nu är denna dag över....

varit en dag idag som gått i sorgens tecken, jag LIDER verkligen med de drabbade.

Lilltjejen har ridit på morogonen och hon var så mallig att hon oxå hade travat två varv runt i dihuset, hon har inte brukat vela trava utan bara gå eller skritta som det kanske heter. Men nu var hon först i ledet av alla ungar och hästar och det tror jag gjorde henne modigare hon tittade inte  under först omgången trav på de andra som travade först utan hon var först ut......

Det gjorde att hon var så mallig nu ikväll , hon sa att nu hade hon varit lika duktig som sin kusin som är större och äldre henne, henne segna ord, då kusinen rider sammtidigt och har klarat utav travningen bättre än Ebba: (   OBS !!!  det är JÄTTESTOR ålderskillnad mellan dem....hela knappt 3 månader)

Nå damerna mina har varit och våldgästat sina kusiner idag och det var mycket uppskattat ( i alla fall av mina smådamer.....)

katten och jag är ovänner.....han har gjort det han INTE FÅR GÖRA i källaren !!!!!  GR, GR
 VILL NÅGON HA EN KATT SOM SNART ÄR ETT ÅR GAMMAL

näe jag ångrar mig, men ringer veterinären imorgon för att kolla om jag kan få boka en längre tid dit än den jag bokade in.....nu skall .......det skäras av lite ledningar .......

glömde...den viktigaste bilden !!! En riktig: COOL KILLE !!!

glömde...den viktigaste bilden !!!  En riktig: COOL KILLE !!!


Har jag visat hur jag diskar nu i stugan ?????!!!!!!!

Har jag visat hur jag diskar nu i stugan ?????!!!!!!!


ja, en blomma...en petunia

ja, en blomma...en petunia


nu kommer det.....

Det nya inlägget : jag får inte svika mina "fans" genom att inte sätta nåt inlägg......

Jag har lekt bagerska idag, varit frissör nu på kvällen, jag gjorde en 60-åring randig i skallen.......
Själv blir jag randig i huvet när Sussssi med Jenka har tid att gör mig randig....och när jag själv har tid till det.

Imorgon blir en dag med tidig uppstigning skönt men trist. Nå barnen vaknar ändå tidigt men det att man måste iväg.....det ena (ridningen) är väl inget att klaga över, tvärtom. Men minnesstunden hoppas jag blir fin; men sådant är ALLTID jobbigt.

Fröken mittemellan av barnen här hemma ficka panik idag, hon var ut på förmiddagen, det gick bra fast det stormade och blåste på....men andra gången när hon skulle ut för att säga till "killarna" i huset att det är mat, så hände det....hon sa sjaälv att hon höll på att flyga bort !!!!  Hon höll så hårt i handtaget i ytterdörren att det blev märken i handen efter handtaget, samt skrek så panikartat att det var hemskt att höra, Snacka om att tjejen fick panik. Hon grinade och var helt förstörd efteråt .......
Nu efteråt kom jag ihåg att hon hade säkert upp tills hon var kring två år alltid panik så fort det blåste, och det bara vid lite blåst, jag fick alltid se till så det inte blåste på henne när man var ute och promenerade m.m, vagnen ALLTID vänt så hon inte fick blåsten på sig.
När man bar henne in och ut ur bilen var man tvungen att hålla hennes huvud mot sin egen kropp och försöka skydda så att hon inte fick vinden på sig......Alltså REN PANIK utbröt annars.

Ja vad vet jag annat, jo vi har grå - opeln stående i garaget , och jag önskar att jag hade vunnit 122 mille på lotto eller så, då skulle jag köpa en ny bil VARENDA gång bilen racklar eller pajar. Det ni !!!

Annar har jag ont i min tunga !!!!  skönt som omväxling...från att ha ont på andra ställen....det är sant jag har antingen bititi mig itungan utan att veta om det eller så har en sådan där pluppa som man har på tungan svullnat upp. För ont har jag på sidan av tungan samt att den känns uppsvullen.

men detta hindra inte mig från att äta..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har ni tänkt på VÄRLDENS BARN ??? Om inte gör er insats NU, en krona kan alla skänka och inte ens det är för lite, tänk om varje kotte i vårt avlånga land skulle ge en krona var, en endaste krona !!!!! det skulle bli många miljoner det. Jag har stötta tdem på fler olika sätt, och manar er alla andra att göra det också om ni inte gjort det.


godnatt
vissa personer undrar man vad dom ha innnaför pannbenet !!!!!

Nu skall jag ta itu med försäkringsbolaget och olyckan som hände i sommras,
Jag har ringt veterinären skall dit nästa tisdag men lillkillen, men måste ringa dit igen på måndag
Jag skall kasterera han !!!!!

Fem minuter efter att jag beställt tid åt honom till "doktorn" för blodprovstagning så pinkar han inne igen, jag tycker det är lika bra att han inte får ha sin manlighet kvar.....

Igår tillät inte mina skuldror och min arm mig att göra en uppdatering på bloggen så nu gör jag det istället , jag har ju tid......på grund av några hönshjärnor.......

Regnar ute och skulle helst av allt vela sov en timma eller två men tyvärr , har jag ej tid, har en hel lista jag skrivit upp vad jag skall göra när det gäller skolan....så det är bara att bita i det söta saftiga äpplet och sätta igång.

ha en fortsatt trevlig dag på er !!!! Det skall jag ha.

''stora jag''


blommor gör mig på bra humör......speciellt mina egna godinga rsom trängs bland allt ogräs.

blommor gör mig på bra humör......speciellt mina egna godinga rsom trängs bland allt ogräs.


Nu har vi varit en sväng till Kalix.......

I morse var jag med dom två minsta till Kalix och det gick bra förrutom att jag glömde att ta upp en sak så klart. Men det är ingenting ovanligt min hjärna vill inte fungera alls ,den har havererat totalt( nästan).

Annars gick det överförväntan bra, allt var som vanligt , han sa tt det 'är bara att fortsätta med näringstilläggen att det är det dom levar av......

Minstingens tänder har inte kommit riktigt och håret tyckte han har vuxit sig långt.....Men att det syns och känns att det saknas lite näring till att orka växa som det ska. Håret har ännu baby fjunen framme vid tinningarna och en del uppe på hjässan det har inte ännu börjat växa det "riktigta" håret som brukar komma betydligt tidigare, samma var det med tänderna ..de har inte riktigt orka komma alla de tänder som skall ha kommit. men det var sådnat vi visste och det finns inget vi kan göra ....jo ett råd fick vi.
Han frågade om kusinerna fortfarande äter bra, och han sa att dom borde ha gemensamma måltider oftare !!!!!
Men det är lättar sagt än gjort, då det är några mil emellan , jag får väl adoptera hit dem på lördag vid middagstid eller något sådant...eller ta med dom någon dag på e.m...det skulle gå att fixa men jag är väl så slö nu förtiden.

Men som han sa: dom äter då inte oss ur huset !!!! och det är då så sant, det är snarare mamman i huset som äter ut sig själv....förstod ni ???

Ebba och jag har bakat lite efter att vi kom hem, tre mjuka pepparkakor och två tigerkakor...hade tänkt baka mer , men äggen tog slut, typiskt när man hade "ångan" uppe.

Måste fylla frysen med lite fika , det är kalas snart, och jag har eko i frysen när det gäller fikabröd.
Visst har jag bakat mest hela hösten det börjad till stora e. födelsedag i slutet av juli sedan var det 65 års kalas i början av augusti, som jag lovat att baka till, sedan var det ett mycket sorgligt dödsfall i augusti som medförde att jag tog på mig friviiligt att fylla frysen till den som blev värst drabbad då jag visste att det kommer att dyka upp folk i sorgehuset. sedan var det 60 års kalas, jag tror inte jag har under någon tid i hela mitt liv har bakat så mycket som jag gjort de sensate fyra månaderna.
Men det gör inget , jag tycker om att baka, jag bakar hellre än gör något annat tråkigt...därför bakar jag mycket....Näe inte bara därför , men jag tycker faktiskt om det, men damerna som fyllt år i höst dom är INTE så förtjusta i att baka så därför fick jag den rollen på mig.....Eller JAG tog på mig det helt FRIVILLIGT.

Jag funderar vad jag skall hitta på för något till Lilla e.s kalas , jag vill baka något nytt.....är så less att baka samma som jag brukar........Kom med förslag gott folk !!!  Vad vill ni ha ???

hej svejs från mig
Nu var snart denna dag slut

Nu är det kväll, och denna dag gixk lika fort som de andra dagarna går nu för tiden.
Jag och "svärdotter " sitter vägg i vägg i rummet bredvid varandra, jag ropade åt henne: du har inte uppdaterat din blogg !!  Då kom jag på att jag har inte heller gjort det...Men nu gör jag det.
 
Hon och jag smaskade på guleböj nyss ( jag fick lite mer än henne )och inte vilka som helst...*skratt*
Det var riktigt nyttigt !!!
Ja , ja hon tog en sväng med damsugaren nyss och jag gjorde säkert nåt annt jätteviktigt ......så vi behövde det.

S......e luktar gott !!!!  Hon luktar hederligt "Jenka "- Tuggummi ni vet- Fråga henne själv varför hon luktar så....jag kom ner från vindan och sniffade och sniffade men kunde inte fatta vad är detta !!!  Jag känner igen goften men kunde inte komma på vad det var ....MEN DET VAR JU JENKA !!!!!!

Min käre sambo har tagit sin son med sig i bilen för att köra en sväng ( sambon skulle åk), så där far och son tid "alone" behövs-   Fast det fanns en mening med det : Emil ville fara och köra bil, manuell låda skulle det vara...han har blivit angelägen om att övningsköra bil den sista tiden, vad är på gång gott folk......??!!!

Har msasor att skriva här faktiskt men kanske jag görr det sen, det är bara om skola, kläppar osv. så det är inte så inressant ändå ....

bye bye

Så här ser det ut när Zurvan hjälper mig

Så här ser det ut när Zurvan hjälper mig

Nu skall jag sitta framför datorn ett tag , skall jobba med skoljobb som måste var färdigt till imorgon bitti.
Jag har varit hemma med lilla E idag så då har det inte blivit så mycket gjort....tyvärr. Min ambition var att hinna mycket mer.
Jag och mellan E har varit iväg till stallet nu ikväll, allt gick bra ända tills vi skulle hem då började hon grina och tjuta för hon ville ta en tripp till J.......gatan och häsla på sina små konstnärs-kusiner ( jag har döpt om dom Svägerskan , men bara för mig själv, inte så någon hör, speciellt inte mina egna små!!! så INTE dom tar efter....)

Imorgon blir det Kalix hela dagen med skoljobb, och jo förresten lilla E:s koppor är nästan borta...kanske det är för att jag fick pencellinsalva direkt på söndag när jag upptäckte de först två kopporna !!!!
Håll tummarna med mig att det inte blir fler !!!!  Jag behöver all tummhållning i världen jag behöver "barn på dagis dagar."

Förresten tycket ni att det låter kul med kommunalekonomi och kommunalrätt ???
Inte det....varför inte det ? Jag tycker det är riktigt kul för jag är nästan färdig med den uppgiften och nu skall jag göra den helt färdig.

Godnatt gott folk och sov så gott !!!

27869-4

27869-4

Nu när sommaren är slut så längtar jag ....TILL DETTA, en jobbig väntan till våren, bara ....det är den kommande tiden. Men ett litet härligt avbrott med tomte och grejer det har vi attt se fram emot.

27869-3

27869-3


Jag skall börja plåge er med bilder....jo det skall jag ...

27869-2

Denna bild får mig att tänka på sommaren som varit......................Jag längatrredan till nästa vår, trots att snåljåpen i mig inte tillät mig att köpa en endaste ny blomlök att gräva ner nu ihöst...men NÄSTA höst då ni , då skall jag gräva så all får flytta sig flera meter för jorden kommer bara att flyga!!

Svinkoppor, svinkoppor...

Nu är det skoljobb som har gällt hela kvällen......Har en dotter hemma imorgon och några dar till......typiskt , när jag har "svin" mycket att göra till skolan, Bara fyra inlämningsuppgifter och en stor skrtiftlig tenta. Men vadå, detta gör att man får känna att man lever och sedan när denna period är över så rycker man på axlarna och tycker : detta var väl inget att hetsa upp mig för  !!!!

Jag hetsar upp mig !!  men bara lite.....

Annars har det varit en vanlig söndag, lite höst jobb, typ tagit bort de sista uteblomkrukorna, plockat undan ungarnas sommar leksaker m.m sådnat där trist göra. Varför är det så kul på våren och sommaren att dra fram allt man äger och har (sådana där sommarprylar )från allamöjliga vrår och utrymmen ...men det är INTE alls lika kul när grejerna skall in i sina olika bodar för vinter förvaring.27869-1

27869-1

Jag testar.....ja det funkar ...Anin blir glad , jag hoppar och studsar på stolen

Jag testar...........

Välkommen till min nya blogg!

Nu ni har jag också en blogg.......men inte vet jag om det våar såå....lätt...j(javisst svägerska var det lätt att skaffa sig detta...men du hade så fina färger på din så jag ville oxå ändra lite....det var inte det lättaste , men jag fixade det ....)

Välkommna hälsar stora jag
!!