.....


Bilden visar bron över från Storforsens camping och hotell till själva storforsen, första kvällen promenerade vi upp efter forsen. Dagen efter tog vi husbilen några kilometer uppåt för forsen och promenerade då nerför forsen och hoppade och studsade bland klippor och stenar och vattenpölar i gamla älvfåran. Det är länge sedan vi varit sist till Storforsen, ca. 15 år sedan, det var när Emil var liten. Det var lika fint nu som då.

Mer bilder blir det inte idag. Datan är så seg och slö, först skulle jag infoga bilderna i miniatyrformat men det gick inte alls...datan bara jobbade och jobbade och ingenting hände....och det gick att få in bilder i fullformat men det tar sådan tid.

Annars så har jag njutit av solen idag, första soldagen ( i år)  för mig hemma på egen gård...känns det som i alla fall. Emil, Sussi och Eddie hittade också hit till Karungi idag, Emil har fått jobba och slita med Mikael och Sussi...ja hon fick slita liteee hon med *ler*.

Imorgon fredag har vi fullt program (kalas + ärenden) likaså för lördag och halva söndagen. Vi åker på en minitripp med husbilen på lördag och stannar borta en natt...och långt skall vi *ha,ha*

Fortfarande semester

Ännu semester ! Men nu hemkommen efter några dagar på vift. Vi åkte iväg på tisdag och tänkte vara hemma efter två nätter, max tre nätter borta, men det blev att komma hem söndag kväll istället.

Vi styrde kosan mot Storforsen och där sov vi en natt på Storsforsens camping, ungarna gillade Storforsen och att gå där på klipporna i gamla älvfåran. Sedan åkte vi till Lycksele och sov där två nätter på Anisa Camping, djuparken besöktes och flickorna gillade det stället också. Sedan avfärd mot en vän i Skellefteå för att inta ta en snabb kopp kaffe !! (Vi hade en till vi hade velat hälsa på men, men...) Och där skulle resan ta slut och vi skulle pysa hemåt och bara övernatta någonstans på hemvägen....men så kom vi på att Jävrebodarans fiskecamp är ju ett fint ställe för dem som gillar fiske och lide vildmarksliv och inte så traditionella campingar, enda var att vi hade ju inga fiskesaker med. Men vi åkte dit för att titta och blev kvar två nätter och flickorna fick dra upp varsin fisk (fick hyra kastspö), detta ställe gillades skarpt av flickorna. När jag frågade flickorna vilket ställe som var bästa så tyckte de att allt var bra men alla ställena var bra på olika sätt, och det var så sant så. De har hunnit med massor, lekt, badat, spelat minigolf, fiskat ja allt möjligt. Och då vi inte åkt på semesterresor med flickorna mer än förra åretsen semestervecka i Bulgarien så är de nöjda med att inte åka så långt  *ler*. Till Eira och Kajsa har jag lovat att visa lite bilder från resan och speciellt fiskecampen så det kommer nog snart, måste ladda ner bilderna från kameran först.

Nu så har vi Milla här på övernattning, hon har kommit på semester ut till landet  från stan ;) och det är rejält livat på vindan får se om det slutar med att någon grinar eller om det slutar med att de slocknar som tre utslagan tjejer.... Nu måste jag gå, gubben jobbar och jag latar mig här  !! 

.Jag tar semester ett tag !!!

SEMESTER

Nu har startskottet gått på semestern och jag är redan dagvill...visste inte vad det var för dag idag :).

Nå lördagen så jobbade jag från och till via telefonen och gubben frågade smått irriterat "har inte du börjat semestern ??", nå två dagar till så har jag telefonjour och fixar lite, men sedan på torsdag morgon då skall alla telefoner stängas av, jobbmobilen, min egen mobil och hemtelefonen, för det är konstigt att så många ringer på hemtelefon och privatmobil, jag blir lite smått irriterad över sådant, droppen var när en ringde på Mikaels mobil. Men som sagt på torsdag är jag inte anträffbar *Längtar*.
Annars så har jag och gubben haft syatelje här hemma i helg, vi har sytt nya dynor till husbilen...och jag säger bara pust och stön, men fint blir det. och vilken tid det tar...vi har suttit inne som värsta inneråttorna.....För imorgon far vi nog iväg på en liten tur till Storforsen och Lycksele. Var ett tag sedan jag hade sommarsemester, räknade ut att det var ca. sex år sedan, men det är inget mot A i Vojkkis som inte haft det på nästan hundra år, Så jag unnar henne verkligen, kycklingfile, vin och ledighet !! Visst var det så ??!! ;)

Igår var vi en sväng till Övertorneå på marknad och den var så stor i år mot vad den brukar var så jag blev smått förvånad, inga större mängder inhandlades, men det där vanliga, lite godisremmar, en ny armbandsklocka till mig, lite samisk rieska och till flickorna lite godis och varsitt nattlinne och sedan fick jag mig ett par örhängen som jag gillade så det var ovanligt att det var jag som fick mest(dyrast). Jag brukar vara den som inte bryr mig att kolla till mig själv. Jag och flickorna tog med oss moster och mamma vi tyckte att de behöver också luftas lite.
Och när vi kom hem så hade vi kaffegäster hemma och det var riktigt trevligt.

Idag har jag och Ebba varit till stan och fixta lite ärenden, Emmy varit med Ida och gubben pulat på med sitt. Det enda som inte har hunnits med som jag hade bestämt att jag skulle göra under helgen eller idag, var att ta itu med ogräs-bänkarna(blombänkar), men som mamma sa idag, nog hinner jag ta dem sedan. Klok kvinna ...ibland ...(eller hur mamma) Jag vet ju att hon tjuvläser den rackarn.


En dag kvar !!!

En hel lång arbetsdag framför mig innan det blir semester....fy bubblan vad Emmy längtar. Jag mår pyton när hon mår pyton över att jag jobbar och jag skulle inte vela något annat än att vara hemma imorgon, men det är väl det att hon vet att jag bara har en dag kvar och då blir hon så akut mamma sjuk........

så denna mamma skulle vilja kunna trolla med knäna och bara skita i jobbet, men tyvärr så går det ju inte.


Tack Emil och Sussi för gårdagen och dagens goda gärning. Guld värt !!!
Ni är bara för bäst och mitt hjärta har inte gråtit under ett och ett halvt dygn i alla fall.
Tack !Snart får jag/vi som sagt semester och då så kanske.......


att man får sig en tur någonstans, kanske en fiske tur, en tur till luppioberget eller någon annan tur, vem vet. Enda datumen jag har inbokade att vara hemma/bort är tjugonde, tjugoandra och sista juli och den planeringen skall nog vi klara av att hålla, det är två kalas och ett "uppdrag" *ler*!!!Nu är det snart sovatajm och då blir jag så här glad......


...om jag slipper hostan, jag har hostat så de senaste nätterna, riktig rethosta och varje morgon så låter jag som om jag levt sju svåra år eller som att jag är en riktigt storrökare som måste hosta igång på morgonen!!

värmen

...värmen hallå var är den ??!!  Någon som vet??  att vi inte har värme gör mig egentligen ingenting för idag har jag gjort tråkiga inomhussysslor. Hade det varit varmt och skönt hade allt blivit ogjort, men däremot så tycker jag synd om dem som snart åter är i jobb....det finns några som jag vet som bara har en vecka kvar av sin semetser och sedan är det jobb igen !

 så för dem har det kanske inte blivti så där super mycket av den här varan:
Nu har jag nedräkning till min semester som börjar på fredag och därmed är det endast fem arbetsdagar kvar (förhoppningsvis), första omgången varar i två veckor, sedan blir det jobb i knappt en vecka och sedan tar jag mig lite till ledigt. O vad jag längtar !! 

Jag skall bara slöa, drälla omkring och läsa lite böcker. Allt annat får vänta....eller kanske inte min familj  men allt jag skulle behöva göra får vänta:) Men om det blir skitväder då kanske...eller jag skall nog inte fundera så mycket på vad jag skall göra och vad jag inte skall göra utan bara det att inte ha en massa måsten att hinna med känns så superskönt.


gnällig kärring ??!!

Ibland måste man ju få gnälla på bloggen, det är vi flera som tyckt och de som inte gillar det behöver inte läsa det !!!


Nu är jag så less, så less att jag orkar inget annat än jobba, äta och sova *blä*
Jag tror bestämt att det är SEMESTER jag behöver.
Jag vill ha semester  helst NU. men ändå inte. Vill ha för jag är så trött men har egentligen inte tid,
men jag har bestämt att jag skall försöka ta ledigt och koppla av.

slutgnällt.

Har jag glömt att visa senaste bilden på mig,
vad jag vill visa med den är att visst är jag fin efter en veckas kneg och slit???

nu skall jag gå och se på lite Jönssonliga med övriga familjen:)Ha en bra helg önskar jag er alle sammans....
Mannen hade rest långt för att träffa den vise mannen i den avlägsna lilla byn. Resan hade varit mödosam, han hade uthärdat en 40 mil lång bussresa på en näst obefintlig väg för att sedan på egen hand gå genom en snårskog. I vanliga fall skulle han aldrig ha utsatt sig för den här sortens prövningar. Men han var fast besluten att träffa den vise mannen, så han kunde få veta vad han skulle göra åt sina problem.

Knappt hade han kommit innanför dörren hos den vise mannen, förrän han började med sin klagovisa.

Mitt liv är så misslyckat. Jag har ett jobb jag vantrivs med, men jag har inte tillräckligt bra utbildning för att söka ett annat. Mina barn har ingen respekt för mig och jag misstänker att min fru är otrogen. Inte ens min hund tycks gilla mig! Sa mannen uppgivet.

Den vise mannen lyssnade på mannen, och när han till sist pausade, frågade den vise mannen: Vad tycker du om din längd? Min längd? Den tänker jag inte så mycket på, sa mannen och rynkade pannan. Den är väl okej, antar jag. Varför frågade du det?

För dem av oss som inte föds in i fattigdom och misär, är världen full av möjligheter och val, svarade den vise mannen. Jag har tänkt mycket länge på detta och jag har till sist förstått att det enda som vi kan klaga över här i livet är vår längd. Det är det enda som är oss givet. Vi får klaga över vår längd, men det är också allt.

Men det är ju en fånig sak att klaga över, protesterade mannen, som ju hade så mycket annat i sitt liv att klaga över.
Ja, visst är det fånigt, eftersom vi inte kan göra något åt vår längd, sa den vise mannen med ett leende.
Men det är inte lika fånigt som att klaga över all de bekymmer i vårt liv, som vi faktiskt kan göra något åt.