..............................................................................................................................

image773

Snart är det jul igen och det är så mysigt att få ta fram prylarna inför jul !!


Titta vilken söt bestämd nalle jag hittade
image774




Trevlig helg önskar jag er alla! 







...........................

Tillägg till motser....var lite brådis, och nog var ungarna sura också....jag vågade INTE säga att du var "hemma" i stan nu...de anade nog det ändå för de frågade flera gånger om inte vi kunde hälsa på hos "någon"....de sa att de var: hälsa-på-sugna.


27869-348


Nu är det snart dags igen att baka lussebullar, jag och Emil gillar Lussebullar men de andra äter helst vanliga bullar. Så då tänkte jag att jag inte bakar vanliga lussebullar i år, utan jag gör någon kompromiss att jag gör saffrnaskringlor eller nåt liknande med pärlsocker på...kanske jag testar på lördag. Har blivit SÅ sugen på saffrans bröd, har inte ätit något sådant ännu. Men egentligen behöver jag inte äta något gotta, denna vecka har jag fikat så mycket för flera dagar har olika människor kommit till jobbet för att lämna fika, de har velat visa sin uppskattning och gett beröm och rosor över arbetet man gör så jag vet inte hur jag skall reagera, känner mig som en sur, gnällig kärring i det jobb jag har !!!

Måste berätta en rolig händelse idag, jag hade "beställt" av min käre sambo att han skulle skala potatis koka den steka lite fisk, koka lite grönsaker och fixa lite sås till middag....men vet ni hur det gick??  Vi hamnade på Ikea för att äta, så kan det gå. Och han som INTE gillar att äta borta, han tycker alltid att man kan äta hemma, han har ätit på Ikea en gång tidigare..... 

Under veckan som gått för övrigt har vi inte gjort mer än det vanliga ruljansen som fortgår hela tiden, jobb, skola m.m Jo flickorna har för någon vecka sedan köpt förvaringsbackar  med lock i olika storlekar från Ikea så de har haft i uppdrag denna vecka att plocka iordning på vindan och idag var vi och hämtade lite mer lådor med lock. Jag måste säga att hade vi inte haft Ikea så hade vi inte börjat fixa iordning förvaring med lådor m.m så som vi gjort nu. Själv har jag i söndags kväll städat en kaotisk garderob där vi har skrot, men köpte fina genomskinliga lådor med lock  från Ikea för att sortera allt, jag blev nöjd.  Och idag när vi var på Ikea så hade någon spinkat på oss *ler'* för min mobil ringde och så är svägerskan i andra änden och frågar var vi är, i nästa andetag  så visste hon  att vi satt och åt, Ebba tittade upp i taket på restaurangen och frågade var kamerorna är.....

Imorgon är det fredag och det är inte helt fel, godiset är köpt och Ebba väntar på Idol...

Ha en bra helg !!

Lördagskväll

Jaha...vad skriver man idag då ???  Har ni förslag ???

Idag har barnen tränat inför teatern i stan och jag och Kajsa fick oss lite "egen" tid och hann med lite ärenden, alltifrån besök på Jala, Rusta, bolaget m.m.  Det resulterade i  julklapps inköp, cigariller och cider och lite ljusslingor. När Ekfors har mörkt så får väl vi lysa upp byn istället :) så en bra happpis resa idag då...speciellt när vi (Kajsa och Jag) ....eller jag bestämde....... eller vi tillsammans...skitsamma vi tog i all fall ledig från vår kurs idag jag och Kajsa och det var nog en superbra ide känner jag så här efteråt.



Är det bara jag som inte vetat om att det finns en cider med snöfall ??
Kajsa visade den och den var lite rolig tyckte jag,
jag fick bjuda moster på ett smakprov av den nyss och så passade jag på att "tjyva" lite av hennes flarra,  den var god också !! Skall nog handla mer av den någongång...om det finns av den i Ö-tå, det är lite snålt med sorterna där.



Nu måste jag gå och se vad gubben och barnen tittar på TV för de skrattar så det hörs över hela byn,
snart pinkar de nog ner sig, jag gillar ju roliga filmer! Giller inte våld och hemskheter på film...men dett LÅTER roligt.



Jag glömde......

jag skulle ju lägga in en Norgehistoria det var därför jag startade datorn (senilvarning på mig med andra ord)


Vet ni varför norrmannen stoppar snoppen i havet ?




Härliga fredag !!

Fredagar gillar jag nuförtiden ,då är det helg och lite ledigt, men i helg är det fullbokat schema, men huvudsaken att barnen har kul. Emmy är ännu på disco, Ebba hämtade jag hem kl. 20.00.  Imorgon är det tetaer och sångträning för flickorna och på söndag teater och sång på kommunhuset och sedan måste vi hinna med lite annat rännande på söndag då det är skyltsöndag:)

REKLAM : Kom och titta på teater alla som kan på söndag kl 11.30 på biblioteket, då skall barnen visa en teater med Astrid Lindgren temat, alltid lika spännande tycker jag.

Sä här "vacker" var Emmy på förra teatern när hon kom från Amerika......

image678



nu slog den hemska, svåra bloggtorkan till........

men någongång kommer det väl mer. Hoppas jag.

Lite slö

Jag har varit lite slö i veckan, eller slö och slö, kan väl säga sanningen som den är att jag inte hunnit med datorn på kvällarna........räknade ut att det är HELA två kvällar....men känns som länge ;)

I tisdags for jag och Ebba raka spåret efter jobbet till stan och gjorde ärenden och hann även med en kvällskaffe på Järnvägsgatan, gårdagen hade jag faktiskt semester men inte för att vara hemma och slöa utan för att bägge fröknarna skulle till farbror doktorn i Kalix och det var mitt på dagen, och efter det skulle Ebba till farmor och farfar för en natts övernattning, Ebba var hemma igår och idag p.g.a envis förkylningen :(  Jag och Emmy fortsatte sedan mot stan för en tur till Ica Maxi och för ett  "hälsa på" ärende hos goda vänner, det hinns inte så ofta med hälsa på rundor som man skulle vela.

Nu skall jag gå och se om flickorna somnat och sedan själv hoppa i bastun !!  Gokväll och ha det bra !!!



Måndag

Trötter är ännu vaken och klockan är snart 21.00 !!

Jag måste erkänna en ssak för er alla.....bli inte arg eller besviken eller tyck inte att jag inte är en hemsk djurhatare för det är jag inte i grund och botten











Men idag är jag liteeeee less vissa djur ...jag har inte sett dem på nära håll en gång idag, eller två gånger idag eller tre gånger idag utan de har funnits ÖVERALLT. I gross och parti och jag har haft så nära kontakt med dem så många gånger ni anar inte. så snuddandes när flera, flera ggr idag BLÄ !!!!!!!














image771



Jäkla renar! 
Jag brukar inte klaga fast de är efter vägarna men nu är måttet rågat för mig också.


image772

Helst äter jag dem som torkade...mums...torkat renkött.



Annars är det en mycket bra måndag, börjar smått gilla måndagar:)

Söndag

Jahapp jag har återigen fått en tanke genom skallen min och det är att slutar Kajsa som kyrkvärd då slutar jag också .....det enda är som Kajsa skrev att vareviga gång kommer det några fnissattacker...jag fattar inte....Men å andra sidan är det inte så betungande detta när man har Kajsa vid sin sida:)  Tack Kajsa!

image770

Efter det plockade mamma och moster upp Ebba och mig så for vi en sväng till stan för att uträtta lite småärenden, vi gjorde besök på Jysk, Hemtex, Barnens hus, Rusta och Tampis och sedan var jag trött och ville hem...konstigt ?? Jag trött?? jag vet orsaken till att jag är trött, det där uppåtpiggande "tjacket" från hälsokosten är slut och jag har inte tagit mig i kragen för att fara och köpa nytt. Men under veckan hoppas jag att jag hinner fara eller orkar.....

image769

Imorgon är det jobb igen, helgerna går så fort, snart börjar planeringen inför morgndagen, bl.a skall jag åka till Pello imorgon och jag tycker att det är lite långt dit. Jag tycker att till Ö-tå går det bra att köra men det är nog bara det att den vägen är jag så van att köra....norr om Ö-tå vet jag inte varenda kurva eller grop på vägen.......

image767

Idag har det varit teaterträning för Emmy och nästa helg är det dags för att spela upp pjäsen, det blir på biblioteket på söndag. Så ni är alla välkomna dit att titta, återkommer med tiden för uppträdandet, eller Kajsa du kanske vet vilken tid själva teatern spelas upp??  Jag vet bara när vi skall vara där.

image766


En bra vecka skall ni ha ifall jag inte hinner eller orkar med egen datatid under veckan.

Halva helgen förbi

Och så var jag här igen efter några dagars uppehåll...känns som en hel evighet om man är utan att läsa bloggar på en tre dagar eller så ;)

Natten mot fredag vaknade Ebba med feber och rejäl hos, och Mikael som inte kunde vara hemma fredagen från jobbet...och inte jag heller, hur gör man då??  Jo jag tog med Ebba en snabbis till jobbet på morgonen och så gjorde jag de akuta sakerna och sedan for vi till apoteket och inhandlade hostmedicin och sedan for vi hem och lät Ebba sova och vila:) så var hon ganska pigg när Emmy kom hem från skolan:)
Och efter det har hon inte haft feber mer, lite allmänt småhänging är hon men inte febrig.

Igår trodde jag att datan hade gett upp eller fått världens virus i sig...Emmy och Ida spelade och hux flux ropar de efter mig och frågar vad som hänt...hur skall jag veta vad som hänt som var i köket?! Datan blev först svart och sedan hamnade allt upp och ner på skärmen.....jag tog förgivet att det var något virus som drabbat datorn, men min snälla bror har fixat det idag och tydligen var det inte något allavrligt, bara något i inställningarna,  men jag fattar ändå inte hur det pang bara kan bli så......jag får inte in det i min ack så lilla hjärna.

image764
Moster ser du bilden...jag skulle söka fram en annan bild och då kom den här fram. så jag tänkte att då låter jag den vara...så fint ställe.

Nu skall jag fortsätta min vandring bland bloggarna, hejsvejs.

Kajsa !!!  Du kommer väl ihåg mogrogondagen, min smabo har påminnt mig imorse. Han sa: kl.11.00 och Kimmo!Tänk vad han är snäll som håller reda på när jag skall vara borta...jag föreslog att han och Janne skulle skolas in som vikarier;)...men han menar att han håller koll så han vet när han får lugn och ro här i huset *ler*

I väntan på sommaren.....

image762

Jag väntar på sommaren....inte för blommornas skull, de har jag lagt av med. Men för att det är enklare att pendla till jobbet då :)

igår skulle jag göra ett inlägg men då var det sirap ute på bloggen igen.....som vanligt.....

Gubben har farit med Ebba och Emelie på friidrotten och jag har nyss förberett morgondagens middag så nu passar jag på en sväng att kika in till en del av er.

Hoppas ni har det bra så här mitt iveckan, för det har jag:)
Utom att jag är lite orolig för Emile..han kom från jobbet i Kiruna idag, han kom raka spåret till oss från Kiruna för att hämta bilen av oss, inte orolig  för det, men han åkte  med eld i baken till PIteå för att hämta en TV och skall hem igen ikväll...VA?!!  Jäkla "onge". Först har han jobbat idag I Kiruna, sedan hoppat i bilen köra hit, sedan rakla spåret till Piteå sedan hem till Happis för att föra tv:n och sedan skulle han byta bil igen hos oss......Jag tycker att han hade kunnat åka imorgon pigg och utvilad till Piteå när han ändå är ledig en vecka nu...men vad hjälper det att säga ? Ingenting, därför håller jag tyst.

Rapport från norr

Jag hade inte tänkt göra ett nytt inlägg idag, bara läsa ANDRAS bloggar....men jag kan ju inte lämna en endaste kommentar till er i kväll, vet icke vad det är för fel, kommer bara att servern hittades inte, snacka om trist.

image761

Idag har vi ätit tårta, så mycket att det började pysa ut från mina öron, därav skall jag basta snart så öronen blir tvättade *ler*.

Till er som inte sett Irinas blogg: Måste bara säga att Eira var så läcker och fin inför gårdagens personalfest, titta på Irinas blogg....kolla in hur smal Eira är, och fin som bara den, jag tror bestämt hon blivit många år yngre också nu senaste månaderna när hon tappat kilon har även åren följt med :)  = De hara bara försvunnit !!
Irina du och Arrak var också fina...men Syrran tog priset på fotona igrå, men nästa gång du skall partaja så är det din tur att ställa upp som en glamourdrottning :)



Helgen är slut snart för denna gång, men tur att det bara är fem vardagar till nästa helg, tänk om det hade varit dubbelt så mänga dagar till helgen:)...och sedan väntar jag på besked under veckan över min framtid inom jobb-branchen så jag ser fram emot veckan, det är jobbigt att gå och vänta och leva i ovisshet.

Ha en bra vecka mina vänner.


Tjenare på er !!!

Ibland undrar jag vad som är bäst, snö eler inte snö....inte älskar jag snön alla ggr. men inte är det kul att ha det blött och åter blött, nä då föredrar jag snö och minusgrader för då går det att klä på sig i alla fall utan att bli blöt.


Idag har jag varit med flickorna till stan för att se om vi kunde få oss lite mer vatten att doppa oss i och det hittade vi !!  På badhuset :) så de blv doppa av och lite simmande för mig också, men så klart inte så där mycket simmande för mig som jag hade velat då jag hade flickorna med, men några lägder då och då i alla fall.



Nyss har vi ätit så nu kommer det snart mat från öronen så mätt är jag....känns det som.



På måndag skall jag beställa tid till åt Ebba så hon får göra ett besök hos farbror doktorn...för denna gågna natten har varit SÅ hemsk för henne och oss andra, hon började klaga på magont vid 17.30 tiden igår när vi var i stan och vid 22.00 blev det värre då hade hon sådana kramper och smärtor i magen att hon har skrikit, kvidit ,spytt, sprungit på toan fram till kl.04.00, hon har prövat alla sängar, legat på golveti en hög av mjukisdjur, legat på soffan, varit i min famn, i gubbens famn, inget hjälpte. Helt hemskt att se och vara med om, när ingenting hjälper. sedan sov vi helt utpumade till strax före tio på f.m idag.

Vi vet vad det är...hon hade ätit ett helt äpple igår.
Hon har inte fått äta äpplen under hela våren, sommaren eller inte nu på hösten  hemma, men tydligen har hon börjat tjuväta äpplen på skolan:(      Och hon har haft mer ont i magen under hösten igen och jag har inte fattat varför....men hon säger själv att det enda hon tycker om och vill äta är äpplen och att därför han börjat äta det på skolan...och när hon inte fått äta det hemma på sååå länge så hon har ätit det då och då på skolan säger hon i alla fall...och tydligen knyckt och ätit i smyg också där. Och nu sista tiden har hon brukat äta äpplen ibland helt vanligt och sagt att det går bra på skolan tydligen....rackarunge!!!
image759
Så här glad var hon INTE i natt.

Men natten var så hemsk med dessa kramper när hon bara skrek rakt ut, så jag vill nu få reda på en gång för alla om inte det finns någon kramplösande medicin som man kan ge när det blir så här.  Och hon säger själv att nu skall hon inte äta äpplen på länge...och jag hoppas hon håller vad hon lovat.

Jag blir så trött på dessa nätter så jag ger bort dem snart till någon som vill ha dem ....

Nå ikväll blir det Svesson, svensson på TV och tidigt sängående efter det, så då är man pigg igen imorgon!!

Ha en bra lördag kväll...eller söndag....eller måndag eller när ha en bra dag oavsett när ni läser detta. För det skall jag ha.

image760

snö

27869-757

Visst var det fina moln jag hittat !!



Idag är det torsdag och då är det nästan helg ....känns skönt !! 

Och andra helgen i höst som inte är fullproppad med olika måsten göra...känns som att jag kanske glömt något....
Farsdag, ja det får man inte glömma det är ju tre pappor att komma ihåg:)



Idag har dagen spenderats med utbildning, en heldag om Arbetsrätt....låter kanske inte så intressant men mycket intressant är det. Finns SÅ mycket i detta ämne så det är bara en liten bråkdel av alla lagar man hinner skumma igenom en sådan här dag.  Dagen gick superfort då det var en mycket duktig man som höll i detta, det är det som gör det extra kul när det är en bra föreläsrae/ undervisare.

Nu kom Emmy hem från kalasande, måste gå och se hur hon haft det.

Godnatt och sovgott !!

Tisdag ...redan ...hjälp !!!!!!!!!

27869-758



Näe så illa är det inte !!  Jag har bara inte haft tid, ork eller lust att vara framför datan :)
Helgen har gått i kalasandets tecken...och lika bra som vanligt gick det !! Trevligt och kul.

Och nu har väl ni bloggare skrivit så mycket nya inlägg så jag hinner kanske bara läsa en bråkdel...gubben skall ha hjälp med att fylla pellets i källaren men han förbereder inför det och jag passade på att smita hit en sväng *ler*

Det var vitt och fint i Ö-tå när jag for från jobbet idag, och nu är det på G hitåt med lite vitt verkar det som...inte fy skam på torra land...jag menar blöta land:)



Grattis Ebba !!


 Jätte mycket GRATTIS till vår älskade Ebba som fyller 7 år idag !!!!!



image753






Och sedan hittade jag en häxa i vårt tv-rum häromdagen...

  en glad häxa
 se så arg hon är här...som en riktig häxa :)