snabb lunch farmför datorn (äter en macka och lite youghurt, hade bara "pruttsoppa" = ärtsoppa att ta med mig idag därav denna lunch) Jag tar en halvtimmes lunch och passar då på att uppdatera mig, för annars blir det inte gjort och så blir det så tråkigt för er andra bloggare att inte få något nytt att läsa.


hejsvejs på er i solen  :)

Midsommaren......

´........är förbi och nu är det kneg igen för fulla muggar. jag tänkte sätta in lite bilder från helgen men datorn var sååååååååååå  seeeeeeeeeeeeeg på att ladda upp bilder. och jag som inte har möjlighet att göra det dagtid. Det får bli en annan dag.

Så jag lever men det blir INTe mycket bloggtid farmför datorn för mig nu, igår somnade jag klockan 18.00 på soffab ochg sov som en liten gris i flera timmar, men gud så skönt det var !!! Men jag märkte inte ens att Mikael hade varit med flickorna i bastun, så jag var nog trött.

Nu har jag slingmedel i håret jag skall gå och tvätta bort det för jag har tid kl.7.00 hos frissan, jag måste så tidigt för att hinna i hyfsad tid till jobbet, blir ändå senare än vanligt på grund av detta ( och måste ta igen det så klart) , men jag står inte ut en dag till med detta elände till hår.
 Så hej då på er alla!!

Trevlig midsommar önskar jag er alla !!!

                                                                
                                                                Trevlig midsommar önskar jag er alla !!!
    

En sådan här skall vi göra imorgon uppe i stugan !! Tre familjer och två ensamstående singlar skall väl lyckas med att göra oss en "stång" i år igen......fast våran blir inte lika jämn och så som den här på bilden, våran blir mycket mer "Home made" och därmed sötare, finare och mer slarvig......för om det är lika mycket mygg som förra året så blir resultatet där efter.

Ha en skön midsommarhelg alla bloggare!! 


Godmorgon

Hoppas ni sovit gott! Själv hade jag ingen lust att stiga upp i morse, jag älskar att ha sådant här väder ibland. Blir så där lagomt trött och dåsig, perfekt väder till att bara slappa. Så ni som kan: passa på att njuta av en dag på soffan inomhus.

Jag hoppas dock att detta regn inte håller i sig till midsommar, då det blir många människor på få kvadratmeter golvyta.....
Då vi är i stugan vill vi ha sol, men det får vi för det har jag beställt!!

nu vet jag inte mer.......skrivtorkan slog till PANG .vad jag är mätt.....

Idag har vi hunnit fira Emmy i flera timmar fast vi alla varit borta på jobb, fritids hela dagen. jag hade förberett allt igår kväll och nu ikväll har jag förberett inför morogondagen, känns så skönt att kunna fixa färdigt så blir det inte så stressigt.
Allt har gått så smidigt, släkten har varit ikväll, kul för oss alla, speciellt Emmy som fått de hon önskat sig.
Imorogn kommer mer släkt och vänner och det ser vi fram emot.

Nu skall jag ta mig en titt på dum-burken och sedan skall jag i säng.

Tack till alla er som grattat Emmy på ett eller annat sätt....det värmer ett barn att få höra ordet grattis!!!


Jag hinner INTE med

Jag hinner INTE med

Imorogn blir min lilla Emmy 8 år och med andra ord är hon inte så liten mer.....jag som tyckte att det var nyss hon föddes. Hon tror att hon inga paket får och att hon inte får någon födelsedag bara för att hon skall på frillo imorgon....stackarn kunde inte somna på grund av det.

Nå på bilden är hon inte vidare glad istället visar den hennes sida över hur hon kan vara på "hemmaplan", hon blev lite sur bara för att jag frågade om hon verkligen behövde ha på sig Ebbas cykelhjälm inomhus när hon broderade......

Vet ni vad att i övertorneå är människorna så trevliga så man tror inte att det är sant.....är det månne så att ju högre upp man kommer så är man ännu mer trevlig.....???

Det är så segt här på bloggen vissa kvällar att jag håller på att bli tokig.....svårt att kunna lämna komentarer och ännu värre att göra eget inlägg.

Imorgon kommer moster hitåt, mycket trevligt att hon tar sig tid från trädgårdsjobben och "luncherna".
På lördag blir det mer kalasande för Emmy och det är så det brukar bli.....kalas i några dagar innan det är överstökat för denna gång !  Men det brukar vara mycket trevligt med dessa dagar.
Mina äppelträd......

Mina äppelträd......


Här skulle jag vilja vara och promenera. Såg så mysigt ut.

Idag var det skolavslutning för Emmy och jag kunde inte fara till kyrkan, men pappan i huset fick äran att ta ledigt och han tog ledigt hela dagen.
Så det var lyxigt för fllickorna och de uppskattade det verkligen......Ebba sa om pappa idag när jag kom hem: pappa är så snäll som tar ledigt mitt veckan och är med oss!!! 

Men jag då som titt som tätt under alla år försökt  att de skall få ha kortare dagar ibland och ebba speciellt få lediga dagar från dagis....,,jag funderar, det måste vara så att de är så vana att vara hemma med mamma så det räknas liksom inte. Nå strunt samma.

hejsvejs och natti,natti

Jag lever ......

Jag har det bra på nya sommar jobbet, skitkul men fruktansvärt mycket att lära sig. Känns som att jag skall på en och en halv vecka lära mig sådant som annars tar  minst ett halvt år att lära sig.....samt att jag skall lära mig tre personers jobb, känns lite stressigt men det går nog bra.
Och på ett sätt känns det bara bra att det är svinmycket som jag skall ha på mina axlar under sommaren, för då kan ingen beägra att jag skall kunna  fixa allt, eller kunna trolla med knäna.

Kul har jag i alla fall, för allt är nytt och spännande, svårt och intressant + att jag får använda hjärnan till max = SUPER KUL !!!

Ha det bra allihopa och jag SMYGLÄSER era bloggar så ni bara vet det !!
kommentera era bloggar hinner jag inte , mer än sporadiskt.

Imorgon blir det studentfest och lördfag fest och på söndag ber jag om "festernas förlåtelse" av nya prällen *hi,hi*.

Ha det bra allihop så ses vi förhoppningsvis på lördag en del av bloggarna.

Måste få visa några bilder.......från Lördag.
27869-44

Flickan i blått är en kompis till "vår" Sussi, Sussi är då tjejen i grönt och killen i mitten var Sussis kavaljer för kvällen, han är min kusins äldste pojk, Johan.

♥♥♥

27869-45

Här är de på G till statt. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Imorse har vi vaknat okristligt tidigt i det här huset !!!  Emmy och henns komips vaknade 5.20 sedan tog det inte många minuter förrän Ebba var vaken. Men jag hann göra mycket på f.m på grund av att det blev uppstigning tidigt, till lunch var dagens sysslor för denna dag gjorda, städa, laga middagen färdigt, tvätta ja lite av varje....men sen när emmys kompis for hem så sa jag till flcikorna : Skall vi gå och vila en stund ? Ja de protesterade inte, IINTE  ens emmy.....och sedan sov de bägge från 12.00-16.00.

Nu undrar ni säkert om de hade svårt att somna ikväll??  Nix pix, inte mer svårt än vanligt. De har tydligen tagit igen sig lite......men jag skall erkänna att jag sov också säkert en och en halvtimma och det var så skönt !!  Jag tror att det var Sussibussis bild på bloggen som smittade där jag såg henne mys med sin dotter!!!

Helgen gick fort

helgen har gått så fort att jag inte hunnit med att läsa era bloggar alls, och nu har jag läst hur mycket som helst, en del av er har hunnit skriva måna nya inlägg, det blev nästan lite "svettigt "att läsa allt *skratt*.
På Lördag träffade jag MÅNGA bloggare, både på bilutsställningen och utanför statt....och dessa anonyma bloggare !! Jag blir inte klok på er ! Skriv en kommentar för guds skull....jag har nu fått reda på flera som läser i smyg *hm, hm*....Tack Linda för att du skrev en kommentar.( du har föregått med gott exempel på hur en "smybloggare" kan göra !!!))

Idag har vi varit på konfirmation och sedan på konfirmationsfika så där gick denna dag också.
 Detta var i stora drag vad vi sysslat med, känns idag som att vi har hunnit med både det ena och det andra. Vi har haft fullt upp och rännt hit och dit i två dagar, men det har varit mycket trevligt !! säger jag till er alla !
Jag skriver ingen kommentar  åt någon ikväll för det fungerar såååååå seeeegt.
 P.s JAG sätter INTE på mig en baddräkt med er "smalisar" men jag kan kanske komma ändå på lördag , jag funderar.........

Natti på er !

Jahapp...

Då var det ny dag idag.
Igår var jag och Ebba ute hela f.m tills emmy kom från skola, klippte buskar , grävt lite bland perenner m.m.på bakgården och det behövs många timmar till....så eländigt överallt....Två snabbsvängar in bara. Ebba sa en gång skall vi inte in och ÄTA jag är hungrig!! Ja, just det tänkte jag, kanske man måste snabbt in och värma lite mat och flickebarnet, herregud vilken mamma jag är......
Nå tidigt på morgonen hade Ebba bestämt att när Emmy kommer hem så vill hon fara och "shoppa", så vi for en sväng till Kemi till kappAhl och Lindex. Och hon skulle ha kunnat handla vad som helst, men tyvärr fick det bli sådant vi behövde.

Idag skall vi och kika på studenterna som skall på balen, Emils tjej tar studenten så vi skall dit före så jag får knäppa lite kort och sedan måste vi fara utanför statt för att titta på alla fina flickor och pojkar. Emil brukar vara lite dålig på att låta klippa sitt hår, händer väl så där (som min bror) två gånger om året cirka.....
men nu igår fick jag klippa det då han kan ju inte fara på eftersläppet på statt och se ut hur som helst, nå det är jättekul att klippa sådana som det syns på....för det gör det ju verkligen när det går så läng mellan varven. Hoppas bara att Sussi kände igenom honom när han kom hem, för nu blev han sååå fin, Att håret kan göra så mycket !!

Vink, vink.....till er!

 

Nordanvinden blåser här i Karungi

27869-43
Denna bild säger hur jag tycker att vädret är idag.......brr.. jag fryser.

27869-42 detta ser varmare ut..........27869-41
Och dett påminner mig om de varma dagarna vi fick känna på, för några veckor sedan.


Ha det bra idag alla bloggare och icke bloggare !!!
( och alla andra dagar också såklart.....)