vad händer här...inget...

Idag har jag och Ebba bakat en del först på morgonen, före sju satte vi igång sedan for vi till stan och handlade och rännde och gjorde flera ärende, sedan hämtade vi hem Emmy och en kompis till emmy. Sedan fortsatte vi med bakandet och nu finns det lite fika i frysen igen ...( eller snart ,det är för varmt ännu).... har varit eko och det brukar det inte vara.

Igår kväll hade vi "data doktorn" (min bror) här på besök och han hade med sig sina små kottar från stan och det var trevligt, alla ungarna lekte så fint, inge bråk eller så, det är ett tag sedan kusinerna träffades och det var så kul att se Milla och Osku.

Ikväll skall resten av familjen och fira morfar/ min pappa, han fyllde år i onsdags men då var inte han hemma så det blir till att fira han idag istället. Men jag måste tyvärr skippa det då jag har annat för mig ikväll.....Jag far imorgon på förmiddags kaffe till Kukkola istället.

nu tog skriv inspirationen slut.........


 

Slut på semestern

Nu är Skol-inneveckan i Boden slut och då är semestern slut för denna gång *skratt*.
Nå jag kom i alla fall hem utvilad och det är viktigast av allt, då jag var lite sliten efter förra helgen då det inte blev mycket sömn på grund av för mycket aktviteter.

Nå nu håller jag på här och gör frågor inom socialpsykiatri som jag skall skcika in till skolan......verkade så lätt först men det var inte det lättaste att hitta svaren, så krångligt så krångligt, men när det är gjort då kändes det: det var lätt som en plätt !!!

vet inte vad jag skall skriva .......hej då !!! Eira när får man mer uppdatering i text form.....?? 


Måste väl skriva ........

bäst att skriva så man inte blir kallad tråk måns. *skratt*.

Vad skall jag berätta , mer än att jag har fått ogd mat igen, som vanligt då min moster är en riktig matmora. Henne smat smakar ALLTID så gott, och när jag frågar henne vad har du gjort för seciellt....?? då säger hon bara detta är så enkelt, inge speciellt. Visst jag håller med henne att hon gör absolut inga krångliga maträtter, men hon får den enkla vardagsmaten att smaka så där super.......det är nog bara Eira som förstår....och cider har vi druckit, mitt i veckan !!!!  du ser Anki man kan ta sig en hutt så kommer sömnen så fint....jag sa ju att du kan ta dig en sömndryck om du har problem med sovandet.

Imorgon har jag sista dagen här för denna gång, nu tror jag att jag inte har skola i Boden förrän i Maj.
däremot har jag en massa träffar i kalix och Happis och via nätet såklart.


Nu har jag bidragit med mitt inlägg, så god natt med er alla och ha en fortsatt skön  härlig kväll, för det skall jag ha. Imorgon kväll är jag hemma och då är det full rulle igen.

säger hej åt er gör jag!!

Det här inte hänt något men ändå har helgen gått i super snabbt.
kurs, jobb, kyrka, pimpling, handling, laga mat, "allmänt plock" m.m.  mer har inte hunnits med.

Och nu sticker jag om någon timma iväg till Boden för skola....UÄrk...var är mininspiration för att sticka iväg....så här brukar det inte kännas. 
Får väl se fram emot fredag, och Annika och Kajsa och alla pointsräknare: Då räknar ni väl inte points??

Fast själv borde jag leva på 15 pionts om dagen fram till sommaren........!!!!  Tänkte faktiskt att på lördag morgon börjar "mitt nya liv"...och det går säkert bra ända tills lördag kväll och då har jag glömt vad jag tänkte på lördag morgon. ( räkna points)  

Har inget trevligt mer att berätta mer än att jag saknade mitt moraliska stöd på söndagen i kyrkan då jag hade behövt Kajsa bredvid mig....  Men fy vad Sussi. S stcakarn fick utstå med V  och H i kyrkan....herregud vad varmt det vart där.....och ni som satt hela timman där....jag förstår om det var en plåga !!!!! Och varför H tyckte det !!!!

Kallt kändes det ute i morse brr......Men om vi har kalla nätter och varma dagar så då har vi längre vår och det är ändå inte helt fel.


Va !!! Redan fredag???

Ja det verkar som att fredagen redan är här. Och veckan bara svichade förbi.

Igår kom jag från Boden och på måndag åker jag tillbaks, det känns så kumt att åka tillbaks redan på måndag då det brukar alltid vara några veckors mellanrum när vi har inneveckorna
men detta beror på att det är två olika kursser som vi läser parallelt och då blir det så här.

Jag känner mig lite låg, har fått brev från SCN och de är ena skitstövlar där...jag har haft sådan tät telefonkontakt med dem och via mail de senste två veckorna  SUCK hade jag vetat allt detta strul hade jag ALDRIG börjat skolan och absolut inte börjat jobba igen nu bredvid skolan
Fan sådana här stelbenta byråkrat nissar gör mig så less att jag skiter snart i allt. Ursäkta mig men jag känner mig så förbannad.

Nå imorgon skall jag och kajsa på kurs och jag har inte ens tittat vilken tid det är och hur länge den är, jag vet bara att den är typ hela dagen....sedan skall jag iväg och jobba natt ochsedan på söndag skall barnen till kyrkan och sedan skall Emmy på klasa direkt efter det...WOW jag har fullt upp, när skall jag hinna sova...jo när jag kommer till moster igen på måndag = SKÖNT!!!!!
Tur att jag har ett ladda upp mig på, det är hos moster. där behäver jag inte göra någonting efter att jag kommer från skolan, jag bara är !
Så på ett sätt är det bra att hon finns där och att jag har min skola och två inneveckor efter varandra.
Jag läste på flera andra bloggissars sidor att lfer än jag är trött......Kan det vara vårtröttheten som, slagit till eller är det bara så att man har alltid för mycket att göra.?

Igår när jag kom hem var det full rulle som vanligt.....Nu skall jag ta itu med lite skoljobb och sedan hämta flickorna vid 12.30. då Emmy slutar....då skall vi till stan och göra ärenden.

Ha en bra dag alla bloggetilaiset........(var det så det hette?)

Redan ny vecka

Denna dag tar snart slut, inte många timmar kvar av dygnet, skönt för jag trodde nyss att klockan var närmare tio på kvällen men så var inte fallet.

Idag har Ebba varit ledig och Emmy kommit tidigare från skolan för lärarna har haft utbildning idag och det passade oss ypperligt då for jag och ungarna ner en sväng mot älven för att åka skidor, Det såg så soligt och fint, men fy fabian vad svinkallt det var när man kom ner på wuopio, Nå Ebba tycker att hon åkt så långt och Emmy är i sin tur alltid sur över när Ebba åker så sakta, och så säger hon att jag skall aldrig mer fara och åka när Ebba åker skidor. Men när man säger stanna ensam hemma då....så kommer hon med ändå.

Min skolväska är packad, övernattningsgrejerna och ungarnas skidor är i skuffen...måste försöka komma ihåg allt som skall kommas ihåg för imorgon för jag flickorna och sedan drar jag till Boden för att bli lite klokare. Denna gång är jag bara två nätter borta men fullt tillräckligt då jag skall tillbaks dit nästa vecka.

Nu skall jag gå och sätta på bastun och hoppas att gubben kommer hem snart så jag kan smita ner i bastun en stund, Ebba är en sådan fröken att hon sover så oroligt två-tre timmar efter att hon somnat så jag kan inte lämna henne på vindan och jag gå i bastun i källaren.

hej svejs !!


Fortfarande söndag.

söndag denna gång också när jag skriver, nå det råkade bli två inlägg idag, men sedan blir det kanske inte inlägg mer på ett tatg, då jag åker till Boden på tisdag morgon.

Som många redan läst på Kajsas blogg så har vi varit kyrkvärdar idag, och det gick hyfsat bra , för jag hölls på benen likaså gjorde Kajsa, jag svimmade inte när jag stod där ensam allena och skulle läsa för den MYCKET STORA församlingen som hade samlats där idag. Och Kajsa hon vara super på att ta kollekten, den enda tabben som hände var att Prästen missade en grej, så Kajsa fick stå en stund extra framme vid altaret..

Sedan drog vi iväg med skotern till Nuotajärvi och grill platsen där och där hade emmy redan en klasskompis med familj som väntade och mer människor kom det, "samling vid pumpen" kan man säga, det var folk från Kukkola, happis tja kul att fler hittade dit.  Så det var en drös med ungarna som klättrade i berget där ovanför. Vilken kondis alla brnen har, skulle man själv kuta upp och ner som de gör så skulle man vara slut en vecka efteråt. Så det blev korvgrillning ihelg ändå, igår morse såg ju prognosen dålig ut för korvgrillning.

nu skall tv-soffan få ett besök av mig, men söndag kväll, då finns säkert inget vettigt på tv, skall i alla fall gå och se efter

Är veckan slut redan ????

Var det rätt låt som vann igår??  elle var det fel...har ni schlager männiksor något att kommentera.....

Igår var det så trist väder på fm. så manville bara säga Blä! 
Nå då stcak vi till stan och uträttade lite småärenden typ nya stavar till Emmys längsksidor, en sväng in på Seppälä, in på EIAB för att bara titta på en kökslampa, men då hittade Mikael en som han kunde tänka sig och jag hade gått igenom lampavdelningen och hittade ingen som förll mig i smaken, då hade han varit på andra sida där de säljer köksinredning och titta och då säger han kom och titta på lampan som hänger där....då tönkte jag att vi får väl vänta till hösten när det kommer nya lampor.,men se den dög och var helt Ok, så då var det problemet ur världen.
Jag har avskytt vår kökslampa i si så där dryga tio år, så det var på tiden.

Sedna var det taccos igår kväll då ungarna tjatat om det så det passade ypperligt då vi ändå skulle till stan för att handla. Och då var vi "tvungna" att ringa våra standard gäster som brukar göra oss sällskap med ätande av taccos då de får inte sådant hemma hos sig. Gott var det och åt gjorde jag så att , ja det kom inte ut från öronen men nästan,

Vänta Eva när du bor närmare då har vi ett tredje tel.nr vi måste ringa när det blir Taccos!!!

Idag skall jag och Kajsa iväg en sväng på hemligte uppdrag , jag har drömte en mardröm om det, ingenting fungerade, allt blev åt fanders....så allt måste gå bättre än hur det gick i drömmen.
( jag är förresten en sån där som drömmer mycket, periodvis flera drömmar per natt, och jag kommer oftast ihåg dem....Kan bli lite jobbigt ibland.)

ynd att det blåser ännu, hoppas det slutar lagomt till ca. 12.30 för det kan det vara blåsigt, regningt m.m.
men efter det vill jag ha strålande solksken och vindstilla, men sådan tur har man ju inte.

Igår var Ebba och körde kusinernas lillskoter i kukkola , och Emmy vägrade ens pröva, förra året körde hon pyttelite och nu sa hon, jag vill inte. Hon och skaer som låter går inte ihop...hon ´har slutat i alla fall att skrika när man sätter på vanliga skotern, ebba är en som kan åka skoter hur mucket som helst, hur l´åmgt som helst samt att hon alltid gnäller att det går så sakta.....

förr året frågade hon Mikale om hon inte kan fara iväg ensam med stor skotern......helt gravallvarligt satt hon på bakgården och sa, Jag kan fara iväg med den här pappa så kan du komma efter med Emils skoter...

ni skall jag gå och se vad som händer i köket, två stycken som bråkar där...vilka kan de vara?


Hej på er.

Jag kom hem nyss från Kalix där har jag varit på en videouppkkoppling mot skolan i Boden och nu är jag ännu lite nämare slutet av skolan. Nu har jag klarat 110p av 140p, bara resten kvar alltså.
Jag har berättat muntligt för de andra i klassen om ett större arbete jag gjort, och det gick, man är så van vid det här laget att prata inför andra att det är bara börja att pladdra på...så löser sig allt.

Och nu skall jag ta och börja med nästa kurs innan jag hämtar flickorna hem. Det är en sådan intressant kursbok ( en bok av flera dock) , och den väcker så mycket funderingar. Den handlar om att möta barn till psykiskt sjuka föräldrar, oj vad man får många tankeställare när man läser om olika livsöden under denna utbildning.

Om inte annat så för man en sådan förståelse över hur bra man har det.

Hoppas det går bra för alla "städ tanter" runt om i vårt avlånga land * SKRATT*. Det städas på fler håll än i Karungi vet jag...Och Eva lås in korsorden och Sodukona i källaren ett tag......nå du har ju en vecka på dig!
inget nytt under solen här inte

Kom nyss hem från jobbet skall strax hoppa i säng.
Jag läste några bloggar på jobbet i morse innan vi stack hem och alla verkar så flitiga.....det städas, tvättas och motioneras och än det ena och andra.......Jag får lite dåligt samvete, men å andra sidan vet jag att man kan inte hinna med allt.

Ha en bra dag allihop !!

Ett tag sedan sist....

Hej på er , det var ett tag sedan, men det är så att ibland hinner man mer och ibland mindre. Och denna vecka som varit har varit en vecka med lite tid framför datorn.

På måndag sov jag efter nattensjobb, på tisdag städade och rensade jag ungarnas rum och flyttade deras leksaker än hit och än dit........städade och rensade bland deras kläder och en sopsäck full med kläder som inte passar eller av någon annan anledning inte används.....

På onsdag var vi och firade flickornas farbror som har fyllt 40 år men som smet iväg då han fyllde år.
på torsdag då hade vi folk här hela dagen först hade Ebba en kompis här med sin mamma och sedan innan de for så kom en kompis till mig från stan med sina två barn som är jämngamla med mina flickor så då var det fortsatt lekande för ungarna.
Fredag till idag söndag har jag , emmy och mamma min , varit upp till M-alusta och byggstädat bort byggdamm och sådant efter att pappa byggt innetoalett och dragit in rinnande vatten i stugan m.m.

Ebba har varit med morfar på fredag när Mikael var på jobbet, och sedan har hon tydligt hunnit vara en sväng dit igår.......Ebba är en filur som har börjat att tjuta efter morfar på dagis också när hon inte får som hon vill.....hon tror att bara för att hon inte får komma hem från dagis på en gång om hon blir arg så får hon fara dit i stället. Det är bra att morfar inte jobbar och att han är hemma ibland om det kniper, men det är måtta med det också.

Nu är det inlastning av ved som gäller, Mikael har hämtat ett lass och skall hämta ett lass till som skall slängas ner i källaren så jag passar på att läsa lite bloggar och skriva här under tiden.
Jag har inte varit framför datorn på flera dagar........och då kanske man missat något viktigt *SKRATT*.

Kul att Sus....också har hittat dessa bloggar, du får skaffa dig en du också men jag förstår att du har också mycket att göra !!  Och brevet fanns på kösbänken när jag kom hem !

Det har varit så fint väder i helg och lite sugen blev jag igår där uppe i lappmarken när vi var på att fara och åka skidor .........men mest saknar jag slalom som jag inte åkt på flera år.  Jag var och visade åt mamma (den slalomanläggning) hur det hade byggts ut med stugor och hotell där vi brukade åka slalom när vi var små och när vi var till farmor och hälsade på....då blev jag lite så där sorgsen...och får lust att övertala Mikael att vi skulle börja lära flickorna att åka slalom. Men när man inte åkt på flera år mer än någon då och då så är man så ringrostig på slalom åkandet så man duger inte till att lära ut barnen själv tror jag.

Det där med magsjuka som härjat i olika familjer har vi sluppit, men däremot har jag ändå köpt hem blodapelsiner. 
Veckan som kommer blir säkert tyst för mig, det kommer säkert inte att hända så mycket mer än att jag jobbar mån-ons nätter samt att jag skall upp och försvara en rapport jag skrivit.

Lördag men, so what ???

Huj vad jag är seg när jag jobbar nätter. Det går jätte bra att jobba natt jag är pigg då och vi har att göra hela nätterna så elva timmar rusar iväg och känns verkligen inte som elva timmars jobb......men sedan jag kommer hem på morgonen och går och sover. Allt väl så länge, men sedan när jag vaknar då är jag så SEG så hela jag känner mig som en sirapsflaska, jag orkar inte göra något vettigt. Jag bara lullar på och väntar på att sticka iväg igen för att jobba.

Imorgon får Emmy gå på teatern hon blev så glad för jag kan ju inte gå med henne då jag skall iväg och käna "limpa pengar" och miakel ännu är på flykt hemifrån *skratt*. men mormor är med Ebba när jag sticker iväg och farmor och farfar far med Emmy på teatern. Och hon ser så fram emot den, hon har pratat och bönat och bett och jag har bara sagt att jag kan tyvärr inte gå, men sedan tänkte jag att inte skall flickan missa den bara för att jag inte kan följa henne dit. Så då löste sig allt jätte bra bara vi frågade de äldre generationerna i familjen om de ställer upp för barna och de gjorde dom så klart. Hurra till er!!!

nu skall jag gå och göra några smörgåsar som jag skall ta med mig så skall jag ta dem vid fikapausen vid 04.00 det brukar bli min frukost, för då jag kommer hem på morgonen så är jag inte hungrig eller sugen på annat än en säng.
måste bara berätta

Jag är smått lycklig...jag har länge tänkt på att det bordes målas om lite här hemma, närmare bestämt halvpanelen vi har i köket och hallen och ja i halva huset har vi den panelen som blivt så gul och ful.

Nå igår stegade jag in på färgaffären och kom ut med bruten gundfärg i svag ljusgrå, lacknafta, penslar maskeringstejp m.m. så nästa vecak sätter jag igång att kladda här hemma. För annars blir det inte av, och om jag känner gubben rätt så börjar jag och sedan hjälper han mig då han tycker att jag kladdar för mycket och grisar och att det tar så läng tid när jag gör samt att jag gör allt så omständigt.
grundfärgen var inte så svår att bestämma vad det skall vara för kulör men andra lagret färg där är jag lite kluven, det skall ju passa men allt det övriga som golvet, bänkskivor, kakel ovanför diskbänk, tapeten ( skulle vara kul med nya tapeter, men det finns en herre i huset som säger att de är så bra inget fel med dem).
Och har jag tid då att börja med detta projekt nu ? nej, men jag vill så gärna göra detta så då tänkte jag att inhandlar jag inte färg och prylar nu när gubben är borta så då säger han: inte nu, vi tar det sen.....

Nå nu skall jag återgå till skrivjobba framför datorn, då jag bara måste få detta färdigt då det snart skall in til skolan.....men nu snurrar det bara tankar om målar färger i huvet på mig......jag skall nog gå och föra ner målarbuken och penslarna i källaren så jag inte ser dem, gömma undan dem så kanske skolarbetet får sig mer inspiration.  Ikväll och resten av helegn sticker jag ut och jobbar natt så ni hör inte av mig mer under helgen, tror jag.

Lycka till i kväll, både ni som skall uppträda och ni bloggisar som skall dit och se på showen.

inte mycket

Finns inte mycket att skriva om.
Sambon har som stuckit igår kväll iväg som de flesta läst på Eiras blogg, men varmtahar de i alla fall !! över 30 grader kallt nu i morse, om kylan håller i sig där uppe för dem så får skotrarna stå på släpet, inte mer med det.

Här hemma har flickorna vaknat en bra stund före väckarklockan ringer och det gör att jag känner mig så seg....detta för jag har en sådan gräslig huvudvärk som heter duga. Nå jag har börjat med skoljobb här framför datorn men kom på mitt i allt att jag måste väl uppdatera bloggen lite.

Det finns en del bloggisar som har fult upp nu denna vecka och (även de som inte är bloggisar) skall ha en stor spark i baken som "lycka till "inför genrepet i kväll. Jag tänker på gänget som håller på med Karungi revyn/showen.
Och Kajsa jag är lite deppig...jag hinner inte komma på föreställningarna, jag missar den i år, tyvärr !!!
Jag hörde att den är ca 1,5 timme och jag som sticker iväg strax efter 19.00 hemifrån varenda kväll fre-sön kväll på grund av jobb. Det finns inte en rimlig chans att jag hinner, jag vill ju hinna byta kläder emellan och dylikt. Jag hoppas däremot att ni ger en extra föreställning någon gång och då banne mig vill jag se er !!

Nackdelen med att jobba obekväma arbetstider är att det är ALLTID något som inträffar under kvällar och helger. Nästa gång jag jobbar natt helg så har vi en kyrkvärdsutbildning jag och Kajsa men inte katten kan jag vara vaken två dygn i sträck utan att sova, det pallar inte jag. Så nu har jag "turen" att jag går skola och kan ta tjänstledigt  en natt ( dock ledigt utan lön) .....men hade jag inte skolan som jag går så hade jag inte kunnat gå på tex, denna utbildning utan jag hade vackert fått jobba istället......
Nå en fördel är att när jag jobbar natt så jobbar jag intesivt 3-4nätter och sedan är jag ledig en vecka och då kan jag ge järnet för skolan så ur densynvinkeln funkar det jättebra, men det är alla de andra roliga, intressanat sakerna som man vill göra ibland på fritiden som blir lidande när man jobbar som man gör.

Men det bästa av allt tycker jag är att när jag jobbar så här och pluggar så här är att : ungarna behöver inte vara så super länge på fritids och dagis varje dag, utan är någon av flickorna tröttare en dag eller ngåra dagar då hämtar jag hem dem tidigare tex. Efter att Emmy slutar skolan, men då tar jag bara igen skoljobbet när de somnat. ( det är de dagar jag är i Boden som de har längre dagar men det är ju bara några veckor per termin)
Så jag ångarar absolut inte dett val med min skola och mitt jobb, då det är super för mina barn och då det är dom som går i första hand för mig, när dom har det bra då mår jag bra. Jag blir så sentimental när jag tänker på dem , men de är bara små en gång i livet.