sommar ....komsi, komsi...

sommar ....komsi, komsi...

Hej !!
Hejdå.

Morsdag

Jag fick tårta på morgonen och egenhändigt gjorda morsdagskort och presenter, dock fick jag tårta vid köksbordet (där jag vill ha tårtan och kaffet) Vill inte heller som grannen ha sånt i sängen.

Sedan har vi hunnit med en del jobb där ute, Varit och grattat min mor på morsdag, dock bara ett "grattis på morsdag" där blev det oxå tårta och kaffe, sedan åkte jag och Emmy till stan Emmy för att gå på Lydias badkalas som var mycket uppskattat av Emmy, hoppas födelsedagsbarnet var nöjd hon med !! Där på badhuset blev det mer kaffe, men jag hann även iväg att smita och handla lite taccos grejer, Ebba beställde taccos till morsdagsmiddag och då fick det bli så.

Och nu har jag suttit och stressläst skoljobb, har sä J....a mycket att hinna läsa innan tisdag morgon då jag skall till Boden så det slutar med att säkert hälften hinner och orkar jag ej igenom.......jag är så less skolan nu, ser fram emot att få börja jobba i Ö-tå faktiskt, först var jag lite mot det men nu har mina mentala tankar hunnit med ,så jag hoppas det blir skoj i sommar på jobb fronten.

Jag har haft en bra dag idag och hoppas att ni andra oxå haft det.
moster Eva: jag slutar lite tidigare på tisdag, så jag kommer tidigare på e.m. säkert vid tre-tiden redan.

Lär av gårdagen,
Dröm om framtiden,
Men lev idag.

Hej hopp !!

Idag har jag ätit så god tårta hos min svärmor som fyllt ojämna år. Så jag föreslog här hemma att Tänk om jag skulle få slippa baka tårta till söndag....men icke, Emmy säger att det blir ingen riktig morsdag om vi inte bakar en morsdags tårta.....Men jag undrar varför skall jag baka en tårta till mig själv när jag ingen vill ha ????? 

Jag är inte iform, känner mig skitrisig, vet ej om det är allergin eller förkylning, men jag har i två dagar "gått på" tabletter ( bara receptfria dock).
Idag har jag och flickorna hämtat mormor och så for vi en sväng till Granån för att kolla läget....jag brukar inte behöva köpa plantor, för sådant har jag och morsan brukat fixa själv alla år i pricnip....men nu har det sista tiden inte blivit som tidigare, i år blir det så lite så jag måste nog köpa oxå.

en trist sak hände idag....när jag for och hämtade mamma så kom jag bara till kukkola så började det läka diesel som bara den från motorn.....fort hem byta bil....sedan när vi kom hem hade gubben rivit det mesta i motorn i garaget så imorgon blir det dyrt ....Jag säger lite smått,, Fan, för alltid är det oförutsedda utgifter och man blir lika less varje gång.  men tur i oturen att det hände på rätt ställe och rätt dag. Nu hinner han fixa bilen tills jag skall till Boden nästa vecka, han hinner få bildelarna m.m. Så allt blir så bra än då !!

Godnatt och sovgott ni som inte krypit till kojs ännu !!

Ha en bra fredag säger jag till er andra....


Dagens väder I Karungi !!

Dagens väder I Karungi !!

Rgenet det bara öser ner.....
Nu skall jag och Ebba gå till skolan och hämta hem Emmy,
det är tur att vi inte är söta som socker....så vi inte smälter bort!!


Ny dag igen

Dagaran går så fort att jag hinner inte med själv. Nå nu sitter jag och försöker skriva lite som jag skall ha med till skolan i Boden nästa vecka.....jag funderar på hur jag skall presntera några arbeten, ena föredraget skall vara på 20 min.....och det är lång tid.....när man skall prata om egen uppsats.

 VIKTIGT !!!  Om än det kommer sent, Emmy och hennes klass har teater i kväll på skolan. kl.19.00. det är årskurs 2-3,
som har tränat en teater under skoltid och den skall spelas upp ikväll kl.19.00.
Eira !! Ta med dig Milla och Oskar och kom och titta.


Jag skall idag iväg på medarbetarsamtal och lönesamtal, men det blir väl som vanligt.....: "Du går ju skola så då kan vi inte räkna med att du skall vara en av dem som får löneförhöjning mer än det som alla har rätt till"
Jag har hamnat efter lönemässigt så det smäller om det på grund av att jag pluggat i flera år, fan vad orättvist, jag har ändå jobbat sommrarna och på Viktoriagården jobbade hela tiden extra och sista tiden nattjänst innan det stängdes, detta parallellt med skolan. Men nu idag skall jag kräva mer i löne förhöjning jag också. För detta hara bara straffat sig med att plugga annars. För när jag återgår till min tjänst om ett drygt halvår har jag många tusenlappar mindre i lön än de andra på grund av att jag gått skola !! FY !!!säger jag bara !!!!!  Ursäkta mitt dåliga humör, men jag blir så arg när jag tänker på det.

Men inga ledsamheter nu inte:

Lär av gårdagen, dröm om framtiden men lev idag. !!!!!

Ha det så bra alla ni kära läsare.

Paparazzi fångade Kajsa

Paparazzi fångade Kajsa

Paparazzifotografen fångade en av kyrkvärdarna (den andre lekte med kameran....) Nå kajsa ville se bilden på sig själv, tji det gick inte ....jag kan inte sådant....inte min kamera utan mammas och jag har inte satt in mig hur den fungerar riktigt. Nå nu fick Kajsa se den och Eira för hon har sagt att den MÅSTE in på bloggen....


Kan någon hjälpa mig hur jag skall få in flera bilder i samma inlägg ?? Hur gör man , Det är så segt igen att jag får spader av att göra ny inlägg för varenda bild.....jag hade tänkt sätta in flera bilder men tror inte att jag orkar vänta på datorn......Om ni alla bloggare i hela Sverige och speciellt i Karungi stänger av er från bloggandet då kanske det fungerar bättre !!!! *hi, hi'

Moster Eva !!  Jag hoppas du blivit piggare !!! 

Tack till Eira, Ann-Britt, Maria som ordnade ljus och krydd visning, synd bara att några av oss var tvugna att hasta vidare.

Vad barnen får göra hemma hos oss !!!!

Vad barnen får göra hemma hos oss !!!!

Eira du vet inte vad dina barn har fått göra under helgen....men jag bekänner det ! De har som du ser på bilden jobbat, lite arbete på en söndag är väl inte helt fel.....jag menar som så att lika bra att förena nytta med nöje *hi, hi*  !!! 
Och Sussi , när du inte släppte moa idag till oss så var det säkert av den anledningen att  du säkert tagit mig och barnen på bar gärning *skratt* och sett vad de fått slita med vattenkannorna....


Kul för Finland !!!.......

....Kul för finnarna att en gpng få vinna melodifestiveln !!

Hinner inte med bloggarna igen.....men, men så är det.
Fredag kväll var bra vi åt och vi drack (några cider bara mamma!!!) och pratade och pratade,
vi är alla så duktiga på att surra och när vi en gång fick träffas ALLA i nattpatrullen samtidigt med chefen fanns det mycket att prata om, annars brukar man inte på fester prata jobb bara men här var vi tvungen att prata en del jobb. men inga lönesamtal dock, sådant görs inte en fredag kväll .....
Vi var till lei-Lani först sedan skulle vi snabbt en sväng till en av jobbarkopmisarna och sedan skulle vi vidare en sväng, men vi hann inte vidare......var så trvligt vi satt alla och pratade SÅ MYCKET...och sedan var klockan 01.00 och ville jag hem och då avvek vi två från Karungi hemåt.

På lördag morgon vaknade jag 06.00 av att Ebba ropade efter sin "morgondryck" och Miakel hade haft migrän hela kvällen/natten han låga ännu omtöcknad i sängen ....bara att stiga upp för mig , Och det gick bra.

Sedan kom mamma och pappa hit när vi satt och åt frukost och hämtade med flickorna till stan för de skulle med alla sina fyra barnbarn och handla såpbubblor....sedan blev de kvar i kukkola några timmar, sedan knyckte jag tillbaks flickorna och kusinerna för nå¨gra timmar på em. I natt har alla ungrana sovit hos mamma och pappa och nu väntar jag på att teöefonen skall ringa, för jag sa att jag skall hämta hem dem på morgonen när de vaknat.

Igår han även Ebba två kompisar här innan hon stack till mormor och morfar för bastubad och sova, mycket uppskattat.

lördagkväll berättar jag om senare....fy vad trist jag haft...jag har INTE tittat på en endaste gnutta av melodifestivalen...baar sett efteråt att finnarna vann.


Fint väder idag !!!

Fredag

Idag äntligen blev bullarna bakade !!  Ebba är mer än nöjd.

Ikväll blir det utgång för mig och jobbarkompisarna och jag som varken har tid eller lust, men måste då chefen ringde igår kväll kl. 22.00 när hon hört att jag nog inte kommer.....bäst att fara då vi inte ännu haft lönesamtal......!!!

Annars skall jag nu hinna ut en sväng , skall steka lite potatis och korv till ebba först !!

Imorgon har jag tusen och en saker att göra få se om jag hinner med hälften, brukra bli ungefär så.

igår blev det bytt gardiner här i köket och ebba skulle ha om-möblerat i sitt rum, allt på en gång !  Trångt som attan är det i hennes rum nu, men hon tycker det är bra, så då får det vara så ett tag.

Hej svejs, vi ses väl någon gång alla bloggisar, ha en fortsatt trevlig fredag !!!

........hej igen !

Hej, hej !!  Natten gick bra inte speciellt halt lite i Laivaniemei i Torneå...måste ha berott på att det var i Finland ...???
Nu ikväll far jag ut och jobbar min sista natt för flera månader framåt och som Emmy är glad för det,
hon är en riktig mamma flicka på kvällarna.

Idag skall jag iväg till dagis på "utvecklingssamtal" eller vad det nu heter......sedan hem och laga mat, sedan lappa en stund och sedan jobba, Imrogon skall jag till Kalix på f.m då skall jag fixa iordning en rapport med en skolkompis....och jag tror att om allt går som planerat på ondag i Kalix så skall Ebba få sig ledigt från dagis i slutet på veckan, för det behvöer hon.
Mitt mamma hjärta värker då hon alltid förrut varit hemma 1-2 dagar i veckan och nu i vintras när jag började jobba parallet med skolan har hon bara fått några lediga dagar ,då jag känt att jag orkar INTE med skoljobb !!

Jag kanske oxå tar och bakar lite bullar med Ebba som Anki gjort när vi tar oss ledigt i slutet på veckan, jag brukar ha hemma, men det har inte funnits på  ett tag,  men nu tror jag bestämt att ebba vill ha bulla, hon är vårat bullmonster i det här huset !! Och sedan vill jag alltid ha bulla hemmma då det är alltid är kalas eller något annat man skall fara på och då är det bra att ha bulla att ta med åt ebba, som hon tål. Fast nu förtiden är det så många mammor som tänker på alla de barn som inte tål diverse olika grejer.
Och sist men inte minst : det är så gott med varma, färska bullar och kall mjölk, så nu bara måste jag baka på torsd- eller fredag.
Ha de så bra alla bloggisar !


.....hej på er....

Tänkte bara skriva att vad härligt att solen börjar titta fram, jag hoppas nu att detta trista skitväder vi haft inte håller i sig under natten, inte kul att fara och köra runt under natten om det är blött, minusgrader och sommardäck. men det är bara att ta det lugnt och hoppas på lite mindre larm så tar man de fasta besöken i sin egen takt. (önsketänkande)  men det måste man oxå göra , ha önsketänkande alltså.

Ha det bra alla bloggisar.
" Livets riktining är viktigare än hastigheten"

Kommande veckans ord

Kommande    veckans     ordIngenting är omöjligt, bara mer eller mindre svårt.

Hejsan !!!

Hejsan !!!

hej på er !!

Jag måste bara berätta att vi var till Luleå igår och inte var det mycket folk, inga köer någonstans och dett var en fredag ! Men det var bara skönt.

Nå moster Eva: vi var dit för att handla en domkraft åt Mikael på Jula, större hemlighet än så var det inte!!!
Han behövde tråkiga saker från Luleå och hade inte tid att åka till Luleå själv ansåg han, så han tyckte att jag kunde fara i stället och då gjorde jag det, men drog med mig Eira som sällskap!!! 
Och sedan var vi på en föreläsning på kvällen i Luleå så det blev två flugor i en smäll.

Nu imorse har Mikael och Ebba farit iväg till stugan för att föra en säng och lite gamla kasserade prylar som inte behövs här hemma mer, de kommer hem imorgon. Emmy skall iväg på kalas och jag borde vikaklite tvätt idag .....och jag borde gå och fortsätta där ute på bakgården, finns hur mycket som helst att göra om orken skulle infinna sig.

Nå denna helg tror jag att jag och Emmy bara skall vara, slappa och slöa med henne ! Känns som att det skulle behövas.

Hoppas det blir varmare och hålls soligt idag !! Trevlig helg på er!!

Så här stor vagn behöver vi inte......

Så  här  stor  vagn  behöver  vi  inte......

När vi sticker till Luleå med Eira om en stund så hade det varit kul att ha en sådan stor börs att man kan ha en sådan här "bilvagn" !!!!
Vi far ju inte för att bara shoppa denna gång, men vi hinner nog in på några affärer i alla fall....men hur kul är det att gå och handla när man har en tid att passa och en fredag ??? Blir säkert bra i alla fall.

Ha en bra helg allihop!!

En bild säger mer än ord....

En bild säger mer än ord....

Hej på er bloggare !
Bilden säger mer än tuden ord...visst?
Nog om detta.


Sussi det där om att hoppa studsmatta är något man borde göra.....brukar testa någongång då och då, men det är inget som jag klarar av någon längre stund......om man inte har lite ansträngingsinkontinens så kan jag garantera att det får man tillfälligt just då när man hoppar på den i alla fall.....
så därför blir det tyvärr inte så mycket hoppande för min del. men hade verkligen behövt och velat för det är ju kul!!!

Idag skulle jag stort "joppa" med skoljobb hela dagen i princip utom för ett snabbesök i stan...men så kom mamma och pappa hit en sväng på f.m kaffe och så började vi prata om Lindex och KappAhl så kommer de på att vi sticker en snabbis dit inann jag skulle hämta flickorna.....Jag har inte varit dit förrut, men jag blev glatt överaskad, lite folk, fräscht, nytt och alltid något hittade jag åt flickorna. Lite kortare väg än till Luleå är det trots allt, visst priserna är lite dyrare på vissa varor, men å andra sidan går det mindre bensin....
Så idag har jag "skolkat" från skolan, fy mig !!

Och värmen vart tog den vägen ? Jag hann faktiskt vänja mig vid varmare temperaturer.....men jag vet att det finns i alla fall två bloggare som inte är av samm åsikt som jag ( det är inte så glada när det varit varmt för många dagar *skratt*) !!

Ha en bra natt med mycket sömn och ha en bra dag i morgon alla bloggare, både tiller som bara läser och till er som brukar skriva egna och som brukar kommentera !!!


oj vad dgarna sticker iväg för mig.

Hinner inte med att läsa bloggar som ni andra skriver och jag hinner inte på långa vägar ens läsa allas bloggar !! Jag har haft fullt upp med sånt där tråkigt som ni inte orkar höra på eller läsa om......(Skoljobb).

Först har jag jobbat fyra nätter och vakat av igår morse och då sov jag några timmar, sedan har jag all vaken tid suttot framör denna burk och skrivit......och har MYCKET kvar att skriva, börjar bli lite brådis.

Och annars då, Mikael hämtade hem pannan igår och nu får man se när den skall installeras.....men det görs inte så enkelt.....först skall det grävas ur jord och källarväggen skall rivas då den skall in den vägen. Och jag vet inte när det skall ske....om det blir inom en snar framtid eller först när Mikael har semester.
Ebba är på byn hos en kompis och jag skall cykla iväg en sväng med Emmy till kyrkogården för att städa unden vintern från mormors grav och två till.... (om inte mamma hunnit före, men tror inte det).

Men en rolig kväll  var det för flickorna igår, de fick fram studsmattan, Men nu har Emmt börjat gnälla att den är för liten och jag tycker den räcker gott och väl. Och när studsmattan kom fram så blir det även mer kiv och bråk mellan flcikorna här hemma, de gnälls om vem som hoppat längst och sådant.....stackars Häxan, Pettson och assistenten !!! de får stå ut med allt oväsen på vår gård!!!

nu väntar emmy på mig där ute, tjingeling !!!!! 


Godmorgon på er !!!!!!!!

Härligt väder idag !!! 

Jag kom hem nyss från jobbet och gissa om jag har lust att gå och lägga mig ??? Nej inte riktigt , men jag gör det ändå och jag vet att jag somnar och sover sedan flera timmer framåt.....men sedan VILL jag OCKSÅ hinna vara ute i de fina vädret, och jag hinner om inte annat sitta på altanen och läsa en bra bok som jag håller på med!!  

Flickorna är hos farmor och farfar , jag förde dem dit igår kväll innan jag började jobba......snyft....känndes så tyst och tomt här när jag kom hem imorse- Och Mikael är i Svartlå med min broder hos moster. De skulle ha semester från barn och fru ( Eira) och Sambo (jag)...*Hi, hi*, men de får jobba lite för att få god mat och dryck. Kör Eva hårt med dem, du har väl ljobbistan fylld ???

Alla ni som skall ut i solen och "göra" sommar , ha en fin och skön dag !!!Torsdag....redan

Torsdag redan och för mig börjar veckan idag !!  Hur kommer det sig ? Jo idag är Ebba på dagis och jag sitter här framför datorn och svettas med skoljobb samt att i kväll sticker jag ut på nattjobb, denna gång jobbar jag fyra nätter men snart är det slut med nattjobb för några månader och det med blandade känslor.
Imorgon far Miakel iväg med min bror till moster för att hjälpe henne med lite vårsysslor och flickorna skall få fara på semester till farmor och farfar över helgen då jag jobber hela helgen.

Och solen....ja den kommer tydligen att skina så fint hela hlegen och det blir tydligen sommar i inlandet. Härligt med sommaren på G, bara myggen håller sig borta.

I två dagar har jag rensat skräp och bråte , flera sopsäckar har det blivit. När man har en källare och plats att spara , ja då gör man det.  Men nu bestämmde jag mig på måndag att då Ebba ändå var hemma så var det lika bara tt ta itu med källaren för när hon varit hemma så blir det ingen skola för min del ändå gjort.
Känns super bra att fått rensa, "rensa i röran" som det heter gör ju att man mår bra sägs det !! Och det stämmer då på mig.
Ha en solig dag idag alla bloggare !!!

Det var en gång en liten, liten apa

Det var en gång en liten, liten apa

Ebba frisk !!

jag tvivlar på att det var magsjuka ebba hade....kl 12.00 igår var hon frisk , (hon spydde inte eller sprang inte på toa mer) !!  Eller som hon sa själv nu har jag inte ont imagen mer och det var nog, något från söndagens kalas ändå.....jag frågade henne om hon ätiti något hon inte får, men hon svarade mig inte utan sa att hon tänkte äta något hon inte tål, men att hon inte gjorde det.
Hon har en gång tidigare tagit vanlig mjölkchoklad och tänkt stoppa i munnen för att hon sa att hon skall prova och se hur sjuk hon blir....hon säger att hon nu förtiden blir sugen på sådant som alla andra äter !!!
Och det är mycket positivt på ett sätt då hon i flera år inte ätit normalt som andra barn, men smatidigt inte kul när hon nu struntar i att hon blir sjuk av sådant hon inte tål.'

Nå hon är hemma idag ändå. OM det var vanlig magsjuka, men vi skall till stan senare. Flickornas storebror har nu skaffat sig en större lägenhet och vi skall med Ebba dit en sväng, lovat dem lite grejs från Jysk. Skall själv köpa en låda till utedynorna från Jysk, är less på att dra dem in och ut hela tiden. Hoppas nu bara att den håller tätt.


helgen som kom och gick

Valborgsmässoafton blev en härlig eftermiddag i Kukkola hos käre mor och far och där samlades vi så ungarana fick härja av sig ordentilgt. Barnen åt korven på fem miunter men vi vuxna satt desto länge tid vid brasan och det resulterade i att vi åt mycket korv......svårt att sitta där och bara sitta och titta på elden så vackert..... Moster var "tvingad" att komma hittåt mot Tornedalden för att grilla korv med oss så det var säkert därför den smakade så bra.

Igår var vi till stan på kalas och där blev vi kvar mycket längre än planerat och det är precis som vanligt!!!
När det inte blir lika ofta att fara och hälsa på som förrut så blir det oftast så mycket vi mammor och pappor har att prata om, och barnen de leker så bra, så tiden bara rusar iväg, alldeles för fort.
och sedan igår kväll var det också en överrskning och riktigt trevligt, Kaffet var precis färdigt och det skulle drickas här hemma då flickornas farbror kommit förbi en sväng, DÅ i samma veva ringer en kompis till mig (som bor i Skelleftå sedan många år tillbaks)  och säger att hon och sambon är här Karungi och åker  (de hade varit hemma i Kukkola för att fira mamma).....så de passade på att titta in, mycket trevligt, det är alltid roligare att prata live med varandra än att maila till varandra.

Men sen då.....jo ebba fick ont i magen igår kväll en stund efetr att hon sommnat, och nu har hon både spytt och ränt ppå toa många gånger och klockan är bara drygt 8.00.......Jag som trodde att alla andra får magsjuka och att vi slipper!!!  Der har ju varit en del magsjka för en del utsatta familjer osm haft det i olika omgångar, och tror ni att jag har tid eller lust med magsjuka här hemma ??? Nix , det kommer alltid om olägligast, men sånt är livet , och det är det som gör livet härligt och scharmigt med barn i huset: Det blir aslidrg som man tänkt sig.....!!!*skratt* Ha en bra dag allihopa, nu skall jag gå och kika till ebba som ligger på köksoffan och vilar sin "onda" mage.


Valborgsfirande !!!

Valborgsfirande !!!

Så här ser man ut då man väntar på korv....vi var SÅ hungriga och så utmärglade när vi var tvugna att vänta en HEL dag innan det blev "kväller "så vi fick korv.