fredag

jisses vad denna vecka gått fort...jag har inte hunnit med;) jag skulle behöva några fler lediga dagar, men det är ju två hela dagar kvar innan det åter är jobb för mig och skola för tjejerna:)

Emmy har huvudvärk varenda dag i princip, haft så i två-tre veckors tid. Det är så trist, hon skall på synundersökning nästa vecka och sedan får vi se om det är ögonen som spökar eller om det är något annat. Det blir bara så jobbigt för henne i längden, hon har missat skola i flera dagar i olika omgångar, hon har inte heller orkat vara med kompisar lika mycket under de sista veckorna som vanligt. Idag är det meningen att hon skall till en kompis och sova över, men som hon säger själv så är det inte säkert hon orkar fara dit p.ga. skalle-bank :(...eller så glömmer hon bort huvudvärken om hon väl far dit...vi får se hur det blir.

Idag är flickornas kusiner från stan här, och de tänker sova över här har Ebba bestämt och det går så bra så, och det ville de själva också ! 

Igår var vi en sväng till Torneå och nya shoppincentret, jag måste säga att det kändes lite overkligt att så många affärer fanns under ett och samma tak. Ebba var lyrisk, hon gick raka spåret till varje klädbutiks barnavdelning och tittade och ville ha sååååååå mycket, den äldre däremot ville ha nya nattkläder och så var det bra för henne, hon brydde sig inte om  ens att titta på vanliga kläder = billig i drift är hon när det gäller klädkontot.

Nu skall jag gå och skala potatis och förbereda dagens middag som skall beståm av kokt potatis, ugnsstekt lax och någon sås till....det är en av mina favoriträtter, jag skulle kunna äta lax några gånger i veckan. Men de andra vill inte ha det så ofta :( Jag har hört talas om Västerbottenlax...vet någon vad det är för recept???...jag gissar att det är med västebottensost...låter gott. Jag måste nog Googla lite för att hitta receptet trot jag, det enda är att då måste jag göra två sorter då inte Ebba kan äta det. men det gör inget att jag gör två sorter då finns det ju att välja mellan ....

En trevlig fredag kväll önskar jag er alla !!

Tillägg: detta hittade jag...skall testa det.

Västerbottenslax  - 2 portioner

 300-400  gr lax, med eller utan skinn

½ burk lättcremefraiche

ca 2 dl riven västerbottensost (finns att köpa färdigriven)

salt och peppar


Sätt ugnen på 200 grader.

 Om laxen har skinn, skrapa på skinnet med en kniv för att ta bort fjällen.

 Lägg laxen med det ev skinnet neråt i en smord ugnsform. Salta och peppra.

 Rör ner osten i cremefraichen och bred blandningen över laxen. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen 25-30 min.

 Servera med kokt potatis (gärna pressad ) och sallad. Någon sås behövs inte då oströran funkar som det.

 Rätten går naturligtvis att variera i det oändliga, byt ut västerbottensosten mot någon annan ost du gillar. Eller strunta i osten och rör ner lite sambal oelek i cremefraishen, laxen blir då suverän till pasta!

 Både rött och vitt vin kan passa, beror lite på tillbehör och vilken ost du använder.


Höstlov hela veckan....

Vi har höstlov hela veckan. Och det känns skönt. Men gårdagen började med jobb, blev en snabbt planerad planeringsdag och budgetarbete efter det så det blev en lång jobbar dag istället :(. Men tur  nogså har flickorna fått ha ledigt igår ändå...de var hos sina kusiner i stora staden Happis så det har då inte gått någon nöd på dem, det var bara jag själv som tyckte lite synd om mig själv *ler*.

Idag har vi varit till stan och hämtat Ebbas nya glasögon, vi kollade hennes syn för en vecka sedan och synen hade blivit sämre igen. Ebba har fått byta styrka på glasen  var 8:e månad sedan hon fått sina glasögon, men nu var det även dags för nya bågar. Och om åtta månader blir det ny synunderökning. En sak är positivt och det är att jag behöver då inte tjata på att Ebba skall sätta på sig sina glasögon, för det är det första hon frågar efter när hon vaknar på morgonen "Var är mina glasögon", ändå vet hon var glasögonen är. Sedan efter det for vi till flickornas storebror och till Sussi och fikade färska bullar, Sussi hade kommit hem från natt jobbet och satt igång att baka bullar för att inte somna....(jag skulle nog ha lagt mig och sova.) Så det smakade mums, jag undrar en sak.: Varför smakar alltid alla andras bullar mycket godare än dem jag bakar???

Nu är flickorna på teaterträning och jag skall försöka hinna slå in några små paket till Ebba, Ebba fyller år på söndag och hon tror att hon inte får några paket då vi först köpt glasögonen och sedan när vi skall hämta hem bilen från Luleå imorgon....men utan födelsedagspresent blir hon inte :).
Så morgondagen går åt till Luleå, Emil och Sussi kör mig och flickorna dit, sedan åker Emil hem och vi fyra tjejer stannar kvar en stund till i Luleå.
Torsdagen skall Ebba till tandhygienisten, och nu måste det bli av. Jag har bokat om denna tid tre ggr. p.g.a mitt jobb :(
och efter det tänkte vi norpa med oss moster och knalla över till Torneå en sväng för att spana in nya gallerian.
Och sist men inte minst på fredagen så kommer kusinerna i stan hit då de behöver lite hjälp från stan med kottarna. Alltid bra när man kan hjälpa varandra !!!
Så här har veckan sett ut och så kommer den att se ut, och så skulle jag behöva, städa, baka, handla och göra allt det där trista ni vet......


Men jag får ju inte glömma den kommande helgen......

....Jag har svårt för att ta till mig detta med Halloween firandet när detta halloween firandet är samma helg som (dock dagen före men ändå) Alla hellgona helgen så är det så lätt att det bara fokuseras på allt detta med maskerad, bus eller godis m.m. Inget fel med det för dem som vill detta och visst gillar ungarna säkert det, men personligen så är jag lite emot detta...eller inte emot det så men jag tycker det är under fel helg....Jag är nog som en gammal kärring mot strömmen, hos oss har vi inga pumpor eller halloweenprydnadassaker. Förra året höll en av byns ungar på att få spader när denns frågade "var har ni allt pynt som hör till halloween?" och jag sa att vi har inte så mycket sådant....jo det som flickorna tillverkar själva....... Sedan gillar ju flickorna spök-temant och att klä ut sig i sina häx-kläder men JAG bidrar inte till att de skall lära sig älska det temat. För mig är lördagen viktigare med ljuständning. Ebba har också funderat på morgonen över var och hur vi skall tända ljus för en person som inte finns med oss längre, och efter att vi löste det problemet så var hon nöjd.
 

ja, ja det var denna vecka det :)


Skönt

Det är skönt att ha gubben hemma igen. Enda tråkiga är att han blev så jäklars förkyld och kass i magen av att komma hem. Men det var ju på ett sätt bra...då har flickorna fått extra mycket pappatid då de inte varit på fritids igår och idag, dock hade han varit tvungen att vara hemma ändå idag med Emmy då hon blev hemmavid igen. hon har haft så hård huvudvärk hela dagen idag, det började igår kväll. Jag är lite rädd att det bara inte börjar utveckla sig till migrän. Mikael har ju det, och det började vi den här åldern. Jag håller tummarna nu att det bara varit lite otur att hon haft sådan här skallebank nu två gånger inom loppet av åtta-nio dagar.
                                                                                                      
Idag efter maten var jag till stan en sväng och handlade, och gud vad det är tråkigt....jag tycker det är så trist så jag vet inte vad :( Nå när jag kom hem fanns det färdigt kaffe då Nicke och barnen kommit hit under tiden och då kändes allt lite bättre, det kanske var brist på kaffe i kaffetarmen som gjorde att det var så tråkigt att handla;)


Imorgon skall jag och flickorna på kalas. Och gubben han skall iväg och lämna lånebilen till Luleå imorgon, verkstaden hade trott att de skulle få vår egen bil klar ikväll så att vi hade fått den imorgon, men så blev det tydligen inte :( Så det var lite depp, för då måste vi tillbaks till Luleå nästa vecka. Men då kanske jag snor med mig svägerskan och barnen och så gör vi Luleå samtidigt eller nåt sådant...om de vill förstås.
Elli: det blev dyrt.....mycket dyrt, och det var ju det tråkigaste av allt.

Hade jag inte varit så beroende av bil eller om jag hade bott lite närmare min arbetsplats hade jag kunnat susa fram på en sådan här ........        som Elli brukar göra
....jag tycker hon duktig som brukar cykla till jobbet.


Jag önskar er alla en skön helg.



jäklars också....

Här väntar man på att gubben skall komma hem...och så ringer Emil (som farit för att hämta han och brorsan) och säger strax före 19.00 att vår svarta bil pajjat efter vägen. Det blev till att ringa bärgaren och gubben fixade hyrbil på Kallax...SKIT OCKSÅ !!!  Det sista vi behöver nu är en trasig bil. tydligen oljan som tryckt upp någonstans...jag vet inte....
Flickorna har gått i säng, det var meningen att de skulle vänta på att få se sin pappa före sängåendet, men jag lovade att jag väcker dem på en gång som Mikael kliver in genom dörren. Emmy ligger nog vaken tills dess men Ebba somnade på störtt, hon var så trött. Flickorna har haft längre fritidsdagar nu när gubben haft semester och vi andra jobbat *ler*. Så Ebba har varit lite tröttare, en timme längre gör lite skillnad fast man inte tror det.

Nu skall jag gå och plöja igenom veckans post, har ej hunnit det ännu, till och med Happis-bladet är oläst....och den brukar jag ALLTID läsa den dagen som den kommer...

söndag

Dagen började med sovmorgon för flickorna och mig, jag har vaknat före dem både lördag och söndag...håller de på att komma in i den berömda åldern när de sover bort en del av sitt liv eller är det jag som bara har åldrats från 20 år till ca 24-25 år och därmed har börjat vakna p.g.a av åldern?
Ja, ja inte vet jag vad det är....

Jag vet i alla fall att nu börjar det kännas tomt här hemma när gubben är på resa...har gått bra med allt tills NU,
Ebba fick en gråt-attack i morse och hon skulle hoppa på första bästa flyplan för att hämta hem pappa som hon sa,
och då säger Emmy också att hon vill att pappa skall komma hem nu...att nu räcker det. Och då känner jag också att visst sjutton längtar jag också efter att han skall komma hem, men jag har ju som mentalt förberett mig på att han är borta tre veckor.

Annars idag har jag bara gjort trista saker, rensat in papper i pärmar, vikt tvätt m.m. men ibland måste man ju gör tråkgöra också.....Emmy har varit på vift idag samt hunnit ha kompis här. Mitt på dagen var vi till Kukkola och blev bjudna på supergod mat (som vanligt), moster Eva måste ha varit kock i sitt förra liv:)
När vi var där så hade pappa eldat så mycket i deras fina conturakamin så jag fick börja med att plocka av mig lite kläder för att inte rinna bort av svett...men nog är det skönt med kamin och jag saknar verkligen vår när vi var tvungen att ta bort  vår kamin på grund av att pelletspannan skulle kopplas in i just den rökkanalen. Det blir ju en helt annan värme av att få släng in nån klabbe då och då i kaminen...man man kan alltid drömma om en kamin och säkert skaffar vi en ny ngåongång men då blir det stort projekt, vägg skall rivas och en sådan där bärande balk måste upp taket...så det lär nog dröja ändå.

På tal om hösten som är här...
det är inte länge sedan som det såg ut så här:


Och snart så ser det ut så här :)


sedan sist men inte minst vill jag ge tips på en blogg till grannarna som är så duktga samt till min moster som behöver inspiration, här finns massor av recept.  
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
Enda är att jag själv borde verkligen ta mig i kragen och börja med detta.....sockerallkis som jag är.


.


Lite trist väder idag !!

Emmy och jag är hemma ännu idag och vi har inte gort å mycket...ja jag har bakat lite idag också, idag blev det mockarutor. Sedan har jag rensat högen med tidningar så nu är det bara att föra dem till återvinningen,
efter drog jag snabeldraken till källaren och gjorde ett litet ryck där.
Emmy har fått agera slavarabetare...näe men hon har hjälpt mig vika lakan och jag sa att hon måste börja träna sina armmuskler så hon inte flyger som en vante *ler* så hon orkar ta i lite ;)
Nu kom Emmy upp från duschen hon var så svettig och hade så smutsigt hår så hon ville tvätta sig och nu väntar vi bara på att Ebba skall komma hem från skolan.

För övrigt blir det en lugn fredagkväll med kanske lite idol-tittande...vi får se...jag har inte ännu börjat se på idol, jag har tänkt varje fredag att jag skall se, men alltid hittar jag på något annat att göra.

Ha en bra helg !!

sjukstuga





Idag blev det en ofrivillig hemmadag för mig och Emmy. Emmy vaknade vid fyratiden på morgonen med halsont och hemsk huvudvärk, hon kunde inte somna om förrän efter sex i morse och nu sover hon. Jag hoppas att detta bara är någon huvudvärk som går bort och att det inte utvecklas till förkylning....På skolan sa fröken att det var "katastrof" att Emmy var borta idag, då de tränar på en teater och hon har en av huvudrollerna, men det brukar ju vara så att saker och ting kommer inte alltid lägligt. Så var det för mig på jobbet med...men tur att den finns mail och jobbmobil så jag har hunnit maila flera mail och ringa några tel.samtal redan, så det mesta akuta är löst. Men först fick jag smått panik, hade bokat in några möten som jag helst inte hade velat skjuta på,nu vet jag inte när jag skall hinna ta dem...fullteckand almanacka då jag tänkte vara ledig höstlovet med flickorna. Men, men nog löser det sig och barnen går i första hand, det är ju så !!!

Jag tänker baka mjukpepparkaka idag då jag skall vara hemma med Emmy, för Ebba önskar sig få det när hon kommer hem från skolan...och då är bästa att fixa det :)
En sak var positivt med att vi är hemma idag, det är att då fick Ebba också sovmorgon,  hon fick sova en timma och tjugo minuter längre på morgonen och det är inte illa !!

Ha en bra torsdag !!

Dessa måndagar !!

Måndagarna kommer så fort nu förtiden, jag läste någonstans att tiden går fortare och fortare, Jag säger Ke?? fattar inte...visst känns det som att det är måndag stup i kvarten och helgerna bara liksom i en all hast har försvunnit, men jag förstår ändå inte att tiden kan gå fortare och fortare ??!! tiden går ju som den går.....

Gubben är ju som sagt ännu kvar i stora landet  västerut och jag hoppas att allt går bra, hitills har det varit lite små missöden för min gubbe...nån allergisk reaktion, mobilen slutade fungera när de for från Florida till Los Angeles så nu kan jag inte messa lika ofta som jag skulle vela ( kan ju inte nöta brorsans räkning) och gubbens bankomat/betalkort tjorvar...inte kul ...så i natt har jag försökt fixa över pengar på brorsans konto istället men det gick dåligt så jag fick göra ett besök på banken idag på lunchen så nu skall väl gubben få ut pengar via brorsan istället...men tänk om inte jag varit hemma ...hur hade gått då ??!!  Ja, ja de har nog säkert en toppen resa i alla fall, de verkar ha fullt upp och lite trötta är det tydligen också, de åker omkring och ser så mycket och har inte så mycket ledig tid inbokat....ja de har bokat in ALLT nästan.

Annars rullar allt på som vanligt här hemmavid, jobb, skola o.s.v. helgen  började med att jag vaknade med skallebank, öronvärk, halsont, och kände mig sååå risig, men efter Ibumetin och kaffe och egna tankar som: "jag är inte förkyld, jag är helt kärnfrisk och pigg" så kändes allt mycket bättre fram emot kvällen och på sönadegn vaknade jag och jag var så pigg :)  Jag och Eira brukar skoja med varandra att vi är aldrig sjuka för vi tillåter oss inte att vara det. vi...och nog är det lite så tror jag. Om man känner efter för mycket då blir man sjuk....  sedna blev det tupperware lite fika och lite surr, sönadgen var jag och Kajsa och hade en dejt i kyrkan och sedan drog jag med flickorna och mamma och moster Eva till Ikea en sväng. Efter det blev det färdig middag hemma hos pappa och mamma, pappa stod för matlagningen (när vi andra drällde runt på Ikea) så det var dukat och klart när vi steg in genom dörren. Köttsoppa fick vi och det var så gott, det är så länge sedan jag ätit köttsoppa som jag inte kokat själv så det smakade verkligen bra.

Nu tog orken slut......på att skriva...borde hinna läsa era bloggar också !!  Saknar dem!!  Undrar så vad ni alla kära vänner har skrivit. Ha det bra !!


fredag ...


 

Att det är skönt med fredgar, jag gillar dessa dagar skarpt. Bara få mysa och ta det lugnt på fredagskvällen är inte helt fel.
Men idag är det liteee tomt här hemma. Gubben har ikväll dragit iväg till Stockholm för att imorgon fortsätta till: 
´

Det är fem "grabbar" som tillsammans skall göra denna resa och jag unnar dem verkligen den.
 De skall hinna med en massa under tre veckor bl.a ner till Key West för fiske, Las Vegas,
Grand Canyon, Disney world, världens största motorcykelträff, bilracing m.m jag har inte så bra koll på vad de skall göra....men planerat och planerat och planerat har de gjort...och allt är inbokat och klart. Nästan så att de bokat in NÄR de har tid för pissa paus *flin*



Först hade jag planerat en massa sysslor som jag tänkt hinna med när gubben ändå är borta, men nu har jag bestämt att jag skall nog inte stressa på med allt ändå....vi får se...det är själva hushållet som behöver få sig en omgång innan rent hus måste hälsa på här  ;)

 ♥

En sak skall jag då göra denna helg och det är att läsa bloggar och hälsa på inne hos er på era bloggar...för detta börjar vara skamligt, det går en och två och ibland tre vcekor innan jag läser en del bloggar. Tidigare höll jag mig någotsånär uppdaterad, men nu vet jag nada över vad som händer och sker hos er.




Kommer ni ihåg att det är Kanelbullens dag imorgon ??!
Får se om det blir en liten bulldeg imorgon eller vad som kommer oss för...jag tror att flickorna får bestämma över morgondagen :)


Nu skall jag gå och hör med flickorna om vi snart skall bänka oss framför Idol.