Sista dagen på detta år !!!

image780

Har ni summerat ihop årets händelser?

Jag har lite grann funderat över året som gått, och det är mycket som hänt, för mig är det största att jag blivit klar med skolan i början på året. Jag har kunnat säga adjö till mitt förra jobb med en avskedsansökan då jag fått ett annat  och nytt jobb i en ny kommun:  det är för mig den största och bästa händelsen. Sedan finns det en massa saker som hänt men för mig var detta den största och bästa grejen under 2007 och som är en av stolparna som stöttar upp ens liv.


image781

För övridgt har gubben skitat ner hela huset idag, sågspånen har bara yrt överallt och i hela huset har det lagt sig som ett fint lager av små, små korn av sågat trä *blä* ......har med andan i halsen tänkt att få se om vi hinner till stan för att äta gott, umgås och se på lite raketer. För gubben ville bli klar med sågandet och rivandet idag, så att det bara är börja försöka bygga ihop något igen :)

image782

jag hoppas inte ni skall må så här imorgon !!
Det skall inte jag då vi skall dricka julmust ikväll (livets dryck efter Vatten), imorgon har jag bokat ett schema åt mig över vad som skall göras imorgon och jag hoppas jag hinner med det.

image783

Ett rikitg gott nytt år önskar jag er alla kära bloggvänner. H en bra kväll !!!!

Sorry..

...jag har ej hunnit vara framför datorn här hemma på flera dar....juldagen tror jag att jag var in på datorn här hemma. Nå lite paus från den skadar inte, men sedan läser man någon blogg så tänkar man va?! det visste jag inte...som att Milla haft över 40 i febr...det såg jag nu nys...det hade jag INTE missat om jag suttit här en kvart åtminstone:)

Torsdag  och fredag har jag jobbat och på torsdagsmorgon var det tungt att stiga upp, rikitgt tungt vill jag lova. Men igår gick det bra redan, vaknade mycket före klockan  skulle ringa.

Idag har jag haft jobb minnsan här hemma, igår på e.m stack vi till Ikea och hämtade några Billy bokhyllor med glasdörrar som vi skall ha i ett rum där vi fram tills igår kväll haft garderober...men för att få in dessa hyllor så fick vi börja med att riva en vägg och flytta två stora breda garderober in i datarummet. Och det innebar att jag har rensat bland kläderna fram till 12 i natt och jag har fortsatt idag och nu är jag less.....vad skall sparas, vad skall i röda kors säcken och vad som skall till soporna är alltid frågan för mig?! Gubben rev ut ALLA kläder från garderoberna och lastade dem överallt  och tyckte att vi rensar SEDAN när kläderna skall in igen och jag tyckte tvärtom att man rensar på samma gång man drar ut kläderna.....tänk så olika vi kan tycka om saker och ting ;) men nu är det mesta gjort.

Nu återstår "bara" (som inte är så bara) för gubben att börja ta fram motorsågen och börja riva mer av väggen då vi skall ha Billy hylla med påbyggnadsdelar, och detta blir infällt i en vägg, men när han tog bort garderoberna såg han att det blir mycket mer jobb med detta än vad han trott.
Och när han får tid till detta får vi se, idag är han och hjälper sin bror med målning av väggar i en lägenhet och imorgon har vi andra planer och likaså på måndag....och sedan återstår bara tisdag innan han har slut på sin ledighet, så kanske jag får upp de nya hyllorna till påsk i all fall :).  nå nu är hyllorna/lådorna mitt i garaget så vi behöver inte ha alla lådor inne i alla fall och då behöver han inte stressa heller, utan kan göra detta när tiden finns till det.

Nu skall jag gå och se vad jag skall rensa, jag har massor att ta itu med. Måste bara komma ihåg att köpa hem mera sopsäckar imorgon så att det finns grovsopor till segerlunds nästa gång de kikar förbi här i det ärendet!

Ha en bra kväll allihopa....och gärna ett "tangent avtryck" av er !

Sofia...har inte sett livstecken på länge av dig.


snart 2008image777

Tomten kom igår till vårt hus i år igen...Jag undrar när den slutar att komma, och inte visste jag att alla hade varit så snälla i år igen ;)

image779

Gårdagen var för vår familj en lyckad dag, vi trivdes och umgicks med släkt och vänner, allt som allt var vi nitton personer och tänk vi rymdes bra, man brukar väl säga att finns det hjärterum så finns det stjärterum. För många familjer är det kanske inte så mycket med nitton personer kring jul men vi som inte har så stora familjer och nära släktingar varken jag eller mikael så var det mycket kul att så många ville fira jul med oss.
Maten smakade FÖR bra och lite för MYCKET mat...(som vanligt)
Tomten kom och hade med sig paket, både till små och stora.

Snart skall vi åka till Nikkala för att hälsa på farmor och farfar och jag hoppas att de inte lagt färdigt stora pusslet, jag älskar att pussla men sedan vi skaffat katter är det omöjligt ha ett stort 2000 bitar pussel framme....och för mig hör pussel till julen, lika vikitgt som skinkan och tomten (nästan)


Nu önskar jag er en god fortsättning på julen mina vänner.

image778

God Jul till er alla !!

Större version av kortet

Jag önskar er alla en riktigt god jul!!

Nu väntar vi här i huset på morgondagen som förhoppningsvis blir en dag fylld med folk i vårt hus samt att tomten hittar till oss i år med !!

GOD JUL
Hejhopp på er glada vänner

Det var ett tag sedan jag var in hit till bloggens värld, eller ärligt talat har jag inte varit framför datorn hemma alls på hela veckan och det innebär ingen bloggläsning har jag gjort. Men på ett sätt har det varit skönt, lite bloggsemester kallas det visst har jag läst någonstans*ler*

♥♥♥

Idag har granen fått komm fram och blivit fin och grann !!!
Pepparkakorna är klara och nu väntar dasset på att få sig en omgång....och därför hamnade jag här....
Vi åt nyss och jag blev så trött, så trött och orkade inte ta itu med toan, jag hörde att datorn surrade här i datarummet och ropade åt mig: Kom Nina !!!!Jag återkommer ikväll hade jag tänkt hos er alla som jag inte "hälsat på" under veckan...men har ni skrivit mycket så hinner jag väl inte läsa allt.

På återseende!!

Lördag

27869-115
Jag önskar er alla en riktigt skön helg.
Ingen julstress skall ni känna !!!
 
jag har slutat stressa över julen, den kommer ändå :)
Och maten räcker nog till ändå....och fikat likaså...och städningen är det ingen ide att gno ihjäl sig över för man åker på att städa efteråt ändå.....och vad mer( kliar mig i skallen) jo resten av familjen får en gladare, piggare sambo/mamma m.m.


Min huvuduppgift idag blir att ta en "fajt" med mig själv så jag kan fara med i e.m och käka julbord med Nicke och Eira och gubben min.
Det är så här att: Jag har inte släppt fram en förkylning som börjat och bråka med mig för flera veckor sedan, men nu känns det som att vi skall ha en rejäl match i helg, Jag och denna flörkylning. Skall jag vinna ?eller den? Jag så klart !!!

Hoppla nu börjar snart julkalendern måste kila


En tisdags gubbe

Snögubbe

En tisdgas snögubbe hälsning till er  !!

Ärligt har jag knyckt bilden som ni ser:)Full fart och fläkt har det varit idag, ända från morgonen,
en liteee småstressig dag från början till slut men allt har gått så otroligt bra.
Både på jobbet och hemma,
Tack vara alla underbara människor som försöker hjälpa varandra.


Nu skall jag rensa min hemma-mail...såg nyss när jag skulle kolla maieln att det var närmare 200 olästa mail.....
det är jätte sällan jag kollar mailen här hemma. tyvärr. Tiden räcker inte till det, sist jag öppnade mailen hemma var i oktober....det var ett tag sedan. Så har ni något viktigt och inte har min mail till jobbet är det bästa att få tag i mig via vanlig hederlig telefon *ler*

Natti natti mina vänner ...och ovänner om jag har några,
 men förhoppningsvis har jag inga, inga jag vet i alla fall.

P.s jag kan inte lämna någon kommentar nästan hos någon av er, nästan, har bara fungerat hos Eira och Karungi Annika tror jag...vet inte vad jag har för data-strul. Blogsoftarna går det inte alls hos.....och Grannen din blogg får jag inte upp, alltså på andra sidan staketet och jag fler också...inte har ni väl alla tagit paus från bloggandet ? *snyft*


söndag

image744

Hej gott folk !!
Ja då har helgen gått och den har varit trevlig.
Vi har ätit smörgåstårta så att det kommit ut genom öronen,
smakat lite vin
umgåtts med folk,
haft nattgäster
och bara slappat
och haft allmänt lugnt och skönt.

En grej hanns inte med och det var ett besök i Salmis ....och det var lite trist, men jag kände att barnen som haft nattgäst de med behöver komma i säng tid och vila då de är lite trötta då det varti två sena kvällar för dem.
Så de har redan badat bastu och är rena och redo inför en ny skolvecka.

Och nu kom jag på en viktig sak....JULEN....vad behöver jag fixa inför den??!!
Jag brukar ibland ha en lista vad som skall göras men i år tänkte jag inte var så där att allt måste göras, julen kommer ändå !!
Men mjuk pepparkaka och lite hårda måste göras...och det är bara för doftens skull och för att speciellt mjuk pepparkaka är min favorit, brukar baka det året om.

vet ni vad att man lätt kan bli handikappad...jag råkade slinta med kökskniven häromdagen och nu har jag ett sår på ena pekfingret som idag har börjat göra ont och nu har jag skitsvårt att skriva detta, svårt att trycka på tangenterna utan att använda höger pekfinger. Snacka om att en liten skråma kan göra så här.....jag tänker på alla de som drabbas av andra saker, då är detta fjantigt. rent ut sagt löjligt.

27869-692
Imorgon skall jag göra ett besök hos frisören, skall bli så skönt.
Meningen var att jag skulle låta håret växa och att jag far till frissan efter nyår någongång.....men så Pang på torsdag kända jag bara: Jag måste få en tid NU !!!  Blev över en sekund bara spy-less på håret och kan inte nu tänka mig att vänta ända till efter nyår. Blä!!Hoppas ni haft en bra helg !!
Mitt i veckan

Igår kväll gjorde jag ett snabbt besök med Eira på ica maxi...var ju tvungen att spana in så det inte fanns spiraltrappor och smala gångar......det hade kunnat vara så ??!! Finns en som drömt det, en som är lika knasig  som jag i drömmarnas värld *ler*...nej inte knasiga, inte vi, men fantasin har man kvar när man drömmer mycket läste jag någonstans, och jag som drömmer mycket jag !!


Nå idag var jag tvungen att ta en tur till  Maxi igen!!  Jag var tvungen att få visa butiken till gubben och flickorna, handlade inte mycket, bara så att det rymdes i en korg. Allt gick bra men när vi kom till kassan la rullbanden av och i korvkön när ebba skulle ha en korv så kom en finn-gubbe och trängde sig förbi och blev sedan gapig och skrikig över att han hade "råkat" gå förbi...ändå sa jag: Det gör inget, korven tar nog inte slut, den räcker nog till ebba också :)

På tal om en sak, när jag varit trött hela hösten så berättade Eira att man kan bli trött och tiill slut få nervskador av B-vitamnibrist...jäklars vad orolig jag blev, jag har blivit pigg på stört när jag hörde det !!  Tänk vad tron kan göra mycket. Jag blev botad ur tröttheten som att en blixt slog ner i mig *skratt*, nej men Chi San har inhandlats igen och märkbara resultat ....jag börjar vakna ur koman igen( Eva !!  Det är sant)

image775
Skulle inte vara illa med lite sol och en svalkande iskall juice!! 
Mikaels bror kom hem från Thailand idag och han påstod att det var liteeee för varmt på dagarna...kan det vara för varmt? Jag tror inte det.

Tack och godnatt