Hittade bilder.....

27869-504

denna bild är från 2004 och det är på foton man ser att barnen växer.....

27869-503

och min lilla Ebba är inte så liten mer....är det månne så att ens minsting är alltid liten oavsett hur gammal barnet blir....

Mina erfarenheter säger mig det, så jag skall försöka behandla Eba som den hon är och inte göra henne mindre än vad hon är!!!  Det var väl klokt sagt :)

Glad Valborg till er alla!!  Vi skall inte fira Valoborg på hemmaplan men inte så långt bort heller, vi skall om ett tag börja bege oss mot Happis .....får bara inte glömma att ta med korven.

image505

Fortsättning följer----

fortsättning  på historien av rensandet från igår...jag rensar också i smyg det mesta och knyter ihop påsarna så då ids inte skrotsamlaren gå igenom allt *ler*...men igår var det så att jag hann inte rensa tidigare under veckan allt som skulle rensas.
Så så här gick en episod:...skrotsamlaren frågar vad jag behöver rensa mera: Då svarade jag skotergaraget ...där finns gamla plastkrukor som är TRASIGA m.m., då säger skrotsmalaren att han har varit dit nyss och rensat med Ebba och de anser att det är bra grejer där...jag går dit och fyller två säckar: med observera TRASIGA prylar, gammal glassbyttor, blomkrukor, allt  var trasiga prylar!!!  I källaren gick det likadant....jag går ner, och en kommer efter och skrotsamlaren plockade upp från säcken och ja, då var Åskmolnet igång  %#"&*

Idag skall jag väl ta fram en säck och börja fylla den igen med gamla målarkläder och skrotkläder som sparats i källaren...finns TRAVAR av sådant för en skrotsamlare tycker att det är bra att ha!!! Men inte hur mycket som helst ??!!  Ni håller väl med mig nu.!!!  Jag passar på då det bara är flickor hemma i huset idag på dagen i alla fall !!

Sedan skall vi till stan på e.m till min moster och förena nytta med nöje :)

Ha en bra dag med korv och eld och ja vad nu som hör till Valborg !!!

image502

Nu är det avklarat...

Deklarationen alltså !!  Nu är det gjort...varför sparar jag alltid den till de sista dagarna??!! Är det bara jag som är funtad så här?? Det var inte mycket det blir till avdrag för resorna till jobbet...*suck*...min förhoppning var att det skulle ha blivit lite mer...

Ny dag i dag och det andra var avklarat igår !! Japp en del har frågat, Ja jag fyllde år igår och nu är det också avklarat  för denna gång och ja jag fick tårta (men den fick jag baka sjäv såklart),blommor och presenter, jag tycker bara att det är så ONÖDIGT och så svammligt att fira vuxna människor ...men, men...ungarna skulle få spader om ingen tårta gjordes!! Men jag måste erkänna att det var trevligt igår..folk mest hela dan. och trevligt att att då blir det att man träffas och umgås, tar sig tid vill jag väl säga, för idagens samhälle är det som det är med tiden, bristvara av tid.

Snart skall jag knäppa på bastun för att tvaga bort skiten inför träffen med Kajsa, kan ju inte fara och sitta bredvid någon och lukta Urk. 

Sedan skall jag  börja fylla svarta sopsäckar efter 12.30 idag !!! Det är grovsopor i morgon om någon har missat det !!  Jag har dock en karl som vill spara all skrot ...så jag plockar väl i och han plockar ur säckarna ...och jag kokar av ilksa...så om det är ett åskmoln på våran gård så är det bara JAG :)

Ha en bra söndag för det skall jag ha.

Jag och blom-bilder...

image494

Jag kunde bara inte låta att knycka lite lite bilder från webbben och så klart blev det blommor som råkade hamna här.

Mina proppar håller på att brinna för mig nu så jag var tvungen att gå hit och räkna till hundra *ler*

image497

image498

image499

image500

image501

Hejsvejs!!

Wow Lördag !!

Vad härligt att vakna till så fint väder. Jag var dock dödstrött i morse och hade kunnat sova hur länge som helst men det var bara vackert att stiga upp när Ebba inte orkade sova mer...då gubben jobbar idag och har åkt iväg innan någon i huset vaknade.

Idag har vi inte planerat dagen mer än att jag kanske skall slänga ihop mockarutor då det är Ebbas favoritfika.

Huvvaligen när jag började tänka på ett oväder med åska en gång i barndomstider...sofia skrev om det i förra inlägget som en kommentar och jag hade helt förträngt den gången...nästan..Nu i vuxen ålder tycker jag om åska om jag får vara inomhus men då DEN gången var det obehagligt...men det kanske var för att man var barn som man var rädd??!!

Och till er om inte vet om blogg statistik tex. Sofia man ser antalet unika besökare och antalet besökare på bloggen...och ibland går man flera gånger in på en och samma dag och då stiger beöksanatalet...medans unika besökare menas att av dina flera besök på en dag räknas bara ett. Och nog blir man nyfiken ibland när det kan vara massor av unika besökare !!!Kaffet väntar på mig !!  Ha en bra dag!!


Ledig dag !!!

image487

Ledig dag från jobbet men o-ledig dag annars !!  Kan man ha det så ?? Jag har två utvecklingssamtal idag ett kl10.30 och ett kl13.00 och här emellan skall det röjas upp lite....snacka om att jag saknar studietiden och nattjobbs tiden för då förföll det inte lika mycket...men det är BARA det jag saknar annars så trivs jag så förbenat bra på mitt jobb så jag måste få säga det alltid då och då !!!  Jag är så glad för vikariatet jag har i ö-tå!!

Igår kväll var fam. Taipaleensuu från J-gatan hit *trevligt*..och de har lovat att de kommer snart igen :)
 Man märker att det är ljust på kvällarna och vår....för nu ids vi själva och andra vara mer i farten på kvällarna. Under vintern är det ingen ork och lust till att fara på kvällarna någonstans.

Nu skall jag gå och städa dasset och ladda om tvättmaskinen...jag skulle ju vara Effektiv idag.....jag har en LÅNG lista på saker som jag skall ha gjort innan kvällen !!!

Ha en bra dag kära vänner.....till och med er tjuvläsare önskar jag en bra dag !!!  igår var det MÅNGA unika besökare men inga spår lämnat efter er...så det skulle vara trevligt med lite spår efter er....jag sätter huvet på sne och säger snälla....vilka blir ni idag ???

Dagens väder!!

Visst är dagens väder UNDEBART !!!!

Så skönt där ute, synd bara att det är så förbaskat blött på bakgården, men  vi får skylla oss själva då det pressas av skotern under vintern.
image486

En lapp till...

En lapp i brevlådan idag också...men jag hann inte läsa den innan Emmy tog den och kutade till Elli med den...hon menade att NU får det vara nog!! Hon menade att skolan kanske känner igen handstilen.....Nå jag har mina misstankar och idag var det ingen bild men det är bara det att Ebba blir så UPPRÖRD att hon SKAKAR när man skriver svordommar och så!!!

Nå till nå annat!! Dagarna rusar iväg och våren är här med stormsteg !!!  På jobbet är det fullt upp och mycket att göra...Men det är väl därför man får lön ???  För att man skall göra någonting menar jag. Idag har jag varit till byn Ylinenjärvi i tjänsten och fy vilken lerig väg det var...nu är bilen så skitig ,och gubben får väl krupp när han kommer hem när jag inte ställde mig och spola av den på en gång!!!  men det får bli imorgon om han inte gör det själv ikväll :) *hi,hi*

Nu ropade Ebba: När skall vi gå isäng?? så det är bäst att gå och säga godnatt då hon redan har duschat och har pyjamasen på sig....hon är mycket trött på veckorna, hon är säkert inte van vid långa fritidsdagar hela veckorna mest.

Adjöss!!

Har någon sett detta tidgare eller nåt liknande??

Jag skulle gärna vilja höra med er andra Karungibor om ni känner igen denna handstil eller det som är ritat. Om någon känner igen detta så vore jag tacksam för att ni berättar det.

Tillägg: Ja vi hade detta i brevlådan och flickorna blev inte glada.....det blev ledsna miner och frågor om varför någon gör så....Emmy berättade att hon sett någon rita det kolsvarta men hon kom inte ihåg vem det var. För att hon bara sett det i förbifarten under fritids sa hon, och att hon inte tänkte på det då hon bara såg det svarta.
image491image492image493

Veckan lider mot sitt slut....


    

Kan ni tänka er att sommaren är snart här??!!  Idag fick jag mig en sådan där aha-upplevelse och tankeställare om att sommaren är snart här = Jippi!!!  och tankar på att det blir att jobba denna sommar också, det är det som är nackdelen med att vara vikarie, men det är kul att få jobba med det man läst till så jag klagar INTE och sedan skall jag ta mig någon strödag semester någon dag när verksamheten tillåter det :)
    
Jag längtar till sommaren då jag får fota mer blombilder!!  knasiga jag som älskar att fota dessa blommor.... det kanske är för att kunna njuta av dem även på vintern och för att kunna titta på lite foton och drömma sig till sommaren. Nå nu är det inte länge kvar!!  Synd bara att vår sommar är så fruktansvärt kort...tänk hur lå¨ng tid vi har höst- vinter - vår !!! 3 månader av 12 är sommar och 9 månader av året är det inte sommar. Men man får se även detta från det positiva på det sättet: att det man har lite av, njuter man desto mer av under den tid det varar 8 I dett fall sommaren) !!!!

Nu blev det helknäppt allt jag skrev men ha en bra vecka om det blir lite stillastående här på bloggen under veckan igen...
  

Ebba....

image478

Igår fick Ebba sina nya glasögon och idag var hon till frissan och klippte bort sin långa pannlugg som hon inte ville ha kvar när hon fick reda på att hon får glasögon ( Och vem blev  glad för det ????  Jo jag...jag har tyckt att det ser så slarvigt ut när den varit lång/halvlång, men jag har inte fått klippa den) Så jag snabbade mig och beställde tid till frissan, så idag var det frissa besök på schemat.

Gårdagen var Ebba så lycklig när hon såg allt möjligt som hon inte sett förrut när man är ute och åker bil....och vad mamma hjärtat värkte av glädje av att se hur glad HON blev !!! Och inte på tal om idag då såg hon tranor, svanar, gäss, finska sidan , hus ja allt möjligt som hon inte sett tidigare.

Efter förmiddagens besök hos frissan och hos moster så har vi haft folk i olika omgångar här hela dagen, vissa  dagar är det så att ingen kommer och sedan en annan dag så avlöser folket varandra.

Imorgon skall jag göra INGENTING, jag har beställt sovmorgon men hur det blir med det får vi se. Hela veckan har jag vaknat vid fyra på morgonen och legat klarvaken och inte kunnat somna om, och sedan när klockan börjat närma sig kvart i sex och man skall stiga upp så DÅ har sömnen kommit sig smygande IGEN !!  alltså sömnen bråkar med mig och jag vet inte varför.....
 

Tjingeling !!

hej å hå!!

Jobba, äta, sova det är så det är för tillfället...men nu är det bara en jobb dag kvar innan HELG!!

Hej hopp och trevlig fredag till er alla:)

Hej på er !!

27869-476

Måndag IGEN !!!  Och kul är det för då får man åka till jobbet *hi,hi*.
Jag älskar att vara hemma och skulle kunna vara hemma för alltid, men när jag väl kommer till jobbet så glömmer jag nästan bort att fara hem samt att dagarna bara RUSAR iväg...så nog trivs jag på jobbet när jag väl tar mig dit:)

Hoppas ni alla haft en bra måndag för det har jag haft !! Maten var färdig när jag kom hem och flickorna och två kompisar härjar runt så jag fick egen dator tid !!!  Nu, Denna tid, inte illa !!

♥♥♥


Snart sommar då....!!

27869-474


Idag har det varit värre fint väder !!! Idag har vi varit till stan och beställt Ebbas glasögon och om en vecka så skall hennes nya värld öppna sig förhoppningsvis. Läkaren menade att det kommer att vara en ny värld hon upptäcker när hon får glasögonen och hon VÄNTAR så på dem själv !!  och det är ett gott tecken, fast jag förbereder mig på att det kan bli jobbigt också i början för henne att ha på sig dem.

Sedan bar det av mot mormor i Kukkola och där blev flickorna kvar och jag for bara hem och tömde matkassarna och sedan for jag också tillbaks dit och tillbringade några sköna timmar där. Moster hann komma dit och pappa kom hem från stugan samt gubben kom dit på kaffe....med skoter så klart....han menade att det var  en av de sista chanserna att få köra innan sommaren kommer.
Sedan bar det av hemåt mot taccos och kaffegäst som kom så där olägligt när jag lagt mig på soffan :(,
men jag LÅG kvar, orkade bara INTE stiga upp, men efter fem minuter studsade jag upp !! Inte kan man ligga på soffan med folk i huset :)Nu funderar jag på hur man skall få barna att gå och sova i mer vanlig tid....ju äldre de blir ju mer blir det förflyttningar på dygnet för dem...huvvaligen hur skall det bli när de blir ton-åringar ??!!
Nu sover de och det var protester vill jag lova när det var prat om sängående,
men inte konstigt de har sovit till 8.45.....första påsklovet i historien som det hänt att bägge sovit så länge.

27869-469
Och till nå helt annat och ointressant så klart som vanligt, men måste bara få skriva av sig, vet ju aldrig när det blir nästa gång, då det är lite eller ja, ja MYCKET ojämnt med mitt bloggande !!!


Ser ni att de fanns rejält med snö uppe i stugan i påskas, och snön lär ligga kvar där än ett tag, för där fanns mer snö än vad här funnits på hela vintern !!Framskottning....

image453
Här har gubben fått börja jobba....brunnen måste skottas fram, vatten måste vi ha!!

Påskris

27869-461
Bra med påskaris som finns kavr året om, bara att sätta dit fjädrarna när påsken kommit, dock inte jag som sattit dem utan Ada´s mamma Ammi.

Ada ute och flyger

27869-457
Denna tjej är en släkting till oss som är på väg att ta sig en flygtur ser det ut dom !!

Blåkulle gummorna

27869-462

Påsk-kärringarna från blåkulla hittade ända till Muonionalusta, inte illa tycker jag

denn panna användes flitigt

27869-458
Att kaffet smakar bra när man kokar det ute :)

Lite bilder

27869-473Här äts det hamburgare som Herr Westerberg grillat, för övrigt en super kock som stått för mycket av matlagningen ute i det fria, bla. Grilade hamburgare , Suovas tillsammans med stekpanne bröd, kycklingfileer m.m Snacka om att Murikkan är ett bra hjälpmedel!!
27869-470Här är morfar (min pappa) som kom på söndag morgon upp till stugan.

27869-469
Uffe med sista burgaren, glömde knäppa kort när han jobbade på med alla plus alla bröden.

För övrigt när jag skall aldda upp fler bilder så aär datorn knäpp, jag fäår dem bara en och en i varje inlägg, så jag fortsätter väl så med några bilder från i påskas.

Nu har jag hittat tillbaks

Påsken har varit SUPER Härlig med full vinter och strålande sol. Jag hade tänkt förgylla inlägget med en massa bilder men det är så segt när det är kväll här på bloggen så det får väl komma lite senare...till helgen kanske.

Men påsken har bestått av utevistelse HELA dagarna då vädret har varit toppen uppe i lappmarkerna. Vi har gått ut strax efter 9.00 och tillbringat hela dagarna ute. Vi har haft en super kock från Luleå med oss och han har agerat grillmästare på dagarna....kul med dessa släktingar är att vi träffas alltid mest uppe i stugan, långt borta...men vanligtvis när vi har närmare tillvarandra, då blir det inte lika ofta:(

Vi kom hem på måndag kväll och då i samma veva åkte flickorna till farmor och farfar för övernattning då jag och gubben jobbade igår, sedan kom flickorna hem igår efter att vi slutade våra respektive jobb och idag åkte vi till Sunderbyn med Ebba och sedan har vi tillbringat hela dagen I Luelå. Och sedan när vi kom från Luleå så for vi till farmor och farfar igen!!! För att föra flickorna dit på en övernattning i natt då jag o gubben jobbar imorgon, men på fredag är jag ledig :)

Jag har nämnt för er att Ebba har dålig syn, och den är dålig ! Hon ser översta raden...så det finns tio rader hon INTE ser på bokstvstavlan..men på fredag åker vi och tittar på bågar och sedan om någon vecka så skall hon förhoppningsvis få se världen lite bättre igen...men riktigt lätt att få detta justerat är det inte....enligt läkaren.
Men bättre blir det i alla fall :)

Så nu är jag tebaks här i blogga4rnas värld !!  Men jag har så MYCKET att läsa ikapp så jag hinner inte lämna kommentarer till er alla. Och sedan är det ett till "problemas" här hemma nu förtiden...vi är TVÅ vuxna som vill sitta framför datorn om kvällarna men vi har bara en dator som fungerar till detta:( Förr hade jag ju fördelen att kunna blogga på dagarna.

Bilder kommer, jag lovar, men jag försöker någon dag när det inte är lika segt !!!

Men den här kan jag i alla fall visa er...för en gång skull råkade jag fastna i kameran....måste vara nå fel då det är jag som brukar vara bakom kameran..

image455

Trevlig helg tiller alla!!

image452

Påsk-kärringen från detta hus flyger snart iväg norrut och jag vill önska er alla en skön, mysig och solig påsk.


Tjuvstart på påskhälsning

image450

Jag tänkte skicka en påskhälsning till er alla om jag inte ids eller hinner önska er TREVLIG PÅSK !!!

image451

Det var andra påskbilder jag hade tänkt ladda upp men datorn är SÅÅÅÅÅ SEEEEG att jag får spunk.

Här i huset räknas dagarna tills vi får åka till stugan för lite semester, stugan är en av få platser där jag verkligen kopplar av och laddar mina batterier. Tyvärr blir det inte så långvarig vistelse där då Mikael jobbar på torsdagen....men det kan inte hjälpas. Fyra nätter hinner vi tillbringa där och det är bättre än ingenting.

Ikväll berättade Ebba om Linda och jag säger: Stackars dig !!!  Krya på dig !!

Och till er andra önskar jag : hoppas ni får en riktigt skön, mysig och avkopplande påskhelg !!!...om jag inte ger livstecken före vi sticker till stugan

Helgen finito för denna gång....

Helgen tog slut i ett ögonblick.
Men vad gör det, snart är det påsk och då blir det ledighet igen.

Jag hittade denna dikt på nätet......jag sökte något helt annat men trillade över den och den säger så mycket.

Det går en genom tiden en säregen fläkt,
en sjukdom som allmänt benämnes jäkt.
Och bannlyst är stunden av ro och av frid.
Man hör bara ständigt: Jag har inte tid.

Du äger kanhända en sjuklig vän,
det sista besöket var länge sen.
Du säger en ursäkt, blir öm och bid,
men tröstar dig med: Jag har inte tid.

Kanske har Du en mor, som är gammal nu,
vars enda ljuspunkt är Du.
Att glömma henne, är Du på glid?
Ditt samvete kvävs med: Jag har inte tid.

Så lever Du livet i stora drag,
hur skall jag hinna allt idag?
Jäktet förvandlar Ditt liv till en inre strid.
Din slogan har blivit: Jag har inte tid.

Men när man har levt Ditt antal år.
När döden på tröskeln står.
När man Dig kallar fån livets id,
Skall du då svara: Jag har inte tid......


Skrivet av: Torsten Palmkvist.

I dagens samhälle när vi lever i en tidsålder då "tiden" är en bristvara för många av oss så ger  säkert denna dikt en tankeställare till fler än mig.....

27869-448


Syndens dag *skratt*


image449


Söndag idag och då skall man inte städa men vad gör man då man har Karungis skitigaste köksgolv...jo man kastar ut mattorna och skurar !!  Nu väntar jag på att det skall torka helt torrt. Och förresten hos mig städar man vilken dag på veckan som helst...huvvaligen tänk förr i tiden om städlusten inföll på en söndag....då fick man INTE städa i vissa hem!!!

♥♥♥
Stora tjejen kolla Tv och Ebba leker med Oskar på vinden så då passar jag på att gå frmaför datan en supersnabbis.

Ha en bra sönadg!!!
Vi skall iväg till kyrkan då barnen skall sjunga där och senare på eftermiddagen skall vi iväg på kalas så vår dag är planerad.....