Vinter nästan....

27869-100

Inte har då  jag känt av någon värme i sommar :(

Jag saknar våran kamin !!!  Vill ha en ny för jag fryser snart ihjäl;)

Om inte annat så kan jag ta fram ett hopprep och värma mig med :)

Jag har frusit så på jobbet så jag tror att jag tinar upp först nästa sommar
Ibland händer sånt som inte får hända,
som vi inte tror kan hända,
men som ändå händer...
utan att vi kan göra något åt det.

En sån händelse är döden..Men vilken tur att vi oftast inte vet när det händer...döden alltså.
så därför........
TA VARJE DAG SOM EN GÅVA

Ta varje dag som en gåva för presenten kan abrupt ta slut
Allt är inte givet, det märker man när man kommer ut
Man borde leva att varje dag kan vara den sista
För kärleken hjälper till men ibland kan hjärtat brista

Att få uppleva ett liv är en underbar present
För annars hade man inte vetat något vad som har hänt
Försök att vara medmänsklig och avundsjukan glöm den fort
Det är viktigare vad du åstadkommer och vad du har gjort

En vanlig dag kan vara det bästa i livet
Att bara få prata med vänner, glädjen över att få
något skrivet
Tänk att få vakna upp frisk och känna samhörigheten
Då kan man gå vidare och helt glömma förtreten

Den dag du har gör den till den bästa du någonsin har fått
För livet består av så mycket både i stort och smått
Vårda livet som den var en riktigt glimmande diamant
För livet är en gåva ibland tror man inte att det är sant

Bosse1947


Mitt nya slagord !!

Det är inte lätt alla gånger,
 och då det kör ihop sig och allt känns lite smått hopplöst brukar  jag tänka så här:

"problem är till för att lösas"

Och genast känns allt mycket lättare och man kan åter le åt det som känns lite smått eländigt !! Bra va???
Nu har en frisörelev från utbildning Nord haft saxen i mitt år....och jag lär inte behöva fara till frissan på ett halvår ....för hon tog allt ...nästan!!  Men det gör inget för det växer ju ut igen.

Godnatt och sovgott!!

En vecka kvar

27869-693

ja nu är det en vecka kvar innan vi åker iväg till Bulgarien, precis en vecka !! 

En kompis åkte iväg idag med sina flickor till Sunny Beach just dit vi ska, de åkte tillsammans med Annika B´s kompis....Jag fick SMS när jag var på väg hem från jobbet och de satt på Kallax och väntade på att få börja gå ombord på planet *suck*...inte lite avis är jag!! Nå snart är det vår tur.....Jag har annars en kul grej att berätta: Jag har haft sendrag så jätte mycket det senaste året....
men vet ni grannen hon berättade en lördag kväll att jag skall ta kalktabletter så slipper jag sendrag....men jag tänkte att vaddå ??!!!nu är det som hennes åkerfräken....något som vår lilla kära grannnhäxa hittat på !!  Men när jag kom hem efter att jag tötm vindunken med grannarna tänkte jag att va F..n jag testar. Jag tog en näve kalltabletter innan sängående och den natten hade jag ingen sendrag och jag var livrädd och visste till 100% att jag skulle få sendrag den natten då jag hade druckit lite vatten den dagen och då kommer det som ett brev på posten (gjorde det förrut...förlåt) ...men sedan den lördagen har jag inte haft sendrag inte en gång...och jag tar nu troget mina kalktabletter varje kväll innan sängående!!  Tänk va???!!!  Att det var så enkelt att bota. Super tack till dig ! Och hon poängterade att dessa kalktabletter skall tas på kvällen för annars hjälper det inte....men hur kunde hon veta ?


Ni vet väl att det blir mycket snö den kommande vintern ;)  I alla fall uppe i vår stuga...det kollade jag under den gågna helgen.......

27869-687
Nu är det dags att borsta gaddarna, tack och godnatt!!Ha mod att vara den du är och tappa inte modet för att du är den du är.

Det är den som går vilse som hittar de nya stigarna.
mindre än fyra månader kvar till jul......

27869-692

På torsdag har jag tid till frissan.....hos en frisör-elev ...tror ni jag vågar ??Mätt som tusan är jag för vi har haft så god mat idag = Inte bra = bev såååå mätt.Ebba och Sussi är i tv-rummet framför bolibompa Mikael och Emil i garaget och Emmy på vift och skall snart hämtas hem så då har jeg en stund över igen...tror jag är lite fast i blogg träsket :)Men huvudtanken var att jag skulle lägga ut en fin bild här på bloggen, men så klart gick det inte...så därför blev det en massa svammmel igen.

Godkväll!!!!

Måndag

Måndagar är extrema där jag jobbar och idag var det den värsta måndagen på hela året......jag visste inte i vilken ända jag skulle börja nysta i saker och ting i morse och en lång lista väntar på mig som det bara är att fortsätta att beta av imorgon:(
Så det var allt tur att jag hade nya krafter  efter helgen när jag kom till jobbet.....Idag har jag skrivit på anställningsavtalet så jag blir kvar året ut i Ö-tå på heltid och då vet jag åter igen några månader framåt vad jag gör:)....lite positivt i alla fall, även om det är som det är just nu på jobbet.
27869-685

Måndag i all ära men jag gillar torsdagar bättre.....varför det är så vet jag inte, men så är det !!

Ha en bra måndag kväll eller en bra tisdag beroende på när ni läser detta !!!!

Själen har fått sitt igen

image689

Nu har vi fått ladda batterierna igen. kort men underbart ändå !!  Tyvärr ligger farmors hus långt bort, Men å andra sidan så njuter vi så fruktansvärt av tiden där. Igår var jag och flickorna på vandring åt olika håll i flera timmar ibland var det på en gammal äng , iblnad bland snårig eländig terräng och ibland vandrade vi på perfekta stigar och uppgjorda promenadvägar.

Vi har inte haft regn heller under hela helgen,  vi fick rapporter hemifrån att här har det tydligen kommit en hel del, men som vanligt hade vi tur med vädret ( det har vi ofta).

Annars så är det fruktansvärt vad som hänt i byn i fredags, har ej läst Sussis blogg ännu men skall göra det, men jag fick via telefon höra vad som hänt.  *Ryser* rejält !!!! Både jag och Mikael slutade vid lunch i fredags och vi drog iväg när Emmy slutade skolan, vi såg en polisbil och att en blomlåda var borta , men fattade inte då vad som hänt.....men vi  fick sedan lite rapport . Tänk om några cyklande barn hade varit i farten då???!!!!

Min konstiga grej, med feber och halsonda är bättre men inte helt bra än ! vad kan det vara?...så skumt ....småfebrig blir jag på eftermiddagarna och ont som fasiken får jag i halsen till kvällen och mår som en liten skit när jag vaknar ännu på morgonen, men sedan efter en Ibumetin är jag på G igen...."Skumt fall sa doktorn och grät"
 
Nu skall jag i bastun och sedan skall jag fortsätta med  att läsa några bloggar innan sängdags, blir nog mycket läsning då jag har en hel helg att ta igen *ler*...blir nog inte kommentarer till er alla för då tar det för lång tid. men jag Vinkar nu till er alla, ha det bra  !!

27869-684

fredag

Inte helt feberfri ännu och halsen är fortfarande som att den skulle ha fått sig en omgång av en rasp och  är ond. I morse var jag rejält risig men efter Ibumetin  så hålls jag  på fötterna:) Och  nu är det snart helg och då skall febern "bastas" ut så på måndag finns den inte kvar.

Vi skall göra ett beösk i stugan i helg och bara ta det lugnt ha det skönt, elda lite utebastu och mysa.

Ha en bra helg alla kära vänner.


27869-683
Tillägg:
Hemma nu efter en halv dag på jobbet...lyxigt på ett sätt ( om man skulle känt sig pigg som en pommac, som Kajsa brukar säga ). Har tagit semester idag halva arbetsdagen och nästa vecka tar jag andra halvan......då räcker dagarna längre:) Jag skall  snart in till stan en sväng och hämta ut mitt pass, åka till apoteket och hämta mer Ibumetin så att jag blir frisk som en nötkärna till måndag !!!

P.s  jag var tungen att göra ett tillägg för jag har en bild som jag glömde att lägga in *hi,hi* Och ni som inte tål "hemskheter" tittar inte längre ner !!!  Än en gång ha en bra helg och kanske att vi synes här på bloggen på söndagkväll .
27869-686

Skumt....

Jag har haft ont i halsen i flera dagar och nu igår e.m så slog febern till. Jag har varit på jobbet och tuggat i mig panodil idag, gått med extra kofta och en filt runt mig...och när jag kom hem blev det sova av....kom hem lite tidigare har sovit till 19.30 och nu skall jag snart i säng igen. Måste orka till "joppet" imorgon, enda nackedeln med det jobbet jag har att ingen gör mitt jobb när jag är borta samt att det går inte alltid att boka om möten om det är en massa personer inbalndade:( Men å andra sidan har jag inte betungande jobb för kroppen och därför går det att jobba när man är lite febrig och ont i halsen m.m...hade jag jobbat kvar på Viktoriagården hade jag aldrig pallat, inte en dag.


Så ikväll orkar jag inte kommentera så många bloggar.....

jag skall gå och kurera mig och se om jag får i mig något ätbart, enda bra med dagen idag är att jag har inte orkat äta något:)

Hoppas inte jag smittar er via datorn för detta var inget roligt !!

Imorgon är det torsdag och sedan är det efter det nästan helg :)

image682
Inte min blomma....har ju inga blommor hemma i år, denna är mammas

Tillägg: jag såg på Eiras blogg först nu att det är snack om blogg träff !!  Jag röstar på det handen högt upp...
då får jag säkert mer bloggvänner...kanske sådana som är anonyma nu...vem vet...någon hade varit och kommenterat förra inlägget och jag vet ej vem det är....någon utan barn...funderar och blir nyfiken....snälla berätta vem du är !!!

rubrik.....varför måste man ha en sådan, fattar ej.

27869-679
Här ser man att Emmy har något rött på huvudet......men vad kan det vara????

27869-678
Här är Ebba under sommarens fritídsvistelse.....verkar hyfsat nöjd.

27869-677
Jaha ...det var hjälmen som syntes så röd och fin på översta bilden  ...tydligen var det fyrhjulsrace först och sedan dags för gäddfiske direkt efter det?! Och mycket brådis eftersom hon inte hann ta bort hjälmen, bara hoppat i stövlarna!!!

Jag hittade dessa bilder när jag tömde kameran och jag tyckte de var ganska fina!!

Teateräpplen

27869-674

image675

image676


Emmys äppelträd som hon planterade förra sommaren hade så mycket äpplen så vi var tvungen att plocka de flesta av dem i förtid (igår) , då en en gren höll på att knäckas. De har lite prickar en del av dem och ser inte helt Ok ut...men stora var de, hade inte trott att de växer sig så pass stora här uppe i norr:) Alltid en överaskning.

Flickornas skoldag har tydligen gått bra, enligt dem själva i alla fall !  De påstår att det varit skoj och att dagen har gått mycket snabbt, De har bägge två nya lärare som de inte haft förrut och de är tydligen lika bra som de förra de haft !!! det är skönt för mamman = mig, när de har bra lärare och fritidsfröknar, en stor eloge till er !!!

Och sist men inte minst måste jag visa en bild image678

 till Eira och era andra som missade Emmy och teatern som var här i Karungi fredags. Som ni redan vet var de superduktiga!!  Tänk att de tränat in allt på bara en vecka.

Nu är det full rulle på vindan, jag måste gå och "kyla" ner flickorna lite, de är uppe i varv låter det som.

Trevlig ny vecka önskar jag er alla.

27869-680

Till Kemi för att få mat i sig :)

Igår fick Borås-mummu vara barnvakt till en hel hög med barn....jag frågade henne om hon klarar sig, om det verkligen går bra, då fick jag det bästa svaret: Jag klarar mig men jag vet inte hur de går för de andra *ler*
♥Tack Sinnikka ♥!!!!! 

Igår hade vi en liten dejt några stycken vuxna  och det var riktigt mysigt, trevligt och avkopplande att få komma bort från vanliga vardagen under några timmar, sådant här lever jag länge på, behöver inte vara flera dygns ledigheter utan barn utan bara kunna "smita" iväg en sväng några tillsammans är jättetrevligt.

Igår styrde vi kosan österut.....

27869-671
Vi stannade vår cyklar i Kemi för att äta en bit mat så vi orkade oss hem igen.


27869-668
Och det var inte en vanlig restaurang vi for på utan ett jättemysigt, charmigt ställe..men vad det var för ställe vet jag inte riktigt...en del drack där   (   pss... finnarna ni vet ;)   ) Och vi som var skötsamma åt mat och drack vatten och Cola till :)
27869-667


27869-674
 Hyllor ut efter väggarna med lite krims krams på =) mysfaktor hög

image677
27869-677
Ni ser väl att detta är damernas ??

27869-676
och detta dörren till herrarnas !!!!

27869-675
På väg efter ett besök för att "pudra näsan " så såg jag häftiga kristall lampan som såg jätte läcker ut i detta samannhang.image676
Här kommer en nöjd och mätt Eva ut !! ( hoppas jag)

image678
Denna farkost lade till kajen just när vi kom till hamnen.
Tack :E&A, E&N och S&R utan er hade det inte blivit så bra, till och med vädret hade vi på vår sida som slapp regnet och tänk att vi fick riktig mat, ingen "grilliruoka" !!!

Efter det blev det kaffe i Happis och hämtning av barnen och det blev ganska sen hemkomst.
Och efter att vi kom hem så hamnade jag hos grannen....svettig, ofräsch och trött hoppade jag över staketet en sväng och trevligt var det där också. Mycket trevligt så min Lördag var Toppen !!!!!

Var glad NYSS...men sedan NJET !!!

27869-663

Jag är egentligen inte så här glad...Jo jag var det nyss och skrev långt inlägg och det försvann när jag skulle infoga en till bild i slutet  försvann allt *grrrrrrrrrrr*   jag skrev om teatern vi var på ikväll, om Borås-mummu, vem hon är och varför hon kallas så av flickorna och att flickorna har det så lyxigt när de har mormor och farmor gammel moster och en Borås-mummu :)

Om ebbas trasiga skrotiga byxor, tja allt möjligt ...

men nu sket sig allt så jag skall låta gubben häcka framför datorn en sväng, jag blev liteeeee  sur faktiskt. Men bara på mig själv som inte lärt mig att ALLTID SPARA som utkast innan jag börjar infog mer bilder än den första..... Dumma Nina, Dumma Nina , måste komma ihåg , måste komma ihåg = Mitt nya mantraImorgon  är det ................................27869-664....................... lördag

en dag kvar....

27869-657


En dag kvar innan det blir helg igen.


Jag tycker att dagarna går så fort så att jag tappar bort ca. två-te dagar per vecka. inte för att det är så illa med det,  för det tyder på att då trivs jag på jobbet när veckan går fort....värre skulle det vara om dagarna sniglade sig fram:)Ikväll har jag haft glödlamps rally, Vet ni vad det är???  Det är så att 50% av alla glödlampor fungerar inte  nu när det blivit mörkt, hur kan det vara så varje höst. Samma visa varje år. Och annars så tycker jag också att glödlamporna vintertid brinner stup i kvarten. de senaste åren har jag handlat glödlampor lika ofta som jag inhandlat mjölk ...är det p.g.a Herren i kommunen norröver där jag jobbar  (jag tänker om det är ojämn strömtillförsel för då brinner tydligen glödlamporna) eller är det bara att glödlamporn blivit sämre.

Förövrigt har jag fått riktig höstkänsla idag,
har trängt undan det. Men blött och mörkt som det är nu gör att jag kan inte låtsas som att det är sommar.
men jag har haft rätt, jag har sagt till mor min att jag skall inte ha krukor med blommor på altan och där bak i år för det blir inte varmt och ingen riktig sommar, och det är inte första gången jag har kännt på mig hur sommarvädret skall bli och att det har stämt !!
27869-658


Kudden kallar på mig och en intressant bok som jag håller på med.

Så jag lyckönskar er en riktigt bra fredag!


27869-659

mitt i veckan.

image656

Visst är nalle puh och hans vänner söta. alltid hittar jag något nytt tema som jag fastnar för....ni som hängt med ett tag vet att ibland är det teddybjörnar på bilderna, ibland solar, ibland blommor , hjärtan eller lite vad jag är sugen på för tillfället.

Nu kom mamma och moster . hejdå !!

Glad som en lärka är jag

Jösses vad jag är glad idag!!!  Svårt att ta det via bloggen men gläds med mig så blir jag ännu gladare.
Jag har skuttat och dansat på jobbet och fikat för mycket på jobbet ,för vi har firat där !!!
Jag har oroat mig i onödan, sovit dåligt i natt i onödan...jag ni skulle bara veta vad jag haft huvudbry.
Men nu känns det så skönt i mitt innersta så nu är det nya tag med jobbet och får se vart detta slutar innan året är slut.


Och en annan sak som också har gjort mig superglad är att Emils Sussi har kommit in på skolan som hon sökt, så en stor lycka till spark i baken har hon fått av mig....via telefon *ler*


Ebba åkte iväg till farmor och farfar ikväll och kommer hem imorgon kväll  för de skall med henne till tandsköterskan imorgon och jag har lite svårare nu att ta ledigt från jobbet och Mikael tyckte att han varit borta redan hela sommaren.
Emmy for inte med för hon bestämde sig i sista stund att vara med på teaterlägret som är för lite äldre barn, och då kunde inte göra en visit hos den äldre generationen denna gång.Emil har varit hem  (ja jag vet att han flyttat hemifrån)  och jag har lekt frisör och det är alltid lika kul att klippa honom och min käre bror....för de klipper sig så sällan och då blr de extra snygga och fina gossar då de hamnar under saxen/maskinen.


Och sist men inte minst är jag så tacksam över personalen på vår skola och fritids här i byn. Vad skulle man göra utan er ?!!  Ni är guld värda.image655

Ha det bra allihopa !


Hej, hej !!!

image655

rosor äro röda...eller någon anna färg:)

27869-649
En blombukett till er alla som läser denna blogg...men det skulle vara kul om några av tjuvläsarna gav sig till känna *ler*  Tex. Kata....när skall du be Annika göra en egen blogg till dig ?!!  Jag väntar ......


Vilken måndag !!

Idag har jag fått känna att jag har ett jobb som tar en aning på krafterna, bara på hjärnkapaciteten absolut inte på något annat sätt........
......om inte annat har jag börjat fundera över att det kanske var knäppt att plugga på "gamla" dar, allt hade varit MYCKET enklare om jag stannat kvar och jobbat med det jag alltid gjort;) för det jobbet har jag hållt på med sedan 1990 och det kan jag !!!

Men ibland måste man kanske ta sig igenom en svår, snårig djungel som verkar stört omöjlig att ta sig igenom?! Vad vet jag !!  Om inte annat har jag ju mitt gamla jobb att gå tillbaka till...ett tag í alla fall...så länge jag får tjänstledigt.
Annars så var det meningen att jag skulle i säng tidigt idag men så blev inte fallet ikväll heller som vanligt.
men imorgon då skall zzzzzz tecknen börja komma vid 20.00 tiden *ler*.image654

Och sist men inte minst, vad skulle man inte göra utan super duper toppen fröknar ???!!!!,  tack på förhand Elli !!!!

Kväller

27869-652

Måste få säga hej till er så här i slutet på helgen....

Helgen har gått i en rasande fart men ingen stress inte, inga klockor som väcker en på morgonen (dock vaknat tidigt ändå), helgen har varit så att jag har hunnit känna lite lugn och ro !!!

Ändå har jag och flickorna städat deras rum lite grundligare idag, ni vet sådant där trist...som rensa lådor,skåp m.m. + att de hunnit med lite skojiagre grejjer också som fyhrjulingsrally i Kukkola, lite fiske från stranden och lite lek med kompisar.

Igår var jag, Ebba mamma och moster till Kemi en sväng och jag skulle bara handla till mig själv...men tror ni det blev så ??!!  samma visa alltid....jag resonerar att inte är det så noga till mig, fettot klär ändå inte i något.

Och nu när Sussi skall ha meandi-visning så blir man väl sjuk......*ler*

Emmy hade turen att få vara hos Milla när vi andra åkte till Kemi och det var tur för henne det.....och mig med.
Vi två går inte ihop riktigt när vi är på klädaffärer;)Barnen sussar, jag har bastat och väskorna inför morgondagen är packade då är det bara en bok som jag lånat som behöver tas itu med innan john blund kallar på mig.


♥Så min helg har varit så där under bar som den skall vara = Ingen stress utan man tar dagen som den kommer♥

Och Boråsmummu...låter bra, mycket bra och kul...men bara lite kul, jag är ganska rädd av mig också ;)

27869-64727869-64727869-64727869-64727869-64727869-647

P.s Eira ; jag har försökt ge en kommentar flera ggr, men det går inte :(

De var supersöta opch stolta barn du fångat på bild!!

Sovmorgon ??!!!

27869-651
Nog är det konstigt att när jag bestämde mig igår kväll att idag skall jag ha sovmorgon, ja då har jag börjat vakna efter fem på morgonen och sedan tittat på klockan i ett ...och under veckorna när jag måste stiga upp tidigt ja då är jag sååå trött *mutter*


                                                                                                    ♥

Idag fyller Milla 7 år och blir en riktig skoltjej, GRATTIS till dig Milla !!!


 Inför helgens planering finns det tusen saker som jag borde ta itu med här hemma men jag vet inte i vilken ända jag skalll börja då min inspiration är borta IGEN och inte har jag riktigt tid heller.....Idag till kukkola på Millas kalas och så borde jag efter det till Kemi eller till Kemi imorgon men då blir morgondagen också splittrad och man skall iväg, och så borde vi åka iväg till kompisar som skulle till ön ( Seskarö) till stugan deras, vi brukar vara dit en gång varje sommar men i år har vi inte hunnit dit.....Vi får se, det slutar nog med att latmasken tar över :)

Ha en fin och mysig helg kära vänner!!
Titta in på....

Nu har Eira lagt in bilder på hennes blogg. Jag som sa att intea skall jag fara  och åka sådan där mackapär.
http://hilldur.blogg.se/

Men igår blev det en tur igen och nu räcker det för i år.27869-653Igår hade jag fredag hela dagen, och då blev denna vecka lång för det var ju bara torsdag !!

Idag åker vi och hämtar hem flickorna. Att man kan sakna dem,
känns å tomt och eländigt utan dem:(

27869-648Huvudvärk !!!

Igår kväll åkte flickorna till farmor och farfar för att slippa vara på fritids tors-fredag.

Och i samma veva kom det några andra och överraskade oss (MIG) ...och detta orsakade en ENORM huvudvärk hos mig, riktig hård så jag trodde att jag fått hjärnblödning eller liknande :)
 Det var inte kul just då, chockad och huvudvärk !
men allt slutade bra och var faktiskt trevligt....


Eira får lägga ut bilder och berätta vad det handlade om;)Nu hoppas jag att det blir en stor sol till helgen, då jag har solabstinens.
image637

Men denna sista bilden lägger jag in själv , den togs när vi tog en bensträckare nedanför kukkolaforsen.

Ha en fin dag!!!

:)

image635

Änglar..finns de...

Om änglar finns i någon form så tror jag att  Kajsa är en av dem !!!!

Jag blir så varm och glad för det du gör Kajsa, tänk på det, det betyder oerhört mycket för ett mamma hjärta.
Annars är det en sorgsen stämmning i mitt inre,
men de stunderna behöver man också, av dem blir man stark.

Det har jag lärt mig, alltid något positivt, man skall ju försöka se allt från den positiva sidan;)
Gläjde och sorg vandrar på en stig tillsammans,
 bredvid varandra.
 Ibland går den ena med några steg före den andra,
men i det långa loppet tror jag att de kommer fram samtidigt,
på delad första plats.


Måndag !!

image633

Inte riktig full sol i Ö-tå idag men det spelar ingen roll!!  Bara ni söderut har haft det soligt och fint:) Som tex. barnen och fröknarna på fritids och dagis i Karungi, Visst var jag egoistisk nu???!!!!Jag önskar solen tittat fram i Salmis också då det skulle målas där idag ;)


image634

Imorse gick det bra att få upp barnen på morgonen, Ebba vaknade av sig själv just före jag skulle väcka henne och Emmy var som en död sill som var halvt medvetslös.....inge liv i fröken....förrän efter lång tid:)
men det hade jag väntat mig, och det ÄR tungt att komma igång med att stiga upp på morgonen när man hunnit vänja sig vid sköna, lata sovmornar.

Ha en bra dag!!
Helgen går för fort...som vanligt.

Tjaha nu är helgen till ända. Det har hunnits med en hel del. Gårdagen bjöd på inomhus sysslor halva dagen iform av städ och tvätt och sedan drog vi kosan mot diverse ställen, Kukkola, Happis, Nikkala och hämta hem Emmy från en kompis och hux flux så var klockan kväller innan vi var hemma.

Idag har jag och Kajsa haft träff i Kyrkan och efter det drog vi till stan på kalas och dessa är alltid trevliga, och jag ser fram emot dem för här får man träffa dem som man träffar allt för sällan *suck*...jag tänker på när barna var små och vi träffade nästan dagligen, saknar den tiden:)...till och med Emmy är stolt i rösten när hon pratar om hennes första bästa kompis som är en kille:), hon frågar ofta om den tiden....får det finns så många kort med emmy och M på!!! Nå det var fika och surr och tiden bara tickar iväg, sen middag blev det och Ebba har lekt ett tag med Moa....
.......och NU efterlyser jag min flickor för de skall i säng!! ........Vet inte vart de tagit vägen........ Fritids imorgon och tidig uppstigning, hur det  nu skall gå för dem med det blir en gåta, de som lärt sig att sova på morgonen nu denna sommar.  Det var en kort variant av helgen....men nog så lång.
27869-575

Jag har mina aningar om att det blir färre uppdateringar nu för mig ett tag framöver, det är vad jag har på känn, men vi får väl se:)
Det är det som är spänningen med bloggen, ibland har man diarre och sprutar ut nya inlägg i ett kör och sedan är det stilla på den fronten igen. Hur som helst ha en bra måndag imnorgon, och ni skall få se att det blir toppen väder till veckan för flickorna slutar sin sommar ledighet idag!!

27869-577

Fredag igen !!!!

image628

Efter jobbet igår åkte jag raka vägen till stan där blev jag och flickorna bjuden på taccos.
Eira hade varit så snäll och hämtat Emmy och Ebba på f.m till stan. Tack Eira!!

sedan tittade vi på klockan och då var den 17.20 och vi kom på att vi skall göra en snabb drive till Ikea,
ungarna fick vara på Småland och vi "gjorde" Ikea på ca. 30 minuter inget inhandlades inne på Ikea men som avslutning på ikea besöket inhandlade vi skorpor = Billigt och gott :)

♥ 
när ungarna var hämtade hade vi 30 min på oss innan klockan blev 19.00 och då hann vi med

image629

image630


image631


image632

Inte illa va?? 

ikea, pressbyrån, djurmagasinet och hemtex på  ca en timma och trettio minuter!!!

Jag tror att det är rekordet:) men det blev billigt, hade ju inte tid att börja handla.Annika: kommer förbi någon dag:)
någon kväll eller helg.Fredag igen, denna vecka har gått superfort

Ha en bra fredag!!

Grattis Brorsan och Eva!!!!

27869-626

Jag har INTE fyllt år, men det har varit tal om ålder då min bror fyllde år igår och moster fyller år imorgon och som grädde på moset så var det gemensamt kaffe och tårta idag, så där lagomt mitt emellan :)


Och då tycker jag bilden passar så bra....när man talar om hur gammal eller hur ung man är;)

Tack för allt fika och tårtorna, det var TVÅ tårtor en gräddtårta med jorgubbar på och en  som Ebba kunde äta!Till er som var snälla och skulle hjälpa mig med det försvunna inlägget: där fanns inte inlägget och där har jag sökt och nu kommer jag inte ens ihåg vad jag skrev så det var säkert helt oviktigt och ointressant.Idag har jag varit och hämtat mina nya glasögon.....och jag är inte riktigt 100% nöjd....NU vill jag ha linser helst,
jag har så lite mellan mina öron  ( lite förstånd alltså )....och det gör att skallen är smal (om än tjockskallig på andra sätt) och detta gör att jag har så svårt att hitta glasögon, finns aldrig något att välja mellan när jag skall köpa glasögon, och så har det alltid varit.Imorgon skall flickorna bli hämtade till stan så de får andas lite stadsluft !!!!! 
(TUSEN TACK på förhand Eira)

Det är sista rycket på deras sommarlov på måndag börjar fritids för dem,
känns lite trist:(  att sommaren är snart slut, åter igen.........................Flygkatt.

27869-625


Till er som vet: bl.a Anki och grannfrun, mfl. VAR hittar ni era ej publicerade inlägg?
Jag har varit in på Arkiv och överallt tycker jag....men jag hittar ej.....känns så trist ibland om man skriver en halv roman och sedan om det av någon anledning försvinner så ids man ju inte skriva om allt på nytt......så brukar det vara för mig i alla fall.

Idag är det trött-väder igen, men ikväll blir jag/vi piggare för några timmar för det blir tårta och kaffe ikväll:)
Jag behöver lite uppåttjack känner jag, och då blir väl formen av tårta ett bra upppiggande medel....bara synd att detta socker är berondeframkallande som alla andra droger och laster.


Idag blir det en tidig lunch känner jag i min mage....den kurrar.

adjöss och på återseende