Regnet .......det bara droppar ner

Jag skulle ut och tvätta bilen i regnet men då fick jag inte på kranen, "nyckeln" bara slirar så då får det vara !!

Gubben är med min bror i Kalix  och leker så av honom får man inte hjälp.
Men det finns ett alternativ och det är att åka till mor och far och spola av bilen där, för den ser helt bedrövlig ut efter gårdagens sväng till stan, samtidigt skulle karln min bli förvånad över att JAG spolat av bilen och SETT att den är jätte skitig. Så vi får se om det blir gjort innan han kommer hem.......

På f.m idag så hade vi stads-besök ( Eira, Borås-mummu, Milla och Oskar) här en sväng och det var trevligt, jag tycker alla spontana besök blir så trevliga små avbrott i det vanliga, och jag fick mig färskt kaffe, jag hade bara fem minuter före tänkt att "äh jag ids inte brygga färskt kaffe till mig själv".

Nu har jag flera saker på min "Att göra lista" men jag vet inte vad jag skall ta itu med, allt är lika tråkigt.

Nu skall jag lämna över datorn till den äldre tösen, Ha en helt underbar Lördag idag gott folk !!!!!

Inspirationen....

....min inspiration har flygit sin väg .....Jag skulle behöva skriva ett personligt brev angående att söka ett jobb men VAD katten hittar man på om sig själv än allt det man INTE kan???  Och sedan VET jag att detta jobb tillsätts av en annan...men ansökan är ute och jag måste visa mitt intresse...hu vad trist....och ansöka går ut idag kl.24.00......

.....så istället har jag sysselsatt mig med annat....Sökt dessa söta underbara bilder som Anne G har i massor av
för det är mycket trevligare att Goggla sig fram till fina och roliga bilder

image553

image555

  

Ett litet smakprov av vad jag hittade. Nu skall jag gå och öppna mitt tomma Word dokument och se om inspiration finns där....man vet aldrig vart den tagit vägen.

sista dagen på semestern

Vad en vecka går fort, sista dagen på min veckas semester....det hade nästan varit bättre att jobba denna vecka då jag nu gruvar mig så in i bomben för hur jag skall ta mig upp på måndag morgon:(

Regn och åter regn......trist på ett sätt men jag tycker det är skönt  för då vilar jag/vi verkligen oss, och det är det jag behövt känner jag:)

Ha en bra fredag kära vänner !!!
Både till er som ger till er känna och ni som smyger er in utan att lämna spår efter sig;) Ha det bra!!

image552Ni glömmer väl inte dessa idag ???

Sovmorgon

Vet inte vad som hänt men Emmy sover ännu och Ebba och jag har stigit upp vid 9.00. Snacka om att flickorna har börjat sova på mornarna, jag som kunnat ställa klockan efter Ebba förrut, prick 5.50 har hon vaknat i alla år nästan.....

Skönt är det då jag har min veckas semester NU och då får jag sovmorgon själv, men hur skall det gå nästa vecka? Då kommer jag att var helt död av att stiga upp tidigt!! Och nästa vecka skall gubben vara borta på dagarna för att hjälpa moster så vi får nog anlita mormor hit varje morgon som väntar på att ungarna vaknar innan hon åker iväg med dem till "bygget".

Nu gnäller Ebba att; Mamma: Varför leker du ALDRIG affär med oss....det gör alltid farfar......hon tycker inog nte att jag skall sitta här så jag går och ser efter om det finns kaffe.
 
Ha en bra dag i det blöta vädret.....ser ut att det kan bli ljusare...vi får väl se.

image551

Semester !!!!

Jag har semester hela denna vecka och jag bara slappar !!  Underbart är det.

Jag hade tänkt lägga in bilder från helgen men kameran är inte hemma och då måste jag väl plita ner några rader ändå......Helgen gick i ätandets tecken, myggens tecken och barnen lekte:) Och midsommarstången kom upp i år också, bilder kommer......men när får vi se.....jag säger som Ebba sa när vi skulle åka hem sent på söndag kväll= Här vill jag stanna 500 veckor, jag fattar inte att jag kan gilla denna stuga så mycket!!!!!!!!!!

Gårdagen tillbringades i Luleå på Leos lekland med Eira och ungarna = helt suveränt.

Och idag har vi härmat våra härliga grannar och köpt parasoll och myggnät ,så ikväll har vi haft invigning av det, och lägligt så kom mamma och moster samt flickornas farmor och farfar:) så blev det kaffe där ute och det fungerade jätte bra !!!


Kommer bättre uppdate med bilder...kanske imorgon kväll.

Midsommar snart !!!

Trevlig midsommar önskar jag er alla !!!


Myggmedlet är inhandlat, maten och allt annat som skall med upp till stugan. Så nu är det bara en dags jobb kvar och sedan packning av bilen som gäller och sedan imorgon kväll brummar vi iväg till stugan där det kommer att finnas en hel del släktingar i olika åldrar samt en MASSA mygg misstänker jag. Vi har varit förskonade från dem i några år, men i år blir nog ett sådant år när det går åt massor av myggmedel. För brukar det vara mygg här i Karungi så brukar det vara MYCKET mera där :(    enda nackdelen med stugan.

I år blir det första gången en annan Karungibo kommer upp till stugan och tillika är det Emmys småkusin samt klasskompis så jag hoppas för hans skull att det inte blir SÅ mycket mygg att han blir skrämd.

Idag har vi varit till stan och handlat och jag tror att halva Happis var på Maxi samtidigt för så kändes det, och så hade vi en miniträff på Maxi flera av oss som skall till stugan :) 
I stan hade vi en liten dejt med Sussi och Emil också:) Och Emil har fått jobb och jag är så glad över det, för det är inom det han har läst. Ett annat jobberbjudande hade han också men detta som han tackade ja till är bättre !!!

Jag har föresten slagits i kväll!!!!  Helt förskräckligt var det.....................................................Blods-vite uppstod.
Men jag vann med långärmat på, kepsen på och myggmedel.
Det var jag ensam mot flera hundra elaka.................MYGG.

Ha en trevlig helg !!!

och några bilder från förra året, förhoppningsvis får ni nya bilder efter helgen.


27869-52
bild från midsommar vid grillplatsenMillas egen stugaMidsommarstången....men inte färdig på denna bildFärskpotatisen borstas till midsommar maten27869-5227869-51

En riktigt skön midsommar till er alla !!!!!!!!!!!

Rubrikslös

Jag har varit så seg och inte haft lust att sitta framför datorn här hemma alls den sista tiden, men nu tänkte jag passa på !!!  Jag har tagit en semesterdag idag och vi skulle till stan med flickorna för att handla då de säger att det går INTE ännu för de brukar se sommarmorgon på TV den här tiden..jahapp då tänkte jag att Ok se det då innan vi åker iväg. Jag har inte kommit ihåg att det börjat med sommar Tv på morgonen då de har sett de på fritis.

Annars har det varit som för flera av er, det har varit fullt upp de sista veckorna med aktiviteter, det har nästan känts som att jag måste titta i almanackan om jag har tid för att gå på dass för att sk...a *ler*.

Nu är det midsommar och inför det känner jag ingen stress, ändå blir vi mer folk än någonsin denna sommar uppe i stugan, men jag vet att det löser sig, allt blir bra, allt går på rutin så det skall bli super skoj....bara myggen håller sig borta då vi är mycket ute där.

På lördagen som varit har Emmy fyllt 9 År och jag har så svårt att fatta det, ni år det känn inte som att det är så länge sedan !!!  Vi hade folk som kom och for under hela lördagen och det var en lyckad dag då Emmy var mycket nöjd med dagen när den var till ända.
image550
Jag tänkte lägga in fler bilder men nu ville inte datorn samarbeta, vet inte vad det var för svammel.

Och på söndag var vi och kollade på teatern här i Byn !!!!  Gud vad duktiga de var, hel otroligt att de kommer ihåg så mycket repliker. Så roligt att se teater som är med lokala skådisar , enormt kul att se dem då de alla var så duktiga....och dera sexiga laxrosa trosor var bara för fina *ler*


I Stockholm....

...skulle jag INTE vilja bo !!!  Flera dagar då jag bara sett betong, asfalt och grått och grått och svettigt och varmt var det !!!  Nä usch nog vill jag bli en norrlänning för all framtid !!!
Och inte på tal om denna trafik då alla kör som galningar, flygtaxin som körde ut till flyget när vi skulle hem höll jag på att mörda när jag klev ur bilen , 150-160 km/h körde han , jag skrek, Kollegan B skrek och två karlar som var med var vitbleka och sa att nu är de RASISTER ....jag säger inte mer om hans ursprung, men han var inte klok denna taxichaffis, gjorde idiotomkörningar och jag trodde ärligt talat att vi kommer att dö i en bilkrasch på väg ut till Arlanda. För övrigt hade vi en bra måndag och tisdag där men gårdagen blev fiasko, föreläsaren var sjuk och vi fick missa en dag med en mycket duktig jurist som skulle ha gått igenom ny lagstiftning:( Men vi bokade om flyget och fick komme hem MYCKET tidigare än beräknat det var i alla fall positivt.

Idag var det skolavslutning för töserna och nu har de ännu nästa vecka kvar på fritids och sedan får de sex veckor ledigt, skall säkert bli skönt för dem:)

Nu skall jag gå och hänga tvätt och sedan slå på bastun!!

Kort sammanfattning

Helgen har varit hel-kul !!!  Först studentfirande hela fredagen,
Lördagen var det dags för lite fest-time på kyrkholmen och det var annourlunda och mycket skojigt. Och det bästa av allt var att min bror sov över här med Eira och de två minsta barnen och mamma och och moster ställde upp som barnvakter här hos oss medans vi for och roade oss !!!!

Idag har jag packat Stockholmsväskan ( den var för liten ...eller för mycket saker med!!!) och hjälpt Emmya fixa iordning sina prylar inför tältningen med skolan imorgon, så nu skall jag snart hoppa i duschen och senare börja göra en sista check inför morgondagen och min och Emmys "utflykter".

Lite bilder i oordning från helgen och jag hoppas det är Ok för dem jag ej frågat.

     


Ha en bra kommande vecka alla bloggare och ickebloggare !!! 

två dagar...ledigt

Studentfirnadet vi hade igår gick superbra, så skönt när det var fint väder då det underlättar allt en sådan dag då det kommer ganska mycket folk :)
Irina önskar att jag skulle lägga ut lite bilder idag från igårkväll men jag orkade inte börja med det nu då jag borde gå och tömma diskmaskinen, sätta på morgon kaffe och sedan skall jag be gubben vara chaufför till stan för lite inhandling av diverse produkter...
Men kanske det kommer bilder från gårdagen senare, vi får se, datortiden är så minimal nu förtiden, blir kanske bättre till hösten:)
Ha en bra hleg alla bloggare !!!  Och Tack Sussi för att du orkar gå in till var och en av oss för att önska trevlig helg !!!

sommar, ljuva sommar !!!!!

27869-537

Inte illa att vi får en ledig dag imorgon.


image538
Men jag har så MYCKET som borde fixas och vädret skulle bli fint imorgon vad jag förstår:(
Då passar det inte med inomhussysslor...så vi får se.
Men å andra sidan är det studentet på fredag för Emil och fikat blir här så det är bara att ta sig i kragen...kanske.
image539
Jag hade tänkt åka till Ica-Maxi sent ikväll, så där runt 21.00 snåret då jag trodde att de har sommaröppet till 22.00...men tji fick jag, de har ju bara öppet till 21.00. Jag tycker om att handla sent på sommaren, då det är så svalt som möjligt när man skall dra hem en massa kylvaror.
image540
Nästa vecka åker jag till Stockholm på kurs me kurt i tre dagar, och jag känner mig INTE motiverad, jo motiverad till själva kursen, men inte att resa så långt bort.
Jag håller tummarna för mig själv att jag kommer helskinnad hem, att flyget inte störtar eller att det inte blir nå anna tjall...som strejk, förseningar m.m.
Och Emmy som skall fara och sova borta med skolan precis just då !!!  Känns lite i mamma hjärtat att jag inte finns på närmare håll om det händer något, eller om hon rent av vill komma hem. Vem hämtar hem henne om jag är borta, Mikael kan inte lämna Ebba ensam hemma på natten, Mormor får man väl förvana......

image541
Morgondagen kommer i alla fall INTE att bestå i nationaldagsfirande,
Jag har inte börjat med någon sådan vana ännu.
 

söndag = städdag

Gårdagen tillbringades hela dagen i Kukkola och vi hade en bra dag där med en massa trevliga släktingar utom mamma för hon jobbade :(
Jag ids inte ens berätta vad jag gjort idag, det var så dö tråkigt och jobbigt *puh*

♥♥
Imorgon skall jag jobba åter igen och det blir en långa dag,
jag kommer hem på kvällen eller natten (hoppas INTE på natten).... får se hur länge det tar.
Vi är tre stycken områdeschefer som ordnat en trivselkväll åt "vår" personal och det blir bastu, badtunna, god mat och lite annat skoj. Men om det blir som JAG planerat så smiter jag iväg därifrån i hyfsad tid.
 ♥♥

Annars så tror jag att det blir en bloggpaus för mig ett tag....det känns som behövligt med blogg-semester och efter att jag pratade snabbt med grannen igår så är det sant som hon säger att man hinner mycket mer om man struntar lite i den här "burken".

 Så vi får väl se hur det blir den närmaste tiden.
Adjö!!!!!!!!


Fy vad jag är....

....orolig !!!!!  Ebba har gått på disco på skolan och jag fick INTE följa med, hm, skall inte mammorna med eller???!!  Hon for inte ensam utan med Emmy och I, men ändå........Jag oroar mig så snart traskar jag iväg i alla fall. Så snärt traskar jag dit ändå *LER STORT*

Nu är det redan helg och jag förmodar att det blir inte så mycket hushållssysslor gjort i helg heller, gubben skall "leka" med en grävmaskin i i Kukkola (han är där redan men fortsätter imorgon) och imorgon skall ungarna dit,
de har stämt träff med kusinerna och jag med deras mor, för min bror får jobba på med gubben min. 

 På tal om att det är fredag idag så har min almanacka tydligen bara måndagar och fredagar i almanackan och lördag och söndag för veckorna går så fort så jag hinner bara en bråkdel av det jag tänkt under veckorna och det är så både på jobbet och hemma.

På tal om något helt annat : idag sa min arbetskompis som sitter i samm rum, att du ser trött ut, mycket trött ut och jag svarade JA jag är det. Jag  steg upp två i natt av att jag hade världens sendrag i ena benet och det gav INTE med sig!! och sedan gick det inte att lägga sig för då satte det igång igen. har någon bra tips mot vad man skall göra mot detta, det har varit bra de senaste veckorna men nu har det startat igen denna förbannade sendrag som kommer så där smygandes om natten *GRRRRRRRRRRRR*

Ha det gött min vänner, nu kallar Discot på mig !!!!!!  Så nu går jag image536