.

mitt i veckan :)
och tur att jag inte behöver pusta ut med en öl...för detta såg svettigt ut *ler*
Rent hus ikväll på Tv och det skall bli kul att se...om det verkligen finns folk som bor som de visat på trailern som gått i flera veckor på tv.Idag efter middagen hade jag tänkt åka en sväng till stan för att se om de finns böcker kvar på ica,
men jag blev slö, fruktansvärt slö och trött.
Flickorna likaså, de strejkade och ville inte till stan, de ville bara vara hemma. Emmy tyckte att det räckte med att varje kväll mellan fredag-tisdag varit uppbokad av teatern, och visst höll jag med om dem att det kändes skönt att inte stressa iväg någonstans......men imorgon kanske vi tar oss en tur till ica.

God fortsättning på veckan.

En snabbis

Hej!!

Skall bara snabbt skriva så ni inte glömmer bort mig *ler*.

förra veckan var det en massa olika kurser för mig, tre dagar dagar med olika saker, en dag som handlade om lönesamtal, ¨så nu kan jag det !!  och tur att jag inte har hunnit ha lönesamtal med min chef , skall ha det nu när jag fick en ny tjänst i början på veckan :) Så nu är jag laddad !!!

en dag handlade om LSS-handläggning och var mycket givande och den tredje dagen handlade om olika avtal...också mycket givande för jag och kollegan A var kallad till kommunal på möte dagen efter och vi kunde vår sak  efter kursen och det kändes skönt, mycket skönt , från det mötet gick jag och kollegan med trumfkort i händerna,....de trodde att de skulle kunna skrämma oss , men icke sa nicke :)

Annars har det varit teaterträning för flickorna för hela slanten i helg, och ikväll har de  uppträtt, så duktiga var alla barnen som var med, helt otroliga var de !

I fredagskväll var jag och Emmy till "cykelverkstaden" för hon är så hängig och mår inte bra, hon har ingenting sade doktorn men jag hade öroninnflamation (fick lite antibiotika)...men det visste jag redan, för jag har ätit några askar Ibumetin mot det redan, men jag har inte haft tid att känna efter. Doktorn menade att jag borde nog känna detta, att bara när jag sväljer måste det göra ont menade han, men jag är av den typen att jag struntar alltid i hur jag själv mår och bara försöker låtsas som ingenting. men nu skall jag äta denna kur och blir det inte bra så far jag tillbaks till cykelverkstaden för nu har jag erkänt för mig själv också att hela min högra huvud-knopp mår inte bra.

Imorgon är det måndag och jobb igen, flickorna har kvällsskola och det var meningen att flickorna skulle vara på fritids på dagen men det blir inget med det för Emmy orkar inte, hon har bara vilat sig helt och hållet mellan teaterpassen nu i helg, hon har inte orkat med något.
Nu måste hon vila imorgon på dagen så hon orkar fara på kvällskola och orkar vara med på teaterföreställningen imorgon kväll.

ja inte får jag glömma att säga att idag var det mycket folk i kyrkan när S hade sin avskedspredikan inför sin pensionering, det är inte ofta det händer att det är så mycket folk.

Ha en bra vecka mina vänner från norr till söder och från väster till öster.

Måste även hälsa er att jag hinner nog inte in tiller alla på bloggarna för jag gissar att det finns mycket att läsa då jag haft liten minipaus härifrån, och nu skall jag göra lite jobb som jag har dragit mig för att göra hela helgen...eller inte hunnit med är nog mera sanningen.

Paus

en liten paus har ingen dött av.....
och om det blir som det brukar så är jag snart tillbaks på bloggen.
Ha det bra tills dess.


image811
stängt för en paus.....

söndag

27869-810
Nu är den ljuvliga våren här......(dock är bilden ingen ny bild utan från "arkivet")

Flickorna och Mikael är ute på isen, med både lillskoter och storskoter och olika åkfordon, tror bl.a annat att de har med sig en gummibåt....på vintern !!  Men ack så kul de har med dessa grejer som dras efter lillskotern.
Jag har packat lite korv och dryck i ryggan till dem då de skulle ut till "holmen" och grilla lite också. De måste passa på innan det är dags för teaterträningen,  man vill ju hinna  få ut så mycket som möjligt av helgen.

Igår tog vi fram skidorna och jag hade tänkt ta mig en tur idag med, på älven men så blev det inte.
Vi var även igår kväll och "dansade" på torget = flickorna och de andra barnen från teatern. Sedan fortsatte vi till moster där vi blev bjudna på supergod mat, IGEN. Som Emmy säger ofta, Eva borde jobba som kock. Jag känner ingen människa som lagar godare kött än henne. (yvärr mamma *ler*)
N sitter jag hos mamma och väntar på att hon skall komma,för vi skall iväg till Kalix en sväng,
jag har varit ute en sväng och tittat på solen i väntan på henne men jag tänkte att jag går en snabbis in och lånar datorn....Nu kom hon, nu far vi. 

Ha det bra där ute i "stugorna".

trög dator....

vad less jag är datorn, så seg och trög att jag hinner promenera till Happis och tillbaks innan den laddar upp en bild. Jag fattar inte vad som hänt med burken. Så därför blir det inga bilder....jag har försökt ia alla fall.

Mikael har farit med Ebba till optikern, hon skall få nya glas till sina glasögon så snart ser hon bra igen.
Denna gång blev det inte nya bågar då hon inte haft dem mer än 9,5 månader ...nästa gång blir det säkert  aktuellt med nya bågar. liteee sugen var jag över att kika på nya bågar till henne men hon ville inte själv och även opitkern tyckte att dessa var så fina och inte slitna alls. 

Barnen är friska, halsarna ser fina ut. men jag har velat att de skall vara hemma för säkerhets skull...vill att detta eländes som härjar runt tar slut.
Tydligen så har rådgivningen i Happis alla fall blivit klokare, för jag läste på Annikas blogg att pojkarna deras fick komma så fort och ta hals-prov det fick inte vi......inte förrän Mikael ringde i måndags och sa att NU skall han ha en tid till flrickorna och sig.

Eira: Idag blir det kl.17.00 smakprov av teatern som barnen spelar nästa söndag och måndag, det bli två danser ur teatern på stora scenen på torget i Haparanda. Nästa söndag och måndag är det kl.19.00 här i Karungi, det är en ute teater. Efter dansen idag skall vi bli bjudna på middag av moster, skall bli spännande att se vad hon hittar på för gott:)

Avslutar med några vitsar....emmy läser upp en massa vitsar medans jag försöker skriva detta inlägg och det är så svårt att både lyssna på henne och skriva så jag avslutar med:


-Vad talar de för språk i himlen?
-Det måste vara Ängel-ska.

På stationen:
-Tåget har redan gått.
-Hur vet du det ?
-Det har lämnat spår efter sig.Vad sa musen när den fick syn på en fladdermus?
-Titta en Ängel !!!!
Gott och blandat

jobbar, äter, sover o.s.v mer hinner man inte med på veckorna under de flesta av veckans dagar känns det som ....eller så är jag bara inne i en "tröttis" period nu.


Idag tog vi och slutade kl.14.00 och då var jag hemma före tre och det kändes skönt, jättekul att komma hem lite tidigare....blir lätt extra tid på jobbet ,och jag är lite dålig på att ta ut tiden.
Men nu har jag en arbetskompis från happis och hon håller lite koll på tiden tillsammans med mig *ler* och det känns bra. 

Jag försökte ladda upp bilder på blommor ...men det går inte....de laddas inte upp. Men ni blir nog lika glada, men jag som älskar dem kan inte låta bli dem:(

Imorgon hade jag velat ha hjärt-bakelser men finns nog inte sådana i Ö-åt, så vi får se om gubben och flickorna ids åka till stan imorgon och inhandla sådana....får se om det går att övertala dem.

Annars är resten av familjen hemma ännu, känns långdraget det här. Inte för att de verkar sjuka då de har haft kraft att leva rövare här hemma i e.m. men man vill inte att Ebba skall smitta ner någon annan. fast efter 48 timmar  från det man tagit första pencilinet så skulle Ebba vara smittfri och det skulle betyda att hon inte smittar någon men vi håller hemma dem i alla fall lite extra så får vi se sedan hur det blir. Bara inte Emmy får detta nu för då vet jag inte vad jag/vi gör....

Ha en bra ♥ dag imorgon !!

Dags igen då

image802

Då var det dags IGEN !!

Flickorna och Mikael har varit till vdc för koll av deras halsar idag. Ebba och Mikael fick antibiotika och Emmy friskförklarades...eller bara lite vanlig förkylning var det för henne.


image804


Detta är straffet för att jag talade med min arbetskompis strax efter nyår om hur vi varit föskonade från sådant här att behöva ha återkommande V.a.b dagar. Jag säger bara BLÄ!!

Mest av den anledningen att jag hade tänkt ta ut av Ebbas garantidagar i Mars under sportlovet och under påsklovet men med alla dessa v.a.b dagar vi haft de senaste tre veckorna så får vi nog vackert jobba och se glada ut :(, man blir ju inte precis rik av att ta garantidagarna. Efter nyår tog jag två garantidagar och efter skatt gjorde det 88:- !!! men löneavdraget det var mycket större det. Jag undrar varför har man ens dessa garantidagar, många ensamstående låginkomsttagare har säkert aldrig råd att utnyttja dessa.

Men får man 44:- per dag så räcker det ju i alla fall till en limpa och en liter solhavre per dag *ler*,
inte illa pinkat !! och inte äter vi en hel limpa per dag heller, den räcker en hel vecka (i frysen då) då ungarna knappt äter bröd. Så det skall kanske gå att ta ut någon dag ändå....

Jag blir bara så förb.....t less att mina planer aldrig går så som jag villMen å andra sidan gör det ingenting, jag har alla nära och kära hyfsat friska och krya,
Jag anser att vi är rika som har hus och mat på bordet,
vi har varandra och materiella saker i öveflöd.

Så det är bara världsliga I-lands problem jag gnällde över här ovanför.
Skitsaker att gnälla över eller hur???!!!
Håll med mig!!! 

detta visar bara på hur lätt vi = Jag har att gnälla över saker och ting istället för att glädjas över det man har.
Jag har börjat  försöka tänka och vända allt till det postiva, för på riktigt har vi det inte dåligt alls.

image796


Och lite tulpaner till er alla !!


image806


Tack och godnatt !!

Överdosering

Hej hopp !  Här finns hopp om livet  för mig, är ju ingen vekling  *skratt*.
Jag och Eira har ett ordspråk som lyder så här: "man är inte sjukare än man gör sig till " så nu är jag pigg igen.
Det var bara en-dags/kvälls förkylning. Jag åt massor av naturmedel igår som skall vara bra för näsa, öron och bihålor...överodserade lite, men det måsta man med naturläkemdel och då hjälper det !!

Strax skall jag iväg till kyrkan och jag tycker det är en tokig tid att ha gudstjänst på = kl14.00...mitt på dagen...hela dagen känns som lite förstörd....jag gillar bäst kvällsgudstjänsterna eller f.m. men inte dessa som är mitt på dan.

Nu har jag inte tillgång till Emmas blogg men jag är så nyfiken över det hon skrev som kommentar på Ellis blogg......för mina töser har pratat med mig en hel del om att en viss person inte är så snäll på skolan och Ebba har även berättat om att det är synd om V.P......och Ebba har berättat en massa tokerier som en viss person hittar på. ....ryser när jag tänker på allt hon berättat.

Igår bakade jag matbröd som dock inte blev så där smarrigt som moster Evas brukar bli, det blev för hårt och bränt i kanterna...måste nog nästa gång modifiera om tiden i ugnen och graderna, då blir det säkert bättre, annars smakade det bra.

Igår missade jag klädvisningen då vi var med Ebba till opitkern och det är klart att det är viktigast av allt att Ebba ser bra....men jag var i fredags och kollade på Me & I ´s kollektion och nog fanns det en söt tunika jag hade kunnat tänka mig till Ebba....men å andra sidan så tänkte jag försöka att inte spendera så mycket pengar på något nu. Så med facit i hand så var det nog bra ändå. Eller...bra och dåligt.

Jag skrev för någon dag sedan om att inte köpa fröer, men mamma har sagt att lite olika tagetes och petunior måste sås i år, jag tyckte att hon har varken tid eller ork, men hon menade att hon har tid och ork för sådd och omskolningar, men då kom jag på att vi anställer sedan Eva som plant-vakt när de flyttas ut till Qvisten hos mamma och pappa. Smart va att anlita den som är pensionär och har ALL tid i världen *ler* (Nu retades jag med Eva).

adjöss, nu tog orden slut
Dag efter dag

Dagarna kommer dagarna går !!

igår vi fick besök från stan och det var mycket uppskattat.
idag har vi varit med Ebba till optikern och handlat lite. Emil och Sussi varit här hela dagen = Nice.
Emmy fått vara med Ida på skotertur, nu är Henny här och skall sova över.
Moster och mamma varit hit och ätit med oss och nu börjar melodifestivlen vad mer kan man begära??  Jo att jag och Mikael skall bli kvitt det som dragit över oss....ungarna har s´mittat ner oss. Mikael blev dassig natten till fredag och jag har under dagens lpp kännt mig risigare och risigare och nu botar jag mig med alla möjliga medikamenter alltifrån utan % till sådant som innehåller %. Jag får inte vara sjuk imorgon då jag och Kajsa har vår dejt.

Håll nu tummarna snälla ni att jag inte blir förkyld och sjuk för NU kan jag verkligen inte bli det. För jag har så mycket på jobbet så jag kan bara inte vara borta, inte på någrs villkor...det skall väl vara min egen död då i så fall.

Ha en bra fortsatt helg mina kära vänner, från norr till söder samt västerut....tror inte folk österut läser min blogg...Ja, jo Kajsa på kyrkholmen...men jag menar öster om älven *ler*

blommor

27869-801

På tal om blommor...så skall jag berätta hur det gick med det, någon dag.
 men lite kort: Jag ringde mamma igår.....blir nog några fröpåsar i år ändå *ler*

Fredag idag för er som inte visste det *blink,blink*

Tisdag

image799

Ebba skall få nya glas till sina glasögon, så snart ser hon bra igen ! :)
Det blev resultatet av dagens besök i Sunderbyn.
Tänk vilken lycka att det går att korrigera och att vi bor i ett I-land som gör att vi har råd med detta.....visst klagar jag själv på sjukvården ibland (läs ofta) men jag är ändå glad.


Efter ögonläkaren drog vi iväg en snabbis till Jula för att köpa glödlampor (en speciell sort som inte finns i Happis)
Sedan skulle vi till Ica maxi på storheden men det gick snabbt, supersnabbt, fanns ingenting mer än en cola till Ebba och en trocadero till mig....det var tomt och ödsligt på varor då de säkert skulle börja plocka fram vårkläder-skor, väskor m.m. vad vet jag........jag tycker att de brukar ha bra med  väskor på ica i Luleå och det var därför jag ville dit. Sedan fick Lindex ett snabbt besök av oss...samma fenomen där som på ica....reasnurror med inte så mycket i och massor av plats för kläder.....
Men ändå hittade vi lite kläder till flickorna.
Ebba är världens roligaste att ha med på affärer, hon är så skojig och härlig så det går ej att beskriva.

Summa kardemumma var att detta är sämsta tiden att åka till Luleå om man vill handla kläder.
men bästa tiden om man vill spara pengar.image798

Ni undrar säkert varför jag slänger in mina gamla bilder från tidigare år i detta inlägg....men det är så att jag har en dragkamp just nu inom mig......köpa frön och så ??!! eller inte köpa frön och inte så??!!.......
Jag gjorde ingenting sådant förra sommaren och det gick ju så bra ändå. Minimalt med blommor och inte många krukor var det att tömma på hösten.

Jag anar bara att mamma i all fall menar på att nog MÅSTE vi sätta tagetes i all fall. Nå vi får se var det slutar, jag vet bara att hon har inte tid eller ork för detta nu och inte jag heller, så om det blir något så får det nog stanna vid det lättaste som finns i hela världen: Tagetes, men ack så less jag är dem.

image800


Rubrikslös

Helgen är snart slut för denna gång, och det gick ovanligt fort tycker jag ......

Jag kan tala om att detta inlägg blir lite hoppigt med tulpan bilder lite då och då mellan texten. Måste sätta in dessa bilder från Sofierosträdgård sam jag hittade.......jag som älskar dessa tulpaner !! 
Jag måste nog åka förbi blomsteraffären innan jag kommer hem imorgon för att köpa mig en bunt :)

image794

Idag har vi bakat semlor och ätit semlor, och jag som är som en stor j.....a semla själv åt förstås också en.

image795

Annars har helgen varit lugn, igår var Eira hit med barnen så de fick leka av sig lite. Ebba har fått vara inne hela helgen, hon hade lite feber igår så hon fick vara igår e.m/kväll hos mormor och morfar  när vi andra förde hem Milla och Oskar samt handlade inför den kommande veckan.
Herreud vad vi sprang på Maxi för att söka rätt på mandelmassa, jag tror vi kollade alla kyldiskarna ca 15 ggr och inte en kotte personal fanns det att fråga heller....då när jag säger till Gubben och Emmy att det får nog bli semlor med sylt så dyker världens trevligaste personal upp !!  Jag sa att han är efterlängtad och att jag behöver hjälp, han skrattade när jag berättade hur vi kutat runt som blådårar och inte hittat mandelmassan. Han sa att det är fler som sökt det....för som han sa att på gamla maxi var den ju ALLTID i kylen....
Slutet gott allting gott som man brukar säga. Vi förde några semlor till kukkola och sedan var farmor och farfar förbi här nyss så då har alla fått semlor för i år :) utom Emil  som är och jobbar i norr, i Kiruna. Men han äter ju inte dem ändå så då gör det inget. (sussi, med dig vet jag inte hur det är med semlor....om du gillar dem eller inte)

image796

Farmor och farfar plockade med sig flickorna när vi ändå vi inte kan låta Ebba vara på fritids ännu imorgon då hon inte är riktigt kry ännu. På tisdag skall hon till ögonläkaren och då blir det ingen skola ändå för henne men sedan på onsdag hoppas jag verkligen att detta med förkylning skall vara över.  Annars har Mikael lovat att han far med henne till vdc på onsdag om hon ännu är hängig.

image797

Resfeber och lust för semester har jag, men jag skall inte åka någonstans men ändå är jag och surfar runt och tittar på hotell och oclika länder.....har sagt och intalat mig själv att jag tittar vart jag vill åka när jag fyller 40 år....och än är det några år så då passar jag på surfa runt på nätet och stilla min reslust, smart tycker jag.
Egentligen har jag inte lust att resa nu inte i år alls, men kanske hösten 2009 eller vinter 2009........

image788

Eira du är BÄST !!!!  Tack för telefonsamtalet !! detta var nog det bästa tel.samtalet jag fått i ÅR, på riktigt.
 Eira, Sussi, Irina och Eva: vet ni vad jag kom på.......om jag åker till Pajala  OCKSÅ !!!  Hakar någon av er på?

Ny dag då....

Statusen för barnen är följande:
Nu märks det knappt att de är sjuka. Men i går kväll och i natt då var bägge rejält risiga, men nu på morgonen när de steg upp så var de som vanligtaigen ...nästan.

Jag blir så fundersam och less....är det inte lika bra att de är supersjuka i två-tre dygn och sedan är det över ??
Varför skall de hålla på så här, hyfsat krya på f.m och sedan på e.m/  kvällen och natten krassliga som sjutton.

Nå nu väntar de besök av sina kusiner, de har haft kusin abstinens ganska länge nu så jag tror det kan vara det som gjort dem sjuka *ler*

Jag skall gå och städa dasset så man ryms in dit...man ryms knappt in dit på grund av de små grå luddiga grejerna som kallas Änglatofflor, jag förstår inte att änglarna lämnar alla tofflorna på dasset......

image786

Jahapp....


Igår blev Ebba febrig igen på skolan/fritids och på kvällen blev Emmy hänging igen:(


Idag är det arbete hemifrån som gäller. har hunnit med en hel del sms:ande, mailande och telefonerande redan, började efter sex så jag sedan skalll hinna vara med sjuka barn, med förhoppningsvis gott samvete, förra veckan hade jag så dåligt samvete, kris på jobbet och jag satt i telefon från kl.07.00 till.18.00....När Emmy låg på soffan och mådde skit och jag bara sa vänta...vänta...mamma skall bara ringa detta....
Det är en sådan här dag man märker nackdelar med ens jobb, nackdelen är ett jobb där man nästan alltid måste vara anträffbar och se till att allt fungerar.
Mest orolig över är jag då Ebba har tid till Sunderbyn nästa tisdag så hon inte är sjuk då !  Vi har väntat nog länge på tiden till ögonläkaren så nu hoppas jag hon är kry till dess.

Och jag är så trött så jag håller på att dö, tänk om....dog på grund av trötthet  *ler*
I natt har det inte blivit mycket sömn efter 01.00i natt då var Ebba pigg, hon har tydligen sovit säger hon själv från 13.00 på fritids tills jag hämtade henne (emmy också så klart) först vid 15.00. de fick inte tag i mig eller Mikael först, men sen såg missade nummret från fritids och ringde upp på stört-. Men halt och kurvigt efter vägen så kan man inte blåsa på hur fort som helst från Ö-tå så det tog sina 40 minuter innan jag var på fritids och vad jag då önskar att man kunde flyga fram !!
Nu spårade jag ut...hon fortsatte att sova hemma och sov från 15.00 och fram till ett på natten, var bara upp en sväng och åt spiralkorv för Mikael fick åka och handla till sjuklingarna efter middagen.

Helgen blir nog en stillsam och fridfull helg,
jag hade planerat ett och annat.
Men vad spelar det för roll huvudsaken att ungarna kryar på sig. !!


Detta var ett litet klagoinlägg men ibland måste man även få gnälla lite...visst ??!!
Med ens känns allt mycket bättre !!