Jul strålande gröna jul...blir det så måntro?!

27869-349  27869-348  27869-347  27869-346  27869-343

Efter hemkomsten från Luleå värmdes gårdagens middag och sedan tog jag och Ebba en 30 min tupplur på soffan och efter det satte vi igång att baka.......Lussekatter. Men dock finns inga foton av våra egna, fotona här ovanför är "ärligt" snodda från nätet.......Blir så när man ingen egen kamera har ,och man kan ju inte fara och låna en kamera för att knäppa foton på lite bullar :)

Helgen fullbokad igen som vanligt ...sista gången simmning för Ebba på lördag och kyrkan skall beöskas på söndag för flickorna( och fler barn också förhoppningsvis) skall sjunga och sedan teater på söndag efter det.
Men sedan skall det ha lugnat ner sig för denna gång. Tänk att få ha en helg framför sig utan att ha en massa tider att passa????!!!!!! Det längtar jag till !!

och nu blev det ERROR...............................

Sommarminne

27869-203

En sådan här vecka när det bara är trista saker inbokade i almanackan och vädret är grått och blött då behövs en sommarbild som uppmuntran till mig själv  !!!
Två dagar har tilIbringats Luleå, och idag är det  intervjuer i stan som skall göras på e.m och imorgon är det Luleå igen. Ikväll skulle jag gärna åka iväg till Vojakkala...med det blir lit väl stressigt om det skall hinnas med, men trevligt skulle det säkert va!!!  Ikväll är det förberedelser inför morgondagen som gäller:(....och sova måste jag också hinna med, varit lite för lite av den varan nu i ca. två veckors tid. Men som jag brukar tänka; Jag får sova i graven i alla fall !! 

Näe nu skall jag tänka positivt !!!!  Och det är att snart är det Jul och då blir det tre dagar ledigt från allt.
Julmusiken snurrar här hemma titt som tätt och mannen i huset tycker att det är för tidigt men det tycker inte jag !!  för två veckor sedan har jag och flickorna tagir fram cd-skivorna...eller är det för tre veckor sedan.....minns inte riktigt.

Nu skall jag sätta igång med skoljobb så jag hinner med dem, men helst hade jag velat ställa mig och baka lite istället ;) alltid finns det andra saker som skulle vara roliagre att göra....konstigt..... 
                                                                 ♥ Ha en bra dag allihopa.♥

                                                                            27869-348

Rubrikslös

Jag har inte hunnit med någonting men ändå en hel del idag.

En nödvändig tripp till Luleå

Träff med svägerskan

Plockat fram lite advent

Mommo varit på kvällskaffe

Nu skall lite tråkigheter avklaras inför morgondagens Luleå tripp som blir en lååååång dag,
 hemma först på kvällskvisten.

27869-325

Natti natti och sov sött mina vänner


:)

Jag hade tänkt göra en massa idag....men detta väder sa till mig: NIna du orkar inte, detta är en vilodag ta vara på den !!  Så då gjorde jag det, tog en vilodag.

Fredag och lördag ägnades hos moster och vi flyttade och bar och plockade men det värsta av allt var att vi har blivit lurade hon och jag!! ( MAMMA !!!  DU SLUTAR ATT LÄSA HÄR )Vi öppnade en flaska vin eller jag tar det från början....vi delade på några cider på fredag kvällen mellan varven , och sedan kom moster på att hon har en oöppnad vinflaska....då kom vi på: Skit ingen vinöppnare!!!! inget annat heller att öppna flaskan med, för allt var ju nerpackat, Mikael den händige gick ut i garaget och fick upp den åt oss.....men sedan när vi drack upp vinet framför Idol och skulle fortsätta med bestyren så säger moster nog var det konstigt att ingenting känns av vinet....så jag sa att hon hade väl köpt alkoholfritt...men näe det stod 12,5% på flaskan och då måste Systembolaget ha lurat oss!!!!!  För jag brukar inte tåla någonting , knappt  tåla att lukta på korken.

HÄRMAMMAKAN DU FORTSÄTTA LÄSA IGEN !!!
Nu väntar jag på att tiden skall gå så jag får hämta hem tjejerna och sedan skall de in i duschen och jag skall packa min väska inför skola i Luleå imorgon.

Ha det bra allihopa.


Dagens väder


Dagens väder I Karungi !!

Väderleksrapport från Karungi
en söndag i slutet av november.


Protest....

,,,,jag har lagt in en protest till det dåliga vädret, och det kommer inte att hjälpa, så jag har istället kikat på väderleksrapporten och insett att det är bara att acceptera detta slaskande fortsätter ett tag framöver:)

Det var någon som frågade vad jag blir när jag blir stor......näe men vad jag blir när jag läst klart.....Jo det är så här: Att jag blir en mamma som är äldre , ännu mer glömsk, tankspridd m.m.........
Jag får något som heter Social omsorgsexamen och jag kan jobba med flera olika saker men de två huvudskaliga arbetsuppgifterna jag kan jobba som är Ex. Enhetschef, arbetsledare och Biståndshandläggare som utreder om folk har rätt till Bistånd vi SoL= Socialtjänstlagen eller vi LSS-lagen= Lagen om Särskilt Stöd. Men vi har läst mycket under denna utbildning, ganska blandad kompott.

Nu skall här packas iordning lite kläder till flickorna för de skall efter skolan till farmor och farafar och jag och Mikael skall till moster för hjälpa henne med  hennes sista grejjer........så det blir till att ta med skrotkläderna denna gång. Förra gången vi var dit, var det finkläderna som kom med ,då var det fest och nu är det jobb( Hon mutade oss .....*skratt*) först fest sen jobb *hi,hi*.
Om det går som planerat är vi hemma sent på  lördagkväll eller senast söndag f.m. för flickorna har teaterträning på söndag och det vägrar Emmy att missa !!!

Ha en bra och trevlig helg allihopa !!  Det kommer vi ha det vet jag av erfarenhet att man har när man åker till moster !!

                                     
    IDOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Får ni inte missa, inte jag heller, jag skall ta paus från bärandet av kartonger då idol är *fniss*.
Sedan får arbetsledaren säga vad hon vill....näe hon är så snäll !!!


Ännu....

....en regning dag igen. Men tröttheten kanske inta bara beror på det....kan det vara att man sover för lite....har läst skoljobb hela veckan på nätterna då de andra sover, det kanske beror på det, men jag tycker att vaddå det är bara att läsa, inte så betungande. Men jag har bestämt att från och med idag och en vecka fram skall jag INTE läsa en rad som har med skola att göra efter 20.00 !!!

Idag är det späckat schema som vanligt, skola för alla damer i huset fram till 12.30, sedan blir det nog bakning och komips hem i alla fallf ör en av tjejerna, sedan middag och sedan iväg på e.m kaffe. Så är vår dag är bokad.

Vet ni vad jag har räknat ut nu, nyss?? : sju veckor kvar och sedan ingen skola mer för mig på ett tag !!
 Fyra och ett halvt år är snart till ända.....förhoppningsvis....:) vet ju  inte ännu om jag blir godkänd på sista kursen.

Men om sju veckor skall jag börja rensa alla mina högar med papper och alla pärmar som är mer än fyllda och vad här skall brännas papper...enda är att då har jag ingen kamin längre den skall tas bort i avvaktan på att en ny inhandlas...får väl spara alla papprena och ta dem till pappas majbrasa på valborg !!!

Nä detta var ointressant för er. bäst att sluta, bye, bye för denna gång.

regnet .......det bara droppar ner

...och ungarna var som dränkta katter när det kom in efter en och en halvtimma ute i det blöta vädret nu på e.m. = BLÄ !!

Jag tycker så synd om de som bor i södra sverige, tänk de har så här mest hela vintern !
Förhoppningsvis får vi vintern tillbaks så småningom......jag har dansat "snödansen" här så nu hoppas jag på ändring i vädret :)
Tror ni att snö och vinterdansen hjälper???

Nu har jag mjuk pepparkaka i ungen och det doftar JUL = Imorgon kväll blir det kanske Lussebullar...vi får se.

Idag har jag gjort skoljobb i stan samt stämt träff med några personer på kommun som jag skall intervjua till skoljobbet, OCH jag har hunnit med en snabbis till svägerskan och det var trevligt, vi hinner  inte ses lika ofta som förr.....Den "där" Kamprad har ju lagt beslag på henne helt och hållet *ler*.

Lite piggare är jag idag  men inte mycket.......och om en timma blir det: Bonde söker fru.
♥Adios! ♥


TRÖTT och åter TRÖTT

TRÖTT, TRÖTT och ännu mera TRÖTT 
Jag gäspar så käkarna går ur led snart.

skola = trist

Handla = borde jag men......ids inte, vi klarar oss en dag till

Vinter kom tillbaka!  jag blir så grinig & trött  av detta väder.
 


blev

Blev sugen på att snart baka pepparkakor med flickorna27869-337 
Tips till er kreativa och konstnärliga......27869-335.... en data papparkaka kanske skulle sitta fint till glöggen, eller 27869-334....en katt som kan hålla lite sällskap......
27869-333eller en  bil.....


en sak vet jag och det är att jag tänker INTE baka sådana här   27869-341 
 27869-340   27869-339  27869-338

Skulle inte vara helt fel att mamman(jag vem annars) i huset ställde sig och grejjade ett hus....men det har jag nog inte tålamod till ...tyvärr....får räcka med vanliga som vi dekorerar lite.


                                                                                      ♥♥♥

                                                                           Allt för denna gång

                                                                                      ♥♥♥

Lördag.....

27869-332  27869-32927869-329   27869-326
Happis besök idag då ♥Ebba♥ hade simskola.
Och jag och flickorna han med att vara en sväng till Eira och broder efter att vi förde hem Milla efter badet....eller inte till dem men till Borås-mummu och barna på J-gatan och det var trevligt:)  Jag har inte hunnit träffa borås-mummu så mycket denna omgång när hon varit här uppe i norr .
Senare på dan blev det en sväng till mamma och pappa för kaffe.

Och oväntad middagsgäst fick vi idag.....♥mamma ♥hörde att jag hade en köttgryta (nytt recept)puttrandes på spisen så hon erbjöd sig att komma och provsmaka. Morfar var på annat håll så det var helt riktgit.
Trevligt , Tack för att du kom då fick flickorna en dos av mormor :)
Och bra att någon utomstående smakar så man vet om man kan bjuda på det till andra...till mamma kan bjuda vad som helst...hon är min privata psrovsmakare många gånger *skratt*

Och sedan som ni ser på bilderna så är jag tokig i blomfotografier, jag vet ej varför.
Men jag har sett blombilder i Ikea-katalogen och nu hittar jag inte dem på Riktiga Ikea i Happis :(
 vad göra?! Måste jag beställa fem vykort för att kunna rama in dem eller ...nej det gör jag inte.
Men jag vill ha några ynka kort från Ikea och så hittar jag inte dem...jag blir lite ledsen och kan inte släppa dem från skallen.

Ha en fortsatt trevlig helg. Jag skall gå och försöka få den äldre tösen i säng, den yngre sover redan, hon tyckte det var lite trist när mormor for så hon gick i säng när hon for så hon sussar sött.

Jag skulle vilja ha tips på någon bra bok att läsa......har inga bra eller spännande böcker hemma som lockar mig, känns som att jag borde kanske få lite bok tips av Kajsa ...så kan jag åka till bibblan på måndag och se om de har hemma nå kul som man kan låna. Finns inget värre än att inte ha en bok att läsa !!  Är som en drog dessa böcker. Men en bra drog hoppas jag :)

SLUT


27869-331 27869-330 27869-328

Perjantai

27869-267
Skall det bli så här måntro idag ???

27869-254
.....bara lite överlast.......

Jag har inte haft tid med skola på två dar men nu kämpas det på igen och nu skall jag shoppa lös först nästa år...kanske en och annan julklapp måste inhandlas dock. Jag skall göra en hel dag på affärerna med svägerskan den närmaste tiden och då får vi väl shoppa lös lite köttbullar i alla fall...jag har hört att de smakar bra...och "pilligt" också :)

Fredag idag och ikväll skall det laddas upp inför helgen som har sitt på planeringen, Ebba simskola imorgon och söndagen går nästan hela dagen till barn-teatern då vi föräldrar skall hjälpa till att fixa iordning dräkter och dylikt.....får se vad det kan bli av det hela...om man är till någon hjälp ;) men skoj blir det !! ....

Igår kväll var vi iväg på en möte/träff och jag deppar med Kajsa......Ja nu tycker jag faktiskt  synd om Kajsa som blev tvungen att byta handväska efter denna träff :(

Och moster Eva: inte kan du vänta till nästa år då finns ju inte överkastet kvar, och jag hörde att du fick lite procent på köpet också och det är aldrig fel *ler*, och det var ju snyggt !! Och sedan kunde du ju inte handla på Ikea till dig själv, så det var kul att du fick handla något till dig själv :)

IKEA

IKEA ...ja då har vi varit dit, hela familjen, jag har varit dit två ggr. igår...och jag som inte hade tänkt fara dit
alls på öppningsdagen !!

Allra först var sambon och jag och kikade på hur mycket folk det var på stan och vid öppningen av Ikea, men då var vi bara in på bägge sportaffärerna
Sedan efter att flickorna slutat skolan for jag, sambon och flickorna till stan för att jag lovat dem att vi skulle beöka Anki för att se vad hon har för fina grejjer att kränga ut till shoppingsugna människor. Men när vi ändå var i stan så ville flickorna att vi kan väl fara på "det där" Ikea..och då gjorde vi det. Och det gick så smidigt fast de var med, så nöjda barn så......
Enda Ebba sa när vi stod i kassan var.:Nu kan jag det här, hit behöver jag inte gå fler gånger,
men NU mamma skall vi gå på klädaffärer som Lindex...och besvikelsen i hennes ögon när jag berättade att de affärerna kommer senare (förhoppningsvis) går inte att beskirva.....hon som ÄLSKAR klädaffärer...ändå har jag berättat många gånger att de affärerna har ej kommit till Happis ännu.

På kvällen ville mamma och min moster till Ikea...och då hämtade de med mig så det blev ytterligare ett Ikea besök....kan ju inte släppa iväg dem ensamma dit, i alla fall inte min mamma som har lite "svårt" med att orientera sig på sådana ställen *skratt*, men igår gick det så bra, bara en gång skulle hon gå iväg åt fel håll....

Så igår blev det Haparanda,  Ikea och några andra affärer....nå annat hans ju inte med, jo hem och laga lite mat emellanåt och dricka lite kaffe.
Så nu behöver jag inte fara på Ikea förrän efter jul......;)

Så igår skolkade jag från skola HELA dagen, det ni....vilken dålig student :(

27869-264
P.S....månne om dessa kommer från Ikea?? tror nästan det!!! Då Ikea verkar vara ett ställe där man kan hitta lite prylar av olika slag :)

.....hej igen....

27869-318

Huvudvärken kommer och går och går och jag vet varför.......kommer från en tand......som brer sig uppåt mot huvudet. Men jag skall testa det sussi skrev, har hört det tidigare i höst men intr trott på det, men är värt ett försök.
Så när jag är klar här skall jag gå iväg och lägga mig på soffan och massera  mina händer lite.

Nu är det inte många timmar kvar.......till Ikea så klart.


27869-317
27869-316


Måste visa lite bilder från i sommar.......från Blomgården i Svartlå......nu blir det nog inga fler utflykter hit då moster flyttar  "hem" till Tornedalen. Om jag inte "packar" moster i bilen och så åker vi och ser oss omkring...får väl se hur hon vill göra nästa sommar !!

Tack !!!

Tack till er alla, tack vare era "hoppas du hittar "så hittade jag....men inte helt som jag lämnade uppsatsen men i alla falll  !!

Datadoktorn var hit igår och vad skulle jag göra om jag inte har honom = MIn Bror :)

Tack Niklas !!!!!!!!!!!!!

Nu har han gjort en service på datorn och jobbet fick jag fram innan han kom, men inte helt som jag lämnade det, det är något kumt som hänt, stycken har bytt plats...och allmän kaos i uppsatsen....som att någon unge skulle ha varit och rört om i den.....men jag skall försöka rätta till det mesta idag. Men det är inte HELT borta och det är det viktigaste.

Men ni skall vet att jag var MYCKET UPPRÖRD igår...svetten bara forsade om mig och adrenalinet var på topp !!!!!!  Huvaligen vad hemskt det var, vilken panik jag kände.....nu har bror min köpt ett till usb minne då mitt andra är fullt och jag brukar spara allt viktigt där också....men nu igår körde jag bara med datan och vanliga disketter två stycken....men han menar att det räcker inte. Så Tack Nikals att du hämtade nytt usb -minne  och för genomgången av burken !!

Nya tag och tänk IMORGON ÖPPNAR MÅNGA NYA AFFÄRER = HELT OTROLIGT !!!!!!

Skallebank har jag idag, och när jag inte har tid med det, men det kommer väl aldrig lägligt  va?!

Här har sovits i natt, bägge barnen sov före 19.00 och jag har väckte dem båda i morse...de har kanske behov av sömn eller......ja bägge två behöver mycket sömn jag vet det.

nu.....tog det stopp, ha det bra idag så här dagen FÖRE den stora dagen :)

Hej då !!!!!!!!!!!

VET NI Vad ...jorden håller på att gå under för mig.........FAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaan jag skirver på c-uppsatsen och när jag skulle spara det så dgck det inte, systemfel stod det bara och allt var sedan borta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

skit och helvete säger jag och godnatt !!!

Och min personliga "datadoktor" jobbar...JOBBAR SÅ HÄR, en måndag ????!!!! när jag behöver han nu .......jag är upprörd så jag kokar, det är ett milt uttryck, jag riktgit svettas så förbannad är jag NU,
jag skall aldrig mer skriva något viktigt på data, jag skall hämta pappas gamla skrivmaskin.

                                                                           HEJDÅ

....

27869-320

OBBBSERVERA
  Vad som som står på skylten som tomten håller i !!!!!
en sådan tomte med skylt borde jag ha!!!

Smockfull helg.
Lördagen gjorde jag en del ärenden i stan med flickorna  på f.m , blev Jala besök (då den ena tösen skulle på kalas på e.m), handla och en diverse andra saker blev gjorda i den "Stora" staden, sedan fick vi ha snabbvisiter av en mommo, moster Eva, flickornas farbror, Emil och Sussi.....kanske jag glömt någon.
Lördag e.m och kväll gick åt till mosters planeringar, mycket spännande att se vad det blir och hur......
 sedan tog skolböckerna vid 22.00, jag har idiotläst en massa böcker till skolan, höll på nästa hela natten till söndag, fortsatte söndag morgon = BLÄ.
firat farsdag här och  hos pappa, resten fick fara till farfar utan mig för jag skulle vara
Kyrkvärd med Kajsa och vi kan ju inte lämna varandra i sticket :)
Flickorna varit på teaterträning.
Till Kalix har jag hunnit vara igår e.m. för skolans räkning och jäklars vad mycket snö det hade kommit där.


och sedan var jag slut och gick i säng så tidigt så jag vågar inte skriva vilken tid.........................
ni idiotförklarar mig väl då *hi,hi*


27869-258

Så här kände jag mig igår kväll....överlastad...inte av fika denna gång....men över sysslor som jag borde hinna med, med det blir bra, man bara struntar i en del och gör det nödvändigaste :)
Ha en bra måndag !!!


Tänkvärda saker . . . Om det är förbjudet att dricka sprit och köra bil, varför efterfrågas
körkortet när man handlar sprit ?
*
Varför finns det flytvästar under flygplansstolarna, när det hade varit
bättre med fallskärm.

*
Varför heter det utbildning, när man sitter inne? Det borde ju heta
inbildning.
*

Visste ni detta ........

Fars dag är en högtid som firar minnet av ens fader men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den andra söndagen i november. Den har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativet kom från Mrs. Sondra B. Dodd som ville hedra sin far för att han ensam fostrat sju barn efter deras mor dött i barnsäng.

Den första Fars dag firades den 19 juni 1910 i Spokane, Washington. Seden kom till Sverige 1931 och firades till en början i juni även i Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet flyttades tidpunkten för Fars dag fram till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag.

Fars dag firas samtidigt i hela Skandinavien, förutom i Danmark där de firar den 5 juni. I resten av världen kan Fars dag firas såväl i juni (USA och Storbritannien), augusti (Brasilien), september (Australien) som på Kristi himmelfärdsdag (i Tyskland).gårdagen

♥Igår var det som ni alla vet "test "av Ikea och jag vill bara ♥TACKA Eira♥ som bjöd med mig, jag kan inte tacka dig nog. ♥Du förstår nog inte hur glad jag är över att jag fick äran att komma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!♥

Måste säga att jag som bara har fått beställt från Ikea -katalogen och inte uppsökt ett Ikea varuhus live så var detta något i hästväg för mig.

Jag och Eira har planerat en hel-dag på Ikea....å jag längtar, inte för att shoppa dirket, det får bli vid senare tillfälle när jag är ute på arbetsmarknaden igen......Men bara att få se och titta och drömma och planera och....ja, ja ni FÖRSTÅR!!!!!!!

Annars är denna helg igen full matad med det ena och det andra så mer blir det inte för i helg....

Men ha det bra allihopa

P.s  KAJSA !!!  Glöm inte kyrkan imorgon kl.14.00.

Mössvarning och skrikvarning

                                                      

Mamma och pappa var här igår, men då när de kom hit så hände något.......två likadana möss / råttor dök upp här i huset och ni skall veta att min mamma är lika rädd för möss som Kajsa är rädd för spindlar.....

Så om ni har hört någon som skrek hos oss så var det inte barnen denna gång, det var "bara" mormor som skrek....Ebbas favorit sysselsättning är att skrämma mommo med möss, och nu när flickorna fått nya "möss" av Eira, har Ebba väntat såååååååå  efter att mommo skall komma så hon får reta henne.......mamma är ju bra på attt "spela" lite extra också så då skrattar Ebba så jag vet inte vad.
Sedan hände något oväntat *ler* Ebba hade gått och lagt sig och sov när mamma och pappa for...då började mamma skrika igen i hallen.....för nu hade en av mössen tagit sig in i mammas jackärm........Och det första Ebba sa var på morgonen i morse när hon slog upp sina blå var: Hur gick det för mommo när hon skulle hem ??????

...så när Ebba filuren hade hunnit med det vet ingen, för jag trodde att jag gömt dem bra och att hon inte visste var...men, men.

Så mamma, mössen är BORTA nu, du vågar kommma !!!! (jag VET att du läser  här fast du inte lämnar spår efter dig ;)...men det gör inget, då får du reda på sådant jag glömta att berätta *ler*

                                                           
  Dagens ord


 Uppriktighet är inte att säga allt man tänker,
utan att mena allt man säger.Hoppas dagen blir en mycket givande dag för er idag !!Idag skall jag "ralla" till Kalix igen =skola,
igår var vi dit till barnmottagningen.
Jag tror att jag och Sussi( Sussibussi)  kan köra den vägen med förbundna ögon *ler*.


Ebba berättade i morse att hon har sett tomten kika in genom fönstret hennes,  flera kvällar i rad, hon berättade att han är i kälken, han flyger med renarna och då passar han på att titta om hon är snäll....så han vet om hon kan få julklappar i år.
Så ni som INTE trott på tomten, nu är det bara till att tro på honom, för han finns, Ebba har sett honom ;)

Ny dag igen...

Jahapp ny dag igen..och vad står på schemat.
Jo skoljobb som vanligt, men det gör jag här hela tiden, dygnet runt, mellan varven, tycker jag.
Idag kommer flickorna hem tidigare från skolan för vi skall till Kalix på Barnmottagningen på vanlig kontroll.
Jag har redan förvanat den äldre om att jag accepterar inga, sparkar, slag, eller försök till att bita doktorn.....hon som verkar så lugn blir som förbytt när man kommer innan för dörrarna...inge kul *STOR SUCK*.

Imorgon skall jag också till Kalix men då först efter lunch =träffa skolkompisen "Live". Ibland är det en fördel att räffas öga mot öga också, och inte bara via telefon och mail......
Jag hade inte för några år sedan kunnat fatta att det fungerar att plugga på det här sättet, det var svårt i början, att så mycket sker via datan. ....Som igår och iförrgår har jag skickat flera dokument till läraren och hon skickar tillbaks dem så fort hon läste dem och så skickar hon feedback, det är suveränt, och jag är verkligen glad för att Internet finns !!

Nog om detta, igår blev det inget föräldrarådsmöte...då fick jag göra taccopaj istället och bada bastu och ta det lite lugnt., se på Äntligen hemma som inte är som det var "förr"....

Jo jag bläddrade igenom Ikea katalogen  två ggr. igår......jag är på jakt efter kuddar till vår "nya" soffa som vi fått av moster Eva, den har inte haft något lock (en kökssoffa) nu har jag fått locket tillverkat igår, men nu saknas kuddarna till soffan, så kuddar och kuddfodral skall jag titta på på Fredag på Ikea !!
Nu längtar jag också dit, Jippi, vill se hur det ser ut, jag som ALDRIG besökt ett IKEA varuhus.

Tisdag

I brist på annat att skriva om så skriver jag några ord som jag tycker är bra eller fina, ni skall veta att jag har en hel drös med tänkvärda ord som jag tycker är bra.  Snrt är ni less dem och orkar inte ens läsa min blogg *skratt*.

                                                                                

 ♥♥

Erfarenheten är en  bra lärare.
Men erfarenheten skickar svinaktigt dyra räkningar.

♥♥Idag skall jag  svettas men en tråkig skoluppgift, och kanske smita en snabbis till stan för att se om det går att ta sig in på Rusta.
Och sedan blir det föräldrarådsmöte ikväll.....fast jag sa BORT mig från föräldrarådsgruppen på föräldrarmötet (tyckte det var dags för någon annan förälder), men Emmys lärare frågade om jag inte hade möjlighet att komma då någon skulle vara borta, och jag är ju en sån som lovar....tycker att det är vikitigt att ställa upp om på det man kan, när det gäller ens barn :)

Igår kväll hade jag pajbakning på schemat, två annanas pajer till moster och en jordgubbspaj till oss själva.

ADIOS och på återseende
Tänkvärd måndag !

Jag kommer att bli lycklig när...

Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om dom vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när dom är ur det stadiet. Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bättre bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad. Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när? Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar.

27869-247 

Så, sluta vänta ...
 
Tills din bil är färdigbetald.
Tills du skaffar ny bil eller nytt hem.
Tills barnen flyttar hemifrån.
Tills du börjar plugga igen.
Tills du slutar plugga.
Tills du går ner 10 kg.
Tills du går upp 10 kg.
Tills du blir gift.
Tills du skiljs.
Tills du får barn.
Tills du går i pension.
Till sommaren..
Till våren.
Till vintern.
Till hösten.
Tills du dör.

27869-293

Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig. Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårat och dansa som om  ingen såg dig. 

27869-227 

                                                                                                  ♥♥♥

Söndag

 ♥Ha en bra söndag alla kära bloggvänner och "tjuvläsare"


Tänk på alla era kära och nära som ni har omkring er,
för på ett ögonblick kan någon av dem vi älskar vara borta.

Igår kväll och idag på f.m har vi "bara" suttit ner med flickorna och spelat spel och bara varit med dem...de brukar många gånger få höra vi gör det sen....men nu har vi bara "varit" sedan vi kom hem från moster igår.!!!! Och det är så SKÖNT:

Ha en skön söndag med mycket mys.


:)

Tack moster Eva och resten av tjocka släkten för den lyckade gårkvällen.
Svägerskan får redgöra bättre för hur vi haft det , jag har skrivkramp.

ikväll är det bara soffan som gäller för mig nu på kvällen, nya krafter imorgon. Skall in till stan med familjen för lite ärenden och sedan bortbjudna på lunch och det bästa av allt: jag får äntligen se resultatet av den borttagna väggen hos Eira och bror min.
 Hinner inte vara så mycket hemma i helg...men vaddå det kommer tider och dagar då man hinner vara hemma !!

Detta var bara en lägesrapport så där "mitt i helgen"♥♥♥♥♥   Stressa inte, stressen räcker till alla ♥♥♥♥♥


Wow Fredag !!!!

Först några svar till er som varit så snälla och kommenterat förra inlägget:
Kajsa: Japp mössan är ny.

Häxan: Barnrbete....har ALDRIG hört talas om att det är förbjudet, därav barnens arbets plikt *skratt*. (hoppas ingen tar detta på allvar....)

Linda: Ja det är bara att ni dimper in när ni tittar ut :)

Och till er alla som grattat Ebba via bloggen: Tackar och bockar åt henne !!!!

På tal om att fylla år och bli ett år äldre.....så tydligen har det varit en växt-spurt i natt för Ebba, nästan tre timmar har jag legat och masserat hennes ben och fötter från och till. Så idag är jag lite trötter, men blir säkert piggare då vi kommer till moster. Snart åker vi iväg dit på en snabbvisit, kommer imorgon e.m. hem igen.


Ni skall alla ha en bra helg för det tänker vi ha !!!!!!!!!!

Och till er som vaknat med huvudvärk idag....det var ju flera stycken av er bloggare, kan det vara något med atmosfären väder omslag eller dylikt ??!!  Jag har också skalle.bank idag.

Hejsvejs!

P,s idag har jag ej hunnit med att göra kommentarer men jag har läst inne "hos er andra bloggare " :)


Tigerkaka tillverkning

Oskar kom till faster idag och var SÅ sugen på tigerkaka. Han tyckte att vi skulle baka tigerkaka för att när Ebba fyller år idag...Eira och broder min skulle bara veta hur han fick "slita" för att få sig tigerkaka !!!
Finns risk att de inte släpper hit pojken fler gånger, så skvallra inte......
            27869-314 Så här söt var han när han hade fått äta och skrapa smeten som blev kvar.......

 ....och sedan var det en jobbig väntan på att kakan skulle bli klar !!!
Men nu är de alla mätta och belåtna, de har fått sig både lunch och fika.

Det bästa man har brukar man sätta på bordet.....men här gick det bästa vi har själv på bordet för att se vad hon fick på sin sex-årsdag. 27869-305

                                                               Ett stort grattis till vår EBBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

27869-301

Och så här såg sex-åringen ut i morse efter att nattlinnet åkte av....hon tog emot sina kusiner på morgonen i sina finkläder som hon sa (storasysters kläder...syns på storleken, hänger nå kopiöst).


testar ännu en sista gång.....

....igår gjorde jag två inlägg med bilder och så....men bägge ggr. jag skulle publicera blev det bara ERROR...ja just error stod det, så nu testas det igen.

   Ebbas favorit av presenterna var masken hon fick av stora syster !
Här fikas det och är folk, men jag smet för att testa om bloggen fungerar hos mig.