några ord på vägen .......

                      
  Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är!
27869-382

Vänta inte på den stora lyckan, så att du missar den lilla!

27869-381

 Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom.

 27869-380

Älska som om du skulle dö imorgon. Arbeta som om du skulle leva i evighet.

27869-375

Det gäller att ha mod att vara den man är och inte tappa modet för att man är den man är.

27869-379


Nu kallar bastun på mig och flickorna !!!!
Det är livet; en varm skön bastu en fredagkväll när man känner sig skitig, trött och eländig. Så snart mår jag toppen igen :)


 

och idag......

....är jag så lat, så lat att jag orkar inte gör något vettigt alls..........skall bara slöa.

Idag är jag ledig från jobbet men har lite skoljobb att läsa inför nästa vecka, men inspirationen infinner sig INTE, jag hittar på en massa andra saker att göra.....konstigt:(

Nå idag får vi hem lilltösen från farmor och farfar och stortösen har varit hos mormor och morfar igår och det var länge sedan hon varit där. Som hon sa själv : Mamma jag har inte fått vara där på flera månader!!! och det är sant, jovisst har vi varit dit på en kopp kaffe och så, men hon har inte fått stanna och bara vara där några timmar ensam. Men igår fick hon vara där ensam och hon var helt salig när jag kom hem från jobbet: som hon sa: jag har fått ha "mommo-tid".

Nu blir det lugnt några dagar framöver, vi skall bara vara, bara nyårsaftonen som är planerad och det är skönt att veta, att nu tar vi dagarna som de kommer.

Idag har vi haft sovmorgon i det här huset och det var underbart vill jag tala om, vi sov så länge så det var ljust ute när vi vaknade.....vi passade på när vår "levande" väckaklocka (Ebba) var borta över natten.

Nu skall jag gå och se efter vad Emmy sysslar med......Ha en bra helg alla kära vänner!!

Ledigt

Jag har haft julledigt så det smäller om det !!!! 

17 personer var vi på julaftonen här, och det var så härligt!!
Ett tag var jag orolig att ingen av våra nära och kära vågar sig hit då magsjukan har härjat i huset sedan den 15december......Ebba tog det hårdast ( hon var dålig i precis tio dagar, ena dag bättre och sedan sämre igen), så nu är min lilla magra Ebba  några kilo lättare....varför kunde inte jag fått det istället???
Nu är alla friska och krya, den sista började äta och må bra igår och det var Emmy. Men det har varit positivt tycker jag, första julen som vi inte varit någonstans, vi har bara kunnat vara hemma !!!  SÅ SKÖNT!!!!

Tomten kom i år med.

Jag var så här glad för Eira terroriserade mig med kameran på julaftonen...hon helt enkelt psykade mig!!!  Visst är hon liteeeee elak...så jag tog som hämnd och tryckte huvudet från sidan framför kameran när hon skulle fota och då hamnade jag mitt i bilden
27869-361och en sak till ....hon tror att jag inte vågar lägga ut en bild på mig själv på bloggen ,men nu visar jag att jag blivit MODIG !!!!!

Men jag måste visa Oskar och Ebba.... det också från julafton.
det rockades fett här i huset vill jag lova...två stycken som fick gitarrer, den andre gitarren är inte med på bild men Ebba fick en elgitarr med förstärkare och den låter illa....(så det är bara här i huset som det låter ibland)....som varning till er övriga Karungibor.
27869-360

För övrigt har jag inte varit in på en endaste blogg eller ens suttit framför datorn på hela julen....men det har varit ganska skönt, men nu har jag mycket läsning att ta igen, får se när jag hinner "ikapp" alla bloggar jag missat :)

Idag har jag jobbat, Ebba har farit på semester till farmor och farfar idag och Emmy skall kanske på semester på annat håll imorgon.....Det behöver de få efter deras karantän de haft.

Vet ni hur det är att jobba mellandagarna? Helt sjukt !
Man får inte tag på myndighetsfolk (vaddå jagsådan , neeej......)....jag har ringt en massa människor för att ta reda på vissa saker....men näe det är semestrar och föräldraledigheter i varenda växel jag ringt till...........HOPPLÖST. Så nu har jag en låååång lista till måndag när jag skall fortsätta "jaga" folk.

Nu är det bara nyår som står framför dörren och sedan är helgerna över för denna gång.

Och snön...lyser fortfarande med sin frånvaro:(

Och nu tog sagan slut för denna gång.

God Jul på er !

Nu är allt som går att göras iordning inför morgondagen fixat !! 
Nu hoppas jag bara på pigga barn, för det är inte riktigt Ok här än....tyvärr.

Jag återkommer efter lite jul-ledigt.


Men jag vill önska er alla en riktig God Jul !!!

rubrik ,

Ebba mår bättre, sedan igår e.m har hon inte spytt och nu tar hon sin speicalvälling med extra mycket näring som hon får via Kalix och läkaren...den har inte hållts inne tidigare under veckan.
Igår var hon som en sill till kl.16.00 bara låg och låg. men hux flux säger hon jag vill ha något att äta och nu är hon i hyfsad form, men mager....gått ner i vikt en hel del och det syns på ben, armar och kroppen. Men detta blir bra!!  skönt är det.
Det var säkert för att jag bestämde mig går att jag ringer till Kalix idag, att nu skiter jag i vad stan säger.....
Skönt att hon är piggare men det tar nog ett para dagar för henne att ta igen sig, när denna magsjuka blev så långvarig.

Här har spelats julmusik idag och paketinslagning har det varit på mitt schema, mormor och morfar och min moster var på en blixtvisit och hämtade ebbas favorit dryck: Cocacola !
 En snabbis till stan  har jag varit på e.m för lite inköp, och farmor farfar har varit en snabbis på kvällsbesök.

Igår och idag har jag även jobbat på som bara den med skolan, så nu har jag städat på skrivbordet och nu lyfter jag inte ett finger för skolan förrän 2 Januari  = SKÖNT; jag dansar av glädje !!!!! (så på ett sätt var det tur att jag inte kunde fara och tjäna pengar igår och idag !!!!)

27869-351  27869-355  27869-353Hjärligt tack till er alla som bryr sig om Ebba, hon har blivit så glad av att få "krya på sig " hälsningar. !!!!

Gubben i huset har varit på kurs i två dagar och han fick komma hem ikväll och fortsätta att  "vårda barn",
Jag jobbar i Ö-tå imorgon.

Och snart är det jul............

Till er ....

...till er som undrar hur det är med Ebba!!!!

Jag undrar också.....hon fick ont imagen på fredag och sedan har det hållt i sig, hon spyr mellan varven , ont i magen så hon grinar och kvider, kan inte äta, ligger med en kudde mot magen mest hela tiden. Mikael har pratat med sjukvården igår...och därifrån får man inget vettigt svar...verkar inte vara vanlig magsjuka heller......men det kom efter sprutan hon fick i fredags.....ont har hon ännu på stället där hon blev stucken.

Jag vet inte vad jag skall göra med lillumman, hon har inga reservkrafter att ta av. Idag hålls ingenting i henne, i och för sig har hon bara provat flytande, igår gick det liteee bättre....Ingen annan i familjen har blivit sjuk och hade det varit magsjuka borde någon av oss ha fått det tycker man. Och julen närmar sig med stormsteg !!!!

BLÄ!!!!!!!!!!!

27869-295 Men ha en bra dag säger jag igen då.....till er som inte hunnit med: så gjorde jag ett inlägg i morse också.....därav denna förklaring.

Nu är det snart jul....

Jag är hemma med Ebba idag, hon mår bättre och förhoppningsvis kan hon gå på fritids imorgon, gubben är på "Kurs med kurt " från jobbet i två dagar, han var hemma igår med tösen, men nu blev det min tur.

Men inte har hon varit kry inte, på måndag trodde jag att hon var frisk men pyttsan, så matt och hänging som hon har var när jag kom hem. Men igår sa hon att jag vill ha falukorv som morfar, det betyder att då hon vill hon ha kall falukorv att tugga på!!  och det gick ner två skivor, och en fiskpinne lite senare...så vi får se hur denna dag blir.
Hon sover ännu och Emmy har knatat iväg till skolan och jag skall ta och göra lite skoljobb som vanligt, men nu har jag mindre än en månad kvar !!!!!!!! Det ni...o vad jag skall njuta i Janurai månad av att slippa detta dåliga samvete som jag ständigt brottas med när det gäller den eländig skola.

Och till er alla som läser min blogg, jag hinner tyvärr inte kommentera er allihopa, men kul att någon hittar hit ibland, även om inget nytt händer.

Jo jag hade tänkt söka fram kameran och fota några saker för att lägga ut på bloggen...men vet ej när jag hinner ta mig tid att ta fram lånekameran.....men sånt är livet, man hinner inte med allt och ibland måste man prioriera här i livet !!

27869-328   27869-331   ....jag vet att jag publicerat dessa bilder förr.....men dessa påminner mig om sommaren och nu känns det som att det är ett tag innan vi är där igen.

Ha en otroligt bra dag, och glöm för guds skull inte att slänga på en julskiva med julmusik vid tillfälle !!!!!!!!!!!!!!

åter helg i stugan....

var skall jag börja.......jag har läst många bloggar ikväll men inte visat livstecken hos er alla, hinner liksom inte med för tillfället.

Nu blir det bara tråkigheter som ni får höra om, men inga allvarliga som tur är :)

Ebba var på 6-års kontroll och hon ser dåligt....vi har märkt det själva då hon sedan i höstas har börjat gå närmare och närmare TV:n och dylikt...ser inte l'ngr bort när man pekar och skall visa något, och nu fick vi detta bekräftat. Och typiskt nog var inte jag med på den kontrollen :(....och av sambon får man inte alltid så detaljerad information...men han sa så pass att de fyra nedersta raderna såg hon inte, inte med något öga ....så är det bara att vänta på tid till Sunderbyn.

Och jag fick nå skumt i ryggen igår.....var så dålig så jag kunde knappt andas, det kändes som nackspärr men att det satt mellan skuldrorna , var däckad igår efter jobbet, jag bara låg och ojjade mig och slummrade mellan varven, Var helt fruktansvärt, jag kan inte fatta att man kan ha så ont. Och idag har jag fortsatt att proppa i mig tabletter ( var tvungen att åka till stan för att handla då det inte fanns en tanke till att ha klarat av det igår) och nu känns det mycket bättre, imorgon är det säkert helt borta:)

och sedna vår Ebba igen....idag slog hon hål i skallen....hon var och klev i morse på sitt skrivbord och flög ner med bakhuvudet mot ett annat litet bord, snacka om att tjejen skrek och att det blödde.....men det slutade att blöda (eller minskade radikalt) just när vi tänkt att det är bara att åka till akuten och låta dem limma eller sy det...
Allt frid och fröjd och jag och Emmy kunde bege oss till stan för handling, om än några timmar försenade och då hade Ebba gått upp på rummet för att leka och hon hade ramlat och slagit bakhuvudet och det började blöda igen......men åter tog det stopp efter ett tag.

Nu sover hon sött , likaså med Emmy och Milla som kommit på oplanerat nattbesök men dock så trevlig.

Fast jag har egna barn är det alltid så kul när "fasters" barn kommer....låter konstigt att kalla sig faster, jag tycker det låter så gammalt....men det är väl bara att inse att jag är inte 18 år nå mer...men å andra sidan säger jag inte faster om mig själv när jag tycker att det låter så gammel-tant varning om det ;)

Och nu skall jag gå och se vad sambon ser på TV...om det är något som faller mig i smaken eller om jag går upp och läser  Anna Jansson.

Och snön och lite kyla gör mig så glad, trallalala!!

Nina

Men hej på er !!!!!!!!!

Lucia igår = kanon som ni vet, ni var ju där på skolan (nästan allihopa).

Lite smolk i bägaren har jag ....hujja vad man som mamma kan må skit dåligt......känns som att jag blir tokig snart......två dagar har jag haft när jag  inte vetat vad jag skall göra som mamma och uppfostrande förälder....GRRRR

Nå idag har varit en dålig dag och en bra, men vi tar det som varit bra.

Jag och flickorna har varit på språng hela e.m. Vi for efter skolan iväg till stan och kom hem strax efter 19.00.
Vi har strosat på Ikea, klämt och känt och handlat lite ....planerat köp som vi skall göra senare. När gubben slutade jobbet kom han också dit, då hade vi bara hunnit till barnavdelningen.....vi var tvungna att fika innan vi kunde fortsätta vidare för emmy blev sååååååååå sugen på kanelbulla huxflux, men dåligt med fika till Ebba :(  nästa gång tar vi kex med. Men nu vet vi det !!
Jag har aldrig varit på en affär så länge som idag, och Emmy som avskyr att gå på affärer i vanliga fall sa själv att: "det var så mysigt mamma, vi hade ingenstans bråttomt och inge folk var det "

Visst var det folk, men det syntes inte där inne. Vi fick betala på en gång, vi behövde inte köa alls, sedan var vi till Rusta en sväng och sedan till Frasses...för som Ebba uttryckte sig, jag vill äta på restaurang !! Och för henne är Frasses den bästa restaurangen. kvällen avslutades med kaffe i Övre Kukkola med mor min och moster som huserar där i vänta på sitt egen nya lya...fast jag skall berätta en sak, jag tycker det känns så kul att min moster finns på så nära håll nu:)  Hon kan fortsätta att vara inneboende hos mamma och pappa till sommaren tycker jag !!

Anki träffade jag idag på BH...men det blev dyrt vill jag lova.....jag som skulle köpa ett ljus , gick ut med en STOR påse från affären....*SUCK*...det är tydligen så att man hittar alltid något på en leksaks affär....och inte kunde jag skylla på flickorna heller...för jag var ensam dit !!!

Nu skall jag slänga mig in i bastun så jag inte åker till Övertorneå imorgon och stinker äckel, päckel....

Ni är flera som har så fina bloggar, jag skall också vad tiden lider sätta mig in i det där med att byta färger och teckensnitt...men än får ni ha tålamod med denna trista layout.

Tomte-tjej

27869-359

Idag är det Luciadagen och julfest på skolan ikväll !!!

Så trist var det imorse att åter vakna till en mörk och blöt dag. Jag vill ha SNÖ det vill säkert ni andra  också :)

Men snart är det jul och till dess har jag beställt snö, det är det enda jag önskar mig i år av tomten, en hel massa snö också !!! Så vi får se om han kommer med det till mig....

Ha en bra dag alla ni som är hemma, jobbar eller går skola eller vad ni nu gör !!!


Nu skall jag dra iväg till Kalix för att fixa skolgrejjer med en skolkompis....börjar kännas lättare när man vet att detta är klart snart.

P.s släng på en julskiva så får ni kanske lite julstämmning !!!

måndag morgon...

Så var det måndag igen. Och jag skall ingenstans mer är fara till stan och uträtta något ärende.......
om Ebba är piggare idag än vad hon var igår.
Hon sover ännu, hon som brukar vakna vid 6.00 och inte somna om på morgonen!!
Hon har haft någon form av magsjukeaktigt i helg eller om det är något olämpligt hon fått i sig som gjort henne hel -kass i magen, jag vet ej.....
men hon blir hemma idag från skolan och hon har sovit redan snart fjorton timmar så jag anar att hon behöver ta igen sig lite.

Imorgon skall jag till Ö-tå igen och jag vill inte ha detta mörka och blöta  väder när man skall köra dit uppåt, det är så MÖRKT och så mycket skolbarn på vägen som väntar på bussen,
jag tycker det är lite läskigt allt att köra då.


Nu skall jag gå och dricka kaffe och vänta på att Ebba skall vakna och sambon...som skall iväg till Sunderbyn idag för att visa upp en hand som väntar på att få opereras....

Ha en bra måndag allihopa, för det skall jag ha idag !!!

rubriktorka

men NU är jag inte lika deppig längre. Jag har det så bra och fläsket värmer gott, jag har egentligen ingenting att klaga på mer än vädret och det spelar ingen roll hur mycket jag klagar på det för inget hjälper mot vädergudarna!!!!!  Tack Kajsa för att du fick upp ögonen på mig.....vad klagar jag för .....konstigt med oss människor, vi skall alltid klaga och klaga...aldrig nöjda....i alla fall jag är duktig på det.

Jag skall skryta nu över mig själv, jag har kämpat på som en blådåre med skolan idag igen och det känns Så SKÖNT!!!!! en månad kvar...sedan skrivbordsrensning här hemma.

Och Eira var hit idag med barna och det var inte igår, hon berättade en hemlis och det var att hon fick ha kartan i fickan för att hitta hit..... så länge sedan är det hon varit hit....bara övriga familje medlemmar som varit hit från J-gatan....

På tal om vädret så var jag ute och "lekte" med ungarna på fredag kväll, hjälpte dem att göra en stor snögubbe och en stor fin snölykta med gravljus i och på lördag morgon var Ebba så ledsen.....

I

Trött

27869-72

Nu är jag trött....och less på att sitta här framför datron och jobba....men SNART då tänker jag inte göra annt är surfa bara....ja tänk att få öppna datorn utan att ha ett hav av papper och böcker framför sig och en hel massa på började uppgifter och rapporter som skall göras. jJag är så LESS så nu spyr jag snart !!  Fan vilken osocial människa jag är, lördag kväll  och jag  har suttit framför datorn och gjort skoljobb hela kvällen.
 En hel vecka har gått då jag inte ens hunnit läsa all bloggar som jag brukar, bara läst någon strö blogg då o då....jag som brukar hålla mig ajour (stavas det så?)  över vad som händer, men nu: Icke sa picke

Vad skall jag göra åt min skoldeppighet, inte äta godis i alla fall, för idag har jag varit in i en provhytt i Luleå och nu går jag inte in en provhytt förrän efter  att fläsket delvis är borta !!!!!!!! Fy vad jag avskyr allt: skolan, vädret, fettet och tandvärken........vad är bra och roligt då ????  Jo min barn, sambon övriga släktingar ,vännerna och vikariatet i Övertorneå.....


Godnatt !!!!!!!!!!!! BLÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu vet ni.......

27869-358

Nu är det bara att smaska på !!!

Glad och less

Jag är både på bra humör och på dåligt humör !

Bra humör för det är så himlans roligt att få jobba och lära siga nya saker hela tiden och träffa alla härliga Övertorneåbor. Jag älskar det stället !!!  Vilket ställe ??!!!  Dagarna bara rusar iväg, hux flux så har arbetsdagen gått, jag hinner eller glömmer bort att ta kaffepaus och lunchrast det är så mycket nytt att lära sig. Så det är tur att jag inte vetat i förväg hur mycket man skall få in i skallen:)

Det som gör mig på dåligt humör: det eländiga vädret......idag dock bättre. Men i tisdags när jag for till jobbet  tog det  1 timma och 30-40 minuter för att ta sig till Övertorneå, var så halt så det går ej att beskriva, det började i Korpikylä och blev bättre efter Luppio, jag körde 30km/h !!!!!!!!!!!!!!! Lastbilar stod och väntade på sandbilen, en buss stod och väntade, bilar väntade och några sniglade sig fram, jag var en av dem. Bilen bara gled omkring på vägen, så äckligt var det så jag hade ont i huvudet när jag kom fram.
Jag vill ha VINETR NU !!!!!!!!!!!  Som håller i sig...och INTE töar bort.

Nu sitter jag på kvällarna och kämpar på med skoljobbet, sista rycket som skall in och nu är det MYCKET att få ner på datorn!!!  Jag känner paniken komma!!!  Och jag som måste jobba några dagar nästa vecka också, och sedan börjar jag på ett vikariat  måndagen därpå JIPPI !!! 

Men nog har jag haft det lyxigt när jag pluggat! Barnen har fått komma hem tidigare och de har aldrig haft så superlånga dagar mer än de dagar jag varit i skolan i Luleå /Boden....Vissa dagar har de kommit hem direkt efter skolan. Men det är nog slut med det nu, eller mer sällan i alla fall. Beror på hur mycket jag skall jobba efter jul, jag vet att jag får vikariera där men  %-satsen är inte riktigt klar ännu.

Till er alla: Önskar jag en riktigt trevlig helg, och hur skall denna fredag bli när det inte blir nå IDOL ????

Söndag kväll

...nu är jag slut som artist efter en intensiv men ack en bra helg. Måste bara säga att ungarnas teater var suverän !!!!!!!!!!!!!!!!!! Så mycket att hålla reda på och de klarade av allt så bra, jag skulle aldrig klara av hålla reda på när man skall säga vad m.m. !!!

Hoppas ni haft en bra första advent söndag !

Nu får ni inga uppdateringar av mig på ett tag, tiden kommer inte att finnas till det.

Fick  idiot-direktiv från skolan på fredag och jag min dumma nöt hade redan lovat att jobba heltid hela den kommande veckan i Övertorneå.

Ha en bra vecka allihopa !!

Tänk vad glad man kan bli

27869-357 Jag sökte lite hjärt-bilder för jag behöver dem till en grej som skall göras till skolan.......och jag blev så glad , bland de först foton jag hittade på Google var detta:

27869-354....Visst blir ni också alldeles rörda ni som har /haft barn på dagis.......!!!!! 
Detta var en foto på  (från Karungi dagis tydligen )och vi är nog några föräldrar som har sådana här fina hjärtan hemma.......Detta hjärta pryder vårt Tv-rum...inte konstigt att jag blev alldeles varm när jag såg bilden...jag rusade till tv-rummet och jo visst var det Ebbas hjärta.

de här bilderna hittade jag också och passar bra en grå dag som denna:
27869-356 27869-355 27869-35327869-352
27869-351

P.s tvättmaskinen surrar och jag har skrivit ut en intervju, skall börja med den andra, Bra att jag blev lite arg på mig själv, det gav resultat.

Ha en bra dag allihop, nu fortsätter jag med mitt!!!   :)

en fråga till er ....

Jag måste få ställa en fråga till er!

Är det bara jag som är så knäpp att när jag har svinmycket som behöver göras, då får jag inget gjort ??????????!!!

Dgens schema INNAN flickorna kommer hem om tre timmar är:
* Renskriva två intervjuer ( tar flera timmar)
*Söka reda på en massa papper inför nästa veckas heltidsjobb i Ö-tå.
* Helst sy upp julgardinerna så de kommer upp i köks-fönstret
* åka och handla
*tvätta och städa
 

Och så sitter jag bara här NU, nyss läste jag tidingarna FY SKÄMS PÅ MIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu blev jag så arg på mig själv så nu sätter jag igång , ADJÖ och på återseende