Men vad nu....

Det försvann, mitt inlägg !!!
GRR....NU morrar jag för det

Och inte ids jag skriva om det på nytt. och flera bilder hade jag lagt ut:(


Måndag igen, och vädret hade kunnat vara värre;)

image747
Det hade kunnat vara sådant här höstväder...eller riktigt vinterväder...image748

men istället har vi detta grå, trista väder som gör mig lite 
 trött, slö och lat.Sussi jag såg ditt meddelande nyss...kunde inte kommentera inne hos dig, jag hämtar grejen imorgon efter middagsbestyren:)Trots vädret så känner jag mig på bra humör, bara lite trött. Jag brukar inte gilla måndagar, försöker ändra min syn på måndagar. Nu tänker jag att det är kul att ha ett jobb att gå till.....det hade kunnat vara så att man inget jobb har och då kanske måndagarna skulle vara riktigt tråkiga.

Näe tacka vet jag måndagar !! 

Ha en bra vecka!!!

....och hörrni om ni läser happisbladet imorgon och det finns en bild på Ebba där så är det en sak som är fel...hon fyller inte år imorgon utan på fredag....Happisbladet hade missat lite.....fick mail nyss om att hon kommer in i tidningen imorgon. Tänkte mamma och Eira och Eva så ni tror att jag är helt snurrig i bollen :(Hemma

Ett litet livstecken till Eira beira och till er andra !!!  Har haft det bra men stressigt i huvudstaden, har inte varit med om en värre stress resa...jag är mer van vid att kunna ta det liteee lugnt någon gång åtminstonne fem minuter...men fanns inte tid för det mer än när man satt på t-bana, i taxi eller på pendeltåg eller på flyget hem. men det var trevligt ändå och vi har varit på studiebesök som satt spår i en, gett mig nya tankar och funderingar om hur bra jag/vi har det. Och en sak som jag blir mer och mer klara över varje gång jag är i väg till stockholm är att där skulle jag inte vela bo, inte någonsin....måste jag flytta på grund av arbetsbrist så måste det bli till ett mindre ställe...herregud så ungarna drogs i armarna av sina föräldrar i rusningstrafik på t-banan, hemskt att se.

Igår var det kalas för flickorna(och mig....) och för många andra av er också;) trevligt och kul var det ,mycket fint ordnat:)

Nu skall jag strax hasta iväg till kyrkan för att dejta Kajsa och diverse människor sedan måste jag till stan och uppsöka en diverse butiker, bland annat ica maxi.


Ha en bra dag allihopa !!!

klockan är så snabb idag

Å vad tiden går fort idag...jag hinner inte med det jag skall....och än mindre har jag tid att sitta här:(
men jag skulle "bara" kolla jobb-mailen, har lite med jobbet att ordna fast man är ledig, lite trist med detta jobb att man känner sig aldrig riktigt 100% ledig. men för övrigt är det ett omväxlande och roligt men svårt jobb vissa dagar :)

Jag har bakat idag, lagat mat ,tvättat , packat flickornas kläder då de skall till farmor och farfar en natt då jag åker iväg imorgon och Mikael har kompledigt torsdag och fredag. Vi tänkte att det är onödigt för dem att fara en dag på fritids. Men jag har INTE börjat kolla mina egna kläder eller packa....slänger väl i några paltor i väskan innan sängdags.27869-661Jag drömde en mardröm tidigt i morse: att jag skulle åka iväg på denna resa som jag skall på imorgon och jag hade glömt att packa min väska, jag hade glömt att sätta på mig vanliga kläder och gick i hemma-skrot kläderna och ungarna var hemma och så kom en bil och hämtade upp mig och då sa jag att jag kan  inte följa med, jag kan inte lämna barnen ensamma, men bilen tvingade mig att följa med fast jag såg  så som en smutsig lodis, utan väska och barnen lämnades ensamma hemma.......men herregud vilken ångest jag hade när jag vaknade, det var helt fruktansvärt innan jag insåg att det var en dröm. Det är jobbigt med sådana drömmar.....
27869-662Nu blir det inget från mig på ett tag,
sköt om er och tänk på att livet är här och nu, inte sedan!!!

27869-663

Så häftigt !!!!!

Måndagen blev inte riktigt som det var tänkt men nästan. Blev en hel dag rännandes på stan, Torneå och Kemi, men inte med Eira utan med moster Eva....och med facit i hand så tror jag inte Eira hade orkat med så mycket spring som vi hann med ;) *blink,blink* till Eira. Och tack Eva för att du sa att vi skulle ta din bil......(Eira gissa vilka som stod vid gränsen på vägen över till Finland?! Som Eva sa att hon trodde inte att de brukar stå där....att den vägen är obevakad)

Först ett svar till Annika. B och det är att jag skall till Stockholm via jobbet, jag skall dit för att bli förhoppningsvis lite klokare och förståndigare....det är en massa oliak föreläsningar vi skall på :) jag hoppas det blir givande.

Men det häftiga var.....och så obehagligt....eller inte....jag har ju sagt att det bor en liten häxa inom mig och nu fick jag det bekräftat igen. Jag satt i bastun för en timma sedan och tänkte på en person som jag tänker på då och då eller tänker på hela familjen , men speciellt på Lena tänkte jag idag nyss, jag tänkte att jag kanske berättar för henne om min blogg när Ebba fyller år och om de kommer.....och så när jag loggar in hit så har Lena lämnat en kommentar till mig. Det tyckte jag var för KUL !!!  Mycket häftigt.

Annars så är jag jätteglad att vi bor i ett hus nu ikväll....att vi har grannar som inte hör så bra ;) att de har lite dålig hörsel *eller hur Irene??* ...för barnen har levt rövare och tur som bara den att det inte är i ett hyreshus man bor sådana ggr.Föresten igår var det Tupperware party hos en av grannarna Tack förresten!! (som de flesta vet om) ...men nå väl när jag kom hem så säger minstingen: kommer du redan??  Vad skall du hämta? har du glömt något? kulle inte du på fest? Hon tittade på mig med stora, frågande ögon när hon sa det......hon sa sedan: men skulle du inte på Party ?? 
Hon trodde att jag skulle på en "riktig" fest, ni vet ett sådant där party som man kommer hem ifrån när övriga familjen sover......    Och helt rätt tänkt av henne, för hur skulle hon veta, jag min dumma kråka hade ju inte förklarat desto mer vad vi skulle göra hos S.


Nu skall jag gå och se vad katterna och gubben gör och sedan skalll jag gå och läsa en bok som Elli berättde om. Egentligen skulle jag inte ha tid att varken blogga eller läsa på kvällarna....men vad göra när lusten inte finns till hushållssysslorna, då finns det inte så många andra allternativ att välja mellan.


Måndagsvädret27869-149


Bara en liten bild så här då jag inte hinner skriva nu. Skall iväg till stora staden Happis och Kemi.

Återkommer ikväll.

men ha en bra måndag kära vänner.

Annik.B då berättar jag vad jag skall göra i Stockholm....

Tebaks ??!! Kanske..

Jahapp  nu är jag här igen !!!27869-575 (400w x 300h)

Har ni det bra ??27869-737
Lördag och idag har jag hunnit med ...ingenting......men ändå lite av varje si så där. Men en bra lördag hitills i all fall. Igår kväll skulle Ebba så stort sova hos Osku men fick "ont" i magen...hon hade packat väskan och allt men när det blev dags för hemfärd frånJ-gatan så hade ohon så ont i magen....svårt att veta om det var så på riktigt men hon har i alla fall försökt:)

Milla sov i alla fall över här och det gick som vanligt bra och vi for sedan efter frukost i morse och hämtade Osku så han fick vara med oss tjejer( Gubben var I kukkola och hjälpte pappa).

Efter att vi fyra flickor hämtat grabben Osku for vi och gjorde stan och Torneå.....jag har sökt mig en jacka, en lite bättre jacka, en som inte är för tjock och en som inte är för tunn....men det gick inget bra.
En fin hittade jag på Seppälä, men då fanns den inte i rätt storlek, ena var för liten och den andra för stor och den som var mitt mellan dem två var så klart slut:(
Jag köpte en från Seppälä ändå, en annan men jag för den tillbaks på måndag den var inte bra. Så jag tänkt kolla med Eira beira om hon och ungarna hakar med mig och flickorna på måndag eller tisdag till Kemi för att titta där på en jacka åt mig. Det är alltid bra att ha med sig ett smakråd !!  Vad säger du Eira??  Jag har semester på måndag och tisdag och sedan på Onsdag sticker jag till huvudstaden och till dess vill och behöver en ny jacka......

Men vi har hunnit med mer än att söka en jacka till mig. Ungarna ville till Nya konditoriet så då var vi tvungna att åka dit en sväng( Jo säkert att det var svårt att övertala mig ;) )
 Vi har hunnit med ett blixt besök hos de äldre i Kukkola sedan kom mamma och moster hit och Emellie kom också och sedan när de tre extra barne for hem till sitt på e.m  for vi på kalas, flickornas farfar blev ett år yngre ...jag menar äldre...

Och nu har vi kommit hem och här sitter jag full av tårta, bulla och en massa gott fika ( inte av sprit )....jag har en svärmor som bakar som bara den och det är SÅ svårt att låta bli allt gotta...

Jag frågade mamma idag att om hon slutar röka så slutar jag med allt fika och godis men det gick visst inte så bra menar hon....hon säger att hon får sådan hemsk hosta när hon slutar. *svepskäl* morsan hör du det, men kanske det är sant, jag vet inte ...så kanske jag måste ta tag i detta själv då *megasuck*

27869-746

Nu väntar vi på detta...inte jag men flickorna....de tjatar bara om att snön skall komma så de får börja köra skoter, men jag väntar inte på det så mycket för jag är bara rädd att det skall händå något....att gasen fastnar .....att de kör in i ett träd eller att någon hamnar under skotern, ja vad som helst kan hända.

Ha en bra fortsatt helg.

Min stil

image520

Här ser ni min nya stil ett tag framöver.

Jag går i strejk jag med.....men får se för hur länge....det är för mig som för systrarna Huhta. Jag har också ett snitt på mellan 30-40 unika besökare per dag !!  Och det kan jag inte förstå, då det inte finns något att läsa om på bloggen....speciellt nu när jag hela sommaren och hösten bara skrivit strunt, har inte haft ork och lust att skriva så väldigt mycket. ( men kul ändå...men skumt, mycket skumt)27869-361

Ni ser att jag blev glad över detta beslut *ler*

jag återkommer.....men det kan ta läääääääääääääänge eller gå snabbt.
En dag eller en månad.....

vem vet men nu skall jag göra som kissen på bilden då klockan visar natt.
27869-121

Så på återsende mina vänner!!

Olyckligt barn....stygga tomten;)

image745

rubrik

Idag har jag/vi hunnit med mycket...men inte hunnit med att vika kläder '*fniss*.
Men det gör inget för de rena kläderna springer inte iväg :)
de finns gott kvar där till tisdag då jag tar itu med dem.

Idag har vi varit förbi och tittat på ett husbygge och där var så fint och de har jobbat på som sjutton måste jag säga. Tänk att hus-stommen kom i Juli (rätta mig om jag har fel A)
Nu skall familjen flytta in i slutet av månaden. jag måste säga att de har varit så duktiga och kämpar på, förutom husbygget är de ju bägge två  föräldrar till  två barn, har två hundar och har arbeten att gå till så nog har det säkert varit minimalt med ledig relax tid för familjen.

Imorgon skall vi på 90-årskalas, sambons mormor fyller år och då måste vi fira henne lite grann,
jag tror inte jag varit på så många 90-års kalas tidigare.......tror att det är ett jag varit på tidigare.
Idag blir folket äldre och äldre enligt SCB så kanske man får vara på fler 90-åringars kalas framöver....

Annars har jag hunnit snaggat tre huvuden idag, strykt kläder, bakat, varit till flickornas farmor och farfar.....
och hunnit med att ha Kukkola gänget på kaffe så fast tvätten som bara skulle vikas inte blev vikt så är jag mycket nöjd över dagen.

Hoppas er söndag varit till belåtenhet.

Och ha en bra vecka nu kära vänner !!Söndag

Varför har man bara EN söndag...jag skulle behöva flera för att hinna med att bara vara;)

image741
Idag har jag massor på listan jag tänkt göra, bara trista saker typ vika tävtt, städa ett skrotskåp som vi har i köket, städa garderoberna...ja ni vet ALLT det där som alltid finns kvar att göra...som jag tänker att jag gör sedan *ler*
....men jag tänkte som så här: Jag har städat ett skåp nyss där ungarna har spel och pysselgrejer redan så då kan jag vara framför datan en stund:) Och jag har massor att läsa på era bloggar....är ett tag sedan jag snurrat runt hos er, så det är VIKTIGT just nu....


27869-742
Ha en bra söndag !!

Jippi Fredag !!!

image739

Jahapp nu tjuuvbloggar jag....man måste passa på när man kan *ler*.

Måste få berätta om mina nätter....i natt har jag tagit fram mobiltelefonen säkert tio ggr. och skrivit komihåg grejjer till jobbet idag.....och det är smått kaotiskt kan jag säga i mi hjärna. Jag sov en stund på kvällen och sedan vaknade jag och sedan har jag bara små slumrat, kl.02.00 tänkte jag stiga upp och koka kaffe.....men det kändes lite fel att stiga upp den tiden. Jag är bara orolig nu att jag håller på att komma i det där stadiet då jag inte kan sova....Annika B du vet hur jag haft det....så det blir nog en tur till hälsokosten för att köpa Valerina natt.

Nu till något trevligare:
Imorgon är det lördag och jag har bestämt att bulla-förrådet skall fyllas på, det är bra göra för en trött hjärna. Mikael skall till Nikkala och lacka en bil imorgon och då tycker jag det är perfekt för bullbak oavsett om det är kanon fint väder. Och imorgon skall jag förhoppningsvis ha lite brorsbarn hos oss...hoppas jag!!
Oskar har svallrat det till mig :) att de kanske kommer när föräldrarna skall jobba, och inte oss emot.

Just jag tjuvbloggar på J-gatan för Nicke for iväg en sväng och Eira jobbar och ungarna kollar tv hela högen och då är det för dyrbar tid för mig att bara sitta....men det var inte det lättaste att få igång någon annans dator....men tur att Oskar kunde hjälpa mig. Vad skulle man göra utan en 5 årig data kille???!!!

Nu kom bror min hem bästa att sluta.....han kanske säger...men vad gör du....????image744Nu är det inte länge kvar innan man kan göra gsnöubbar tror jag,
idag har jag frusit så !!För mycket kliande i huvudet ??

27869-662

Kan man få huvudvärk av att klia sig för mycket i skallen ??

Idag kom vaktmästaren in på kontoret på jobbet och han tyckte att jag inte skulle klia mig så mycket i huvudet....att det löser sig nog ändå??!!  Va??!!  Hur visste han att jag kliade mig huvudet p.g.a att jag hade bekymmer...

jag måpste nog sluta klia mig i skallen för det har straffat sig, jag har fått en sådan konstig skalle-bank,
sådan där skum känsla, konstigt ont och jag var tvungen att säga åt gubben att jag kanske håller på att få en hjärnblödning....

eller så kan det bero på lite sömn, ebba sover så krasst på nätterna så jag blir knasig snart.Ikväll hann jag och flickorna oss en sväng till Kukkola för att se vad pappa börjat härja med, han har börjat riva i köket, de skall gör om där till viss del och det blir nog mycket fint.

Nu skall jag gå och ta en tablett och hoppa i säng
så vaknar jag med friskt och fräscht huvud imorgon.
 27869-734

filbunke!!

Jag är lugn som en image738och allt känns så bra som det kan göra så här en måndag !!

Annars i vanliga fall älskar jag inte måndagar...som svägerskan gör ....förra natten min var hemsk, jag drömde en massa hemska mardrömmar om schemor på jobbet, folk blev utan lön med m.m.
Men idag känner jag mig så lugn och harmonisk inombords som man bara kan göra.
Kommunen håller på att byta datasystem och jag är lite orolig över hur vi kommer att hinna få in allt så alla får rätt lön. Gamla systemet tas ur drift på onsdag och sedan skall det nya sättas igång med kort varsel och allt skall köras in på nytt....och jag har haft ångest för detta. Men nu: Nope...detta kommer att gå hoppas jag, så nu hoppas jag på en lugn natt också !!jag är en sådan där konstig människa som "bearbetar" allt under nätterna....inte så att jag ligger vaken och grubblar eller inte kan somna utan jag drömmer mycket, så mycket så det är jobbigt och riktigt svettigt ibland:)Så kanske jag tar mig en riktig bloggkväll ....imorgon....nu skall köra en diskrensning då datron fortfarande är så trög som sirap och bråkig med mig....den lyder inte alls....

27869-684 (112w x 108h)27869-684 (112w x 108h)27869-684 (112w x 108h)27869-684 (112w x 108h)27869-684 (112w x 108h)

Ha det bra allihopa!!

Stress??!!

E skrev att inte skapa bloggstress....Näe men jag har blogg-abstinens !

Lika illa det om inte värre ....*ler*

Tiden är knapp och kommer så vara ett tag framöver, har en del att fixa.Ha en bra kommande vecka kära vänner.A: vi hade tänkt hinna förbi er och titta hur det går med huset, men denna helg har inte gått i ledighetens tecken precis...Men, men sådant är det ibland.

Ikväll kom äntligen Emil och Sussi förbi, som flickorna väntat. Emmy har frågat hundra ggr.: Kommer de inte snart???  Storebror är höjdpunkten för dem:) det blir inte lika ofta de kommer förbi då "pojken" jobbar i Kiruna....herregud jag som INTE blir äldre, inte alls...och nu jobbar Emil....han som nyss var en si så där några år gammal. Jag säger Ojdå!! tiden har gått men tur att jag är en magisk  person som inte blivit äldre  *skratt*

Och tänk Eira....snart har elva år gått......då kommer gubbarna med och skall det hällas i .....
Hurv vid tanken


Och här....hade jag tänkt sätta in en fin bild på min fot som viftar med sanden mellan tårna....men det gick inte...säger bara ...Jäkla segpropp till dator.

Allt har havererat

Datan är så seeeeeeg att jag blir tokig. Jag har kört alla möjliga grejs med burken, ni vet sådana där virus sökningar m.m.  men jag får spunk, tyvärr.

Eller så har det smitta från mig, jag har varit så dödstrött hela veckan därav inget livstecken från mig.....igår tex. så gick jag i säng före 20.00......

Idag tog jag semester tre timmar för att hinna hämta flickorna efter skolan, detta för att blåsa till stan då Ebbas glasögon pajade igår och hon klarar sig utan dem, så NU är de fixade. Emmy for till en kompis under tiden jag for med Ebba och gjorde några andra ärenden samtidigt...och drack en kopp kaffe på J-gatan, det händer inte så ofta nuförtiden:(      ( Eira:...jag saknar de där dagarna du vet.....som jag hade på den goda men fattiga tiden *ler*)

Men desto trevligare var att flickornas kusiner fick jag kidnappa med hit en sväng, för då fick jag ju hit brorsan och Eira på en kvällsvisit, inte illa !!!

Men trött, trött och åter trött har jag varit trots "häxdrycken" jag köpt. Jag har MASSOR av blogg-läsning att ta igen kan jag förstå.....eller anar det i alla fall, men det får bli till att läsa dem en annan dag, tyvärr.Tack och godnatt, ha en bra helg ni allihopa !!!

Varför dessa rubriker....

27869-737

Jippie idag är det måndag !!

Inte för att jag vet om det är så Jippie...fast nu är det bara fyra dagar till nästa helg, nåt positivt:)Jag fick en chock nyss...läste på A´s blogg om soporna!!  Har ni andra fått info om det???När moster bodde i Boden fick de information om vad man får slänga i tunnan och vad man inte får.....jag blev orolig nu då jag VET att jag tex. slängt en gammal keramik grej jag gjort någongång när jag gick på kermik-kurs för länge sedan......
Och annat har jag också slängt som INTE är brännbart på långa vägar= jag säger bara "Detta var inte bra"

Jag känner på mig att nu kommer sopspionen att ta fast mig och skrika åt mig....jag kommer säkert att drömma mardrömmar om detta...................
.................Och så som min moster har skakat på huvudet åt mig som slänger allt!! Jag har bara sagt att det som är skräp åker i gröna tunnan, här sorteras inte mer än papper och tidningar:(

Hurv jag ryser vid blotta tanken pådetta hur jag misskött mig när det gäller soporna!!!! Och så har jg glömt bort en fest /ett kalas som är i antågande....hur skall jag göra med det måntro...

Imorgon skall jag till Kalix på utbildning och sedan skall jag efter det ut och äta med några Kalix-tjejer,(skolkompisarna som jag pluggade med). Det skall bli kul att höra vad de gör nu när det gått nio månader sedan skolan tog slut...lite har vi träffats under våren, mailat regelbundet med en av dem gör jag, men de andra...man undrar ju lite hur de andra har det, om de fått jobb och så.Natti, natti på er

27869-732

Tillägg...när jag såg att Annika svrade mig om soporna under förra inlägget så tog jag fram räkningen...mycket riktigt, där stod det...och jag ropade åt gubben att: "Nu har du missat att läsa på räkningen när du knappat in den på datorn", så kan det gå.....jag håller med A att inte var det stor text och inte var det mycket info precis.....men det är ju det här det sagt för flera år sedan. .....skit vad jobbigt det blev......