regn....

27869-624

jag skrev en massa och när jag klickade på spara och publiceraknappen så försvann mitt inlägg...

fy vad taskigt!!!!!!!!

Det regnade väl bort......

Nakenfis

27869-627



Snacka om att Gilette är bra !!!!! 
det säger reklamen......och bilden ........så nu är det inga billiga skräpyvlar som inhandlas.



P.s Kajsa, gjorde du bulla i långpanna? Hur blev det i så fall.

Ha en fortsatt bra dag....





...........och komihåg: Köp Gilette ;)


Oj nu är denna söndag snart slut .(

Först till äggen !!!  Tack grannen jag vet att jag får låna :) ....men det blev kväll och jag orkade inte baka mer...klockan vär väl 20.00 innan bullan kom ut från ugnen eller så, och äggen räckte precis. Men om det händer att jag måste strunta i att baka för den skull....då kommer jag hoppande över staketet:)

Bullan är en vanlig vetedeg på en halvliter vätska, ganska lös deg, sedan gjorde jag den som vanligt, efter att den jäste knådades den lite och sen slängdes den i långpanna med bakplåtspapper under, OBS så lös deg att jag bara tryckte ut den jätte lätt med händer så den täckte plåten.
Sedan hade jag en gegga-fyllning av socker, margarin, florsocker och vanilj socker...lite lagomt av allt !!
Och sedan gjorde jag massor av hål ändå till botten och i med en lite klick gegga, sedan jäsa ytterligare en stund och sedn vispade jag med ägg och slängde på pärlsocker och in i mitten av ungnen i ca. 15-20 min, 200 grader.
SÅ ENKELT:)

Nu till nå annat, idag hade jag tänkt göra taccopaj, men annan variant än den Sussibussi lärt oss....men nu hittar jag inte det "nya" receptet så kanske jag ids göra den imorgon om jag hittar recptet. Irina du har DET receptet så om du läser detta skicka det till mig.

Nu började det Okända på  Tv måste kila.....


denna eländes rubrik

27869-623

Oj nu undrar ni vad detta är.....bulla i långpanna.....så lätt att göra så nu skall det inte bakas småbullar på ett tag, det här var det lättaste jag gjort på länge. Men om det smakar bra vet jag inte har ej testat bara flickorna och de slank då ner.

Ikväll bakade jag två sockerkakor och det blev bara skit av dem, tänkte kasta dem i soporna men mor och far och moster kom så då fick de äta skrot-kaka och en skrot-kaka fick de med sig hem....
Jag har två teflonformar som jag brukar använda, jag brukar smöra och bröa men nu tänkte jag att jag smörjer bara; att det är ju teflon formar, att inte skall det behövas bröas i formarna tänkte jag, men TJI FICK JAG. Jag var så arg så jag kokade, i ena formen var halva kakan kvar i formen och i andra så blev det inte så mycket fast i formen men nog mycket för att förstöra mitt humör.( den fick mammsen och co.)



27869-622
Efter skrot-kakorna gjorde jag då bulla i långpanna, den blev inte vacker, men det var så busenkelt.
Perekt bakväder blev det ju, jag älskar att baka när det regnar, men äggen tog slut så då hoppas jag på sol till imorgon.

27869-62127869-62027869-619

Lite blombilder blev det för att tänka på att det blir säkert bättre väder och jorden behöver lite vatten !!!

Ha en fortsatt trevlig helg:)

rubriken har gömt sig, hittar den inte.....

image616


Fredag hela dagen!


Hade ni andra Karungibor strömavbrott hur länge som helst igår?
jag trodde ett tag igår kväll att det kanske är hos oss det är något fel.......
 

image616


Skit också...

nu börjar mamma hjärtat värka och säga: Varför är du inte hemma med dina barn....det är ju sommar ??!!  Fy vad jobbigt det känns.

Nå flickorna klagar inte, har inte gnällt alls ....men jag känner mig som en skit-taskig mamma= BLÄ.

Och inte blev det bättre av att huvudet fungerar uruselt, jag glömde min matback hemma på köksbänken. Så nu står den där och ruttnar bort.


Men hörrni ha en bra dag !!!!!!
 


Mitt i veckan

mitt i veckan....för helgen är helg och när man jobbar är det vecka.
                                                                                       image615

Jag/ Vi lever tattarliv sedan fyra veckor tillbaka....jobb-Kukkola-hem sova och så är ruljansen under vardagarna:)
(och ungarna har inte ens klagat ännu, bra det)

Nå då tänkte jag igår när vi var i Kukkola på e.m att när Eira inte drog iväg till Sundsvall så kan vi åka dit på kvällskaffe och Emmy och Ebba ville så gärna till djurmagasinet för att spana in alla fiskar, och igår fick de titta tills de blev less....de gnäller att vi alltid har så bråttomt därifrån. Sedan for vi och köpte en lite grej till födelsedagsbarnet som fyllt år i söndags men som inte var hemma då och sedan var flickorna och köpte sig nya bikinis och emmy fick en baddräkt också, färdigt till september då det förhoppningsvis blir badväder ;)

Sedan for vi på kafferep till  J-gatan och jag "Pumpade" Chatarina på lite info om Bulgarien och nu BARA måste vi dit en gång till för hon har rekat läget färdigt :)

Ha en bra dag !!  Här i Ö-tå är det fint väder hoppas ni har det bra lite söderut också.


image614

Tisdag...bara fyra dagar kvar till helg

image612




Kajsa talar om ryssvärmen.....det är kanske så att den kommer i augusti för nu har vi haft nordpolskylan i juli månad.

Fast jag jobbar så håller jag tummarna för att Kajsa har rätt !!!!

Ha en bra dag !!

image613


Snabbis

image607



image608

image609


En snabbis på min lunch; Ja vi hade det mycket bra i Ranua hela dagen och halva kvällen gick innan vi var hemma:) Inte är det  något exotiskt att åka dit....men lite miljöombyte behöver man ibland.

Jag tycker att det står så mycket om sol och bad på bloggarna och jag kan erkänna att lite avis blir jag och tycker att det är lite trist att jobba när de flesta har semester....känns det som. men jag är ändå så oändligt tacksam för att ha detta jobb så jag skall sluta tycka synd om mig själv nu på stört.

Ha det bra där ute !!  och smörj in er så ni inte bränner er. Och Emils Sussi...det går inte....jag ger upp:(

barn och gud

http://www.inbeportal.com/fantasi/gode%20gud.htm


Barn är då häliga. klicka på länken så får ni läsa hur de ber och vad de fundear på...

Så fin blomma, ärligt knyckt ;)

Rose

Dessa blommor....på bild. Älskar blommor på bild , fattar inte varför.

Söndag

27869-603

Vilket väder !!!  Strålande väder!!! Men hur läne?? Hur varmt är det??...är det måntro bara igenom fönstret det ser SUPER ut.....

♥♥

Nå igår såg jag S live en super snabbis och hennes hår var lika fint som på bloggen:)

Och ebba däremot är jättearg över mitt hår när jag klippte mig i torsdags...Hon tycker att jag är ful, jätteful....attt sådant hår kan inte en mamma ha !!  Snacka om att av barn får man veta den RIKTIGA sanningen *ler*
Och igåt kväll innan hon somnade sa hon: Kom ihåg mamma att imorgon när jag vaknar då skall ditt hår inte vara så fult nå mer....då skall de ha växt ut igen samt ha fått lite ljusa slingor i håret....
Snacka om att fröken ställer krav som inte går att uppfylla över en natt.

♥♥

I fredgas var jag till opitkern och allt gick bra men det tog LÅNG tid , INGA bågar att välja mellan som jag visste och GRATIS ( svindyrt) var det nästan inte illa va??

Optikern testade mina ögon på alla möjliga vis, har aldrig varit med om dess like , han sa att han ville kolla upp allt jätteordentligt...för jag har skum syn, använder bara höger öga, min hjärna har kopplat bort andra ögat som han sa, men jag kan använda det i "nödlägen" om något kommer framför höger öga så kopplar jag över synen till vänster istället...men allt hänger ihop tydligen med min starka skelning som jag haft som liten och han sa att det är ett under att jag inte tappat synen helt på v .öga då jag inte använder det för det brukar gå så.  Samt när jag har så stor skillnad på styrkan mellan ögonen, ena öget starkt minus glas och andra ögat plus glas och sedan brytningsfel. Nu blir  V. ögat sämre och sämre hela tiden och andra ögat bättre. Nå Jag är så glad åt mina syn, att jag har en "bra" hyfsads syn.....tankarna går ni vet till vem.

Nu är det bara att vänta på nya brillorna och det skulle ta tio ca. tio dagar.



Igår var det kalasdagen i allra högsta grad, två kalas fhade man inbjudan  till men man kan bara gå på ett
 *synd men sant*
Så igår var det Samuli och järnvägsgatan och company som fick oss på besök.


Jag hopppas att A också fick sig en helt underbar dag igår !! 
Och huvudet hängar kvar idag *ler*



Nu väntar jag och Ebba på att gubben och Emmy skall vakna för idag skall vi iväg till Ranua en sväng....vi packar med oss, kaffe smörgåsar, saft ,fika och korv så då klarar vi oss att vara borta hela dagen om vi har lust....och har vi inte det så kommer vi hem tidigt , vi får se hur det blir....bara resten av folket skulle stiga upp snart.


bregottfabriken har semester om ni inte visste.

27869-604

Nu har kossorna tagit semester !!!!

Det står så på nätet så då måste det vara så....för allt som står på internet är ju sant.....Va??!! Visste ni inte det !!

Nå hur som helst så får vi lov att klara oss utan mjölk nu ett tag för Rosa har gått på semester.

♥♥

Annars så har inte jag sett grannen S live men gud så snygg hon är i håret,
jag blev mäkta imponerad och sugen på att beställa en rejäl om-styling till hösten.
Bär huvudet högt S för du blev jättefin !

♥♥

Själv blir det styling med nya glasögon ....om jag hittar några som passar. Tid har jag för synkontroll men jag har ett elände att hitta bågar, har så knäpp och konstig form på skallen.
Så vi får se vad det blir...jag är sugen på att skaffa linser igen...men jag måste ändå ha ett par brillor också...och här ser jag mina semesterpengar rulla iväg :(...tur att jag inte behöver progressiva ännu i alla fall !!!

♥♥


27869-605

Har långfillingarna åkt på för er ???  För mig har de nästan åkt på...Brr.....




Man måste ju smaka lite.....

image602

Naturbilder idag....

Igår räckte inte tiden till så det blev inga bilder så det blir så där supersnabbt nu på morgonen istället.
hade ont ihalsen och lite skallebank igår kväll så jag tog två panodil och hoppade i säng istället och det lönade sig för nu är det som bortblåst. Flickorna är lite sommarförkylda, blev det under helgen så det var väl något virus som försökt hoppa på mig.

Idag blev det bara naturbilder från udden av den holme där stugan ligger, men ikväll eller imorgon kommer fler bilder, och till er nya bloggläsare!!! Lämna gärna en kommentar bara så jag vet om ni är in hit och "hälsar på!

Ha en bra tisdag !!!   p.s Fint väder verkar det bli = HÄRLIGT oavsett om man jobbar eller är ledig!!!

27869-60027869-59927869-59827869-596

Nu skall följetongen från midsommar börja....

Detta behöver ni inte läsa och titta på som inte var där om ni inte vill, för det är ganska ointressant för de flesta av er, men då jag lovat några  människor lite bilder så måste jag ändå sätta in några stycken......

27869-583
Här konstrueras det av skrot lite ny bitar till något rör så den "nya" vedeldade bastungen kan komma på plats....det är en flera år gammal bastugn som sätts in men den är aldrig använd, utan hel och så,  den fungerar suveränt fast den är ny-gammal. Mikael fick den gratis av någon som tänkte slänga den och i stugan fanns en bastugn som man inte fick värme ifrån för allt vatten man kastade rann ner på elden då den var så sönderbränd. Nu får man äntligen riktig ånga!!!  Jag hoppas A som äger bastun och inte var där tog illa upp;)....



27869-582
Riktig gammal natursten är det i bastun är och den fungerar utmärkt !!!!

27869-580 (400w x 300h) oj, vad liten denna bild blev, men den föreställer den ungnen som åkte ut från bastun
och här nedan är den som åkte in i istället......


27869-581 




27869-585
Här kokas det kaffe



27869-586
Här är kaffet färdigt....Ser ni röda huset där längre bort ????? man skymtar det bakom trädet....där är vår "stora" stuga. Barnen färdigställer midsommarstången i bakgrunden, jag och S och Uskall dricka kaffe efter att vi hjälpt
dem med den.
 


27869-589
Här syns stugan från baksidan



27869-587

Imorgon kommer det bilder från midsommardagen :)

Väderberoende.....

Nu vet jag  vad jag är; Jag är väderberoende, det är billigt och bra. Igår var det fint väder och då var humöret på topp igen !!!

Igår kväll var vi hos A och surrade lite, vi var några bloggare, tjuvbloggare...och kanske någon som inte bloggar, vet ej hur insatat alla är i detta gift. Trevligt var det i alla fall och mycket kul att träffa två tjejer som jag inte sett på hur länge som helst !!!  kring skoltiden eller så....Visst var det kul med er alla andra också men extra kul att träffa sådana man inte sett på evigheter.

När jag kom hem på natten så hade Ebba hög feber och ont i hela kroppen och jätte ont i halsen och sedan tidigt på morgonen väcker Emmy mig och säger: Mamma jag har så ont i huvudet att det gör ont varje gång jag blinkar med ögonen.....Jag som trodde att jag skulle kunna vara lite trött idag och lite tung i huvudet då man inte är van att vara uppe så länge mer (tant-varning; jag vet !!!),  men det var bägge töserna som mådde som urvridna trasor på morgonen :( och på mig var det inget fel !!!

Sambon har åkt med bror min till Piteå för att kolla på dragracing, med pirrorna har de farit .....jag tror att de for så de skulle få en anledning till att köra hoj lite längre *ler*.....men helt riktigt.

Dagen idag hade vi behövt åka till Torneå en sväng men då flickorna mådde krassligt och var hängiga på morgonen så avstyrdes den planen, nytt försök nästa helg.

Och NU väntar jag inte med spänning utan nu KRÄVER  *ler* jag att Fru. K. skaffar sig en egen blogg.....om än bara för att "vädra" en massa strunt, så kan vi läsa lite om målning, tapetsering, fyrhjulingar m.m. ....På riktigt så tycker jag nu att du fixar dig en egen...för det är lite fuskigt ;). Då du fru. k läser allt om oss men vi får inte läsa om dig... HÅLL MED MIG ANNIKA ! Och Annika du får se till att hjälpa henne så det blir gratisvarianten.

Och stoppet kom nu....bloggstoppet.

image567

Lågtryck....

Det är lågtryck både ute och inne = Inte bra.

♥♥♥

Luleåresan gick kanon och resultatet blev glada, nöjda men trötta barn och lika trötta mammor tror jag...visst Eira??

Nu för tillfället är jag så trött och det känns som att jag skulle kunna gå och lägga mig för natten samt ta och dra  något mycket gammalt över huvudet !!!!!

Vad gör man åt lågtryck egentligen....låter det gå över....men när det är lågtryck inombords vad gör man då? förslag emotages tacksamt.

♥♥♥

jag försökte hitta en bild om lågtryck på nätet och då kom denna fram

image579

Men detta är väl inte lågtryck...hur kan Google misstolka SÅÅÅÅÅ

Men å andra sidan så var det nog glad hoppande sol jag behöver i detta lågtrycksväder.

Och något häftigt var att när jag sökte på "trött" så kom Sigge fram !!!!
Resultatet av den sökningen (trött) måste jag bara visa

image580

Till er som inte vet så är det Eiras lillkille!!! som inte är riktigt så här liten längre men yngst i klanen på J-gatan i alla fall.

Slut lekt framför datorn nu Godnatt med er !!

Inget nytt.....

....den här texten har alla läst någongång tror jag....men jag snubblade över den nu ikväll och det var ett tag sedan jag läste den...jag kunde bara inte låta bli att lägga in den hit.


OM ETT BARN......

" Om ett barn får uppleva KRITIK , lär det sig att FÖRDÖMA.

  Om ett barn får uppleva FIENTLIGHET , lär det sig SLÅSS.

  Om ett barn görs till ÅTLÖJE , utvecklar det BLYGHET.

  Om ett barn upplever SKAM , lär det sig att känna sig SKYLDIG.

  Om ett barn behandlas med TOLERANS , lär det sig TÅLAMOD.


  Om ett barn får UPPMUNTRAN , lär det sig FÖRTROENDE.

  Om ett barn får BERÖM , lär det sig UPPSKATTA.

  Om ett barn får uppleva RENT SPEL , lär det sig RÄTTVISA.

  Om ett barn får uppleva SÄKERHET , lär det sig känna TILLTRO.

  Om ett barn får UPPSKATTNING , lär det sig att vara TILLFREDS med sig själv.

  Om ett barn är ACCEPTERAT och möts med VÄNSKAP , lär det sig att

  känna KÄRLEK i världen. "


image567

Imorgon blir det Leos Lekland och på fredag blir det jobb, marknad och förhoppningsvis (eller det ÄR bokat) tjej-surr och på lördag skall jag köpa dragkedjor...det ni !!!!! Och många och långa skall dom vara !!!!

Annika jag var och handlade dryck idag, läskedryck....ifall jag blir törstig av att prata ...det brukar man bli. Och mamma det är sant, bara läskedryck !!!!


Favorit i repris.

image567

Vädret är bra idag igen, bra jobbarväder för dem som gör det inomhus.

Jag är på G till jobbet.....men kan inte komma dit prick sju för då finns inga parkeringsplatser, men kommer jag dit tio över sju då går det att få en plats för min bil också *ler*...handlar om att kommunens sköterskor har sin samlingslokal där vi har kontoren och de har morgonsamling strax före sju.

Sofia; Jag fick bilden !! Så fin, jag som ÄLSKAR bilder på blommor !! och en solig dag var den tagen....här känns det som evigheter sedan man fått se en skymt av den, solen alltså.

Nu kallar jobbet på mig hejsvejs.



♥♥

Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du.


Jag väntade på solen till idag.


Vill du vara en bärare av ljuset
tag med dig bilden
till din sida.

Vill du, att ljus ska leva, tänd då hos andra samma längtan.
Tänd frimodighetens ljus i rädslans mörker,
tänd rättens ljus i korruptionens mörker,
tänd Trons ljus i förnekelsens mörker,
tänd Hoppets ljus i förtvivlans mörker,
tänd Kärlekens ljus i dödens mörker.

Bo Setterlind

♥♥♥


Jag trodde att solen dyker upp idag...men när jag vaknade var det lika grått som vanligt.
image573

Jobb, jobb och åter jobb i sikte, men det är ingen fara med det då jag är inställd på det, bara lite trögt att komm upp på morgonen, men när jag väl klivit upp ur sängen så är allt Ok. Och på torsdagen tar jag en semesterdag och åker iväg med svägerskan och barn över dagen.

image572

Tack för sommarhälsningen S !!!!

Och tack till Borås mummu samt lite tack till *ler* Nikals och Eira för gårdagen.
Ebba var SÅ nöjd över semester dagen.

ha en bra dag i kylan !!  Deppa inte nu det är högsommar och vi har ju inte snö på backen i alla fall så då finns det hopp :)

Filbunke!!

Idag är jag lugn som en filbunke!!!  Härligt slapparväder och inga måste när solan "lyser" med sin frånvaro *ler*
Men igår!!!  Då var jag så stressad invärtes på jobbet så jag jag var tvungen att börj städa skrivbordet och röjja bland en massa papper för att rensa hjärnan och vila hjärnan så den inte skulle drabbas av överhettning, sedan kändes det mycket bättre:)

image570
´
♥♥♥

Veckan som varit har tillbringats på jobbet och sedan i Kukkola, jag har bara varit hem och sovit. Moster har fått igång stugbygget på allvar på måndag så då har flickorna sovit där då jag har stigit upp tidigt för att åka och jobba och Mikael har åkt tidigt till Kukkola för att hjälpa till med bygget. Jag åkt raka spåret till Kukkola efter jobbet och kommit hem på kvällen för att sova, men nu är flickorna hemma sedan i torsdgaskväll !!  Och det är skönt, jag har saknat dem på nätterna, första natten utan dem natten mellan söndag och måndag, då sov jag bara en timma och trettio minuter. Så svammlig är jag !! Veckan har varit mycket intensiv för alla, för alla karlar som jobbat som blådårar, för Eva och mamma som stått för frukost, lunch middag, kvällsmål och kaffe däremllan till en hel drös med karlar samt barnpassning och jag har haft den värsta veckan på jobbet på hela året.

Nästa vecka blir det också Kukkola och byggande en del för Mikael och flickorna men då sover de hemma och de stressar inte iväg dit utan åker när de vaknat och ätit frukost och så. Det blir en lugnare takt framöver.

♥♥♥

På tal om något helt annat så vet jag nu hurdan blomrabbat jag skulle kunna fixa iordning till min karl som gillar motorfordon av olika slag ......Eller du Eira kan fixa en sådan här blomrabbat till Niklas , jag hjälper dig *ler* !!!!

image571
observera att bilen har lite blommor på taket också !!

♥♥♥

Emil är i Kiruna och jobbar, han jobar en vecka, hemma en vecka osv. jag håller nu alla tummarna att det går bra där och att han kommer in i jobbet, jag fick nyss mess av Sussi och där det stod att det är sex grader varmt i Kiruna nu *brr*
Jag hoppas han tog med sig bra med kläder. Jag tycker vi har det svinkallt och då har vi det dubbelt så varmt !!

Nu skall jag kolla väderprognosen ..Mikael ville ha reda på den !! Adjöss!!



Struntar i srubriken !!!





image567


Detta skulle stta fint någon dag  Eller rättare sagt Kväll men tyvärr är min situation den att den är.........

image569






rännande hit och dit...

Vi bara ränner i detta hus, igår till föräldrarna för att tvätta bilen, sedan tillbaks dit igen några timmar senare för att bli bjuden på jättegod middag där alla dragit sitt strå till stacken....pappa grillade fläskfilén, mammma gjorde sin underbara svampstuving och eva gjorde sina super klyft potatisar som ingen annan kan göra !!!  Och idag var det en resa dit på f.m för att ungarna skulle köra lite fyrhjuling samt gubben skulle kolla nå plintar att de sittar bra tills imorgon då mosters stuga skall börja resas...så spännande...och jag missar allt då jag jobbar :(

När vi kom till Kukkola steg  vi över tröskeln till färdigt kaffe och nybakade bullängder...SÅ gott!! Jag som inte lärt mig baka längder....och mamma som bara kan baka längder....konstigt.


image561

Flickorna far ikväll till Kukkola på övernattning....så är dom färdigt där tills imorgon......får se hur detta kommer att gå...... *flin*...skall mamma min orka med "barnvakteriet" under hela veckan eller måste jag föra dem på kollo någon annanstans...det återstår att se;)

image562

Ni vet väl att vi går mot mörkare tider...vill inte låta pessimistiskt, men visst låter det lite hemskt.....

image564

Sedan styrde vi kosan mot stan, till Emil och Sussi, Emil som fått jobb på annan ort känns så himlans roligt, jag blev så glad att jag började grina när jag hörde det för ett par veckor sedan !!  Så glad så ni kan inte ana hur det bubblade av glädje...tänk att han tog studentet i Juni och nu fått jobb inom det han är utbildad! Jobb i Happis fick han också men det var inget som hade men hans utbildning att göra så han tackade nej....och det företaget blev ruskigt besvikna. Men han gjorde HELT rätt.
Idag är det nog inte lika lätt för ungdomarna att komma ut i arbetslivet som det var när jag var ung..... (nu låter det som att jag är last-gammal ) men så var det, jag fick jobba hela tiden och alla mina skolkompisar också, men idag går så många rakt ut i arbetslivet efter skolan...och det måste vara tungt för dem.

image565

För övrigt min depression jag haft över att arbetet kallar på mig imorgon har börjat gå över...jag är glad att jag har ett jobb, jag har  vänt det negativa till det positiva :)

image566

Och till sist.......Denna fina katt har en kompis till mig målat !! 
Hon är en liten konstnär som kan det där med färger, måla, teckna, inredning m.m. Lite av hennes kunskap och förmåga skulle inte skada att man hade...men kanske jag är bra på nåta annat...det säga ju att alla är bra på något....men på vad har jag inte ännu kommit på *ler*.

hoppas ni orkade till slutet....blev en massa "gojja" IGEN !!!  Jag som hundratusen gånger bestämt att jag skall sluta skriva strunt på bloggen..