fredagens traumatiska händelse.......

.....utspelade sig igår på Ica-Maxi....flickorna fick se en massa "tanter" gråta och Ebba frågade mig åter idag varför "måste" den glada tanten sluta ...och börja på annat jobb när hon inte vill?? För hon vill ju inte det när hon gråter ??!!   Med dessa tankar från en fem-åring så undrar man om hon förstår alls det man försöker förklara. (moster om du inte vet så är det en av bloggarna som fått nytt jobb)

Idag har minstingen varit till stora staden på simskola, men första gången blev det bara lek för att de skall få vattenvana, och det är bra. Milla var me och det var bra då fick flickorna moraliskt stöd av varandra då föräldrarna inte skulle närvara om det inte var absolut nödvändigt.

Jag missade auktionen i byn idag då den var samma tid som simksolan var i stan *snyft*....jag hörde att man kunde hitta lite möbler och så....Eira missade tydligen att köpa sig en till soffa....men det gör ju inget då en annan bloggare köpte den *ler*. Emmy odh Mikael var dit en snabbis tydligen men det var en av de två som ville hem....som tyckte det var dötrist!!
Sedan har vi hunnit ha oskar här idag hela dagen och det var mycket trevligt ända tills hans föräldrar klev över tröskeln.....då försvann hans goa mysiga jag....nästa gång får inte de komma och hämta hem honom....uatan jag för honom hem*skratt*.
annars har vi inte hunnit med så mycket, jo, kaffe har vi bryggt till farmor och farfar och till mormor och morfar och så klart tiil borsan och Eira = trevligt med kaffe folk = tiden bara rusar iväg.

   

Och nu kära vänner: Godnatt med er och sov gott, och till er som läser detta dagen efter eller någon annan dag; Hoppas ni får en bra dag!!!

Expressen

jag tipsar er om att kika på tidningen  expressens nätupplaga : www.expressen.se där står det också om Oskar...
......bra för att visa att det kan blir fel och för att göra fler uppmärksammade och vakna.

En mycket brarbeskrvining över vad som hänt....fy bubblan vad arg jag är....blir arg varje gång jag tänker på det.


Ni frågar mig....

......om min uprrörd het.

Jag bara hänvisar till Eiras blogg, varför jag varit upprörd hela veckan.

Så håll alla ni alla alltid stenkoll när det gäller mediciner till era barn !!!!!!!!!!!!!!!!!!1


En snabbis bara......

Några dagar har jag varit så upprörd så jag har inte fått något vettigt gjort....fy vad jobbigt det är när man är upprörd, det tar så mycket på krafterna!!!!

Igår föräldramöte, bägge flickorna hade det på samma gån gså då fick mormor rycka in och vara med barna för det är liteeee svårt att dela sig mitt itu. Ebba hade slocknatpå en gång efter att vi gick och den andre väntade på mamma innan hon kunde gå i säng.
Föräldrarådet sade jag bort nu.....men så hörde jag vilka som hade blivit invalda från sexårs gruppen....trevliga människor så jag borde nästan ha varit kvar för den skull *ler*...näe men det är bra att det blir nya personer tycker jag.

Annars då....jag har varit till Kalix idag för att träffa studiegruppen för vi har skrivit ihop något så tråkigt som ett disukssionsprotokoll och strax skall jag och hämta hem flickorna, jag orkar inte börja att plugga eller göra nå skoluppgifter nu när jag kom hem så då hämtar jag hem töserna direkt då se slutar istället......
fast jag kan gissa att det blir sura miner från den äldsta men det struntar jag i, de hinner vara nog på fritids tycker jag.

Fy sjutton vad det är kallt och ruggigt idag....var tvungen att tända eld i kminen när jag kom hem....inte ens katterna kunde sova de frös så mycket !!!  Det är sant!!! 

Tack mamma och en extra vinkning bort till Svartlå från mig !!!
Ta en god bok och slpppa nu allihopa när det blev så trist väder.27869-201


Det är ju snart jul.....

27869-244
Jag har redan börjat med förberdelserna......är man en fattig student så har redan funderingarna på julklapparna börjat ,sedan några veckor tillbaks.
(Eller det var så att under helgens Luleåresa hittades några julklappar.......).Nyss sa det bara PLOPP och så blev det totalstopp i dammsugaren, gubben pratar i telefon och flickorna leker med sina kompisar så då passar jag på att läsa era bloggar
i väntan på att få dammsugaren fixad....
Jag undrar vad det var som gjorde "stoppet" ....det är väl någon av flickornas saker som har en förmåga att hamna där de inte skall vara.
Jag tänkte just skriva att vad det är skönt att ha tre extra tjejer här, det har varit lugnt, de har lekt
men nu börjar de terrorisera varandra....jag måst gå och reka läget...

Heipa!!

tråkigt att skriva rubrik

Jag avskyr att skriva rubriker.......redan där får jag hjärnsläpp......men vissa har hjärnsläpp i flera veckor ;)
(nu retades jag lite).

Grannen har kommit hem, Välkommen hem !!! så nu är det som det skall vara på andra sidan staketet *ler*.
Sedan då .......en mamma har hunnit vara hit på kvällskaffe när barnen var på teaterträning.(den äldre är kvar där ännu).

Minstingen har gått för att sova men det är sådant liv upp på vindan så nu "hörs" det "igen" till Sussi och gänget.......stackars grannar.......nu skall jag gå och se vad det är som gör henne så upprörd.

Hoppas ni haft en bra måndag, snart är det helg igen :)


frisk ? JA!!!!!

Härligt att vakna och känna sig pigg och kry...ja så var det i morse!
Gårdagen spenderades i Luleå, en snabbis till farmor och farfar på hemvägen sedan till järnvägsgatan BARA för att hämta en burk godis-kolor till emmy, men, men såå blev vi kvar längre än tänkt...så det var kväll innan vi var hemma!!!
Idag skall ju jag och Kajsa och se vad vi missar i kyrkan idag då eller om allt löper lika bra som förra gången.*skratt*...vi gör så gott vi kommer ihåg....det är inte det lättaste att veta när man skall stå och när man skall sitta i kyrkbänkarna, men tur är det att vi har varandra !!!

Sedan skall vi till mamma och gratta henne och Ebba väntar såååå på sin egen tårta, mormor gör ALLTID en egen tårta till Ebba som hon tål....om hon sedan inte äter så mycket av den, men bara känslan att någon gör en tårta till henne gör henne lycklig.

nu skall jag hoppa ner i källaren för att smita på en morgonbastu och sedan hinna stryka lite kläder innan kl.11.00.
Ha en bra dag....
som det verkar så blir det snart regn....det som var så fint nyss...!!!!


Lördag !!!

Hej hopp på er hoppas ni mår brar allihopa !!! 
Tack för alla tipsen igår!! Hade tänkt ta mig en sådan där rackabajsare som man häller i hett te´ och det skall typa "bränna" bort alla virus och bacillusker......men det var slut och det fanns inget hemma som jag ville ha i "medicinväg"....ett glas öl tog jag men det var tydligen för lite...hm,hm jag funderar  det var ju alkohol i alla fall, det var ju en 3,5 öl från affären !!! *skratt*

Till nå annat om ett tag skall vi åka iväg till Luleå men bara för att handla tråkiga saker ........
Branen har redan börjat sucka över Luleåresan men de slutar säkert . De brukar alltid hitta något som de vill innhandla.

Nu skall jag ta mig en kopp kaffe och sedn börja skura fejset och borsta gaddarna!!! 
hejsvejs!!

P.s sussi tvärs över vägen...du hade RÄTT detta går inte över bara si så där......men tur det finns tabletter.

Pyton

Pyton Idag blir det inget besök hos "Agnes" i Vojkkis...jag som sett fram emot det.:(

Jag vaknade kl. 04.00 och då var jag frisk och kry .....somnade om och när Ebba hojtade till kl.06.10 så då mådde jag skit....hur kan man bli förkyld på en liten stund.....verkar hellöjligt!!!!
kanon förkyld känner jag mig, näsan rinner, ont i huvudet, ont i ena örat och hela huvudet känns som om det är uppstoppat med bomull eller nåt.

Spelar ingen roll, bara jag orkar me dagens skörd av läsning som skall göras, jag har preppat mig med både det ena och det andra.

Detta blir bra bara jag slutar att känna efter....  :)  Det hänger mycket på det menatala !!! Sängläggning med barna ikväll så är jag pigg och allert imorgon igen !!!

Ha det bra idag !!!

Kvällens inlägg......

..........Handlar bara om att jag varit till Kalix och haft videouppkoppling mot Luleå och lärarna och jag var såååå nervös för jag skulle berätta varför jag tycker si och så om vissa saker.....och inte kul då jag trodde att alla skulle skratta och komma med världens kritik på mitt "jobb"....men det gick bra, tror jag....för jag har ej blivit godkänd på den uppgiften ännu, men har vissa andra blivit det så da f...n blir jag det också, nu är jag faktiskt egotrippad idag!!!

Sedan har jag hunnit med att hälsa på en kompis som jag inte varit till på hur länge som helst....trevligt och mycket surr om det ena och det andra.

Ena flickan for iväg till en kompis med fick komma hem redan 17.30 för att flickorna skulle i säng i tid, det har varit kompisar här varenda kväll de senaste kvällarna och det har blivit att gå i säng för sent.....till er som inte vet; så behöver mina töser mycket sömn på grund att de har sina problem med att få i sig tillräckligt med "bränsle" = mat. Samt att det är så intensivt på dagarna i skolan så det musten ur dem totalt.....och det är vi här hemma som märker av det !!!

Imorgon och fredag skall jag ha hemma studier och det finns hur mycket som helst att göra.....bara jag gör det jag skall och struntar i tvätt, förbereda middagen, springa med dammsugare m.m det blir så lätt hänt att jag tänker...jag gör bara det först....men bara jag kommer in i trallen att jag "låtsas" att nu börjar skolan när jag fört flickorna då brukar jag bara göra skoljobb...och sedan hämta hem dem när jag inte orkar plugga mer....men nu har jag haft så svårt att komma igång.....help mee!!!!!!

Vet ni vad, att har ni provat att vara ute och promenera i vår kära by kvällstid??  Jag har varit och provat några ggr och det är svinmörkt jag ser inte vägkanten eller knappt var vägen går ( överdriver lite...bara) men så läbbigt och äckligt så idag var det bara att vända om och gå hem igen.

   avslutar med lite bilder...är som Anki ....gillar att knäppa bilder på blommor....och det har jag alltid älskat, tycker det är så kul :)

En särskild hälsning till Mamma och moster Eva!!!  Jag har tänkt ringa er bägge två!!!

Natti, natti på er alla !!

...

Såg först idag att jag blivit utmanad av Agnes att göra detta....och först tänkt jag skita i det, men sedan tänkte jag: Äh jag fyller väl i svaren ändå.....

nämn tre saker du gillar med ditt ansikte
1 Ögonen = För med dem kan jag se
2 öronen = För med dem kan jag upfatta små härliga ljud bl.a från mina tysta barn .......
3 pannan= För den kan jag rynka om jag är bekymrad

nämn tre saker du gillar med din kropp
1 Höger arm/hand= för den använder jag så mycket då jag är högerhänt
2 Fötterna = För de är ännu friska så jag kan ta mig själv dit jag vill
3 Håret = Glad att jag har hår (trots att det är mycket tunt)  då slipper jag bära peruk,

å så insidan
nämn tre saker du gillar med dig själv
1 Att jag är ganska envis av mig, och det har behövts under dessa sista år då jag pluggat/ pluggar
2 är en mycket dålig skvaller tant utåt och det ser jag som en fördel.
3 Att jag älskar mina barn så in i nordans mycket!!! Det finns mödrar som inte bryr sig om sina egna små....jag ryser vid blotta tanken....

Och jag utmanar Eira, Sussi i Marielund och Irina
Om ni nu inte blivit utmanade tidigare.

Godkväll på er.

OCH TILL ER SEGPROPPAR !!!!  Nu knyckte jag ordet....men uppdatering borde en del av er göra, så det så.


Jahapp....

Då är min motivation försvunnen....IGEN...... Jag bara måste göra färdigt en skolgrej till imorgon, men nu gör jag detta istället *SUCK*. Men det är väl så att jag måste visa svägerskan att jag är lika duktig som henne:
Bloggandet går före allt annat !!! Visst var det så????
Tack för kaffet och surret.

Snart får jag hem min äldsta dotter och minstingens kompis blir snart hämtad. Och efter det så försvinner nog lugnet från det här huset..... de två är i en hopplös period, jag vet ej vad det kallas för,Om det är syskonkärlek när de slåss så man har lust att fly fältet själv?? Jag trodde att kärlek betyder att man tycker om varandra.....


 Gissa vem detta är ???

 Och vem är detta???

 detta ?

Har så dåligt med bilder på ett barn....då digitalkamera och dator inte fanns i vårt hus då hon var liten....
sätter in nå andra bilder istället......

Fy vad dåliga bilderna blev, suddiga och så, varför det måntro??

Näe nu skall jag göra ett ryck igen
Adios!!

Bytte rubrik.....

Jag bytte rubrik...men jag menar  jag har inget vettigt att skriva om. Det var bara så....jag menar att det finns inte så mycket att läsa om på min blogg, mest "rappakalja".

Över till något annat, Jag skall visa er var Ebba bäddade ner sig förra veckan den dagen hon var hemma från sex-års då hon haft feber på natta. Se här:
27869-224

Idag var jag med på morgon-samlingen på sex-årsverksamheten. Jag lovade Ebba igår att jag skulle stanna en stund idag, och det var en nöjd flicka som sa hejdå när jag gick.....

Nu förtsätter jag med mitt läsande, hej svejs på er!!!


Hösten är här !!!!!!!

27869-227
Nu är hösten kommen och jag tycker det är både kul, mysigt och trist......

Helgen var underbar i stugan, lördagen bjöd på ett strålande höstväder. Och nu vill jag att jag kommer mig dit snart igen, där laddar jag verkligen upp mina batterier.

Mer då....vi hann rösta....eller vi hade "telefonen" på halsen....min svägerska och storebror tyckte att vi måste hinna hem från stugan så vi hinner rösta....och då vågade vi inget annat än att lyda dem!!
Jag fick i alla fall välja själv vem jag skulle rösta på, inte illa .....*skratt*

Idag har jag varit till Kalix och där träffat mina studiekamrataer i Kalix gruppen och jag fick med mig hemska skoluppgifter...läsa och analysera engelska vetenskapliga artiklar......ni hör hur hemskt det låter!!!
Jag har en hel drös med skoluppgifter som jag borde orka ta itu med NU på stört så jag inte får sitta med dem sedan dygnet runt.......men jag känner mig inte motiverad alls, har inte gjort det sedan terminstarten...jag vet ej vad det är för fel på mig.

Och min minsta fröken ville INTE stanna på förskolan idag....och jag for iväg med ett såååååå  tungt hjärta så ni kan inte ana,
jag mår skit när mina barn är olyckliga eller när något annat tynger dem eller bara som idag när Ebba ville vara med mamma.

Det var måndagens inlägg.....får se när jag behagar att skriva nästa gång.


Avslutar med några bilder från helgen som varit.

Äntligen fredag !!!!!!

   

Oj vad bra det gick igår efter kl.09.15....hände inga mer missöden efter mitt inlägg. Det var det som behövdes: LIte paus framför datan!!!

Ebba är pigg som en lärka, for till förskolan idag....
Och gud vad mamma hjärtat gråter inombords.....flickorna vill gå hem själv !!! Jag vill ju hämta dem!!!! ( tycker JAG ja), de är ju små !!!!
Det är svårare för mamma än för flickorna att de växer och blir äldre.....och speciellt min lilla Ebba som kanske inte tänker fter varenda gång hon går över vägen ....*SUCK*.

Ikväll pyser vi till stugan, måste göra iordning inför vintern och föra dit grejjer......moster har sett till så att vi fått ärva en hel del prylar....och nu gäller det bara att hitta platser till allt. Och till stugan behövde vi tex. skåp eller dylikt...och vips så fick ett perfekt jätte bra skåp med bra förvaringsutrymmen. Men nu gäller det bara att få in grejjerna i bilen ikväll innan vi åker. Flickorna skall åka med storebror och Sussi´s bil upp till stugan, det ser de mest fram emot, slippa höra mammas och pappas gnäll som de sa, och får poppa hög musik med dem.
Det blir natt innan vi är framme men det är ändå skönt att vara på plats imorgon bitti. Då hinner man få ut maximalt av tiden där, söndagkväll skall man vara hemma igen.

Fy vad jag frös i morse....inte van ännu vid lite kyligare temperaturer.....men det finns nog några som njuter, som Hilldur och sussibussi....*skratt*.

Ha en bra helg för det skall vi ha.

Hur skall denna dag sluta.....

27869-212

Ebbas tur att vara hemma idag, hade feber och ont i hela kroppen samt huvudet i natt....men nu är det som bortblåst = bra, men hon får vara hemma idag.

Och allt bara j....s för mig här och NU, därför gck jag och satte mig här .
Började med att jag vattnade blommor...då rann det över och ner på golvet och efter väggen = Torka, torka fort som f....n. DÅ under tiden...just ja, jag började koka tomtegröt på solhavre till Ebba, då kokade det över = mummel, mummel ut från min mun kom det då.
Matbröd har jag hunnit slänga i ugnen och det är sådant där som skall vara i tre formar och det fastnade i formarna och blev bara skrot !!! När jag slänge på en maskin tvätt så inte vet jag hur jag svamlade så jag tappade fullt med tvättmedel på golvet = då är det bara vackert att damsuga källaren idag.....

Klockan är bara drygt 09.00 på morgonen....vad hinner inte hända innan denna dag är slut....

Hoppas ni får en bra och fin höstdag idag.

   

Speciellt till Eira och Eva !!

 


Var tvungen att visa lite bilder från i Lördags till Moster och Eira, till Eira så hon ser vad vi sysslat med och till moster så hon får se hur några av bilderna blev.

Nu har jag skickat iväg två skoljobba via datan= Superskönt och jag känner mig så duktig ( måste få skryta över mig själv till mig själv), och nu är det bara att ta itu med resten.......

Emmy är pigg idag och igår var hon som en urvriden gammal handuk, hon orkade inte ens ha på Tv:n och slö titta...då var hon påverkad av febern, hon bara låg till e.m. imorse vaknade hon 8.30 ochsa: jag skall till skolan idag !!!
När jag sa tyvärr.....så blev hon fly förbannad......hon får vackert vara inne idag så får vi se om det håller i sig det pigga, och nu håller jag alla tummar och tår att det var en snabb men intensiv släng av någonting.

Nu skall jag knata över och se om grannfrun är hemma, (måste få lite ljus i mörkret när Styrman fortfarande har gjort det så svart).......har varit och ringt på dörren flera ggr. men tydligen är jag dit vid feltidpunkt alltid...för inte ens Pettsson öppnar.....

see you !!!!

Bordsdekoration

27869-197

Fick "skäll" igår av sussi i stan att hon är less kossan....*skratt*

Bilden är från söndagens lunch, bordet är dekorerat av barnen. Det var bordsplacering också och supergod mat blev vi serverade hos moster i Svartlå. Tack för det!!!
Helgen tillbringades alltså hos moster.

Igår var stora tjejen till tandläkaren och fick en tand utdragen och idag ligger hon med feber, vet ej om det har samband eller om hon bara blev sjuk rent allmänt i natt.
Ebba fick först gången gå ensam utan mamma  till sexårs idag och igår fick hon promenera hem själv, en stolt liten flicka kom hem igår. Idag stod hon och väntade på två pojkar vid vägkanten såg jag, och hon slog följe med dem, hoppas bara att det var OK för dem.

Nu väntar skoljobb och en febrig flicka. Och era bloggar har jag ej läst på flera dagar, har ej hängt med alls. Därav dåligt med kommetarer från mig. Hoppas jag hinner ta itu med alla bloggar ikväll....det är säkert hur mycket som helst att läsa = spännande !!!  Den som väntar på något kul väntar aldrig för länge......

Jag säger hej till er alla här istället för på era respektive bloggar !!!  Då jag ej vet när jag hinner plöja igenom dem. Men nu är kossan utbytt *hi,hi*  : )

Idag fastnade en ko-mun på min blogg

27869-196

Jahapp idag var det skola i Luleå igen och jag gillar inte denna flytt av skola från Boden till Luleå, det är så förbannat kallt att jag har hållt på att frysa ihjäl dessa dagar. I Boden hade de värme på skolan men i Luleå skall man tydligen ha med sig hopprepet....och inte lär jag mig något när jag bara fryser och huttrar....
Nog om detta, nu till det roliga med Luleå. Då är man närmare mer affärer.......idag skulle jag en snabbis iväg och handla en grej åt Mikael (då vi hade lång-lunch) då tänkte jag att jag kikar väl in på Lindex en snabb sväng...för att titta på någon tröja åt mig......men jag gick förbi damavdelningen snabbt, men hittade så klart kläder till flickorna....typiskt mig.....tycker alltid det är viktigare att de har kläder.....Nu behövde emmy underkläder så det inköptes, men så klart köptes det lite annat också till flickorna. Bl.a varsin mössa...och lite sådant där smått och gott....
Imorgon skall jag till övertorneå för att jobba min sista dag, känns så skönt att få lämna ifrån sig nycklar och städa kontoret och allra främst få lämna ifrån ansvaret. Nu skall jag några veckor framåt bara ha ansvar över min skolgång....som jag för övrigt har lust att sluta med.....

Huvaligen vad det är mörkt i byn på kvällarna, jag måste tydligen köpa pannlampor till hela familjen så man inte går vilse då Styrman tror att vi alla som bor här efter vägen är mörkerseende varelser.


Förra bilden.....

27869-194Förra bilden var en nakenbild....så jag kom på att då barn ibland tittar på bloggen är det bättre att jag sätter in  en bild där modellen har kläderna på sig.

Godnatt.

Vilken kisse...riktig oskönhet....

27869-195

Hej på er..........stopp tog det.
Ha en bra kväll.Nu är allvaret igång igen !!

27869-122 Idag har skolan börjat på riktigt igen och jag tyckte det var såååååååå tråkigt.
Läsa om vetenskapliga fördjupningar inom socialomsorg är bläääääääää.
Men så läste jag Sussibussis blogg och då kändes det jaaaaaaaaa vad kul det är trots allt med skolan till och med.
Jag har skola, jobb, familj, nära och kära m.m. Vad mer behöver jag ??? Inget.

Idag har jag varit i luleå på skolan och fröhoppningsvis lärt mig något, har fyra "innedar" denna vecka på skolan. Imorgon åker jag till Ö-tå efter skolan för att jobba några timmar......och för varje dag som jag åker till ö-tå känns det skönt för snart ärt det jobbet slut. Har varit så kul sommarjobb och jag har lärt mig så otroligt mycket men nu vill jag faktiskt "bara" läsa ett tag innan jag hoppar på mitt oridinarie jobb i happis.

Än en gång går tankarna til Sussibussis inlägg!!! Jag är VERKLIGEN lycklig, små potatis det man gnäller och oroar sig för.

Lev idag, imorgon kan det va för sent !!!!!!!!!


Speciellt för Elli och Majsan !!!

Vet ni detta med bloggandet har nog alla barn på skolan och i alla våra respektive hem fått höra om....
för igår kväll när jag frågade Lill-sparveln om hur det varit på förskolan så säger hon: Jag är så trött mamma men du kan ju läsa på bloggen om vad som hänt......!!!!

Sedan sa hon: Maria har ju en blogg....Elli också....och två sekunder senare sov hon !!!! Den INFORMATIONEN fick jag!!!!Det ni, här tar femåringen och hänvisar till bloggen.....

Hallå

27869-121

 Hoppas ni mår bra alla bloggare!!!!!!!!!!!!!!

Och ha en bra lördag idag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!