ser ni vad tråkig jag är.....

Fyra jobb jag har haft:

1. Usk:a på Lunden
2. Usk:a på Viktoriagården
3 Usk:a Nattpatrullen ( nuvarande jobb)
4.?? Får se vad framtiden ger mig för nytt jobb

Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Alla komedier......
2. Herbie
3. Andarnas hus
4.

Fyra ställen där jag bott:

1. Haparanda
2. Karungi
3.                             Det var tyvärr torftigt på den här fronten.........
4.

Fyra tv-program jag gillar:

1.Andarnas makt...eller vad det nu heter
2 Nordnytt
3. Något av de där "bygga om hemma" programmen..kommer inte ihåg vad det heter
4.       Hinner ju aldrig se tv nästan, sedan jag började skolanvet knappt hur en TV:apparat ser ut !!!!
          Men vänta när jag är färdig...då skall jag bli en som ligger framför soffan och glor tv på kvällarna. jag längtar ....

Fyra ställen där jag varit på semester:

1. Turkiet
2. Mallorca
3. Stockholm
4. Skövde

Fyra sajter som jag besöker dagligen:

1. www.luth.se
2. www.haparanda.se    
3.www.aftonbladet.se
4. www.darklin-reach.com

Fyra favoriträtter:

1. Ärtsoppa
2. Lax
3. Mosters potatisgratäng    (Har inte ätit godare)
4. Färsk grillad kyckling

Fyra ställen där jag gärna skulle vara nu:

1. Ett varmt land
2. Stugan uppe i norr...
3. fjällen
4. På någon härlig SPA-anläggningJahapp...

Då var det dags att "blooga " igen.....
Idag blev inte min dag som planerat, jag for INTE iväg till stan för att se hur livet som LSS-handläggare är för min handledare ringde och sa på morgonen att :Flickan hennes spytt hela natten......Hur kul är det ? inte kul tycker jag, jag håller alla mina tummar och tår för att ingen av oss här hemma får något sådant.
Men OM olyckan är framme så är man lycklig att bo i eget hus. Tänk om man vaknar på natten och någon av ungarna spyr i sängen, och tänk er att en sådan gång måste boka tvättstuga och kanske få vänta flera dagar innan man får en tid....

Ja, ja nu har jag suttit farmför datorn och varit duktigt i flera timmar, jag kände att jag måste få en paus från skrivandet som jag håller på med....Behovsbedöming...låter det intressant?? skall snart återgå till det som skall göras, jag måste passa på att ha en "skrivar dag" framför datorn så jag inte behöver sitta nätterna och skriva som det ibland blir när jag lämnar min uppgifter till sista dagarna.

På söndag var M och o hit sedan vart det bullbak för min del...vad har jag gjort med.....jo tagit fram mina skidor , jag hade tänkt vara hurtig och börja åka skidor. .....

och sedan är det där med VV....jag tänker på det hela tiden.......är så impad av er alla som tar er i kragen och far dit.

Nu skall jag återgå till mer tråkiga saker här framför datorn ,hej svejs !!!!

Åh vad mätt jag är....

Halloj på er alla som smyger där ute i snödrivorna och bland buskarna här i blogg-världen......
jag vet nog att det finns flera som är ute i cyberrymden.

Hoppas ni har haft trvliga veckor, jag är så dålig på att uppdatera och är inte speciellt flitig heller på att läsa allas bloggar men ibland får jag något ryck och då kikar jag igenom och så bestämmer jag mig för att NU skall jag börja regelbundet sköta mig när det gäller det här med bloggandet...men det spårar alltid ut.
Hux flux har det gått en vecka och jag har inte ens varit in och läst andras bloggar.
jag är mycket framför datorn men då är det oftast den där kära skolan som kallar på mig, så då är det de uppgifterna som skall göras.

Idag var E och S hit, vi hade en riktig fest middag och jag och S åt så vi nästan sprack...fläskfile och god potatis grejs i ugnen , sås och grönsaker....det är min härliga moster i Svartlå som alltid har så god mat och när vi var dit sist hela familjen så fick vi så god mat, så nu gjorde jag nästan samma mat , så gott så gott var det.

Nu under veckan som varit så har jag varit dit ensam ( till moster) för jag har haft "innevecka" i Boden och då har jag besökt det femstjärniga hotellet som finns i nära anslutning till skolan.

På måndag skall på praktik igen och förhoppningsvis får jag börja jobba på min egen schemarad som jag har. Jag orkar inte leva utan pengar som man gör när man är student......( jag förstår dig Kajsa).
Jag skall gå skola plus jobba hade jag tänkt....hoppas bara att man orkar det, men jag är av den inställningen att :allt går bara man själv vill det. !!!

Idag har stora tjejen varit på kalas och "lillsprätten" har åkt skoter med pappa , men hon klagade när hon kom tilbask att pappa kör för sakta. Skidor har också flickorna hunnit med idag. Imorgon skall vi hämta mormor sedan kusinen åker till kyrkan i Hparanda en sväng, det är flickornas kusin som skall få sig sin egen barnens bibel, så då ville mina jäntor fara dit oxå......
Till maten idag drack eller jag smakade bara på nattvardsvinet hur det smakar....jag gillar inte annars rött vin så där jätte mycket, men detta var helt ok för mig. Det var rödvin med en älg på etiketten. Så det kan jag dricka fler gånger.
Jag skall försöka att titta in hit oftare !

Ha det bra så länge!Fredga igen

Fredagar kommer fredagar går....och veckan bara susar förbi.

Vet ej om jag berättat om en rolig grej i vår familj. Idag ringde mamma min och frågade vad vi skall ha till middag och jag svarade att det blir renskav och potäter....då svarar hon: låter bra ! då kommer jag vid 16.30 för det är väl mat vanlig tid ?
Andra åker hem till sina föräldrar för att äta ,men hos oss är det ombytta roller. När pappa är borta så ids hon inte laga mat åt sig själv ,så det är ju helt riktigt att hon kommer hit för jag lagar ju ändå mat till vår familj. Men......när hon frågade vad det är för mat, då sa jag att  nu har du blivit som en tonåring som måste kolla vad det är för mat först......Nå det  är bara som hon retas med mig, hon är så nöjd varje gång.

Emmy har kompis här och snart skall hon hem, sedan skall vi ta oss en sparktur till Gustavssons för det är fredag och då vill mina barn ha lite godis........Men vi får se hur det går för mig, klarar jag mig från att inhandla något gott eller faller jag för frestelsen. Ja det återstår att se.
Nu är glada julen slut och ute ur huset.

Idga har Eira varit här med sina mindre barn och så har vi "slängt" ut julgranen.
Vi har suttit och surrat, druckit kaffe och hon har lärt mig lite nytt som jag kan gör med datan, det är bra med datafreak bland släkten......

Nu är det full rulle på övervåningen, Ebba har en kompis här och utav Eira kidnappade vi hennes dotter så hon sover över......de har nu pjyamas party flickorna. Så skönt att de kan leka alla tillsammans inge slagsmål som det är när mina två flickor är på tvåens - då är det slagsmål oc fajter hela tiden.

Snart börjar dagis, skloa, fritids och allt vad det innebär, så det skall på ett sätt bli skönt med att ordningen blir återställd, men samtdigt har det varit skönt med jul ledigheter för ungarna.
Igår kväll var vi hos ett par goda vänner i stan vi skulle fara dit en snabbis men blev kvar där länge...som vanligt. Jag och mamman i den familjen har varit mammaledig samtidigt med bägge våra barn så vi har varit nästan  dagligen hos varandra, och nu när hon jobbar och jag går skola blir det sig naturligt inte lika ofta som vi träffas  som tidigare, och det saknar man. När vi var mammlediga så bodde de lite närmare oss i en annan by( med våra äldsta barn), och då for vi skyttetrafik mellan varann. Och våra karlar kan snacka bilar och motorer hur mycket som helst, de blir tydligen aldrig less, och det är positivt när hela familjerna trivs med varann.


Slänga ut Julen ???!!!!!

Jag är less alla julgrejer, och vill plocka unden dem. Men det återstår att se om och när inspirationen för det infinner sig.....

Ungarna vill att det skall dansas runt granen innan sakerna plockas bort, det har blivit en liten, liten bara tradition att det kommer några andra "kläppar" hit och hjälper oss med detta, och jag föreslog att om vi gör det i helg men då kan de inte komma....för de är bortresta, men det förslaget godtogs inte alls. Så vi får göra så att julgranen får bli kvar ett tag till om de andra julsakerna åker upp på vindan före.

Nu skall jag gör en skoluppgift, jag har haft några skriv uppgifter på mig som skall göras nu samtidigt som jag parktiserar och det är en lgrej som INTe är gjord.........och nu banne mig skall den göras för läraren hade nog velat ha den senast idag.....en har jag lämnat i början på veckan, men det är en som blivit liggandes.......en där allt bygger på egna reflektioner och ycaknde och tänkande men sedan skall man kritiskt granska det man själv skrivit och hänvisa till och litterature...så det är ändå lite knepigare än vad det först låter som......

men nu skall jag lova attINTE berätta mer om mina trista skoluppgifter för det är JAG själv som valt detta !!

ha en bar dag ni allihopa eller kväll är det nju nu, men ha en bra dag imorgon !

nya året har börjat !

Gott nytt på er alla !
Hoppas ni får ett fint och bra år framför er.
men som Carwho skrev på sin blogg: Det blir vad man gör det till !! Det var så bra skrivet så jag uppmanar er att tänka på det. Det är klart att alltid händer det olika saker och omständigheter i livet som gör att livet blir tungt och jobbigt ibland ,men i många fall är det upp till oss själva hur vi mår och har det.

Ha ett bra 2006 , det hoppas vi väl i alla fall att det skall bli !?!