sjukstuga ännu här hemma

Ebba har feber ännu. haft det sedan natten mellan torsdag -fredag. Inatt var det inte så hög feber men natten till igår var det 40 grader. Nu håller jag tummarna att detta ger med sig. men i natt hörde jag att Emmy börjta hosta och jag känner mig inte 100% och inte smabomn heller s snart har väl detta gått igenom alla. Men har vi turen och så slipper vi andra detta, och jag har bestämt att jag har inte tid att vara sjuk.

Nå söndagen gick åt att Miakel skruvade bil då blockvärmaren hade lagt av i Opeln och så klart var det inte det lättase att byta så det tog ,många timmar av den dagen.....
Emmy har haft kompisar både söndag kväll och igår direkt efter skolan, det är som att nu är det kompisar helst vareviga dag om hon själv skullle få bestämma.

Igår kväll har Mikael astat skotern på släp han skall iväg med min bror och sin bror...förstod ni? till ..ja först upp till stugan i Muonionalusta och sedan därifrån med skoter upp till Norge bland annat.

Jag hade Personalmöte igår på jobbet och då kom vi in på lönesnack i slutet av mötet och då blev jag så där fruktansvärt upprörd och förbannad....det gäller att nu när jag varit tjänst ledig för studier så har jag inte någon gång de senaste tre-fyra åren fått mer lönepåslag än absolut det lägsta....det innebär i praktiken att de som kommer nya och jobba har samma ingångslön som jag har idag. Och jag har ändå jobbat sedan1989 då jag började jobba extra och sedan1990 har jag jobbat helt och hållet till haparanda kommun....och dett är tacken......och inte nog med det jag har hela tiden jobbat fast jag varit tjänstledig. förrutom den gågna hösten.    T.e.x På viktoriagården gick jag på en nattjänst parallelt med skolan tills det bygget stängdes....men det räknas inte för jag hade tjänstledgit från MIN EGEN schema rad !!!!!! alla sommrar har jag jobbat.52 veckor om året har jag varit fast de senste fyra åren, fy fan säger jag helt enkelt.
Hade jag struntat i skolan hade jag haft ca två-tre tusen mer per månad i lön. Nu om jag inte får annat jobb efter denna skola så har jag lägre lön än andra Undersköterskor med samma arbetstid bakom sig plus en del studielån......Grr......

Nå nog om detta, allt blir bra , det vet jag och jag brukar inte gräva ner mig för det.

Ebba sitter i köket och gör pärlarmband åt mig och sedan skulle hon göra halsband så snart sitter jag här med fina juveler runt hanndled och runt halsen.

Idag skall jag äta brunabönor men det får jag äta ensam för ingen annan i familjen gillar det.

 Stora sonen i denna familj flyttade ju hemifrån i höstats......men nu flyttar han hem igen.......men bara för två månader.  Han och hans tjej har tagit en större lägenhet och nu skall de vänta tills de få flytta in i den.....den blir ledig 1/5. Jag förstår bara inte hur de orkar, jag hade valt att bo kvar i lilla trånga ettan tills den andra blir ledig, det är ändå en del med dessa prylar och möbler som skall flyttas fram och tillbaks......
Nå de är unga och har ork. 
Och visst blir det roligt när de kommer att vara hemma igen nu under våren, det blir lite mer liv och rörelse här, för det var faktiskt lite tomt på något sätt då det flyttade till egen lägenhet i höstats....det kommer man inte ifrån.


helgen är snart slut

Först vinkar jag till moster Eva !!  Vink* vink*.....nu när hon också fått min blogg inlagd på sina favoriter.
Nu när moster kan läsa min blogg så måste jag hålla med uppdatering över vad hela familjen håller på med, så får hon en inblick i vårat dagliga liv. Så då vet ni andra det.

Natten mellan torsdag och fredag blev Ebba kanonförkyld och vi tjejer i denna familj hade planerat att åka till moster från fredag till lördag. Nu blev det bara jag och Emmy som stack iväg för Ebba hade 39,5 i feber på fredag morgon.
Först for jag till skolan i Boden då jag hade lite ärenden att uträtta där, sedan for vi och köpte lite böcker från bokrean på åhlens sedan var det Lindex tur för att få ett besök av oss. Och när Boden och affärerna var avklarade då åkte vi till Svartlå och moster där vi hade ett dygns semester med god mat och skön avkoppling som vanligt........Maten är alltid så god där, jag förstår inte hur hon kan få allt att smaka så gott.

Idag har flickorna haft sina kusiner här i några timmar och det var sura miner från emmy när de skulle fara hem....hon och milla tycks tydligen kunna vara med varandra hur länge som helst, för Emmy frågade när Milla kommer nästa gång och det var ca en minut efter att de for.

Jättekul att Ann-Britt har gjort sig en egen blogg. Jag hann tänka först när jag såg att hon / du varit hit och hoitat oss bloggare att nu MÅSTE du också göra en egen blogg.....och bara en stund senare så hade du gjort en egen blogg !!  Mycket kul.

Men jag säger som kajsa du skulle väl smälla av om du ser en del av oss från Ö-tå tiden........men jag vet att du inte bryr dig, men ändå......


Förresten kanske min mamma också läser detta nu !! Hon fick internet insatllerat igår, kul det också. och du mamma om du läser detta vill jag gärna att du ger en kommentar så jag vet om har min bloggsida!!!och Eva du kan också skriva kommentarer !!
 Ha det bra allihop.

inte fredag .....men torsdag

I natt har jag upptäckt att nässpray är något man skall ha med sig i fall att man blir täppt i näsan......
Jag började jobba 20.00 igår kväll och efter en timma blev jag så där toktäppt i bägge näsborrarna/hålorna...... ingegn nässpray i någon jackfick eller i väskan.....Vilken hemsk natt, jag var så täppt, så täppt, täppt ända ner till svalget. Natten var så lång och hemsk på grund av detta. Jag försökte vid varenda tillsyn och hembesök vi gjort under natten ta några extra djupa andetag ute i friska luften för att det skulle kunna trolla bort eländet....men icke, det fungerade inte.
 
Nässpray fanns här hemma och sedan var vi i dessa trakter också under natten men tror ni att jag hade nyckel med mig hem....nej den var i väskan på kontoret i Hapranda....
 
Nå allt löste sig . kl 6.30 släppte nästäppan från ena näsborren och jag blev som en ny människa !!!!

Kl 7.00 slutade jag arbetspasset då or jag till min berömda Lunchrestaurang.......där fick jag i dag morogn kaffe som var färdig bryggt , Det ni !!!
Och sedan for jag en sväng till studielolkalen vi högskole och universitetsstudenter har tillgång till i Happis, jag for dit för att söka böcker. nu snart börjar jag läsa om Utvecklingsstörning och en kurs om socialpsykiatri......hårda pix hela tiden.

Och sedan efter det då....då for jag till Ica Maxi för att handla, det har varit eko i vår kyl i flera dagar men mat har vi haft , konstigt hur man kan trolla med knäna av att gräva i fysen och skafferiet......det är så när de andra i denna familj älskar att handla och lotten i 99% av fallen faller på en VISS person....de tycker alltid att: Handla imorgon istället.....men nu var det så mycket som var slut...så då var det bara vackert att fylla på förråden igen. ocjh vet ni vem jag såg Ica-maxi ???  Jo Anki och det är bra det. för när man vet att hon är på jobbet så kan man inte ens titta på godishyllorna för tänk OM hon ser det och skvallrar åt Eira .......
nå det går faktiskt bra nu att vara utan godis.

Efter hemkomsten och upppackningen av matvarorna så var det sängen som gällde, jag var så trött så jag slocknade med detsamma och när klockan ringde var jag dödstrött fortfarande, jag hade kunnat sova idag hur länge som helst  (för att jag skulle hinna ta en dusch samt in hit och läsa vad ni skrivit under veckan).

Nu skall jag promenera iväg för att hämta hem mina töser. Ha en bra dag ni alla som läser detta.
 


PRESSAD !!!!

Jag känner mig pressad av att skriva lite.

Har skottat snö runt huset idag, städat sovrummet, haft sängkläder ute för att de skulle mördas lite....
Emmy haft kompis här, kompisen kom 8.30 och då var det bara för mig också att börja göra något vettigt....

Sedan har vi varit ill min far och fllickornas morfar en sväng, sedan for vi till finska Karungi för att kika på utbudet i den affären. Mikael ringde nyss och sa att han skulle jobba över så han far på teater imorgon, men jag och ebba far idag, emmy väntar att mamma kommer på premiären.....sedan får vi se om det är så mycket folk att man ryms eller om det blir en till föreställning.

Jag är sugen på godis.


Soffans kväll igår

Igår kväll var det soffan och Tv:n som gällde för mig. Jag såga två bra program och hade inte tid att fara till min mamma som planerat, men idag skall jag dit och störa henne då hon sitter och tittar å Christer Sjögren !!!!    

Nu skall jag ta och fortsätta med en rapport som jag börjat skriva tidigare men ej gjort färdigt, är det någon som kan hjälp mig så varsågod, det skall handla om det verbala språket hos dementa. Men det är inte så lätt att få till allt då jag läst närmare tio böcker som jag skall plocka information ifrån samt att jag intervjuat personal och gjort en fälstudie på ett boende här i kommunen.

Nå imorgon kväll har barnen här i byn premiär på sin teater hoppas allt går bra för dem !!  Jag håller tummarna. och sedan hoppas jag att det kommer publik även på lördagen .dagar kommer, dagar går, ta vara på dagen som är idag !!!!

hej på er !

Jag har en flock elefanter på vinden....inte riktigt en hel flock ,men det låter så.
Minsta tösen gick med far sin till garaget, för att skruva skotern . och tur var det för när det blir mycket ungar här så blir hon lite väl mycket "uppe i varv"......
Är det bara jag som har ett barn som sätter mina nerver på prov eller....??????

Idag lagade jag köttfärssoppa och bakade sådant där gott hembakt bröd som eira gett recept på och alla ungarna åt så jag trdde inte mina ögon, jag är van vid att mina två inte äter nästan ngåonting.
Men sedan är det så att alltid när de har kompiasr här eller om kusinerna är här då äter de bättre. Så ibland brukar jag skoja med Eira och säga att jag lånar era barn alltid när det är middagsdags.

Jag borde göra vad om helst men ids inte med något ...typ, städa, damsuga, vika kläder , jag orkar inte idag eller ikväll- Nu skall jag och spela Uno med en hög flickor sedana skall några hem och mian egna skall snart isäng och sen skall jag se: Andarnas makt med Terry Evans o tv4+......mitt älsklings program


Hjärtedagen

Hoppas att ni alla haft en bra alla hjärtansdag idag !!!
Och jag sänder er hjärtansdag hälsningar till er alla från mig.

glömde en sak om gårdagen....

Var i går förmiddag på skidtur och det var så skönt !!!!
 Emmy och mormnor hade bestämt att det skull åkas skidor innan emmy hade teaterträningen, och då hakade jag på.

Och en annan ska Kajsa det är inte säkert att det blir gudstjänst på söndag för oss, det skulle KANSKE vara sammanlyst gudstjänst med finska Karungi och då behöver vi inte tjänstgöra. 

nu har jag särat på ungrana som slogs ...men de bråkade bara lite......
nu skall jag gå och laga mat.
hejdå igen och jag lovar jag skriver inte mer idag.


Jahapp...måndag 13/2-2006

Hej påer gott folk !!!

Det var fint väder igen idag !! 

Eira !!  det blir teater på fredag och lördag.
Kajsa! Jag har ej fått almanackan ännu men jag hinner läsa den. Jag lånar mammas i slutet på veckan för jag hinner inte läsa före ändå. Har lite körigt med praktik och skoluppgifter som skall göras. samt att jag jobbat några nätter sedan i torsdags.
Men på torsadg lugnar det ner sig då är det inte 150% skola mer utan bara heltid.

Majsan ! vet du vad ....det där med lördagens konsert ....visst var han bra om man är i rätt ålder och har den smaken . Men jag personligen tyckte jag att förbandet var bäst !!!!! Leif rönnbäck med company + Sven -Erik Bucht som "gästspelade" 


Ja annars har inte så mycket hänt, jag har jobbat natt igen och jag blir lite sliten av nattjobb, jag kan inte riktgt sova på dagarna så pass många timmar så att jag inte blir som en Zombie.
Men å andra sidan så nog går det.
Idag kom jag hem på mrgonen vid hlav åtta och då bar det av till sängs vid 8.00 för min del, men redan klockan 10.30 så hade jag sovit färdigt.....men tvingade mig att ligga en tag till. Men NU skulle jag kunna sova ståendens känns det som.

Imorgon har jag praktik och då kommer läraren från Boden och det är lite pirrigt för nu skall jag få besked om jag är godkänd eller icke på denna sista praktikperiosdsom pågår. jag är lite nervös för jag har samtidigt som praktiken haft olika skriftliga inlämningsuppgifter som hör ihoip med praktiken, men det blev lit galet för mig. Jag attt en kväll förra veckan i godan ro och läste igenom min studiehandlening och då såg jag att det var en skriv uppgift som jag hade missat att göra. Då var det bara att sätta igång fort som tusan och det blev ett hast verk så det smäller om det.......Och jag vet till 99% att jag får göra kompleteringsuppgifter på grund av detta!
Men det finns inget annat att skylla på än mitt eget slarv, som missade den uppgiften.

nu skall jag gå och se vad mina kära döttrar sysslar med uppe på vinden. Låter så misstänktsamt..........


Lördag

Jag har varit i bastun nyss med ebba, jag tänkte att jag vaknar aldrig till liv om jag inte knäpper på bastun. Emmy och Mikael är på teater träningen......
(Mikael  är där för att hjälpa till med snöskottnings till utomhus arenan, inget annat,  eller traktorn skottar det mesta men sittplatserna skall skottas fram, måste berätta åt Sofia i skellefteå som också läser denna blogg att de skall ha en utomhus teater)

jag ids inte skriva mer idag !!

Synd för er men ändå tur då jag ändå inte skriver något annat än svammel.


måste väl ge en rapport om läget

Måste väl berätta att inget specillet händer......det är två som är så aktiva , Kajsa och Eira....men jag hinner inte med eran fart riktigt.

Jag var och jobbade förra natten , skall ut iannt oxå. Jag har bara ettproblem, jag är inte så värst bra på att sova, jag sover tio-femton minuter sedan vaknar jag och tittar på klockan...Men det går bra ändå för efter några nätter är jag ju ledig igen ett tag.
Men kul var det att jobba, då det är prick ett halvår sedan jag varit och jobbat i nattpatrullen.

Men godisuget håller i sig , oj idag känns det som att jag skulle kunna äta lite godis.
i morse innan jag kom hem från jobbet var jag och tankade bilen och sedan for jag och köpa fredagsgodis färdigt åt ungarna till ikväll. Vet ni att jag kände mig verkligen som en syndabock fast jag inget köpte åt mig själv, För köpa godis strax efter sju på morgonen det ser nog ganska knasigt ut.

Jag har inte gjort så mycket , jo var på sparktur med emmy igår och jag hade kunnat vara och sparka i timmar,, jag ville inte fara hem, men emmy sa att hon blev trött i armarana av allt sparkande . det var så härligt väder så det går inte att beskriva !!!!!!  men ni som bor häromkring vet det säkert !

Nu skall jag gå och laga lite mat till, barn, sambo och mig själv, hej då ha en bra fredag kväll med Lets dance !!! som jag missar ...BU jag gråter en skvätt.......

Jag blev så sugen på något sött...

Jag kom shem från Övertorneå, jag var dit med min handledare på praktiken.

Men nu blev jag så fruktansvärt sugen på något sött eller gott....men måste försöka tänka på annat, då tänkt jag på att min blogg är så trist. Så jag gick hit för att göra om den, nu är jag nöjdare. För rosa färg har jag aldrig haft som bakgrund.
Jag har inte titta igenom bloggarna sedan isöndags så det måste göras, nu.
Jag skall nu kika igenom mailen innan jag går och hämtar flickorna jag väntar på mail från min lärare.

Imorgon börjar jag att jobba, jag går på första natten imorgon kväll. Hoppas nu att jag klarar mig på finska sidan då det är mycket besök tydligen i Torneå nu förtiden.....känns lite pirrigt så här innan man kommer igång igen med att jobba på nätterna, men roligt känns det samtidigt !!

Igår på lunchen hade jag sådan tur att Eira var hemma med sjuka barn !!! Jag behövde inte bara äta havregrynsgröt, utan jag fick smaka jätte gott matbröd !! Hon lycka med dessa matbröd, men när jag skulle pröva det receptet så blev det bara skit av alltihop, det är bara att inse att jag kan INTE baka matbröd....och jag som är så less köpes bröd för tillfället. Jga har jäst hemma och olika mjöl sorter så jag kanske ids prova ändå en sist gång att baka något.......men misslyckas detta oxå så håller jag mig till bullbak i stället, för det kan jag.

Annars så är det jämna plågor. Allt är bara bra.

ha en fortsatt bra dag på er alla kära bloggare !!!!

Kallt fortfarande ute men varmt inomhus

Ja då är det söndag kväll.

kallt  är det så det bara knakar i huset nu när jag sitter här framför datorn, så tydligen blir det bara kallare och kallare.

Idag var vi iväg en sväng till stan, vi var några "flickor " som var iväg....det var en av damerna vi träffade som sa: vad roligt att så söta,  unga, flickor har kommit till kyrkan !!!  Det är de mina flickor brukar få höra....söta....flickor.......
Kajsa ta nu åt dig och sug på karamellen idag har du fått höra att vi är unga, söta flickor !!
medelåldern på oss flickor var: 47,3 år räknade jag ut..........

och visst jag anser mig ung (( SKRATTAR GÖR NI VÄL NU !!!!) , jag har alltid tyckt att jag ärca. 20 år, efter att jag fyllt 20 år så har jag slutat fylla år......det är bara så att när jag ser kort på mig så förstår jag inte att jag har börjat se äldre ut, men INOMBORDS är jag ung som en ja något år över 20....och det är väl inombordets känsor som räknas.

Nå sånt är livet, man blir inte äldre än vad man gör sig till. Och känner man sig ung då är man det.

Nu skall jag gå och dricka te och ta mig värktablett, har feberoch ont i halsen (men inte så farligt) så där småhänging känner jag mig, men det går över. och det känns inte heller så mycket när man inte känner efter så mycket. Bara det INTE slår ut ordentligt för jag kan bara inte bli sjuk denna vecka eller till torsdagkväll då jag skall ut och jobba nätter.
hej på er !

När jag läste gårdagens inlägg så såg jag att jag skrev aldrig på vad det var för "party" jag skulle på.
Plastparty vart det, då vet ni, men tiden rusade iväg det var natta innan jag kom hem och öde hela vägen hem från stora staden. Inte en bil mötte jag, endast mina hjulspår på v'gen...tänk om något händer och man inte har mobilen med sig.
Och alla sussade så sött i byn, mörkt i vartenda hus , när jag kom hem!! och huvudvärk idag har jag och det så gräsligt !!
men det kan bli så när man surrar i flera timmar och skrattat så tårarna sprutat.

Eira du undrade om jag shoppat lös igår kävll....men tyvärr så tillåter inte min börs att jag handlar.

Så skönt att nästa vecka börjar jag och jobba, jag har som sagt avbrytit min tjänstledighet och tänker plugga plus jobba och praktik har jag bara två veckor kvar så allt skall nog gå bra.
 Så snart kan man handla något ibland utöver det absolut nödvändigaste. Och farmfö allt när jag skall gå till tandläkaren, sista veckorna har varit hemska, tur att det finns värktabletter som jag snor från en som inte behöver dem, de är receptbelagda  grejer men de hjälper....
Jag vill inte höra nu att man får INTE ta andras tabletter, men vad göra ????

Idag var det lite småkyligt där ute man ganska skönt ändå, jag skottade det som inte Miakel kunde ta med traktorn runt bron, bakom huset och vid bilarna vid garaget......Sedan for vi till kukkola för att hämta ved och miklel skulle låna traktorn, Ungarna smet så klart in till morfar på en gång när jag och gubben började slänga ved i traktorskopan.....

Nu skall jag gå och sätta på kaffe, blev lite sugen på det.
et ni jag och Eira har slutat med godis, eller ragit en månads paus från godis, chips och dylikt, vi är INTE riktgit lika duktiga som många av er andra....men bättre att ta paus med sötsakerna än att fortsätta i samma bana......
Och jag vet av erfarenhet att det är de två första veckorna som är svårast, sedan efter en månad när jag klarat av "avgiftningen", då kanske jag kan ha en godisdag i veckan, men det får vi ta ställning till då.

Jag ser fram emot helgen med spänning och med bävan....hur skall det gå utan fredags eller lördags godis...??! Jo det går bra , visst Eira ??
Hej hopp vad dagarna rusar iväg...

Jag hinner inte med dagarna nu förtiden.

Kommit hem från praktiken idag, dagen har varit mycket givande, det har varit intern utbildning bland kommunens biståndshandläggare, inom de olika områden: Vuxenpsykiatri, vuxen missbruk, bostadsanpassning, färdtjänst, bistånd enligt Socialtjänstlagen och bistånd enligt Lagen om särskilt stöd......

det är meningen att man skall kunna ALLT, för man skall kunna hoppa in lite överallt om någon är sjuk !!!

Vad har jag börjat för skola , jag är ju inte klok har jag upptäckt.

Det är så mycket fakta , lagar och paragrafer och flera HUNDRa ny sidor att läsa EFTER praktikdagens slut. MEn det kanske därför jag varit en aningen trött och snurrig i skallen sista tiden den sista tiden ??!!!

Nu skall jag iväg på torsdags party !! Har int sådan ork att sticka iväg när jag kommit hem för en dryg timma sedan, men gubben tycket att jag skulle fara så han och ungarna får semester.....
så jag far väl iväg och surrar en stund då.... det brukar ju vara trevligt när man väl far iväg.

Hejsvejs