Rubrikslös och innehållslöst !!!!

image533

När man tittar ut från kontorsfönstret på jobbet så blir inte jag speciellt uppiggad, och inte speciellt en dag som vi haft idag. Högsommarvärme och strålande solsken.
sedan när man går närmare fönstret för att kika OM man skulle kunna se nå annnat än denna vackar utsikt då ser man........image534 Bara ännu
mera däck. Men det var riktigt spännande för en månad sedan, då det flög däck i luften hela tiden för det var ju däckbytar tajm för många Ö-tå bor.

Men idag har jag ändå haft turen att ränna runt på byn i en massa besök hitan och ditan och då har jag fått känna på solens strålar samt när jag hade ett ganska långt telsamtal med S , tack, för det kändes MYCKET bättre på något sätt !!!
och vad hittade jag inte då mellan en kantsten och gräsmattan?? Jo några söta blommor, så när jag talat färdigt så  fastnade dessa små men ack så söta små blommor på foto i telefonen.......

image535

Sedan när jag kom hem så var det grått och lite småkyligt, men efter en stund så klarnade det upp och nu är det fint här också, hörde av gubben att i stan har det inte varit så fint väder idag och i Norr var det så ljuvligt....!!!!!!
♥♥
Nu är barnen badade och sover och jag skall försöka gå i säng och få lite blund i ögonen då förra natten tittade jag på klockan sista gången 02.00 och strax efter 03.00 så var korkgluggarna öppna igen. och Ebba sov superoroligt också under förra natten, hon var ute och promenerade tre ggr i natt och det gör också att man sover kattsömn,  då hon är övertrött så är hon aktiv på natten:(
♥♥
Nu håller jag tummarna på en fin dag imorgom också, för jag tänker banne mig ta min lunchrast ute imorgon och sitta och njuta av den och inte bara kasta i mig matbacken och sedan fortsätta jobba....Jag som senast igår sa till en personalgrupp: Att ni MÅSTE ta era raster!!!!  men följer dea jätte dåligt själv....så från och med imorgon skall jag bättra mig.
♥♥
Ha de bra alla kära vänner !!!

Irina...

...jag vet att det ä'r tisdag men jag hinner liksom inte hit framför datorn vareviga kväll *ler*.
Det är tydligen hårt på skolan för oss som har barn här i karungi *skoj* för W hade också somnat tidigt som vår Ebba. Hon hade också duschdag *suck* får bli imorgon istället, nå inte dör dom för det men vi mammor tänker nog mest på det :(

Annars så blev jag glad idag på e.m för det har kommit blomlådor på vägen lite ovanför oss:) Mycket bra tycker jag och flera av oss som bor här efter vägen (tror jag), för nu finns det en hel hög med barn här bara innom loppet av några hundra meter.

Jobbat idag som vanligt, jag har börjat få rutin på detta att vi skall iväg VARENDA dag och tycker inte att det är så hemskt längre. Och sedan fick jag en glad överraskning idag av chefen som tyckte att jag behöver mig lite ledigt jag också, så jag tar en vecka semester direkt efter midsommar, innan övriga styrkan sticker på ledighet !!!! Pluss att när jag skall vara ledig en vecka i början av september så föreslogs det att jag tar lite längre ledigt än en vecka så jag tackar nog ja till det erbjudandet också då jag har  semester dagar att ta ut !!!

Blomjord skulle jag behöva inhandla för jag köpte en kruka, en låg en under helgen och blommor till den men vad hjälper det när jag inte har jord, jag som var SÅ bombsäker på att det fanns här hemma, det är inget fel på minnet det är bara lite kortvarigt ibland.

Nu skall jag en sväng till mammsen och pappsen, Gokväll !!!

Söndag idag då !!!

Helgen är slut, halsen känns bättre, bullar bakades om än ganska sent på f.m p.ga sovmorgon för HELA familjen till 08.45, lite ogräsrace har hunnits med (hos mamma), tårta har vi blivit blivit bjudna på och tänk vi hade blivit bjudna på mat idag igen hos mammsen men vi var storbjudna och tackade nej (vi hade bråttomt till Ikea, det var skälet), Fyrhjulsrace för ungarna igen så att snart är gräsmattan borta hos mor och far, Och moster Eva har vi oxå fått umgås med under hela helgen, Ikea har hunnits med och kaffe hos Emil och Sussi, och så missade vi när Elisabeth var på Bingolotto !!!  Men Internet har vi ju så vi såg henne nyss istället.....Ebba undrade vad man är när man är miljonär, för Emmy sa ju att vad Coolt att hennes fröken blivit miljonär och sedan i andra andetaget, kanske hon bjuder oss på glass nu :)

Nu är det bara en sväng i bastun som nalkas innan kvällsläsningen tar vid !!!!  Och tänk vad skönt att få läsa det man själv VILL läsa...inte sådant man måste....som skolgrejjs !!!

Hoppas ni haft en bra morsdag och en bra helg förövrigt för det har vi haft !!!

Hjärnstillestånd.

jag skulle logga in hit och då kom jag helt plötsligt inte ihåg mitt lösen....snacka om att då var det ett tag sedan sist....eller minnet det är fel på *ler*.

På tal om dagen idag så har Eira gett en sådan bra och sann resumé av dagen som varit, så läs där på EIRAS blogg !!! Håller fullständigt med om att mamma had lagat suveränt god fläskfilé, och så god svampstuvning som hon gör kan ingen annan göra !!  Tack för maten, åt bara för mycket så klart:)

För övrigt har jag och moster varit till kyrkogården och gjort iordning gravarna inför morgondagen och det brukar jag göra med mamma varje år då moster inte tidigare haft lika lättaatt vara med om det och jag måste säga att snacka om att det gick snabbt då man har teamwork...hon är en aaaaaaning snabbare än min mor.....inget ont om min käre mamma men liteeeee  långsam är hon av sig ibland.

Annars så har jag hela veckan varit så  extremt super trött, så trött så jag har inte orkat med något annat än jobbet, varit helt slut, jag har tänkt att jag har någon allvarlig, svår, farlig, dödlig sjukdom men det är nog inte så.
Och Nu har jag så förbaskat ont i halsen så jag vet inte om det är det som spökat, har inte varit riktigt kry igår heller....men är det bara lite flunsa på väg så är det inget att tjaffsa om, bara att ta nya kraftag nästa vecka och se om man får mer gjort då !!

Morgondagen skall starta med bullbak och sluta med Ikea-besök var det tänkt :) Och däremellena skall det hinnas med morsdagsfirande så dagen går nog i rasande takt.

Natti, natti på er kära vänner !!!!!!!!

och denna rubriktorka !!!!

27869-527

Jag vågade inte lägga in en större bild än detta så inte Svägerskan drar mig i örat igen !!!!!!!

Vad händer här då. Jo jag har färg i skallen för jag skall till frissan imorgon ....i Ö-tå ....hos en kille....hur kommer det att sluta måntro?????!!!!!
Gårdagen var det jobb och sedan fort hem för att värma mat  och sedan till Svägerskan på besök och det var inte igår vi var dit vill jag lova, flickorna var bara lite putt när vi skulle hem, för de hade fått vara där för kort stund som vanligt ;). Och inte nog med det så blev Emmy och Ebba stensura för att vi inte for till moster Eva också, det har blivit som en tradition att när vi pyser till stan så kikar vi in till Eva. Men denna gång så sa jag att det blir inte så, att vi hinner inte men det var tvungna att tjuras som den ändå. Men jag löste problemet; Jag sa att då behöver vi inte åka mer till stan, men hur länge tror ni att jag kan hålla det? Till helgen kanske, har redan flera ställen jag behöver åka till :(

Annars dagen idag så har flickorna varit hos varsin kompis efter skolan så jag for inte till fritids för att hämta dem utan fick fara på byn och hämta upp dem. Det känns lite konstigt att nu är det de som åker hem till andra efter skolan, jag har som varit van att kunna hämta hem flickorna tidigare vissa dagar och så har de kunnat ta med sig kompisar hem istället.

Övrig tid så hinner vi inte mer än hem förrän hon hoppar på cykeln och far några varav därute, hon är för blyg att fara och fråga om
 kill-klasskompisarna hänger med ut och leker....hon säger att hon bryr sig inte om dem...men jag ser att hon trivs som fisken i vattnet när de dyker upp......men det erkänner hon INTE !!

annars så är det inte så mycket som händer i "ekorrhjulet" mer än det vanlig.
Absolut inget speciellt, men för Eira så skrev jag lite...hon som har SÅ mycket tid att läsa nu ;)

Såg ni att Eira har länkat till en bra sida med kryddor....om inte kika in hos henne.

Måste ge ett boktips: Flickan med de röda skorna.
Har någon av er läst den ??  Jag grinade igår och läste och tårarna bara sprutade jag är ju så läjlig, kudden var helt blöt så jag var tvungen att sätta den på tork.
Jag lånar ut den om någon vill läsa den, otroligt snabbläst är den.

nu skall jag gå och skölja bort geggan från håret

Solen som gör underverk...eller hur ????

          

Sol ute sol inne, sol i hjärta sol i sinne
 image526



Idag = njutningsväder

Har idag låtsats kratta pyttelite och rensa lite där bak på gården för där finns det en massa...men man skall inte ta i för hårt på en söndag....men så där lagomt lite lätt, så det ser ut som att man gör något ;)

Nu skall jag snart börja med maten, blir fläskfilegryta, blev smittad och så sugen på det när jag läste vad Sussi och comapny hade ätit häromdagen !!!

och sedan skall jag och Kajsa på träff igen !!0 Tyckte vi var där nyss....men tydligen är det ca. en månad sedan...antingen är jag senil och kommer inte ihåg de senaste veckorna eller så går tiden för fort just nu.

ha en fortsatt bra söndag.

P.s jag smet in en snabbis....var ju tvungen att förbereda maten *fniss*

hemma igen !!!

♥Hemma igen är vi efter en tripp till stugan!!!  Det finns inget bättre än att få åka dit och bara vara och koppla bort sina tankar från allt som annars kretsar i skallen, jag brukar säga att där får min själ lugn och ro...vet ej varför men så fort vi steg över tröskeln så spred sig lugnet i hela kroppen:)

image521

Bild från stranden, som synes fanns det lite snö och is kvar ännu på sina ställen.

♥♥

Denna tripp till stugan var vi och rantade runt omkring lite överallt var bland annat till Levi och Ylläs på hemvägen och vilket ställe detta Levi har blivit....och så klart tog batteriet i kameran slut, när jag skulle fota en massa flotta stugor :( sedan efter ett tag kom jag på att jag har kamera i mobilen, men de bilderna har jag ej laddat in i datorn ännu och dessa blev nog inte så bra tyvärr.

image522

En bild för att visa att det fanns snö kvar....dock från farmors systers gård...

image523

och sedan behövde jag vatten och det blev det till att veva denna vev !!

image524
Och vatten fick jag upp......

image525
Men när gubben skulle hämta vatten så gick han och kopplade in pumpen och så slapp han veva....typiskt karlar...han menade att nu skulle han testa om det gick och få igång pumpen, om det tinat  i slangen och om någon annan grej också hade tinat (vet ej vad det var) som vi får vatten ifrån sommartid och se det gick !!!

Vi har som sagt åkt mycket bil under de sista dagarna men ungarna har inte knorrat något (kors i taket), vi var till ett ställe ovanför Munio med en butik/cafe som hade massor av prylar...vi gick omkring hur länge som helst och hittade så klart en massa krims krams och har bestämt att dit skall jag återvända till midsommar...jag skall köpa vinterhandskar därifrån, bra ide va!!!  Köpa handskar när man minst behöver dem:)

Vi har även varit till Pallas tunturi och där var det massor av snö kvar...brrrr skulle inte vela bo där, jag tänker mig att de hinner inte ha sommar alls...eller inte mycket i alla fall.

♥♥♥

och Ebba gullungen har svårt att förstå att vi har stugan i Sverige men har åkt runt i finland...försökte förklara att det är ganska öde på svenska sidan...men hon menade att då kan vi lika gärn bila i Karungi och titta oss häromkring....

Hej då !!!!!!!!!!!!!!!!

image520
Vad tänker ni göra ihelg då ??
♥♥♥
Jag tänker lata mig då Ankis Latmask brorsa flyttat in till mig/oss.....
♥♥♥
Näe skämt å sido men vi skall dra iväg från detta gråa underbara majväder och söka upp ett annat ställe där vi skall slappa utan Tv...utan dator. Vet ej när vi kommer hem, det kan bli sent ikväll,  imorgon, på lördag eller rent av på söndag, vi får se !!

Tjaba!!

Tja....

...måste säga att Grannen skrev som kommentar det jag tänkte på igår !!!  Förra sommaren dansades regndansen här på gården och NU dansas det sol-dansen :)
Men så är man ju funtad som människa !!!  Aldrig nöjd *ler*...jo ganska ofta faktiskt och dest äldre jag blivit desto oftare nöjd, alltid något positivt att bli äldre.

image518
Idag så hade jag halv dag på jobbet och tänkte i mitt stilla sinne att då passar jag på att hämta hem flickorna tidigt !!!!  men vad tror ni ?????Jo då blev skivinspelningen av....jag som inte trodde på det, utan tänkte att det blir inte av då det blivit ändrat flera gånger. Så det kom fyra (inflation som ni vet) barnen hemknallande först klockan 15.00. ....och nu tog det stopp....igen så: Adios och på återseende!!!

image519

Måste få berätta...

Jag måste få berätta om ikväll när jag surrade med en kompis i telefon om att det är skönt när ungarna börjar bli större...men å andra sidan så vet man inte vad de hittar på för hyss och så, att nu måste man ha mer koll på vad de sysslar med då de INTE bara håller sig hemma på egen gård...att det är för och nackdelar med alla åldrar i barnens liv. Och sedan knäppte jag på datorn och vad läste jag, jo om några som gjort lite bus, och det var EXAKT det vi pratat om, speciellt om vår minsta tös som säkert eggar upp sig tillsammans med sin kompis då bägge är ganska exakt lika i sättet *PUST*.

Så Snälla Karungibor och ni andra ....gör mina barn bus eller så så hör gärna av er, för som förälder vill man veta !!!

Annars så har jag och Emmy kämpat på med hennes läxor ikväll.....lite sent påtänkt kom hon på att en inte var gjord och då var klockan redan läggadags....och jag missade ett promenad erbjudande ute i det fria, men hoppas på fler tåg. Nå till helgen pyser vi kanske till stugan, men sedan nästa vecka MÅSTE jag bärja med dessa promenader, för att nu sitter jag så mycket på dagarna och det kan inte vara bra för kroppen eller knoppen heller för den delen....ute får både kroppen och knoppen lite av den goda varan= Frisk luft och motion.

Och hör ni allihopa skall vi dansa soldansen tillsammans!!!!  ???  Jag vill ha lite bättre väder, allt känns så mycket lättare och bättre då...inte för att det känns så pjåkigt nu heller, men lite trist är det allt.

image517

Jahapp då vart det blött igen !!

image515

När jag vaknade kändes det lite små mörkt så jag förstog att nu är det regnväder...och mycket riktigt.

Det var skönt väder igår efter jobbet och jag hann köra lite av höstens skräp bort från blombänkarna... det var så superskönt där ute !!!  Flickorna fick upp sin studsmatta...och som de längtat!!

Nu skall jag gå och se till att minstingen också borstar tänder och kammar håret och sedan skall vi fara iväg till våra respektive tjänsteställen *hi,hi*

Ha en bra dag och ni får ha solskenet inombords istället idag då riktiga solen inte visar sig....men å andra sidan kan det bli ändring på vädret innan dagen  är slut:)

Jisses....

...vad handikappad man känner sig när man inte har tillgång till internet.

Vi har varit utan några dagar då det var något tjafs med nätverks någonting...men så kom broder med familj igår och då fixade så klart min käre bror det på 30 sekunder !!!!  Vad skulle jag göra utan honom.

 


Men nu till den saken att jag har massor att ta igen här på bloggarna så det blir nog mest genomläsningar ikväll, kanske någon kommentar...Dagen idag har bestått av besök i Happis kyrka där barnen sjöng då det var familjegudstjänst, sedan har vi rännt i Torneå, happis och hunnit med en sväng till farmor och farfar sedan Ica innan hemfärd. Tur att Emmy hade med sig sin kompis H så gick dagen utan gnäll...hon AVSKYR annars att åka från ställe till ställe !! sedan lastades fyrhjulingen i bilen och bilen styrdes mot mormor och morfar och där upptäckte de att de kunde hjälpa morfar...de kör ved åt honom...en kärra bakom fyrhjulingen så förenar de nytta med nöje:)
Nu känns det som *pust* denna helg har bara svischat iväg men som jag sa till svärmor när hon bekymmrade sig över om jag hinner städa, så sa jag att skiten försvinner ingenstans, den finns kvar så det är ingen fara !!!

Hoppas ni haft en lika bra helg som vi haft !!! 

image514

Solen skiner....

...lagomt till kvällen:)

Tisdag idag och en läxa har jag att göra till imorgon...men jag vill inte, kan inte....sätter mig här istället för att göra det jag borde göra:(

Nå till något kul, Ebba har fått sig en låda med kläder hemlevererat ikväll av L och H, tack till er!!  Det som är synd var att Ebba hade just somnat i fåtöljen när de kom så hon får kika igenom grejerna imorgon !!!

Det var bara att föra Ebba upp och ta av henne kläderna och hoppas att hon sover hela natten, men det brukar hon göra, hon tar varenda vecka sig en tidig kväll.
Emmy kom också hem med en påse från Lydia idag....men jag suckade..... men det var fina mjukisdjur ,en hel påse, men jag har nyss rensat bort en stor påse med mjukisdjur som får vila ett tag i skrubben. Nå strunt samma, kul att se sina barn bli glada!! För mjukisdjuren hann Ebba se innan John Blund kom.

Hoppas ni haft en bra dag idag och att ni får en bra dag imorgon !!!!
image512


Måndagen kom och gick.....


Dagen började med att jag väckte flickorna...Jag sa:  upp och hoppa...Heja på !!!!

image506

Sedan tog jag flickorna i bilen.....
image507

och så förde jag dem till fritids och skolan för undervisning.....


image508


Jag fortsatte till mitt kära jobb........

image509

Sedan hem för att fixa mat och äta........
image510


Sedan blev det till att hämta hem stora tjejen från en kompis och sedan har det hunnits med både det ena bla. Vikt en massa kläder, haft pappa här på kaffe, fixat iordning morgondagens middag, badat bastu, klippt Emmys hår, druckit lite gammalt kaffe...och nu kallar snart sängen på mig.
image511

Tänk vilken händelselös/rik *ler* dag, beror på hur man ser på det !!!  Inget utöver det vanliga, men det var dagen i stora drag.


♥♥♥
En cowboy och hans häst satt och spelade kort. Plötsligt började hästen äta
  på korten. Cowboyen frågade:
  - Varför äter du på korten?
  - Det är ju klöver, sa hästen
♥♥♥

  En cowboy kom in på en bar:
  - En wisky till min häst.
  - Och vad vill ni själv ha?
  - Ingenting, jag kör!


Testar bara...

Jag testar bara hur textstorleken blir....



Har varit till Luleå som bekant  idag och det var trevligt och spännande, åker nog snart igen :)


Imorgon jobb...och det blir nog bra det med.


Och nu kallar lite bloggar på mig och sedan sängen, Znark.....ZZZZZZZZZZZZ

Till Susanne. S och ni andra.

SUSANNE !!! Ni skulle ju komma IDAG Söndag , DU och EMIL alltså!!!! Men EIRA kommer inte idag och inte mamma heller, så då är det bara de två som inte hittar hit ;) !!!!! och de har ju sina skäl..som ni...men ni är ju på G :)

Så jag räknade med att ni hittar hit under helgen :)



♥♥♥♥♥♥


Idag skall jag till Luelå en sväng med moster Eva, Min kusin Sanna och så skall vi fara och hälsa på en annan släkting till mig och Sanna, detta ser jag fram emot:)


♥♥♥♥♥♥
Annars så var vi hos goda vänner igår kväll...och vi skulle bara en snabbis...men när tiden i livet rusar iväg och man hinner sig dit för sällan så blir det att man sitter där halva natten, och speciellt när barnen är i exakt samma åldrar och leker med varandra bra .

Strax efter sju hörde jag Ebba ligga i sängen och läsa högt ur en bok, sedan vid halv åtta gick jag och frågade om hon skulle följa med mig ner så sa hon att hon skulle vila en stund.....hon har ännu inte kommit ner och klockan är snart kvart över åtaa....jag undrar om hon somnat om...och då måste hon vara sjuk,  kanske !!! och det passar sig inte nu, men när passar det??!!!  Aldrig när man har tid att vara borta från jobb.
Gubbens arbetskompis som han jobba ihop med är sjukskriven minst tre månader fram så nu är han ensam som har ansvaret över maskinerna så de fungerar....och det tycker inte jag är helt rätt....det MÅSTE finna fler människor i ett stort företag som kan hålla igång rodukitonen...vad händer om Mikael blir sjuk??!!!  Snåla finnar (finnägt företag) :::f...n vad irriterad jag blir :(

och irriterad är det ingen ide att bli...är mitt mottt...man skall försöka vända allt till det positiva....så nu sklla jag försöka med det :)

Jag börjar med att gå och sätta igång kaffebryggaren för ingen annan har gjort det ;)

Ha en bra SÖNDAG alla bloggare och tjuvläsare...då det finns en hel hög av er ;)



Kajsa: Amen , HÖGT och TYDLIGT...du hör det över Wupio *jag bara skrattar när jag tänker på det *

Eira: Hoppas snart blir piggare så du orkar med tjatterhilda en stund = Jag.
Kämpa på med vätska och soppr så du får krfat, och jag vill se dig LIVE !!!



 

Släktträff...

Har vi nästan haft (gubben blev ett år äldre)...bara Eira som var hemma för att kämpa på att få i sig vätska och dylikt smat behöver nog en massa vila nu !! Och så kära mamma som var på jobbet denna lördag!! Tårta har vi ätit och fikat och Ebba har ÄNTLIGEN lärt sig cykla!! Hon är SÅ happy över det, och tänk att detta har också berott på synen, hon har ej velat cykla då hon inte sett....men nu idag så lånade hon Oskuboskus cykel när de var på hockeyplan och Emmy höll i...och sedan har vi hela khögen i olika omgångar varit till skolgården för att bevittna att Ebba kan NU cykla, som hon lidit över detta...och vi med henne och inte har vi förstått.....bara tjatat titta framåt inte bara ner på dina fötter...men hon har ju för fanken inte sett något nät hon tittat framåt och då har hon känt sig osäker.

Nu skall vi in till stan för att fira ytterligare ett födelsedagsbarn!! 

hejsvejs!!!

Bloggstrul....

Vet inte vad det varit med bloggen?när jag skulle logga in igår kväll för en uppdatering så gick det inte. Eira skickade ett SMS igår där det stod: Jag överlevde. Och med min bror pratade jag och ho var igår i alla fall trött och medtagen, hon orkade inte prata själv med mig men hon ringer säkert när hon blir piggare. Huvudsaken hon vilar sig så hon är lite piggare när det är dags för hemfärd!!

Igår var det föräldramöte på skolan sedan var Emil och Sussi här när jag kom hem och det var Najs! Emil har mist sin älskade mormor hastigt och det känns INTE kul, lider så med honom och hans mor övirga släkt.

 

Och ett annat trist besked fick vi under den gångna helgen och det var när vi fick reda på att Mikaels arbetskompis och tillika Karungibo har fått en hjärtinfarkt, han åkte hem tidigare på lördag från jobbet berättade Mikael när han kom hem på lördag e.m och på söndag fick vi höra att han låg på intensiven i Kalix och nu är han i Sunderbyn . Dryga 40 år?ingen ålder, hoppas att han repar sig.

 

Valborg firades hos moster med att vi åkte dit vid 15.00 och har hjälpt till med att sätta upp tavlor i hennes lägenhet och det tog tid då vi skulle hinna med det, samt äta middag, fara till majbrasan vid stranden i stan samt att ungarna skulle med sina kusiner leka vid lekparken vid stranden, och sedan tillbaks och fortsätta med tavlorna, så innan allt var avklarat så var det natta!! Men trevligt hade vi J

 

Så ni vet har jag varit in och läst hos flera av er igår kväll, men inte hos en endaste en kunde jag lämna tassavtryck efter mig, typiskt också när jag hittar mig ut på nätet för att göra annat än jobb.

 

Annars så rullar dagarna iväg, jag jobbar heltid nu och det känns och märks på gott och ont.

 Ha en allsköns dag i ledighetens tecken eller i jobbets tecken.