lördag

Snacka om att jag skaffat mig tråk-jobb till mig själv idag (jag hade två andra grejjs på schemat)....jag hade planerat att baka och fylla frysen idag med diverse bakverk och så hade jag tänkt röja på gården som ser för jäv....g ut. Men det blev inget av det, för jag råkade dra ner en öppnad förpackning vispgrädde från översta hyllan i kylskåpet så det blev storsanering av kyl och kök då det såklart flög grädde överallt = Blä. Hela kylen har skrubbats från topp till tå, alla hyllor och allt som går att ta ut och löst är diskat och tvättat, det tog längre tid än jag tänkt mig. Så då fick allt annat vara.
Men klart lite tvätt av kläder och en sväng med snabeldraken och matlagning har så klart hunnits med...lördagarna har blivit lite trista nu förtiden,  de går till att städa och tvätta. Jag skall nog införa torsdag som städ och plockar dagen, vi gjorde så ett tag men det har runnit ut i sanden.


Emil har varit hit idag och mamma, pappa och moster och då blev det inte så trist ändå !!

Nu skall jag fara och föra Ebba som skall  iväg på pyjamas party och vi andra skall till stan på fika och gratta en vän till oss som fyllt år. får se om något blir gjort för mig av det som verkligen borde göras....får se, får se,

Håret är inte klippt...för det har inte varit den 3:e september ännu:(
Och jag håller på att kräkas över mitt hår, jag skall be frissan ta en rakappart och snagga mig så det blir tre millimeter kort !!!! Jag förstår inte hur jag skall orka vänt nu är det hela fyra dygn kvar tills det är dags.


bloggen dör....inte.....

känns som att bloggintresset är slut för mig, vet inte om det är riktigt hela sanningen men då jag så sällan hinner in hit då den brukar vara upptagen av andra då jag har tid/lust/ ork så märker jag att även abstinesen för bloggen faktiskt är borta ( nästan helt). Och det är både på gott och ont, eller det kan nog inte finnas nå ont i det mer än att jag inte läser och får reda på hur ni har det....Första veckan på skolan för flickorna verkar ha gått bra, på jobbet har jag haft det bra. Nu har den som jag vikarierat för kommit tillbaka till jobbet och jag har börjat och jobba på min egen tjänst som jag har, den är dock uppdelad på två olika arbetsområden och det är med spänning som jag får se hur detta kommer att fungera i framtiden...jag vet inte och ingen annan heller...men allt blir säkert bra. Nu har jag också i fredags fått mig ett "eget" kontor inget lånekontor så nu borde jag hinna städa ur det och fixa det så jag trivs där och får min prägel på det, för det är som en liten bomb där med alla möjliga kvarlämnade böcker, pärmar, pappershögar. Det är bara så att tiden inte finns till det under arbetstid så jag tänkte mig stanna kvar någon kväll eller fara dit någon helg för att röja ur, tror att det är värt det faktiskt *ler*.


Tiden till frissan sniglar sig fram....jag skall dit den 3:e september och jag var till frissan sist i början på Juni så nog är det mer än välbehövligt !!!  Hoppas bara att jag blir nöjd, jag skall nämligen prova en frissa som jag aldrig tidigare varit till och jag tycker det är lite jobbigt att byta frisör. Men jag hade tyvärr inget val då den förra flyttat över hundra mil bort. Men det blir säkert bra :) Om inte annat skönt ,för att vara ovårdad och se ut som ett troll i skallen är inte så kul.

måndagArmar uppåt sträck har jag hört skall vara bra för kroppen.
(Obs, se under armarna.....vad som döljer sig där )

Ett å två sätt igång *ler*
Vicka på foten är säkert bra motion det med :)


semestern lider mot sitt slut.

Nu är det två dagar kvar och sedan är det jobb igen som gäller...jag tycker faktiskt att det skall bli riktigt spännande att fara till jobbet på måndag då jag vet att det blir fullt ös från första stund :)
En liten summering av semestern är det har varit oerhört skönt med ledigt från jobb och för flickornas del är det skönt att de fått ledigt från fritids. Det bästa av allt är det känns som att vi haft en bra och välbehövlig vila från alla rutiner som annars finns i vår vardag. Vi har haft fullt ös hela semester, men inte på något negativt sätt utan det har bara varit postivt, denna sista vecka trodde jag att jag skall ha ångest över att semestern snart är slut, men icke sa nicke !!Under den gångna veckan har vi hunnit med en tripp till Luleå, hjälpt moster lite, hälsat på i Salmis, flickorna har haft kompisar på övernattning, det har varit kalas och diverse saker. Veckan har rusat iväg men det känns som en bra avslutning på semestern. Allt har bara flytit på så där oförskämt bra. Och jag tackar alla som vi umgått med på än det ena eller det andra sättet!

Enda som inte gått som det var tänkt är att jag ser bedrövlig ut i håret och det är långt, bångstyrigt och trist färg...allt på en gång. Och när det känns så där panikartat då vill jag så klart ha en tid NU, men jag fick en tid till en ny frissa (för mig) först den 3 september !! så nu är det spännande att se om jag orkar vänta på det datumet eller om jag tar saxen och börjar hugga själv i håret, det brukar ofta gå så, nästan alltid faktiskt. Men nu skall jag försöka stålsätta mig. Jag skall låtasas som att jag är så fin i håret *ler* , varje gång jag tittar mig i spegeln skall jag intala mig att: Åh så fin jag är i håret, inte alls långt och ovårdat ....jag hoppas detta hjälper mig från att ta saxen i handen och börja stöka runt i skallen. Ett annat alternativ är att be gubben gömma alla saxarna som finns i huset.
Tack Emil och Sussi för att jag slapp åka till stan för det absolut nödvändiga ärendet ;). Ni kom i rättan tid !!! Och sussi vad sägs om att du skulle behålla "eldflames" i håret *ler* ?  Nu hoppas jag er alla en trevlig helg för det skall jag ha ! 

och .......


långt inlägg

Jag har noll inspirtaion för att skriva blogg eller att läsa bloggar !!  Kanske det är för att jag har semester ??
och för att vi har haft fullt upp ??!
Ha det bra alla kära vänner ute i bloggvärlden, jag återkommer när jag har hittat inspirationen och latmasken flyttat.

Nu skall jag se vad tjejerna gör för vi har inte tid att sitta här och slöa ( jag här och flickorna framför tv:n) ;) vi har en hel del som står på dagens:att göra lista.


Jag börjar dagen med något jag "ramlade" över.......

Fantasi är viktigare än kunskap.


Man bör säga sanningen, men alla sanningar bör inte sägas.Måndag


Kallt var det i morse...jag hade nollställt termometern igår kväll och i morse kikade jag på den innan jag drog iväg till jobbet och det hade varit +1,8 grader som lägst under natten, så hösten är nog på gång.


Till jobbet kom jag tidigare än vanligt då jag var vaken tidigt och inte behövde föra några flickor till fritids och jag tänkte: Ja Bra då hinner jag få mycket gjort. Trodde jag ja....datan hade havererat tydligen (den bråkade i alla fall med mig) under de tre veckorna som jag haft ledigt.....Jag kunde logga in och komma in på mitt "skrivbord" men inte mer....jag kom inte åt nå mappar eller servrar eller nå andra saker....jag drog ramsor medans jag tog och drog ut alla kablar och stoppade in allt på nytt ifall det hade varit felet, och tur att jag var ensam allena på jobbet så ingen hörde hur "illa" jag lät, strax före sju började det att droppa in folk så då fick jag hålla tyst men å andra sidan hade jag avreagerat mig redan då. Datakillen kom förbi först efter lunch så det var tur att jag kunde låna kontoret bredvid då en tjej har semester ännu, men det är som inte samma sak att börja dra en massa papper och pärmar till någon annas kontor, man jobbar inte lika bra då. Nå strunt samma datan blev fixad vid eftermiddagskaffet så nu är den Ok igen, eller datan var det inte fel på utan switchen (heter det så?).

Att det är skönt att gå till jobbet när man vet att snart är det lite ledigt igen :)

Annars har jag inte hunnti med något vettigt idag, för när jag började tidigt var jag tvungen att jobba sent och kom hem först sju...det skall ju som ta ut sig med tiden. Men det var inte riktigt sant...jag jobbar in torsdagen.
Och börjar man sent får man sluta tidigt, visst är det så?? *ler*Flickorna är i Haparanda och sover över hos sina kusiner ikväll så det känns så tomt här hemma, jag är inte van att bägge två är borta samtidigt, Vi får väl se hur mamman( jag) i huset sover i natt då !!!...jag tippar på att det blir lite halvtaskigt.
Nå jag vet i alla fall att de är i goda händer och det känns bra för mamma-hjärtat.


Inlägget är (mest) till Eira

...ni andra fattar nog ändå ingenting.....*skratt*
Eira vad blir det om man plussar ihop

  med   ??????Jo man får


Till er andra : vi är bara lite halvgalna ibland jag och Eira !!

Hoppas ni haft en bra helg kära bloggare.Jag har haft en mycket bra helg, jag fått gjort en massa roliga saker (som att äta tårta) och tråkiga saker (som städa skåp och lådor med lakan och handdukar m.m.)

Nu skall jag gå och hjälpa Ebba med en grej, vi synes och höres

Fullt ös...

halvt medvetslös.......
nej så illa är det inte, men det har bara varit ont om tid här framför datorn. Denna vecka har flickorna haft teaterträningsläger och det var "grandfinal" med föreställning ikväll och det gick mycket bra för alla barnen. Tack till alla er som ko  och tittade på den. Jag har varit med dem där hela veckan då Ebbba vrit med och ledaren ville ha med en förälder om det är yngre barn och det var helt OK och passade bra att jag hade semester ännu denna vecka.

Men på måndag så ringer väckarklockan tidigt...mycket tidigt.....får se hur jag orkar med det !! Men det är bara för några dagar, sedan tar jag och fortsätter min semester några dagar till.