Myser

image895

Idag har då inte jag klagat på vädret.Emmy har idag varit på kalas, Ebba hade tänkt följa med men en timma innan det var dags så ringde en kompis till henne och då bestämdes det att den tjejen skulle sova över hos oss Ebba så då valde hon det istället. Så kan det gå.  (Kajsa du skall veta att det värmer i mamma hjärtat av er gästvälighet).

Idag har jag inte alls hunnit med så mycket som jag trodde att jag skull hinna med, borde hitta turbo-knappen på mig  *ler*
men dasst fick sig i alla fall en gång och det är ju det viktigaste. För inte kan man skita där det är skitigt.Jag har inte vågat titta på väderprognosen inför morgondagen och jag vet inte om jag vågar det heller ikväll för då blir jag väl så ruskigt besviken om det blir sämre än idag...jag har som en svag minnesbild sedan jag sist såg en väderprognos( i torsdgas tror jag det var) av att det skulle bli lite mer ostadigt imorgon....

Nu måste jag gå upp och titta till tjejerna om de sover eller tittar på film, det blev så tyst där uppe på vindan.

halv dag !!

Ibland är det allt bra att skolan har planeringsdag för personalen ! Det gjorde att jag tog ut en halv garantidag, det gör inga pengar (30:- före skatt, skrattretande vilken summa)..men det skiter jag i......bara det att jag fick med gott samvete ta en halv dag ledigt från jobbet = Vilken lycka !!!!  Att ta en halvgaranti dag från Försäkringskassan kostar staten mer pengar än vad jag får på grund av allt administrativt arbete ......det är så skrattretande så man vet inte vad man skall tro.

Ebba och Mikael har åkt till Nikkala en sväng,  dett för Mikael skall spana in denna helgs arbete =  Mikael skall denna helg försöka färdigställa utebastun som skall upp till stugan nästa helg. Vi får se om jag hinner fota den innan dess, den är så fin invändigt. Men utvändigt ser den lite speciell ut ......

Orken tog slut, och jag blev trött. Allt jag tänkt skriva orkar jag inte skriva, jag måste hinna gå en sväng med snabeldraken....får se om jag hinner och orkar kika in till er ikväll. Men jag lovar att jag brukar lämna tangentavtryck när jag är in. Så jag hoppas på detsamma. oavsett om ni är "tjuvisar".

Jag är sugen på en cider.....................

Sambon min pratar om ny gräsklippare.....

image894

Mikael säger att vi måste köpa en ny gräsklippare i år....jag vet inte om det är denna bild han sett och att det är en sådan här han vill ha   *ler*.


Våran gräsklippare är urkass, den vibrerar så man håller på att få skak-skador i hela överkroppen när man klipper med den. Men med den här farten på värmen och min fart på att hinna börja röja där ute så behöver vi nog ingen ny klippare....hinner ju ändå inte göra något känns det som:(


Imorgon skall Ebbas doktor ringa upp mig.....så less på detta med henns ätande och henns mag-onda,
torsdag, fredag och lördag natt har hon bara slumrat från och till, bara kvidit och grinat sedan sov hon en natt och sedan natten till idag samma visa. Det var SÅ nära att vi stannade hemma idag hon och jag för vi var så trötta bägge två, men hon ville absolut till skolan fast hon var trött som en skurtrasa i morse.
Får se när hennes "dåliga" period tar slut, blir så jobbigt när man är i en svacka.

men det brukar ju alltid vända efter ett tag,
som man brukar säga: efter regn kommer solsken !!
Och vad är dåligt ätande och magont mot andra saker??!! Ingenting egentligen.Nu skall jag i bastun och sedan försöka komma i säng i tid, är lite trött.

Tittut....

27869-115
Förra veckan har jag knappt hunnit med själv......

Måndag=jobb och sedan till Happis för att se Terry

Tisdag-torsdag= Stockhom och utbildning

Fredag= jobb och sedan raka spåret till Ikea för lite inköp

Lördag = 40 års fest i Skellefteå, Mycket trevligt och hemma först 24.00

Söndag = Morsdgasfirande och födelsedagsfirande av svärmor och ändå så missade vi ett födelsedagsfirande, det hanns inte med tyvärr.

Så förra veckan har jag knappt sett mina barn och karl. Får väl ta igen det nu och inte flacka och fara så mycket.


I Stockholm var det så grönt och fint med syrenerna som blommade för fullt och alla gröna träd m.m. Jag har bara varit en gång tidigare söderut den här tiden och det var förra våren Och samma känsla infann sig nu som då...varför bor man så långt norrut ??!! Så nu tror jag bestämt att jag åker inte söderut förrän vi har grönt och lite försommar själv...vintern går bra att åka ner får då har vi SÅ fint med all snö och inge slask och sommaren går också bra. Men på våren skall jag banne mig hålla mig hemma i fortsättningen.


Idag när klockan ringde på morgonen har jag börjat räkna dagarna tills jag blir pensionär, jag kände mig lite sliten på morgonen...men först får jag väl vänta på semestern. Jag har börjat ta Chi San igen idag så snart återvänder nog krafterna.


Denna vecka hoppas jag på en lugnare vecka....i alla fall på hemma fronten.


Ebba har bara bokat in att hon skall på ÖB när de öppnar...så vi får väl se hur det blir med den saken.

27869-319 (400w x 300h)

Gubben och Hockey.....

jag kunde inte se på hockey mer...gubben bytte kanal för ett tag sedan, han skulle inte se på sådan skit som han uttryckte det *blink, blink*.
 Igår kväll var vi och tittade på sälar i Salmis, jag har aldrig förr sett så mycket sälar på en och samma gång och på så nära håll.....och nu skall jag gå och se om man får se lite hockey.

nyaKolla mina nya hörlurar!!!  Jag diggar dem skarpt.

d709


d575
lek med döden?...kanske därför musen leker stålmannen

smitit

jag smet mig hit en stund, jag har har massor av projekt på gång samtidigt.....måste få gjort en massa sådana där "småtråkiga måsten"...men idag känns det inte så tråkigt, utan kul att få röja upp :)
Tänk att det är så olika från dag till dag med dagsformen får sådant !! Gubben for iväg till Nikkala för att svetsa och fixa något på vår utebastu på hjul som skall med upp till stugan om några veckor. Ebba for med till Nikkala för hon skulle hälsa på farmor och farfar under tiden.
När gubben far och jag blir kvar här hemma så får jag massor av energi...för det finns ingen som stör mig. Emmy donar i sitt rum och jag och katterna härjar i resten av huset.
Jag borde hinna dit ut idag och påbörja vår-rensning på gården, men allt kan man ju inte hinna med så om jag inte hinner det så idag så får jag ta det en annan dag. Så enkelt är det med det.

Imorgon skall jag packa resväskan igen, för på måndag är det jobb hela dan sedan på kvällen Terry Evans och sedan på tisdag sticker jag till Stockholm igen och är åter på torsdag kväll. 
 Men det eviga bekymret  stör mig: vad skall man ha med sig för kläder ? samma visa varje gång. Och skorna tycker jag är värsta bekymret för jag har så lätt för skavsår och speciellt med den ena fotem, så jag måste alltid gå i fula men inkörda bekväma skor, kan aldrig ha nå snyggt på fötterna. Men å andra sidan i Stockholm kan man gå klädd hur som helst och ingen bryr sig. Och på Eneglen blir man också insläppt hur man än ser ut *ler*....det du mamma dit skall jag/vi !!! Och på kursen så finns det så fina damer /kvinnor och dem matchar jag ändå inte utan ser ut som en riktigt antik norrlänning så då är det ju enkelt = inte så nog med vad som kommer med i resväskan.

image872

Tänk att snart är det denna tid......

En bild säger mer än ord....Katter i bikiniVar och kollade på mammas odlingar idag, herregud så plantorna växer.
De växer rent ut sagt som ogräs...så jag min latmask som inte gör något själv när det gäller sådd (för tillfället) hoppas på att få några plantor av henne sedan när det är dags *ler*

Jag tycker vi har en ganska bra fördelning av arbetet för tillfället hon och jag.
Hon odlar och jag fotograferar dem ;)
 Tänk om inte mamma skulle hålla på med dessa plantor så hade jag ju ingenting att fota!!!
Det är ju hennes blommor som i 99% av fallen hamnar på bild. Sådan tur att hon ännu ett år orkat så dessa frön :)
image892

Ha en bra vecka om jag inte dyker upp på bloggen på ett tag *ler*vilket väder

Jag påverkas av vädret, rött och hänging från start när jag vaknade. I morse vaknade jag till ett brak i Emmys rum, jag tänkte att nu var det Emmy eller hennes kompis som sov över som ramlade ner från sängen och drog omkull något men det var katten som hoppat på kanten av ett litet bord och då välte det....och då var det lika bra att stiga upp.  Idag skall vi en sväng till Salmis och hälsa på och det passar ju super bra när det är skitväder och jag ändå inte har lust att göra något vettigt ;)Såg ni körsklaget igår....snacka om att det var jämnt, och bägge var bra, men Cans var bättre än brolle fast Brolles gäng var också bra.Nu skall jag gå och hjälpa gubben samla ihop grovsopor inför tisdagen.


Veckan som gått: jobb, äta sova o.s.v

image884
Det var inte så länge sedan det såg så här fint ut när man stod på gården och vände sina blickar söderut......En jobbvecka är till ända och oj vad jag trivs där.
Sedan att tisdagen var en sådan dag då på jobbet att man ville packa väskan och dra därifrån....det har jag redan glömt *ler*I tisdags när jag kom hem från jobbet hade flickorna garnerat och gjort så fina tårtor så nu trot jag bestämt att de får ta över själva garnerandet i fortsättningen, för jag gör gärna både vanliga tårtor och smörgåstårtor men har alltid avskytt att garnera dem:)


image890

I veckan har vi också ÄNTLIGEN fått upp gardinstängerna i köket och köpt en ny hörn-mikro,
vi har haft ett stort gammalt schabrak till mikro, den tog utan att ljuga tre ggr. så stor plats som den nya.
Den förra var från slutet av 80-talet och nästan lika stor som en vanlig ugn.....och jag har varit så less den mikron i över tio år. Så nu är jag nöjd, mycket nöjd.Varför jag hamnade här framför datorn var för att gubben, Ebba och hennes kompis kollade på Talang 2008 och jag blev så föbannad när dårar fick gå vidare men inte flickan med rockringen....hur katten kunde det ske ??!!

Jag menar, det är väl tusen ggr. mer talang att kunna handskas med en rockring som den flickan gjorde än att en fullvuxen karl klär ut sig till kyckling och hoppar fram ur ett ägg.....sedan Bert...han vill ju bara ha fram sång-artister....
........så jag drog från TV:n.

men jag tycker att det finns mycket mer som är talang än bara sång, inget illa till alla dem som sjunger, absolut inte, men det finns även annat som är talang för mig.

image886

image887

Måste visa hur fina flickorna var när de mötte mig vid dörren när jag kom hem från jobbet på en speciell dag....
det var alla hjärtans dag, de hade tillverkat presenter och en massa alla hjärtansdagkort.
(Egentligen skulle det varit ett foto på en blomma  här, men det var flickorna som kom upp istället och då tänkte jag att den få vara kvar *ler*)

image888

Nu skall jag gå och se hur Ebba och hennes kompis har det på vindan om de är väg att gå och sova snart eller om de skall vara uppe och studsa länge, Ebba brukar var trött av sig på kvällarna, men vi får väl se hur länge hon håller sig vaken.
Och Emmy har smitit iväg till en kompis för övernattning så vi får se om de flickorna får sig någon sömn...eller om det blir surr halva natten :)

image889


 
Till sist tror jag att när jag blir "stor" skall jag köpa mig en riktig kamera med bra Macro så jag får börja med min stora passion: Fota blommor !! jag tycker bara lite synd om er som får dras med dessa eviga blom-foton, men det känns så naket att skriva ett inlägg och inte sätt in en bild, eller två...eller några fler *ler*.


sol ute = sol inne !!

image883

Härligt att det blev en solig dag !!
Med solens strålars hjälp blev jag på glatt och piggt humör,
tänk vad det kan svänga *ler*Ha en strålande bra dag kära vänner!!!

BLÄ !!

Sitter på jobbet ännu !! skulle varit hemma för ett tag sedan:(
Gubben fyller år idag......tårtorna är inte klara :(
(hoppas flickorna färdigställer dem...garnerar dem, allt annat gjorde jag klart kl05.00 på morgonen och TUR det)

Chefen på väg hit ner till kontoret, allt åt pepparn och vet inte när jag kommer mig hem idag:(
(Bugdgetuppföljning som går dåligt, mycket dåligt) :(

Fy Bubblan vad jag tycker synd om mig :(
Och hungrig är jag.....glömde min lunch-mat hemma:(tack och hej, leverpastej