Trevlig helg !!!

Snart skall jag och Ebba till stan för att planera höstens resa med svägerskan och Borås-mummu, inte illa att vi har en egen reseledare :) och helt gratis, men kanske det kommer en räkning senare *Ler*. 
((((tillägg: inte en resa med enbart Eira och Borås-mummu, utan vi skulle planera resan. och jag vet att nu jobbar Borås-mummu som mest med att fixa flygbiljetterna. Det kommer att bli sååååå härligt)))
Sedan är tanken att Ebba skall bli kvar i stan för övernattning, och jag måste en sväng till Ica och handla, jag vet inte när jag varit till stan senast, det känns som hundra år sedan. För när Emmy varit sjuk i flera veckor har jag inte åkt iväg utan Mikael har fått sköta handlingen eller så har jag handlat i ö-tå efter jobbet...så risken finns att jag kör vilse i storstan och att jag irrar omkring på Ica-Maxi och inte hittar ut. men då får Anki hjälp mig ut på måndagmorgon:)Nu skall tvätten hängas, barnen få lite lunch och sedan skall vi ralla till stan.
trevlig helg.

p.s jag har svårt att lämna spår efter mig på flera bloggar:( Datorn samarbetar inte......


 


bullar♥ Idag blev det att baka bullar, så skönt att det finns bullar i frysen som Ebba tål, hux flux behöver hon få med sig en bulla eller två om hon skall iväg :)

♥ Ebba har farit till stan idag över dagen för att hälsa på sina kusiner.

♥ Emmy var ganska hängig och febrig i morse men efter några timmar blev hon piggare igen och det var tur, för då fick hon hänga med storebror och grilla korv ute i det fria, lite frisk luft skadar ju inte :), men hemma blir hon ännu imorgon, febern har inte släppt. eller hemma blir hon inte men hon får vara hos mormor och morfar.

♥ Nyss har jag slängt kyckling i ugnen för jag blev så fruktansvärt sugen på kyckling idag, och tur att det fnna i frysen kyckling. Oftast är det så att det man är sugen på finns inte hemma. Nus skall jag hoppa i duschen för att inte stinka allt för mycket svett och äckel inför kyrkvärdsskapet.

Ha en bra kommande vecka alla kära vänner !! det skall jag ha fast det är som det är på jobbet, ni som vet att jag jobbar i ö-tå har säkert sett en del i tidningar och på TV, men som tur är så jobbar jag inte just i kommunhsuet fast vi hör till socialförvaltningen, vi sitter utanför och vi har det faktiskt bra på vårat jobb :) Jag är så glad att jag sluppit se och höra allt som pågår på soc. Jag vet inte heller mer än vad som går att läsa i tidningar och se på nordnytt....

Nu hoppas jag mest av allt att Emmy skall bli kvitt sin förkylning, vi har aldrig varit med om något liknande, imorgon är tredje måndagen i rad hon är hemma från skolan....tredje veckan på G alltså. Men jag håller tummar och tår att hon kan fara till skolan på tisdag, men vi får se, vi tar en dag i taget. 

lördag hela vecka......

Lördag hela veckan skulle inte vara illa, men man skulle nog bli less i längden...då tänker jag på att vara ledig.Emmy är sjuk ännu/ igen....en dag var hon på skolan och sedan blossade febern upp igen och hon blev kanonkrasslig igen :( .


Igår var hon till VC och fick pencillin,det var bihåleinflammtion och något i luftrrören. Emmy har aldrig varit sjuk så här länge i hela sitt liv, två veckor i sträck !!!  Hon och vi alla andra i familjen tycker att detta är en aningens småjobbigt det här, det är så jobbigt och se henne så här hängig.
Tur i outuren är mamma mittemellena två jobb (som man kan kalla det ) och hon har varit en räddande ängel till oss denna vecka, jag var hemma måndagen med Emmy men sedan har mamma ställt upp, tusen tack !!!  Inte bara med Emmy, även hämtat Ebba från fritids och haft färdig middag till oss,Tusen tack !!!

Men snart är det slut på sjukstugan när pencillinen börjar verka :)

None

A i Salmis....jag har inte kunna läsa hos dig på flera veckor ...haft strul att komma in på vissa ställen :(.
Men vi lever och har det bra:) önskar att vi hade kunnat komma och dricka kaffe någon helg men går inte förrän Emmy är frisk.


Nu vet jag inte vad som hände för mig...texten "klev" långt ut i kanterna.....hoppas ni ser att läsa och å nard sidan är det ju mest svammel.


Idag hade jag tänkt baka bullar men gubben är så hemskt allergisk mot bullbak,
jag förstår inte varför !!! han riktigt säger NEJ!! MÅSTE du börja med det nu ????
Kan du inet göra det någon annan dag
(när skall jag göra det då? om ja alltid skall göra det någon annan dag ???)
Jag vet inte vad det är men han har i alla fall allergi mot Bullbak !!

Det ni, vet ni någon som har sådan allergi??

Så vi får se vad jag hittar på ;)

Måndag hela dagen

None

Jahapp då är det måndag och jag bloggar mitt på dan !!!

Emmy är febrig ännu så jag är hemma med henne, Mikael var ju hemma hela förra veckan med flickorna och nu behövde han få komma ut och lufta sig lite. Ebba var till skolan idag och det längtade hon efter, hon var glad som en lärka i morse. Nu har hon en kompis här och det var inte ok först för mig, men det visade sig att den tjejen också varit sjuk i förkylning hela förra veckan så då bestämde vi mammor att hon får komma hit fast Emmy är sjuk och jag lite hes.....

Idag var jag iväg till skolan och hämtade hem skolböcker till Emmy, så nu har hon massor av läxor att göra: matte, engelska, svenska, geografi, vi får se om hon hinner göra allt innan hon skall tillbaks till skolan. Hon jobbar i alla fall nu för fullt, jag har också jobbat idag här hemifrån, jobbmobilen ringer  en del och det kommer sms på jobbmobilen, de som använder det numret vet inte alla att jag är hemma och en del ringer på den fast de får besked i växeln att jag är hemma för vård av barn och det är inte ens akuta saker. Det tycker jag är ohövligt ! ja, ja jag måste få gnöla lite, men bara lite :)

det var allt för idag, nu skall jag börja laga mat !!

None

Hej

Hoppas ni har det bra allihopa !
Här har det varit eller är det förkylt, flickorna har varit hemma hela veckan p.g.a feber, hosta och Ebba är jätte snorig/rosslig. Emmy har feber ännu ,kring 38,5....hon som hade hoppats på att få gå på kalas idag men tyvärr blev det ej så.  Istället blev det en tripp till vdc på e.m för henne och lite provtagning men allt var ok, bara virus.
Vi får se hur det blir nästa vecka, detta verkar så segt. Gubben har varit så snäll och varit hemma med dem hela veckan.
Fast fy vad jag haft dåligt samvete över att jag inte varit hemma från jobbet en endaste dag för att vara  hemma med dem i veckan. 

I måndags var jag till tandläkaren i Luleå och där fick jag beskedet att jag har något tjorv i min tand, därför jag äter värktabletter konstant och har så ont (ingen inbillningsjsuka som jag nästan trodde)......blev undersökt 1,5 timme av tre tandläkare (två av dem var olika specialister) så jag hoppas detta blir bra så småningom. Jag fick även med mig rejält med värktabletter och recept på mer så jag behöver inte ha ont mer på ett tag i alla fall.

Synd att det börjat blåsa och bli milt där ute, jag hade tänkt att det skulle fortsätta vara 25 grader kallt så jag skulle få slänga ut alla sängkläder och låta dem vara ute hela dagen så bacilluskerna dör *ler*, nå jag får väl se hur det blir imorgon.

Snart skall vi bänka oss framför tv.n och se Lets Dance.