Första advent....lite axplockHelgen kom och for...en bra helg har det varit.  Helgen började lite körigt, fredag:j ag tog ut komp-tommar för att hinna hämta flickorna från fritids för att föra dem till teater träningen som började kl 15.00 sedan fort hem och laga middag,
 kl 16.15 hämta hem flickorna och stressa i dem mat samt att de skulle hinna fixa sig iordning till disco. Vi skulle vara på skolan före 17.00 för att det var Emmys klass som ordnade det och därifrån var vi hemma strax före 22.00.
Lördagen har gått i rasande tempo även den dagen, den innehöll alltifrån toastädning till handla och hälsa på i Kukkola och avslutades med isdansen:).  Gubben tyckte att vi även skulle göra ett besök på J-gatan igår men jag hade inte inspiration för det p.g.a tandvärk. Men gubben hade en god avsikt.....han tänkte om min bror hade starkare värktabletter till den bråkiga munnen.


♥♥♥


Dagen idag började jag med att kokade högrev, jag har gjort en stor gryta köttsoppa till imorgon middag. Sedan var det teater för flickorna och resten av barnteatergänget på biblioteket (mössens jul),  som var jättebra. De har blivit så duktiga hela gänget. Det märks att de har vana med att spela teater, och roligt att det kom så mycket folk. Sedan blev det besök på Frasses, Rusta, Ö&B, Elgiganten och Ica-Maxi....och nu är det snart dags för sängen för de två yngsta och jag skall efter det ...ta det lugnt :)Jag har ingen julkänsla då jag inte bakat lussebullar ännu, och jag vet inte om jag tänker baka dem i år heller :( För det är bara jag och Emil som gillar dem i vår familj och nu när inte han bor hemma längre så känns det så trist att baka dem. Men man vet aldrig, kanske jag får ett ryck och gör en liten deg så jag får smaka några färska lussebullar, men det får vi se.Pepparkakor skall vi i alla fall baka nästa helg !!!!


jisses...

vilket snöväder att köra idag när jag kom hem....och plogbilen trodde att jag skulle köra om när det är smal och kurvig väg, men icke jag inte :( han blinkade flera ggr att jag skulle köra om. Men är man skraj så är man och om han hade haft förstånd hade han själv kört in på en p-plats och släppt förbi mig, jag tror bestämt det var en karl bakom ratten ;) och jag har inte bråttomt att komma förbi...hellre fem miuter senare hem än att inte komma hem alls.
Nog om detta.


Idag har jag varit till tandläkaren, tandläkaren var sjuk, men jag fick komma till en tandhygienist som var superduktig, helt otrolig, jag som är så rädd för alla som jobbar i det yrket. Jag tror de skall  gnälla, skälla, skrika och vara arga för att de tycker att jag sköter mina tänder för dåligt.......Men det var inte så, hon menade på att jag sköter om dem för bra...(orkar inte dra hela storyn om vad det är för problem) men det är två-tre tänder som spökar, men som sagt hon menade att jag måste lugna ner mig med tandborstandet, att jag "skurat sönder" mina tänder :), ja så sa hon exakt. Men så ont jsom ag har haft i natt också så jag trodde att hon skojade när hon sa att det finns inga hål, tänkte att nu hamnar jag verkligen på "tok-hospitalet". Så nu återstår det att "tagga ner tandbortsandet" som hon uttryckte sig. Och eventuellt måste jag få en bettskena till natten, (jag är otrolig på att gnissla tänder och det påverkar också detta ??!!  Kanske...men enligt henne så......)

  
Jag verkar i alla fall slippa dessa
 
ännu ett tag framöver

Hade tandläkaren varit där hade jag bett henne dra ut i alla fall två av mina tänder och inte gått därifrån förrän hon gjort det, så det var kanske lite tur att hon var sjuk, men jag sa att jag kommer tillbaks om det inte blir bra.
Om jag blir en isbjörn i mitt nästa liv så skall jag ligga så här där ute på gården...och svalka mig :)

.
♥♥♥

Jag har haft en paus från bloggen, inte av någon speciell anledning, Jag har bara inte haft lust för att läsa bloggar eller skriva bloggar, men ikväll tänkte att liteee måste jag ju uppdatera mig. Både med ett kort inlägg om att jag lever i allra högsta grad och uppdater mig lite med att läsa era bloggar.

Förra helgen var vi en snabbis till stugan, där var det vinter och kallt, -25 grader och som varmast under lördagen -21, det var INTE kallt för det var helt vindstilla, det bara knastrade härligt under skorna. Det var desto kallare här hemma när vi kom hem till massor av grader varmare men den förbenade vinden som hela tiden finns här om man jämför med där uppe. I stugan är det oftast skönt väder fast det är kallt p.g.a att det är så vindstilla.

I början på denna vecka har vi skiftat rum, Ebba har fått vårt sovrum och vi har tagit hennes rum. Det bev så mysigt och bra, så jag fattar inte varför vi inte gjort det tidigare. Vi hade egentligen tänkt vänta tills nu på lördag och börja med det då....men planerna ändrades och vi skall iväg på en liten grej som blev lite oplanerad (för oss i alla fall) så drog vi igång med "byta rum" projektet i måndags istället.

Annars är allt bra förutom att jag har en tand som bråkar med mig, det gjorde den förra vintern också. Jag var till tandläkaren då två ggr men de sa att det är inget. Men nu har jag så ont så jag äter Ibumetin dygnet runt, men jag ids inte beställa tid för det är exakt lika ont och i samma tand som då för knappt ett år sedan, och jag tänker inte åka dit då det ändå inte är något. Det är säkert bara något psykiskt, om inte annat hamnar jag på hispan snart.............för det här är inte roligt.

massor av trevliga nyheter har ju hänt, Oskar som börjat säga R !!!  Och inte nog med det, han drog en hel ramsa med ord som innehöll R men det fanns ett ord som jag skrattade gott åt : RÖV och riktgit rullande R,  det lät  så fel att ett sådant ord kom ut från en sådan liten mun, men ändå så kul !!!!!!

Annars då.....jobbar och sliter och snart är det jul !!  Det ser jag fram emot, för då skall det städas och röjas, inte här men på jobbet hade vi tänkt. För då brukar det vara lite lugnare, alltså under mellandagarna.

Imorgon skall jag till Kalix på en nätverksträff via jobbet och det skall bli trevligt, det är ett tag sedan jag/vi träffat likasinnade när det gäller jobbet och det är bra att få utbyta tankar och erfarenheter och förhoppningsvis slutar vi liteee tidigare så jag får hämta hem flickorna lite tidgare från fritids. Det skulle kännas bra.

tack och hej !!! ....jag vet inte hur lång tid det tar innan jag hittar hit igen:)


.

Helgen som varit har vi firat Ebba, hon har blivit åtta år och det var ju nyss hon föddes....(tycker jag)
Det blev en massa fika, folk och presenter för Ebba och nu är hon ännu helt slut efter allt firande,
hon har inte ännu hunnit ta igen sig :)

Det är hårt med kalas.Även jag är så här slut....men det är inte på grund av allt firande, det är nog andra orsaker bl.a fullt ös på jobbet, en liten förkylning som vill småretas med mig men jag "lyssnar inte " tralla la la la säger jag bara till förkylningen *ler* så jag tror att jag skall gå och inta den här positionen...............


eller den här.......

Jag orkar inte mera idag ...godnatt