.

Det är ruskigt vad fort denna vecka har gått.

Jag och flickorna har bara drällt omkring och gjort så lite nytta som möjligt under de senaste dagarna och mest försökt göra onytta !!  Och det har varit så skönt.


27869-121

Tex. idag så har jag och Eira och barnen haft en dag som vi hade "förr i tiden".

En sådan dag innebär att vi drällt omkring precis hela dagen. Vi började med kaffe åt vuxna och glass till barnen på morgonen på J-gatan, och en tur till deras källare för att spana in borås-mummus nya sovrum, nya och nya är det inte precis, men lite uppfräschat är det, tänk att ett  nymålat vitt tak och lite tapeter kan göra susen.  Sedan har vi gjort en massa måste-ärenden och icke-måste ärenden. Men bl.a handlat gummistövlar, handla på Maxi, käkat på Max, varit på Seppälä, varit på Barnens hus för Oskar har visat mig en massa prylar m.m.

Och detta gjorde vi med våra barn idag, så som det var förr: Då vi var mammalediga, eller jag pluggade och Eira var arbetslös eller hade ledig dag från jobbet då, då brukade vi träffas ofta, inte som nu, allt för sällan.


Idag har vi även varit till Sussi innan vi åkte hem och fått oss bullar och kaffe, Emil kunde vi inte hälsa på då han är i Kiruna och jobbar.

Enda tokiga är att Ebba tömmer frysen för dem, så dit kan man inte åka allt för ofta, hon älskar nämligen sussi-bullar som hon kallar dem, och så är hon så glad när hon bakar bullar som Ebba tål, de är ruskigt goda också kan jag tala om.

27869-132

Till Irina(ni andra tror nog jag är helknäpp bara): Igår e.m/kväll så har jag och Eira kollat på TV ihop....och det var KUL !!  Du vet vi kollade sådana där gröna prickar som visar hur sändningen det är till boxen....vi slog aldrig på TV:n....men ibland drar man till påhitt när man kommer på att man måste få prata ifred. Och så var det. Vi satt vid köksbordet och drack kaffe när jag kom på en sak som jag var tvungen att tala med din syster om...och då så jag att jag måste visa en sak på tv:n som står i gästrummet....gubbarna trodde att det var något program jag skulle visa. Men jag VISADE henne TV:n ....och så surrade vi framför en TV som var svart då den inte behövde slås på.

Men sedan var det där med prickarna och olika färger, det orkar jag inte skriva om desto mer, jag har i alla fall kommit på idag att Emil och Sussi har en TV med blå prick och det har inte vi, för ena tv´n har röd prick och den andra en massa gröna prickar......Men detta tar vi Live någon gång, berättar om dessa prickar alltså.

Men vi hade tänkt ta en tur till Elvaruhuset idag och kolla på olika "prickar" men vi hann inte med det. Och man måste ju prioritera här i livet:)

image798

Nu skall jag ta mig en tur till TV-soffan igen och se vem som vinner Lets Dance, Mat-Tina är min favorit men det är inte säkert att resten av Sverige tycker det.

27869-683


.

Påsken kom och gick, det gick bara för fort, som vanligt.
Vi hade det toppen skönt i stugan, mitt smultronställe är det!  så nu väntar jag till början av Maj för då åker vi dit om Gubben får ledigt klämdagen mellan första maj och lördag.

Denna vecka är vi hemma jag och flickorna, men vi gör inte många knop (jag är inte riktigt kry ännu).
Igår snickrades det i garaget flera timmar. Flickorna har fått dille på att såga, hamra spika och pyssla på där.
Och sedan var det teater träning på e.m. och sedan efter det  for vi till Kukkola och snaggade pappa och Mikael. Pappa sa när håret var klippt: ja det här blir långt snart igen känner jag....och då kan jag tala om att det var intsällt på två millimeter där det var som längst *ler*....Mikael sa något liknande...så nästa gång kör jag dem helt skalliga !!!!

Idag hade vi tänkt åka till stan och handla en sväng och göra diverse ärenden...men vi får se hur vi "hinner" med det;) 


Jag har för övrigt hittat min gamla hobby igen: sudoku (blev kanske lite felstavat)
blev sugen när jag läst Annikas blogg om hennes nys "drog", detta med att använda hjärnan sägs ju vara bra gympa ! så nu kör jag hjärngympa så pennan glöder, under påsken hade jag till och med mig det ut och gjorde det med stora tjocka klumpia vantar på och det gick det med, vill man bara så går det *skratt*

image860

Nu skall jag gå och vänta på sommaren.

Stugan nästa !!

Får se vad det hittas på för tokerier i år under påsken, varje gång vi åker till stugan sommar som vinter är det något lita halvknasigt projekt som hittas på. För två år sedan kom Lennart och Emil på att det skall inte smältas snö till bastubadandet, utan det kördes vatten från brunnen i kälken i packlådorna istället.

Och jag kan skvallra att: då det inte är så täta lock så var det inte många liter vatten kvar i baljorna när skotern var framme vid bastun........Det blev MÅNGA resor mellan brunnen och bastun och det hade varit enklare att smälta den rena snön som finns där uppe :)
image855

image856

image857


Ikväll pyser vi till stugan för lite avkoppling och jag har inga skidor med mig, bara böcker och tidningar, då jag bara skall vila och bli frisk hade jag tänkt.
Jag skäms och tycker nästan synd om barnen i år, inte en påsk-pinal har jag plockat fram här hemma, jag har inte orkat göra någonting. Och jag tänkte fortsätt göra lika lite uppe i stugan !!!

image858

image859


Jag önskar er alla än en gång en riktig trevlig och skön påsk !!!


...........................Nu flyger denna "häxa" på påsklov.
Återkommer när jag är frisk och har ork. Har jobbat fram till igår men var tuvngen att uppsöka VC i Ö-tå igen igår och få bytt pencillinet, då det inte biter, jag mår bara sämre och sämre i öronen och bihålorna.
Så nu finns inget val, jag stannar hemma idag och imorgon då jag inte orkar vara på jobbet med feber och värk nå mer.

Men jag vill inte klaga ändå, för  vad är detta mot verkliga sjukdomar ? Ingeting ! jag får ju skylla mig själv som bara inte lyssnat på min kropp tidigare.


image853

Ha en en underbart skön påsk önskar jag er alla !!

Jag har läst de flesta bloggar idag men orkar inte lämnar kommentarer hos er alla.

image852


 Jag bjuder er på lite påkgodis så här inför påsk, låt det smaka :)
image854

Det är tungt nu

Inte iform, orkar inte blogga, måste orka jobba imorgon:(
Hade inte trott att det kunde vara så här illa med lite förkylning som inte släpper. Jag inte mått så här sedan jag hade vattkoppor. för ca tio år sedan. ...BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

vilket härligt väder vi har ;)

Är det fler som vill ha sommar och sol??  jag tycker att har det börjat smälta så kan det lika gärna smälta bort helt och hållet. Men det gör det väl inte tror jag. eller så skulle det vara bra om det blir smäll-kallt och så har vi en rejäl skare till påsk :).....tål att fundera på hur jag vill ha det...

27869-101


Årets första sommarfest var bra men ändå inte...jag blev för sjutton sjuk ;)
27869-121
Jag har haft feber sedan natten mot söndag ( men det var inte sommarfestens fel ...jag lovar ) jag har varit till Ö-tå VC idag och domen var bihåleinflammation och öroninflammation på bägge sidorna, de till och med röntagde för jag trodde det knappt själv....ville inte känna efter.
Nå jag visste om detta, det var inget nytt, utan detta har varit längeeee, längeeeee. jag har haft feber från och till i flera månader, ont i öronen, täppt i bihålor, m.m. och en kur antibiotika åt jag för knappt en månad sedan. Nu fick jag en hästkur som hon (läkaren) sa, men det återstår att se, jag hoppas det.

Men NU skall jag inte ge mig för jag börjar bara vara så less....att vara trött, hängig och små ont hela tiden gör mig så grining. Så nu hållar jag tummar och tår att detta blir bra en gång för alla.
Tur nog var det en mycket bra läkare:) jag avskyr dem i regel ( för jag är rädd för dem *hackar tänder *) Hon var bra för hon sa att jag MÅSTE komma tillbaka om fjorton dagar om det inte blir bättre, och det är lättare att ta sig i kragen och ringa till VC om man vet att  de bett en göra det. Men allara helst hoppas jag att jag inte behöver det så klart !!!

27869-735


Annars så är livet prima, jag kom på igår kväll att herregud det är ju påsk snart !! Och jag har inte lagat mat eller bakat klart något till dess....jag brukar alltid förbereda när vi skall till stugan då det är knepigare där med allt sådant, speciellt diskandet vintertid. Fast jag vet att påsken kommer ändå:)
27869-684


Tack Kajsa för att du ringde i morse, för att du bryr dig om :) de gör de andra också, men sällan att vikarier gör det !!! Vet du att sådant värmer, så in bombens.


och så avslutar jag med .....

Två män hjälptes åt med att bygga ett trähus. Den ene mannen tog upp en spik, slog in den med hammaren, tog upp nästa spik men kastade genast bort den.
Så tog han upp ännu en ny spik och hamrade in den i träet, tog upp en ny spik och kastade bort den.
Så där höll han på en stund tills hans arbetskamrat till slut var tvungen att gå bort till honomoch fråga vad han egentligen sysslade med.
"Varför kastar du bort hälften av spikarna på det där viset ?"
"Det begriper du väl" svarade kamraten, "att det är för att de pekar åt fel håll."
"Men hur kan du vara så jäkla dum? De som du kastar bort är ju de som skall vara på andra sidan av huset !"

en annorlunda lördag.

en annorlunda helg  (egentligen lördag) har nu gått till ända.
På fredagen var vi ( jag och flickorna) till Kemi och tittade på snöslottet med Eira och barnen samt Lennart och Ammon och efter det kom Milla och Oskar hit för lite övernattning och igår tillbringades dagen ute på isen och sedan efter tre snåret igår e.m for jag, Emils tjej Sussi och Ammon på årets första sommarfest :)

och det var svettigt värre *ler* tänk er:
nästan tjugo grader varmt (läs Kallt!!)
solsken ( läs norrsken )
en kylande milkshake (läs värmande soppa)
lite brännboll på stranden ( läs brännboll på ängen i djup snö)

Årets sommarfest innehöll,
en bar med dryck = paraplydrinkar
grill med burgare och korv
dansgolv
bastu
en eld
sommarplågor
glada och trevliga människor
kaffe med lite "extra" värme
m.m

Solskyddsfaktorn glömdes hemma, likaså bikinin och solglasögonen
men nästa gång då glömmer jag inte dem.

men å andra sidan kom jag ihåg täckbyxorna, mössan och varma vantar.

Tack till er som ordnande detta, men det var inte så lätt att förklara till Ammon som är från Thailand att vi skulle på årets första sommerfest. Trevlig var det i alla fall.

men det straffade sig att vara på fest ute....jag vaknade i natt efter ett av att jag hade feber, jag har haft frossa och svettattacker ända tills morgonen, då hoppade jag i bastun och tog så mycket ånga så jag försökte döda varenda bacill och virus....jag har mått bättre på dan idag men nu börjar jag känna mig risig igen.
Men imorgon är det måndag och jobb och då är man frisk igen :)
skall ta ett bastu bad snart igen så dödar man de eventuella baciller som överlevde morgonens bastubad.Här kommer lite bilder från igår, lite huller om buller är de...men måste  visa att det är sanning detta med årets första sommarfest.
27869-849
27869-84727869-84627869-84427869-84327869-84227869-84127869-840

Sedan denna bild blev lite misslyckad *skratt*...tre människor hamnade i vägen....
jag som älskar att fotografera blommor skulle lite snyggt försöka fotografer den mycket ovanliga blomman:
 snö-pelkunia, den är lite taggig och grön till färgen,
blommans blad kan variera i färg och form.

image850


här fick jag då i alla fall två praktbilder på dem.
Anki hittade den ena av dem till mig och tyckte också att den måste förevigas på fotot till mitt album med blommor
27869-837
det var denna sällsynta pekunia som Anki såg. den taggigare och risigare sorten, men ack så fin !27869-836
och denna snö-pelkunia som jag skymtade mellan Anki och Annika och som jag först försökte fång lite snyggt på bild.


Och sist men inte minst måste jag berätta vilken middag vi blivit bjudna på idag här hemma.
Sussi kockade supergod porterstek med svingod sås till och potatisgratäng al a´Sussi,
Emil fixade med flickorna salladen och jag behövde bara steka lite wokgrönskaer till.
Kändes SÅ lyxigt.
Tack för det !!

 Förra veckan kockade de en jättegod köttfärs-sås till middag här hemma.
Så nu har ungdomarna visat att kocka kan de......och jag börjar bli lite smått bortskämd tror jag.
Kanske inte det, men känns så roligt när de tar och fixar lite mat som omväxling,
man blir så less att äta sin egen lagade mat:(


Ha en bra kommande vecka önskar jag er igen !! 
Kändes som att det var i förrgår jag skrev det senast.fredag

Jag vill önska er en trevlig helg !!rubrik

Idag har det varit jobb men igår hade jag tagit en semesterdag och då var vi till Luleå en sväng. Jag lovade Ebba att vi åker en sväng till  Luleå om några veckor, bara hon och jag, för hon hade så många affärer hon hade haft ärenden till sa hon men som vi inte hann med:(

Vi hann i alla fall med Leos lekland, några affärer och äta god mat på en thai-restaurang.

 

   
lite lek och efter det' blev det  då några affärer och så råkade vi trilla in på en bokaffär, snacka om att jag skulle vilja ha en bokhandel i stan !!!! Så kul att gå runt att titta och drömma och önska sig både den ena boken efter den andra.........

sedan blev vi hungriga..........

    


På fredag har jag semester igen och då bär det av mot nya mål (om än det också på närmare håll)......bilder kanske kommer från det med, vi får se.

Ikväll var Emil och Sussi förbi och det är som så att det är som en aningens trist när de bor i egen lägenhet och bara kommer hit då och då....var bättre förr:), tänk hur trist skall det inte vara den dagen när flickorna också är utflugna ur boet.....vill inte tänka på det.

På lördag har jag lovat mig bort...och jag undrar hur tokig har jag varit ??!!, hur skall jag orka,  ångrar mig redan...jag är duktig på att lova och sedan blir jag slö och likgiltig och vill vara hemma, så vi får väl se hur det blir med den saken ;) annars har jag beställt hem en kock lagomt till lördag OM jag går bort vid middagstid eller så. Sussi har lovat att komma hit på lördag och laga mat, ser jag fram emot. Och då MÅSTE jag ju nästan vara hemma och provsmaka det, eller hur ?? Håll med  mig!!!

Nu kallar sängen på mig och igår låg jag och läste lite för länge, det blir lätt så. Jag har börjat läsa en bok  (samtal med gud) som Kajsa också läst och  jag blev så nyfiken när hon berättade lite om hur det var att läsa den, och den är....speciell.....jag borde nog ta och se filmen, men flera har sagt att det är bäst att läsa boken före så jag gör väl det.

Sov "gött " mina vänner ,det skall göra för nu blev jag akut trött. Jag avslutar väl med tankarna på sommaren, en liten kisse i blombänken
image835


Nu är glada helgen slut...nästan....

Helgen är slut men jag är ledig en dag till !!

Har tagit semester imorgon och då skall vi en sväng till Luleå jag och flickorna och Amon. Får se hur det går men förhoppningsvis bara bra, vi skall dit för att "leka" och sedan på kvällen skall vi till Nikkala på kalas.

gårdagen var vi ute på "udden" och grillade och myste i vädret, var lite nsö som kom men det var ändå otroligt mysigt och skönt, vi hade laddat upp med Ebba oboy vanlig oboy kaffe korv m.m. och massor av ved så det gick ingen nöd på oss. Vi hade samtidigt träff med massor av andra människor bl.a brorsan med ungar, flickornas farbror med tjej så det var rikitgt trevligt. och en massa skoterkörande med pulka efter som det brukar vara.....Emmy gnäller nu att det skall bli påsk då vi åker till stugan och de får köra skoter tills de blir less.

Idag var det städning på schemat i kök,hall och på dass.....och det behövdes. Jag gjorde sådant där supertrist som gnugga skitnoga runt alla spisvred, under micron, gnugga stolar och bordsben sådant där jag inte ids göra allt för ofta precis....sedan blev jag så less på allt så jag packade flickorna i bilen och for över isvägen för att tanka bilen med lite diesel....men så råkade vi hamna i Haparanda och på Järnvägsgatan, det var länge sedan vi var dit. Vet inte om det kan stämma men nyår då vet jag att vi var dit, men nog är det hemskt om vi inte varit dit efteråt.
Nästa fredag eller lördag kommer i alla fall de två yngsta barnen från J-gatan och det tror jag att alla kusinerna bara ser fram emot. Men en typiskt nog så hade vi haft besök här när vi inte var hemma :( till och med gubben blev lite besviken över att vi missade det för han tror bestämt att han var i byn för han har hållt sig i krokarna kring Karungi hela dagen. bara ränt runt lite....typiskt min karl att fly fältet när jag städar ;)

Nu till nå helt annat:
Jag hittade lite bilder från i somras och ser ni något vad karlarna och pojkarna har gemensamt på bilden ?? !!  *ler*

image824

27869-81627869-815
image825


Emmy har värsta abstinensen efter detta, att vara i stugan och få fara ut till grillplatsen och bara vara och ha det lugnt och skönt. Hon tjatar nu varenda dag över att åka dit upp....jag förstår henne, jag vill också dit.
Detta var nu sommarbilder, men det är lika skönt där vintertid, då tar vi oss fram med skoter och skidor istället:)27869-818
Den här tycker jag är lite kul....gubben tog en paus och sitter och tittar på älven.
27869-820Han tittade nog på det här......ganska rogivande:)
27869-821

27869-822

Jag tror bestämt att jag har en stor längtan  jag också att få fara till stugan, inte bara Emmy och Ebba.

Ha en bra arbetsvecka och sportlovsvecka !!

,


Ja Agneta !!   (klart jag förstår skoj)
Det är vi ....*ler*. unga och ny-kära......
nu kommer ett dagens foto

lite mer rynkor både p.g.a ålder och mat *flin*Till er andra:
Fy katten vad skönt det är med helg nu !!
Jag var lite trött igår efter jobbet, då det var en smått stressig fredag,
konstigt nog har det varit så ända sedan nyår att fredgarna är värst på jobbet:(
Men vad gör det, jag har ett jobb att åka till som är mycket trevlig och omväxlande och sedan när tiden går så fort.  Bara positivt alltså :)Nu skall jag gå och dricka lite morgon kaffe.

och torkan (blogg-torkan) slog till når fruktansvärt.