Åtta saker om mig själv.

Jag har blivit utmand av Kajsa kavat och då måste jag göra detta ....tyvärr tog det bara lite tid. Bättre sent än aldrig.

1. Mitt favoritdjur är katt.
2. Ärtsoppa är min älsklings mat, men jag hatar salt, stekt strömming..... har hemskt traumatiskt barndomsminne om den maträtten, av lukten ....ryser vid blotta tanken.
3. Periodvis drömmer jag så mycket på nätterna och då kan jag drömma flera drömmar på en och samma natt och jag kommer ihåg dem, sedan har jag svårt att sära på vad som hänt i drömmarnas värld och vad som hänt i verkligheten.
4. Jag är inte gift.
5. Jag har världens sämta minne när det gäller att komma ihåg personers namn och att komma ihåg vilka de är och vad de sysslar med....jag kan möta en person på stan och människan hälsar glatt, jag hälsar vänligt tillbaka (om jag fattar att det var till mig man hälsade förstås) men vet inte vem människan är, vet bara att jag borde veta vem människan är.                 Det är hemskt, är det någon av er som förstår vad jag menar ???
6. En liten "häxa" bor inom mig...jag ser (vet) saker som skall ske......men bara ibland och inte på beställning. Har varit med om en hel del konstiga saker.
7. Jag är inte rädd för ratt dö, inte det minsta. Bara rädd för att behöva dö från mina barn medans de fortfarnade är små.......men för vad som händer sedan när vi dött, det är jag inte ett dugg rädd för.
8. Jag älskar att ta mig en lur på soffan, det är sååååååå skönt, men tyvärr händer det mycket sällan nuföritden på grund av tids bristen, när det är läge för det är klockan så mycket så då är det lika bra att knalla upp till sängen.

det var de åtta sakerna ....

Helg

Vi har varit på loppis !  Det är några duktiga människor som ordnat detta, och det var trevligt. Nu hoppas jag att den blir välbesökt och att de blir av med sina prylar. Jag tex köpte en till grej att hänga på utedasset i stugan och det kommer att bli så fint så.

Milla och Oskar leker med flickrona på vindan, gubben har åkt till moter för att låna gräsklippare med uppsamlaren och jag knycker mig några minuters tid framför datorn. Mina inlägg har varit så innehållsfattiga och korta sista tiden  då jag knappt har tillgång till datorn hemma på e.m och på kvällarna när den är ledig då är jag för trött.

Jag har köpt från hälskostaffären någon "dryck" = häxdryck som man skall bli piggare av....bara det att jag är så glömsk så jag glömmer att ta den hela tiden ,och på kvällen kan jag inte ta den för då kan jag väl inte sova tilll natten.

 Nu skal jag gå och fixa lunch till barnen sedan skall vi ringa efter moster så får hon komma och hämta oss för hon skalll ha lite tacco-partaj och då skall vi till stan och handla lite. Moster ara stugan klar och har flyttat in i den så vi hoppas att det blir en mild och fin höst så hon kan vara länge där innnan hon "flyttar" in till lägenheten i stan.
I e.m/kväll skall hon ordna en lite inflyttningsfest då barnen frågat efter det,så då fixar hon det idag, snällt va??!!

Igår var emmy och tre andra Karungi flickor och sjöng i Happis på Folkan, de var alla medverkande så duktiga!! Det var finska sånger och det var lite synd bara att det inte varvades med några svenska....Det var gruppen Jord som sjöng och spelade och det varvades med lokala förmågor.

Nu tog inspirationen slut för denna gång. Tack och hej.

Jippi !!!

27869-734Fredagsdansen ser ut så här !!

Kajsa !!  Du är en räddare i nöden.....TACK.

En trevlig helg önskar jag er alla.27869-733
p.s visst var det kallt i morse ???


Rensa, bra eller dåligt ?

Nu har jag rensat fööör mycket, visste väl det *ler*.
Ebba skall ha med sig hink till skolan idag för de skall plocka lingon...men då igår kväll var hinken borta, just den hinken som används till det ändamålet:(

När jag skulle söka fram den lilla hinken som flickorna brukar ha när de plockar bär är borta, puts väck, ingenstans i matkällaren fanns den.....vet att de rök hinkar i olika storlekar för ett tag sedan, men DEN hinken har jag brukat spara just för det ändamålet = bärplockning (flickorna).
Nå så kan det gå.

igår hann jag mig inte till "häxbrygd" affären och idag hinner jag knappast, men imorgon DÅ skall jag ta mig i kragen och fara in dit:)

Ha en bra dag !! 


image485

P.s snart är det jul igen :)

Måndag

27869-693

Denna hushållerska har jag tänkt anställa en vacker dag när jag blivit rik :)

27869-728


Jag tänkt koka mig en häxbrygd imorgon om jag hinner,
jag är så trött och har varit det nu i över en vecka, så trött att jag bara gäsapr dygnet runt.
och inte blir det bättre av att vi har haft natt-rally med minsta tösen i flera nätter.....hon sover skitdåligt,
hon har haft så mycket ont i magen sista tiden så jag blir tossig snart.
Allt skulle kännas bra( bättre)  om man skulle få sova en hel natt i ett sträck.
Sist det hände var när vi var i Bulgarien. Men då var också Ebbas kost mycket ensidig och variationsfattig= Vitt bröd, potatis och en gång torrt ris......

Så häxbrygden jag kokar mig imorgon består i av att jag skall ta mig en tur till hälsokost affären i Övertorneå för att se om det finns något mirakel medel som hjälper mot min trötta hjärna.

Om jag går i dvala och sover djupt och länge så vet ni var jag håller hus......

.........i sängen     zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

27869-729


Några hann inte se....

Tur att jag i förra inlägget blev förvandlad och blev en dansande indiankvinna :)

Men allt för många han såg sådant  som de inte skulle få se:(

Idag har vi varit till Catharina och där har vi doftat och klämt och känt på en hel massa ljus. För mycket ljus och dofter hade Maria med sig igen;) Och väl hos Catharina har jag och Eira skrattat mycket gott och insett att nu har vi ett mycket drygt jobb framför oss, vi tänker skaffa en duktig, hjälpsam karl till vår vän C. Har någon ett bra "ämne" ? Vi har en kandidat på lur......*hi,hi*

 Sedan for vi en snabbis och köpte inne-gympa skor till flickorna och nu är det redan kväller.....denna dag bara rusade iväg :)

kajsa !!  Mina 8 saker om mig själv kommer snrat....ge mig bara lite mer tid *blink*

Mest till Elli detta inlägg...... Obs redigerat nu !!!

Detta inlägg är till Ellli och lite till Eira....för du din rackare har knäppt ett foto som jag hittade i kameran när jag tömde den. Ni andra får ej tjuvkika!!  Och om ni gör det så då banne mig så KRÄVER jag att ni visar att ni varit in hit.

Det är några bloggar jag inte varit in på på flera veckor...känns det som.....bland annat grannen sussis...jag har haft tjorv att kunna logga in mig !!  Vill säga det så ni inte tror att jag är oförskämd...jag har bara inte varit in och läst. och just Sussis blogg finns det säkert massor av spännande läsning som jag skall ta itu med någon dag.....

Nu slutar alla utom Elli att titta, ha en bra lördag kväll ....eller söndag beroende på när ni läser detta.

Elli orkar du scrolla ner lite till..????
Vill ju inte att de andra tjuvtittar     ;)27869-725

Bastubad.....

27869-730
Ikväll beställde vi eldning av utebastu av pappa så nu har vi badat utebastu och fått smaka på Eva´sgoda likör.....den där som smakar som dumlekola....röd-blåa flaskan . Så nu skall jag börja dansa sol-dansen !!  Ni ser ju redan på bilden hur vacker jag är när jag kör den. Det är jag till höger.Jag har börjat härja i tv-rummet...ser ut som en bomb nu....inga gardiner och grejerna huller om buller och Emmy kräver att jag skall göra annat än städa imorgon....hon vill att vi skall till stan en sväng på ett uppdrag:(
Jag som vill härja klart och få upp några tavel lister m.m.

Kanske jag hinner en massa om jag börjar på morgonen.......vad tror ni??
Bäst jag går och söker inspirationen i Tv-rummet....för söker man inte den så kan man inte finna den!!!!
Regndans eller soldans ?!

27869-725

Den här stilen körde jag med igår och se vad som hände idag ...........


Nästan gång tar jag andra varianten

27869-726


Ha en bra dag gott folk :)


???!!!!!

Dagen började inte bra.....frick reda på idag en trist grej på jobbet, och sedan så fick jag sms om att gå och läsa en viss blogg ( L´s) herregud vad glad jag blev igen !!!  Tänk att det blir ännu fler kids till byn Så kul och häftigt att jag finner inga ord för det. Glad blev jag i all fall, jätteglad. Grattis än en gång om du läser detta !!!
Så nu får det vara hur pissigt det vill på jobbet.

27869-717
så en Cola-skål till er alla så här en tisdagkväll.


Inspiration ??

Jag har inspiration men känner mig lite hängig idag, vet ej om det beror på att magen inte varit iform sedan onsdag kväll. men nu är det ordning i magen igen och det känns toppen.

Gubben har i fredags stuckit till stugan med sin bror för att se att allt är ordningn innan vintern kommer och idag beräknas de komma hem, nice !  men vi har haft det lugnt ochs könt, vi flickor:) Jag har sytt gardiner till flickornas respektive rum, tvättmaskinen har snurrat dygnet runt och frysen har fyllts med fika då det har ekat tomt på den fronten, så våran helg hitills har gått i ett rasande tempo. Igår var vi även till stan en sväng för att föra "tuliaisa" till Emil och Sussi, Emil var och jobbade men Sussi var hemma och hade till och med bakat färsk tigerkaka till oss !
Igår skulle vi på kvällskaffe men Emmy tyckte vi kunde vara hemma och mysa istället och då gjorde vi det !!  Ibland behöver man lyssna på barnen och stanna hemma om de inte orkar flacka och fara:)

Imorgon börjar jobbet igen efter min långa semester en vecka och tre dagar !! och det är med blandade känslor, jag har en Låååång lista på jobbet som jag skrev redan innan jag for på semester så jag inte glömmer vad jag skall ta itu. Men då vet jag att första veckan kommer att gå superfort.....en tröst är det för mig.

Idga skall vi på Ikea en sväng, lite senare på e.m. Emmy har räknat sina finanser och jag gissar att hon köper sig någon lampa....hon älskar lampor...och har redan flera olika varianter i sitt rum...men hon menar att nu behöver hon en skrivbordslampa. Och vill hon köpa en sådan så är det Ok och bara bra att hon köper en sådan än godis för sina pengar.

nu skall jag gå och titta till ärtsoppan = för övrigt min favvo-mat, men övriga familjen avskyr det, men det gör inget då får jag desto mer:)

ha en fortsatt bra söndag

Bilder...orkar ni se mer ???

27869-72027869-719
Det var lång-grund härlig sandstrand, faktiskt  en av de bästa stränderna jag varit på , kanske Alcudias strand är lika bra....om jag minns rätt.


27869-717
Eira och Ebba har något gemensamt !!  De älskar coca-cola och lätt är det och veta om man behöver beställa dryck till dem. De bestämde även att de skall åka till "coca-cola fabriken" till landet västerut (USA) för att få se en amerikansk fabrik där det tillverkas cola....de har sina drömmar de två *ler*...men drömma kan man ju alltid ha, och skall man ha...för hux flux så vinner någon storvinsten ;)


27869-716
Här har ungarna gått och väckt upp "gamlingarna" som tagit sig en siesta.

27869-715
Denna borg var en mysig restaruang, vi satt uppe på taket och käkade.
På Eiras blogg såg man utsikten därifrån  (piratskeppet, som var en bar eller nå liknande) då hon hade en bild på sig och den var knäppt härifrån en kväll.

27869-714
Denna riddarborg hade rustningar därinne, mörka robusta trämöbler och allmänt mysigt var det. Den hade till och med en vallgrav med vatten runt hela borgen.

image721
Vårat hotell syns i bakgrunden på denna bild, hotellet hette Victoria.
Detta var första morgonen och då vaknade vi till regn, men tack och lova slutade det, och vi slapp regnet sedan, tja en natt regnade det men det stördes inte vi av, för då sov vi :)

image722
Här har flickorna blivit så fina i håret, det är inabakde flätor.

ännu är magen min orolig.......

27869-706
Milla och Ebba med sina ny väskor som de troget bar på när det inte var bad på schemat.


27869-705
Här i denna "tunna" åt vi supergod mat (matvrak som vi är ;) .....samma stekhus som grillade helstekta grisen....men vi åt inte av den grisen...men annat gott kött:)27869-703
badtjej som testar poolen
27869-702
Badbrudar27869-701
27869-70027869-699
Tur att det även fanns drinkar till Barnen och Eira som inte dricker staraker drycker än cola  *ler*

Men vänta Eira om 11år......då får vi det tufft *hi,hi*


mer bilder en anna dag eller senare.....vi får se.


Ha en bra fredag !!!

P.s kajsa...jag skall skriva de där åtta sakerna någon dag.

Tarmrensning

en snabbis om Sunny Beach och resan: Hotellet mycket bra, bra mat, vi har badaat varje dag, ungarna är nöjda och en hel del handlade vi (flickorna).

men på hemvägen igår från Kallax så började de jäsa och bubbla i min mage och sedan dess har jag ockuperat dasset här hemma, jag har inte ens kunnat gå ut och hämta in posten...för det är för långt från toan = dö-trist !!!

Emmy har sovit idag till kl 11.00  och har sluppit magont, men ebba vaknade tidigare för hon hade också lite småtaskigt i magen på förmidagen. Jag återkommer med mer bilder förhoppningsvis imorgon.

Sand mellan tårna

image697

image698
Denna åt vi inte av...

Äntligen....

image567


Nu äntligen får jag använda min snygga bikini !! 
Tur att jag sparat den hela sommaren då finns allt härligt glitter kvar och jag får var snyggast på stranden:)


Ha det gott mina vänner och ...ovänner om jag har någon, hoppas inte det, jag vet inte om det i alla fall.
Nu väntar vi på taxin = pappa!!
Bra med pappor;)

Nu ...

image655

Nu är det snart dags att vinka hejdå till er !!

Väskorna är packade...och mest plats tar handdukar, kräemr, schampo, balsam, duschcreme m.m.

Jag lämnar en hälsning tiller ALLA här för jag orkar inte ikväll kommentera alla era bloggar...

Och kanske jag hinner med en liteeeeen uppdate innan vi sticker imorgon , natti natti

Straff???

Vet ni vad orättvist det är...jag har varit och kollat vädret och det är 26 grader varmt imorgon i Bulgarien men på torsdag när vi är där, Då...då minnsan skall det bara vara 16 grader...fy bubblan vad trist. jag har spanat att det har legat närnare 25 en hel vecka men nu blir det ostadigt och kallt....kanske jag stannar hemma och ligger på soffan och viftar på tårna istället.jag var tungen att få gnälla av mig...jag hade tänkt skicka ett depp-sms om vädret till Eira idag från jobbet, men har ej hunnit, har inte hunnit med kaffe eller lunchrast ens...men jag är mycket glad att jag hunnit på toan i alla fall :)

Nu skall jag ut och ta bort min två amplar och en kruka!!  Så snabbt städar jag inför vintern ;)


Idag trotsar jag rubriken

snart dags för detta.......27869-687men första skall jag säga godnatt till er.

Emmy har varit på kalas och ebba fick följa med mommo och Eva på Ikea....och som hon längtat dit, hon sken som en sol när hon anlände hem igen !!  Tänk att ett flickebarn kan bli så överlycklig av att bara gå omkring där....den andra tjejen tycker bara det är jobbigt....

Jag orkar inte skriva nåt mer idag, min dag har bestått av en massa måsten saker, finns inget intressant att berätta. tex. haft med mig jobb från jobbet, som har hunnits till hälften *suck*, och sådant är emot mina principer också: Att ha med mig det hem, men ibland måste man bryta sina principer !!!

27869-686


så godnatt på er

Vilken lördag

Vi har rännt i Lueå hela dagen idag...och jag bestämde mig att jag åker inte dit fler gånger en lördag, men annars var det bra där !!
Men vad göra när man jobbar på vardagarna??men tänk att vi var tvungen att åka till Luleå för att få en middagsdejt med min bror och familj...när vi klev in på Biltema efter att ha "gort" centrala Luleå så hörde jeg en Osku-bosku som ropade efter oss....

Vi hittade en massa prylar till gubben och en del kläder till mig, och lite underkläder till barnen.
jag fick tex. ett par jenas som det var 70% rea på och de var jättesköna,
men jeans skulle jag inte köpa idag....hade inte det på min lista men ibland hittar man sådant man inte kan låta bli att köpa....de vara bara enkla blåa, men SÅ sköna så ni kan inte förstå ;)Jag har så mycket på min "göra" lista för tillfället så jag vet inte hur jag skall hinna med sakerna,
men nu fick jag stryka en sak för jag har klippt gubbens och pappas hår och det känns som att jag snaggar dem varannan vecka...jag vet inte vad de gör när de alltid påpekar att de har långt hår.

Imorgon är dagen fulltecknad som vanlig :)
Jag och Kajsa är KV, sedan skall ett barn föras på kalas, jag borde ta mig till stan och hälsa på en sväng och samtidigt göra ett ärende där...sedan borde jag stryka, börja titta vilka kläder som skall med på vår resa....och ja...tusen grejjer  är det nu!! Och då sätter jag mig här istället....fy skäms på mig.

Så skäll lite ni också på mig att jag skall göra det jag borde istället för att häcka här;)