Hårt att vara i farten

Jag sitter här och väntar på att Emmy skall vakna, hon sover som en stock...var nyss och tittade om det går att få liv i henne, men icke. Emmy och hennes klass har varit iväg en sväng på en liten resa och när hon kom hem så var hon så trött så hon gick raka spåret till sängen. Och det händer inte ofta vill jag lova att den tjejen gåt självmant i säng....man undrar just vad de gjort på sin resa *ler*. Vi låg i sängen och pratade innan hon somnade och det verkade som att hon var nöjd med trippen i alla fall.

Jag har tagit kompledigt idag så att Emmy skulle få sova ut och sedan när hon vaknar så tänkte vi blåsa en snabbis till Ica och handla lite. Senare dag, när vi hinner (gubben visste inte när han kan sluta) skall vi till stugan och jag måste kanske gå och titta vad vi skall ta med oss.......Så det gör jag nu !!! 

Jag önskar er alla en trevlig helg !!!

27869-735


p.s Kajsa jag ringer dig om söndagen.....d.s

rosa blommor idag *ler*

några undrade vad som hände med sakerna i garderoben. En del ( typ gubbens gamla kepsar som sett sina bästa dagar) hamnade i en svart sopsäck, medans det mesta är sådan vi fakitskt använder så de sakerna har fått "nya hem" en del saker fick komma tillbaks till gaderoben efter att den "flyttat" ner till källaren (tack Emil för hjälpen).....men däremot har jag rensat källare och vinda idag, fick ihop 7 svarta sopsäckar, dock ganska små säckar. Men än är jag inte klar :)
i källaren har det samlats tex. gamla gummistövlar och annats skrot i fall att de skulle vara bra att ha kvar......

image879

Jag har en skrubb på vindan som jag inte stor-rensat ordentligt så den har jag börjat med och tänkte hinna klart innan v.20 och grovsoporna....men vi får se vad som händer och sker med det:)

image880

Annars har det varit dött på datafronten, stendött...inte själva datorn men jag har liksom inte haft lust till datan.

image881

Helgen har spenderats i dagarna två med trevliga människor god mat och en massa gotta som tårta, kladdkaka m.m.

image882


Nu skall jag kika in till er andra bloggare. hoppas nu jag hinner komma ikapp lite i läsandet:)

...

image876


Ljuset har återvänt och jag borde vara pigg och allert, men det känns nästan tvärtom att nu är jag tröttare än trött.
Förra gången jag hade så här tog jag mig en "hutt" Chi San varje morgon och det hjälpte mig, så det kanske är dags för den magiska drycken igen, så krafterna återvänder. Annars är det jobb, jobb, jobb och åter jobb känns det som. Men nästa vecka blir det lite extra ledigt då det är valborg på onsdag och fredagen som är en klämdag har jag ledigt från jobbet = Skönt !! så nu ser ser jag fram emot nästa vecka. Kanske att vi sticker en sväng till stugan då och ser om våren börjat komma dit upp ännu :)

image877

Jag har fått ett uppdrag att göra idag av min käre sambo och det är en tråkig syssla....tömma en garderob i hallen/köket som skall flyttas. Tråkigt för jag vet inte vart jag skall sätta alla pinalerna. Han pratade om att den skall vara tömd idag för han skall flytta den imorgon, nu är han i garaget och målar listerna ett varv till med lite vit färg, och jag satte mig här istället ...konstigt ;)

Nu kom han in, redan !!

Bäst att börja jobba *ler*

hej hopp !!

Det är söndag idag och veckan som varit har gått i ett rasande tempo.

Måndag-torsdag var det utbildning i stockholm, häslsade på kungen en snabbis när vi promenerade på måndagskvällen till Engelen för att se på kvällslivet :)

image872

Fredag var det jobb. Och där var det fullt ös när man varit borta fyra dagar.

Igår hade jag och flickorna en happis tur på schemat: vi åkte och hälsade på lilla Eddie (emils och sussis hund)  och så var vi och handlade på diverse ställen. Igår plockade jag och flickorna fram cyklarna, solade lite på altanen (och skottade bort lite snö), gubben tapeteserade köket och sedan kom Kukkola-laiset med bulla så fick vi pappas färsk-bakade bulla lagomt till körslaget :).......( Pappa bakar INTE bulla, men köper den....och frågar alltid flickorna: Vill ni ha nybakade bakelser, bakelsern är många gånger vanliga mariekex :)  )

Idag tog jag sovmorgon till 08.00 och det var så otroligt skönt, så jag hade gärna sovit ännu längre.....men det får bli nästa helg.

Söderut är det som Anki skrev lite mer vår.....blommor hittade jag att fotografera så klart......image873

image875

Nu skall jag ut en sväng innan jag skall in för att börja städa, måste börja röja då det är upp och ner här på grund av lite målning och tapetsering.

dygnets timmar....

Dygnets timmar räcker inte till för mig för tillfället....jag önskar att jag hade en si så där tre-fyra timmar extra per dygn !!  Känner ni så ibland?? eller är det bara jag som är allmänt sakteligen av mig så jag inte hinner med allt jag tänkt hinna med........*ler*Idag har ebba varit på två kalas, emmy haft huvudvärk från och till och småhängig ( jag håller tummarna att det inte blir något),  gubben målat och skrapat bort  tapet från väggarna och jag gjort massor av trista sysslor här hemma, trista att göra men skönt att få dem gjorda :) + att jag varit en supersnabbis till stan och handlat, men ingen Anki såg jag heller .....kanske du bara är där under veckorna?!
Vi har även hunnit med en kvällsvisit hos mamma och pappa samt eva  ikväll innan körslaget började.
Nu skall jag gå och läsa på inför morgondagen uppdrag jag och Kajsa har. Imorgon bär det även av till stan en sväng på 6-årskalas, Oskar blir stora pojken !!
Hit skall jag inte åka, vet inte ens vart det ligger.....
.......men ljuvligt såg det ut att vara på den stranden.....*drömmer mig bort*

Detta såg också ganska mysigt ut.

Som en Tiger i skallen ....*grrr*....

Ibland får man skylla sig själv. Jag var till Hedenäsets frisörskola i månadgs och jag kom ut därifrån som en randig tiger i skallen:;( .... jag har låtit dem klippa och färga mitt  tidigare och alltid blivt nöjd, men nu var det lite si och så där, men jag VET att de är elever som klipper och de måste ju ha "försökskaniner".....

Annars har jag jobbat som ett en liten blådåre, haft en grej som skulle bli klar till idag så nu har jag lite timmar att ta igen, och det känns bra att kunna ta lite ledigt när man behöver eller känner för det.  Så nu skall jag vila upp mig mentalt några dagar, har ju världens enkalste jobb för kroppen men knoppen får jobba desto hårdare vissa dagar/vissa veckor.
Nästa måndag åker jag till huvudstaden för att förhoppningsvis komma hem ( läs till jobbet) med ny kunskap. Jag blir borta ända till torsdagkväll...hur det nu skall gå???!!!, jag brukar få världens norrlandshemlängtan efter 24 timmar i Stockholm, det är som inte min grej att vara där. Och sedna är jag lite orolig över hur det skall gå att flyga med mina halv-krassliga öron. På tal om öronen så har jag i alla fall fått brev från Sunderbyn idag att min remiss är mottagen  så kanske jag får mig en tid dit snart, jag hoppas, för detta är lite väl långvarigt.

idag har jag på lunchen varit och köpt en tunika och en topp/tunika (nå mellanting) och belv faktiskt nöjd, jag är alltid likadan, handlar aldrig åt mig själv och sedan när jag skall åka bort så kommer jag på i sista stunden; Hjälp jag har ingenting att sätta på mig. Jag vet inte varför jag inte kan köpa mig någonting då och då ,och inte alltid gå omkring i samma trasor.

image870

Rensa

Vad jag blev rensa sugen...när jag läste Ankis blogg !! Hit skulle man behöva beställa en lastbil som fraktar bort en hel del....skrot som gömmer sig från vindan till källaren, inte på tal om vad som finns i de fyra röda extra byggnaderna vi har på gården! nå lekstugan där finns bara flickornas saker...men de övriga *hurv*.

image868

Helgen har gått i målandets tecken, kökstaket får sig en omgång, två varv har vi målat, igår grundades det och idag ett lager täckfärg. Ett lager till måste taket målas (minst ett lager till).  Det blir så ljust med vit färg när vi haft furutak. Eller det har vi fortfarande men det blir vitt !!
Hela köket och "inre" hallen är tömd på saker och då tänkte vi att det är lika bra att tapetsera om också! vi hade inte tänkt göra det men när man tog ned alla ravlor och bar ut alla möbler i fredags så såg man att det var dags, och nu när taket blivit vitt så ser man verkligen att det är dags. Men som sagt de har endast suttit på väggen i drygt 20 år och gubben tycker de är som nya !!

27869-869'

Så mycket mer har vi inte hunnit med, jo hälsa på Emils och Sussi lilla hund, (Eddie)  den var liten, mindre än vår minsta katt !!!!  men den vågar man inte hålla i för om man tappar den så dräper man den väl eller åtminstonen går benen utav, men söt var den, super söt. Den ryms nästan i fickan på min jacka så risken finns att jag plockar med mig Eddie hem nästa gång *ler*.


 

Nu slog den hemska blogg-torkan till.

Fullt ös...

...halvt medvetslös.

Inte så illa men vi har fullt upp !!

Ha en bra vecka kära vänner.

Olika skyltar....

image862

pissa????!!!!!!!


Jag sökte en helt annan sak på nätet och då hittade jag en sida med lite olika skyltar och diverse bilder.image863

image864

image865

image866

image867
Detta är från en Thailändsk toalett !!Ha det bra allihopa.

.


image861


Vågar ni låta bli att adoptera denna fé till er blogg??? Läs texten en gång till om ni inte läste ordentligt.♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Vad trist det varit på blogg-fronten när det körts uppdatering, men det var säkert nödvändigt eller bra i alla fall :)
Hur gjorde man FÖRR i tiden, när man inte hade dator och en blogg ????!!!! *småler*


                                                                  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 Vilken bra dag jag haft idag på jobbet, den har varit helt underbar på riktigt !! jag och min arbetskamrat ansåg båda två att idag har vi fått de bästa "kickar" man kan få....och sådant gör en så laddad att man gärna ger järnet och kör 110 %. Roligt med sådana dagar man blir så själaglad.


  Fast morgonen började inte bra, jag fick inte ut bilen från garaget (garagesportenslås hade hakat upp sig ) !! 
........och jag som skulle köra ensam idag för att hon som jag samåker med hade annat inbokat på e.m och skulle inte vara i Ö-tå på e.m överhuvudtaget. Snabbt som ögat ringde jag pappa och han kom, men inte heller han fick upp stora garagedörren, men som tur var kunde arbetskompisen avboka sina grejs på e.m och så plockade hon upp mig i alla fall....slutet gott med andra ord. Det är bara så trist när dagen börjar fel....men som vi sa att när arbetsdagen slutade bra så var det nog meningen att dörren skulle bråka *ler*
                                                                       ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Och så har jag hunnti till farbror doktorn idag, fjärde gången på två månader så nu är jag spyless mina öron. Vill någon ha dem så får ni gärna ta dem, för ett dygn eller så går också bra ;)


image861

Jag fattar inte varför alla hjärtan hamnar huller om buller på bloggen ,när jag publicerat det jag skrivit, samma med texten, den kommer inte som det ser ut INNAN jag publicerar....skumt.....kanske inte allt fungerar som det skall ännu....vem vet ? Inte jag i alla fall, eller kanske det rent ut av bara är för mig det ser kumt.
Tja, strunt samma!  tack och godnatt