Skolstarten....

Nu har skolan börjat för mig igen, och snacka om att jag inte är på hugget riktigt.
Denna sommar har jag haft så kul och lärorikt sommarjobb så jag vill inte börja med skolan igen....jag vill JOBBA!!!!
Det gör inget att jag jobbat hela sommaren då det varit så super, duper kul.
Nå tio dagar jobb kvar och sedan är det slut för denna gång i Ö-tå. Och om tio dagar skall min första inlämningsuppgift lämnas in...hur det nu skall gå.......

Nu till annat: Stackars er + era barn som drabbats av den förskräkliga "datasjukan" som smittar vi Internet.
                       med förkylning, huvudvärk m.m.
                        Glädjens er som drabbats av "rensar-viruset".

Vi kanske "läses"på bloggen...elller vad skall man kalla det??? Jag kan inte skriva synes....

nu hägrar sängen och en bok.


?????

Vad göra åt "skalletorkan"????...................inget hänt...............

Jo började läsa en bra bok igår kväll, jag väntar att det blir kväll och att ungarna sover så att jag får ta boken och fortsätta läsa i lugn och ro.......

Igår på dan har vi varit i Kukkola hela dagen och tittat på "skrot", stort hus och stort magasin = Mycket onödigt bråte och även nödvändigt bråte. Mikael och Emil fick mycket gjort, det har funnits merca bil-delar i gross och parti i magasinet, men nu är det rensat bort en del. SKÖNT, inte kul att VI fyller mina föräldrars utrymmen med vårt skrot. 
Jag skulle vilja börja rensa vindan hos mor och far då det finns lite för mycket  prylar där....men jag insåg att jag och min käre mor.....har inte samma åsikt om vad som bör slängas/ föras bort / skrotas / eller ges till bättre behövande.......jag vill bara informera om att vindan innehålller MASSOR av allehanda ting !!!!
Eva och jag rensade i alla fall bort lite gammla glasflaskor och burkar som funnits på magasinsvinda i typ si så där 30 år eller mer.

Idag har jag, min moster och flickorna samt Nicke & Eira m. familj varit på skogens dag i Riekkola, mommo var där via jobbet och då blev vi som påminda om detta och det var kul för ungarna, helt klart värt att vara dit.
 

ERROR i hjärnan nu...............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27869-184


Go kväll ....

 
För ett tag sedan for den äldre generationen Korva hem härifrån.
Nu  förtiden när  de bägge två är hemma på dagarna och har gjort sitt på jobbfronten kommer de inte så ofta som tidigare samt att de kommer oftast så sent så ungarna skall efter en stund i säng....och speciellt Ebba går isäng när hon är trött, hon går så där oförskämt tidigt ibland...hon struntar i om någon är här....när hon blir trött går hon helt enkelt i säng......Och Farmor undrar varför Ebba nästan alltid sover eller är på väg i säng när de kommer?! Men jag kan inte tvinga henna att vara uppe när hon är trött....
 Vart jag ville komma var: Blir det så när bägge blir pesnionärer att då hinner man inte lika mycket som förrut.??....man kommer iväg senare och inte lika ofta.....kan det ha att göra med att man tänker : Vi hinner. senare....

En annan trevlig översakning fick jag glatt idag på e.m när jag rännde runt med vattenkannorna,
grann-assistenten hämtade rökt sik  som alldeles just var utagen från rökeriet och det smakade ljuvligt, till och med flickorna åt och åt. Bägge åt så jag trodde inte mina ögon, Ebba bara njöt och tuggade och sa innan hon somnade , jag vill ha mer imorgon !!
Så Häxan du måste tacka assistenten så hemskt mycket !! Det var SUPER GOTT!!!!!!!! :)

Annars så skall jag inte blogga imorgon kväll, skall på "party" i Ö-tå imorgon efter jobbet skall bli kul, skall träffa en bunt med gamla klasskompisar från den tiden när det var gymnasiet som gällde. Skall bli skoj.
Kanske jag inte orkar upp till jobbet på fredag morgon
( mamma jag skojar !!!  Jag är ju i farten med bil :) )

Annars så var emmy upp flera timmar förra natten p.g.a av tandvärk = Inte kul för någon av oss.
Idag var Mikael med henne till tandläkaren, men de hittade inget . och hon har haft så mycket ont i  tanden sedan de lagade den i sommras:(

Och sist men inte minst så var jag tvungen att ändra till  denna sidlayout av den orsaken att då drömmer jag mig till bort till andra breddgrader, denna layout är lite mer "resinspererad" inbillar jag mig.


Skriv torka....

27869-183

Skrivtorkan är mycket bättre än torkan där ute......fy vad trist att det nu brinner i våra trakter.....
Jag hoppas att denna inte blir lika stor som den utanför Boden, och det verkar som att de lärde sig att agera snabbare, med att kalla in hellikoptrar......jag undrar hur det gör för Sussis N om han har kommit sig hem eller är där och bekämpar, tur att det finns en del som ställer upp att jobba i brandkåren.

Sen då.....skolan verkar göra flickorna helt slut , Emmy stämngde självmant av Tv:n för hon sa att hon var trött......och så säger hon ALDRIG.
Nattlinnet på redan för Ebba, det tar tydligen på krafterna att börja sex-års verksamheten. För igår somnade hon 18.00 igen och vaknade 6.20 när jag väckte henne
Nu skall vi jag och flickorna dra ett parti UNO. 
Gäsp !!!!

Lite trött idag, varit kalasande hela dagen igår. Det tar på krafterna. Igår kväll var vi på världens största hejdundrandes kalas med allt vad en en hel middag kan innehålla: sallad, hembakt bröd ,för-varm- efter rätt + fika och kaffe.... i Ö-tå var det sådant ätande så jag har ätit för flera veckor framåt...*skratt*,                  en släkting till Mikael fyllde år.
Och när vi kom ehm på kvällen var det så mörkt så mörkt......skall det vara så här hela vintern att Herr Styrman skall hålla på att jäklas.....men till något konstigt, det lyste vid några få enstaka gatlyktor efter vägen....är det vid hans polares hus eller....

Idag har jag och Emmy sovit så länge så det var rekord för mig, har inte sovit så länge sedan 18-års ålder tror jag, ändå har jag inte sovit på grund av intag av % haltiga drycker eller så för jag drack bara dricka och vatten, sambon var mycket sämre han drack en HEL starköl!!  Onödigt då att ta alls tycker jag.....

Ny dag idag och jag håller på att tvättar kläder, viker och stryker, borde hinna ut och rensa ogräs:(...men får se om jag hinner och orkar. Annars finns det kvar, det är så snällt att ogräset väntar på mig:)...jag tycker om det faktiskt, jag har bara inte hunnit så mycket sådant i sommar.

                

Ta det lugnt idag, det är ju söndag, kallas det inte fölr vilodag....jag tycker man skulle kunna döpa om den till hushållsjobbardag.....för det är ju mycket sådnat som ofta skall göras denna dag !!
Klädfest

Först hoppas jag att en del av bloggiisarna inte har allt för ont i "hårfästet" idag så här dagen efter *skratt*
hoppas det var en lyckad kväll igår.

Mina töser hade en lyckad e.m och då blir jag lycklig !!  Efter fritids, jobb så for vi till stan och hämtade upp sambon för vi skulle och inhandla en present till en släkting till honom som fyller år....sedan åkte vi till nya frasses och där träffade vi fler som hade blivit lata så där lagomt på fredag e.m. Vink till er !! Jag har nästan inte ens hunnit med att äta skräpmat under denna sommar ....men det är väl inget att grina över för då smakade det desto bättre igår.
Nästa anhalt var Järnvägsgatan och kusinerna och svägerskan men broder är ännu på andra sidan atlanten....Nå resultatet av att vi for till Eira och ungarna blev att vi kom hem med massor av nya kläder, hon hade varit och fyndat i på olika butiker


Ebba som älskar kläder höll sig till och med vaken hela vägen hem från stan för hon sa att hon har något mycket viktigt att göra när vi kom hem och det var att gå igenom alla kläderna.!!!
I vanliga fall och man åker hem på kvällskvisten så sover hon redan i rondellen innnan man hunnit ut ur stan.....nå det var så mycket kläder av oliak slag som vi packade upp med glädje igår; strumpor, ertumpyxopr, tröjor, byxor, t-shirtar, kofta, handskar och flickornas ny favo strumpor: tå-strumpor.
Borås-mummu hur kunde du veta att det är tå-strumpor som flickorna speiellt Ebba gillar för tillfället?!!! Tack för dem.  TUSEN TACK för kläderna....Snacka om att vi haft supertur när Eira verkligen orkat bry sig om att kolla kläder åt flickorna, jag skickade med pengar för att ifall hon hittar någor som kan vara vettigt att ha....men hon hittade super, duper mycket.

Eira: Tack för kaffet, surret, kläderna, barnvaktandet m.m.
Även tack till bloggaren på andra sidan "häcken" på järnvägsgatan, du gav mig ett av de värdefullaste tipsen som jag fått i hel min livshistoria.

Fy vad jag bara svammlat en massa skit igen....förlåt.....


Godmorgon !!!

27869-179

Ebbas lilla tagetes från dagis...vet inte om det var Jumbotagetes eller....den är ganska  hög, hon stod på en sten där bakom annars såg man henne inte alls.

Är det någon som vet om det var ett super frö elller finns det så stora tagetes, det har jag då aldrig hört talas om.
Ändå har denna planta stått på sämsta tänkbara ställe, under köksfönstret med bara lite morgon sol.....undrar hur stor den varit om den fått mer sol denn solrika sommar:)

Ha en bra dag alla för det skall jag ha !!
För jag bestämde mig att jag skall dra i nödbromsen snart .....Eva vet vad jag menar:)

Se; längre än så här kunde jag inte.......

...låta bli att göra ett nytt inlägg.

Vet ni varför jag gör nytt inlägg ??  Jo för jag vet själv hur "boring" det är att läas samma inlägg TUDEN ggr = Pik till er som inte sköter er *skratt*.

Idag har vi varit och badat utebastu hos mammsen och pappsen och det är det bästa som finns, jag brukar sägagatt jag blir bara ren på riktgigt när jag badar utebastu....känns så.
Så lite utebastu som jag badat i sommar så måste jag nog ha varit riktigt lortig med andra ord!!!

27869-18027869-17127869-170

På söndag var vi på sådant här "spektakel" med vår lillkisse. Jag och Emmy klev upp på natta (kändes det som) och stack iväg och hämtade Mia poch drog på utställning.....

Ja jag tycker på riktigt att det är savmmligt och fjantigt att åka och ställa ut en en katt som man har som sällskap!!!!
Men då Yangs mamma och pappa har fått bra på utställningar liksom andra katter från samma mamma och pappa katt, så tänkte jag Äh jag testar väl bara för skojs skull då uppfödaren tyckte att det skulle vara kul....men hur gick det då ???  JO det gick BRA, mycket bra, två CAC till så blir han CHAMPION....och nu känns det som att man kanske måste ställa ut han fler ggr. bara för att han var så fin och fick så mycket bra och fin kritik, inget att klaga på hade domaren.

Till helt annat, jag skrev svar Borås-mummu under din kommentar på förra inlägget, läs den.
Och ni andra , jag erkänner jag kommer inte att sluta blogga, men jag funderade på riktigt om jag skulle lägga av, för egentligen har jag inte tid, men som sagt nu förstår jag "svägerskan" att man kan bli liteeeeeeee beroende av datan och internet.

Ha det bra !!


Hej på er !!!

Jag tog ett "break" från er......har inte haft tid , ork eller lust att vara framför datan.....
min tid har inte riktigt hunnit med i samma takt som jag velat, men jag har inte varit sysslolös för det.
Men denna blogg...är seeeeeeeeeeg som sjutton, inga bilder som jag försöker tanka ner på min blogg kommer fram....typiskt.

vit-lilablomma
Detta sysslade vi med på lördag !!  Jag och Ebba plåtade blommor, hon och jag är lika tokiga !! Vi älskar att knäppa bilder på blommor. Ebba bara lånade kameran av mamma och vips hade hon knäppt hur mycket som helst, vi smög omkring på gården och hoppades att inte alla skulle se vad vi sysslade med, ibland stod jag på knä för att få till en bra bild.....jag älskar att knäppa närbilds bilder på blommor, den här ovanför en en från lördagens skörd.

Igår var det frånvaro från byn hela dagen stack strax före fem på morgonen (jag och Emmy och en annan bybo)....vi var på något ställe, jag hade tänkt visa bilder därifrån, men då får det bli en annan dag när bilderna vill laddas ned.

Idag var det första dagen för tjejerna på fritids och det märktes att gårdagen och dagens lek tagit dem på krafterna, ebba sommnade kl.17.30, och andra tösen var inte så mycket sämre hon heller....men det behövs och JA de sover för natten !!! De brukar ta sig "ta igen sig" nätter ibaknd och detta var tydligen en sådan kväll. Och det var bra för mig, jag har hunnit plocka en hel del här inne, läsa bloggar, vattna blommor, m.m. skall snart i bastun och sen skall jag också sova !!!

Och vad kul att så många lämnat kommentar på min blogg, jag trodde inte ens att ni läser den. Finns aldrig nå vettigt att skriva om....så därför tänkte jag sluta med att skriva och hädanefter bara läsa era bloggar :);) !!

Jäklars !!!

27869-161
Jag skrev ett långt inlägg och allt försvann !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vet ni hur jag lät???? gissa EN gång, det räcker...

skit säger jag bara.
jag som var på bra humör blev nu putt .GODNATT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tårta och kalas var dagens ämne

27869-158
Denna tårta smakade lika bra som den såg god ut!!

Jag höll på att smälla av nyss !!!! Jag har inte varit på egen blogg sedan i fredags och nyss fick jag se dessa idiot kommentarer som några lagt in...först läste jag Kajsas blogg och fattade ingeting om "smala och sex kommetarer"....men sedan j....r  så fattade jag att det nåt SPAm i farten eller så.....

Håller med Kajsa och hoppas att det inte dyker upp igen.

Idag har vi varit till goda vänner på kalas, grabben i huset fyllde 8 år och som vanligt blev det mycket kaffe, gott fika och surr i flera timmar....det är hopplöst när man åker till vissa...hela dagen sticker iväg i ett nafs. Tur att denna familj har sina barn i samma ålder som våra, då sysselsätter de sig bra utan inblandning av oss vuxna.... Nu har Emmy en kompis här och Ebba är på "byn", jag skall strax föra hem Emmys kompis och hämta hem minsta dottern....och sedan försöka få en lugn och skön söndags kväll....

Vi synes på bloggen....på byn synes inte jag i alla fall så mycket...nu denna sommar !

Ha det bra !!!!!
Slut i skallen!!

Jag är så slut i skallen nu ,så har någon en bra dunderhuskur mot en skalle som går på sparlåga så behöver jag tips. Nu kännes det som att hur f...n skall huvudet palla med att börja med skolan redan första veckan i September. Jag behöver inte vila för övrigt men jag tror att min hjärna snart behöver semester....
Annars är mina glamourösa dygn fyllda med jobb, barn, hushåll, sova osv.
Finns inget "kuligt "att förtälja er......
27869-149

Så jag visar er en  bild istället !!!Måste visa er....

....var Eira "hittade" sin nya fina samlarpryl= Den röda kökssoffan....det var ifrån denna bagarstuga  
som hon och Niklas fick äran att förvalta den.....måste kliva över tröskeln och visa hur kökssoffan bodde förut i sitt tidigare bagarstuge-hem

oj den hamnade på snedden, men ni får vinkla era huvuden.

Man ser en skymt av soffan i vänstar hörnet på bilden....men det är sååååå fint i bagarstuagn och mysigt så jag var tvungen att få med lite annat.


Den gågna helgen tillbringade vi hos min moster i svartlå, Niklas och Mikael hjälpte moster Eva med att städa ur lite och rensa i garaget.
Och jag hade semester med flickorna...Oskar uteblev tyvärr från denna helg då han blev sjuk på fredagkväll och Eira fick hämta hem honom , synd, mycket trist, men för Oskar var det nog bäst så trots allt.
  
 

Ebba fick feber på natten till söndag hos Eva och det var typiskt...så söndagen låg Ebba bara på soffan, vi hade ingen flytande alvedon med oss och Ebba vägrade att ta något annat. Nu är hon lite småkrsslig ännu, men slåss orkar hon och Emmy göra ....jag fick SMS ikväll av en annan bloggare och det var så skönt att läsa att det inte bara är våra barn som har dagar då man önskar att de vore på skola, dagis, fritids eller gud vete vad !!
Nå nu är inte emmy hemma och då är det så lugnt och tyst här hemma...för tyst...aldrig är man nöjd *suck*

Emmy skulle sova över hos en kompis inatt och då kan inte jag sova, jag kan inte sova när någon av flickorna är borta, jag unnar henne det, men jag hara bara så svårt att slappna av...hönsmamma som jag är. Så jag får väl gå och läsa i alla fall nu lite...och se om jag hittar John Blund någonstans i bokens värld.
Ebba hade feber igen ikväll och somnade på soffan till allsång på skansen, och jag borde kunna somna ett tag för jag misstänker att Ebba vaknar om ett tag och behöver alvedon.

Vi ses och höres här på bloggen alla bloggisar och ni andra.